Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Zgredek
|
|
BellaCulen |
Dodany dnia 23.03.2018 19:53
|
![]() Postów: 15 Dom: GryffindorPunkty: 71 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.03.18 |
Za co lubicie lub nie lubicie Zgredka? Zgredek to wedłóg mnie ważna postać. Jest przyjacielem Harrego i wspaniale to udowodnił. Moje ulubione sytuacje z jego udziałem: sytuacja w szpitalu po meczu quidditcha, scena gdy Lucjusz Malfoy daje Zgredkowi dziennik Toma od Harrego, a w nim skarpete i Zgredek staje się wolnym skrzatem oraz moja najulubieńsza sytuacja to scena gdy Zgredek wytrąca różdżkę Narcyzie Bellatrix jest zła i rzyca w niego sztyletem gdy się transportują i Zgredek umiera- nie lubie jej dlatego, że umarł ale dlatego , że tak pięknie to wszystko przedstawili. Edytowane przez Smierciojadek dnia 24.03.2018 13:39 |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 23.03.2018 20:11
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Lubię Zgredka za to, że był oddanym przyjacielem. Udowodnił, że mimo swoich wad potrafi pomóc lub przynajmniej ma dobre intencje: z przejściem do Hogwartu (H.P i Komnata Tajemnic) oraz tłuczkiem niezbyt mu wszyło- Harry miał przez to jeszcze większe kłopoty, niemal zginął. Mimo to, miał dobre zamiary. Podziwiam go również za to, że był odważny- przybycie do dworu Malfoyów musiało być dla niego ogromnym przerażeniem, a wytrącenie różdżki swojej pani już czymś niewyobrażalnym. Wiedział, że ryzykuje życie i oddał je za swoich przyjaciół. Natomiast nie lubię go za to, że nigdy nie potrafił powiedzieć niczego dosłownie (za to nie lubię też Dumbledore'a!) i dlatego, że swoją głupotą i nierozsądkiem mógł doprowadzić do tragedii. Gdyby był bardziej inteligentny, wiedziałby, że Harry NIGDY nie opuści Hogwartu dobrowolnie, gdy już wyrwał się od Dursley'ów, ale mimo to zamknął przejście. Wiedział, że Potter jest odważny i na pewno nie zrezygnuje! Więc tylko głupota skłoniła go do takiego postępowania. Tak samo było z tłuczkiem! Niech nikt mi nie wmawia, że ,,troszczył się" o Harry'ego i ,,martwił", bo nawet go nie znał. Mimo wszystko był naprawdę dzielną, ciekawą i fantastyczną postacią. Chciałabym poznać takiego ,,Zgredka" w prawdziwym życiu
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Gryffindor