Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Nerka
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 19.03.2018 21:38
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Cześć, dzisiaj przychodzę do Was z nowym tematem! Zastanawiam się czy bylibyście w stanie oddać lub sprzedać jedną ze swoich nerek. Jeśli oddać to dla kogo i dlaczego, a jeśli sprzedać to jaka suma lub rzecz albo korzyć przekonałaby Was do takiego kroku? A może zastanawialiście się kiedyś nad oddaniem lub sprzedaża innego organu? Zapraszam do dyskusji! ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 19.03.2018 21:46
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja oddałabym nerkę dla osoby z mojej rodziny albo ze znajomych, ale takich znajomych, których lubię, a nie randomów z fb. Tobie Ulka bym oddała gdybyś potrzebowała, ale Anczejowi już nie. Nie wiem czy oddałabym ją komuś obcemu, bo jednak lubię moje nerki. Co do reszty to mogę podzielić się wątrobą bo sama się regeneruje. Jestem zapisana w bazie dawców szpiku i oddaje krew jak mogę. Chętnie oddam też fałdki tłuszczu, ale tylko w dobre ręce bo to jednak mój tłuszcz i go lubię ![]() Ogólnie póki żyję to większość organów mi się przyda, ale złożyłam oświadczenie, że jeżeli kiedyś przejdę przez Łuk w MM to mogą brać moje organy do woli i wszystko co się nada. ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 02.04.2018 00:56
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Gdybym była zdrowa - myślę, że zdecydowałabym się na oddanie nerki komuś bliskiemu, kto by tego potrzebował. Natomiast mam rpopsuter1; serce i jednak fajnie mieć obie, dobrze działające nerki, to zawsze dodatkowe działające narządy . Nie oddaję krwi, chociaż chciałabym, ale niestety, jestem beznadziejnym kandydatem na dawcę, bo nie dość, że ciężko mi się wbić w żyłę, to jeszcze krew bezczelnie nie chce lecieć. Napełnienie probówki do badań trwa na prawdę długo i nie zawsze się udaje, także nie wiem, ile by trzeba było się meczyc, żeby uzbierać cały woreczek. Zastanawiam się nad zarejestrowaniem jako dawczyni szpiku, ale tu z kolei problem stanowi moja obecna praca - mam umowę zlecenie, także nie mam prawa do L4, a niestety, żeby oddać szpik, trzeba sobie zagospodarować 2 dni wolnego. Może kiedyś moja sytuacja się zmieni i będę mogła się zarejestrować Jeśli chodzi o to, co się stanie ze mną po śmierci - niech biorą wszystko, co się do czegoś nada. Mi to się już do niczego nie przyda. Chętnie oddałabym też swoje ciało do celów naukowych, w końcu przyszli lekarze muszą się na czymś uczyć "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Hufflepuff

Ravenclaw

Gryffindor