Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
04.06.2026 12:11
24 jak założyłam konto, teraz 34, jestem z wami od ponad dekady, szkoda, że strona się sypie ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
02.06.2026 22:31
Mi tęskno za starym Hogwartem, szkoda że nigdzie nie został zapisany :v

Harrych świąt!
02.06.2026 22:06
Niecałe 13, a w tym roku stuknie ćwierćwiecze Rain

O choinka!
02.06.2026 10:16
13 jak założyłam konto, teraz 25 :(

Też tęsknię za tą stroną, dobrze się tu bawiłam i dzięki niej czułam się mniej samotna. Kiedyś to były czasy, a teraz nie ma czasów

Harrych świąt!
31.05.2026 20:16
To i ja się pochwalę. 25 lat jak zakładałem konto, 33 dzisiaj. Niestety założyłem późno, ale załapałem się na ostatki, kiedy ta strona jeszcze jakoś funkcjonowała.

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Zgredek
Prefix użytkownikaBellaCulen
Za co lubicie lub nie lubicie Zgredka?
Zgredek to wedłóg mnie ważna postać. Jest przyjacielem Harrego i wspaniale to udowodnił. Moje ulubione sytuacje z jego udziałem: sytuacja w szpitalu po meczu quidditcha, scena gdy Lucjusz Malfoy daje Zgredkowi dziennik Toma od Harrego, a w nim skarpete i Zgredek staje się wolnym skrzatem oraz moja najulubieńsza sytuacja to scena gdy Zgredek wytrąca różdżkę Narcyzie Bellatrix jest zła i rzyca w niego sztyletem gdy się transportują i Zgredek umiera- nie lubie jej dlatego, że umarł ale dlatego , że tak pięknie to wszystko przedstawili.
Edytowane przez Smierciojadek dnia 24.03.2018 13:39

Prefix użytkownikaAneta02
Lubię Zgredka za to, że był oddanym przyjacielem. Udowodnił, że mimo swoich wad potrafi pomóc lub przynajmniej ma dobre intencje: z przejściem do Hogwartu (H.P i Komnata Tajemnic) oraz tłuczkiem niezbyt mu wszyło- Harry miał przez to jeszcze większe kłopoty, niemal zginął. Mimo to, miał dobre zamiary. Podziwiam go również za to, że był odważny- przybycie do dworu Malfoyów musiało być dla niego ogromnym przerażeniem, a wytrącenie różdżki swojej pani już czymś niewyobrażalnym. Wiedział, że ryzykuje życie i oddał je za swoich przyjaciół.
Natomiast nie lubię go za to, że nigdy nie potrafił powiedzieć niczego dosłownie (za to nie lubię też Dumbledore'a!) i dlatego, że swoją głupotą i nierozsądkiem mógł doprowadzić do tragedii. Gdyby był bardziej inteligentny, wiedziałby, że Harry NIGDY nie opuści Hogwartu dobrowolnie, gdy już wyrwał się od Dursley'ów, ale mimo to zamknął przejście. Wiedział, że Potter jest odważny i na pewno nie zrezygnuje! Więc tylko głupota skłoniła go do takiego postępowania. Tak samo było z tłuczkiem! Niech nikt mi nie wmawia, że ,,troszczył się" o Harry'ego i ,,martwił", bo nawet go nie znał.
Mimo wszystko był naprawdę dzielną, ciekawą i fantastyczną postacią. Chciałabym poznać takiego ,,Zgredka" w prawdziwym życiu :D

https://www.wattpad.com/user/Lavender_Potter

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: