Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
Prefix użytkownikaBad wolf
"Chciałem żebyś doszedł do tego sam Harry. Miałem nadzieję, że to wytworzy nierozerwalną więź między Tobą a Twoimi przyjaciółmi"

Otóż to! Też uważam, że chociaż Dumbledore nie wiedział wszystkiego i obawiał się o życie swoje pupilka (nazywając rzeczy po imieniu.....), uważał, że Harry musi wszystiego się dowiedzieć samemu, bo to najlepsza metoda żeby się czegoś nauczyć. Gdyby mu [Harry'emu] już od początku pomagał i "usuwał" wszelkie przeszkody, nie doszlibyśmy do żadnego dobrego momentu, wręcz przeciwnie, Harry zostałby rozkapryszonym bachorem, który bohaterem jest tylko z powodu poświęcenia jego mamy, nie potrafiącym sobie poradzić z problemami.
DIMASH

i.pinimg.com/564x/b5/cb/f5/b5cbf53e650560438f1f933aefb7b416.jpg

i.pinimg.com/originals/c3/aa/b9/c3aab950c770646a5d91dd12a6b4c827.gif

Prefix użytkownikagordian119
Sam, odnośnie meczu Quidditcha i próby zabicia Harry'ego (piszę z telefonu, więc nie cytuję) to wydaje mi się, że Dumbledore jednak jakieś środki podjął, no bo w końcu przybył osobiście na następny mecz, a może to i on namówił Snape'a do sędziowania... Jednak Dumbledore nie był wszechwiedzący, nie mógł zdawać sobie sprawy z tego kto tak naprawdę chciał go zabić, przekonał się o tym dopiero latem w korytarzu na trzecim piętrze. Wcześniej to nie sądzę, żeby on lub wgl ktokolwiek inny podejrzewał Quirella, który przecież był jednym z tych, którzy przyłożyli swoją cwgiełkę do obrony kamienia...
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

www.harry-potter.net.pl/images/articles/gordian.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najpow2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-powazny.png

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/12/d8/e5/12d8e53b202c07dd261102bf53ad10c5.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
Druhów gotowych na wiele,
To czeka was Slytherin,
Gdzie cenią sobie fortele.

Posycz sobie, mała żmijko
Wij się, żmijko, wij
Bądź milutka dla Gordiana
Bo cię przybije do drzwi!

pobierak.jeja.pl/images/3/5/8/235806_coachingowe-brednie.jpg

Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) :D
i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018)
Prefekt Slytherinu 2017/2018

Bruno Boccanegra (od 8.07.2018)

Prefix użytkownikakospirre
mimo tego, że uwielbiałam jego teksty, które mówił w najmniej oczekiwanych momentach, zawsze nieco mnie irytowało. no bo mówienie zagadkami, powierzenie nastolatkowi szukanie rzeczy, o niewiaodmym kształcie i lokalizacji, dodatkowo obarczenie harry'ego wielką presją z jego strony, by na koniec stwierdzić, że to wszystko było idealnie dopracowanym planem... masakra.

A ja właśnie to w nim wielbię. Nigdy mnie to nie irytowało, a zapewne mając te trzynaście lat na karku nawet nie zwróciłam na to większej uwagi. Był w moich oczach tym "mądrym typolkiem", ot co.
Czytając rok temu KF jednak moje odczucia się zmieniły (kto by pomyślał).
Uwielbiam jego postać, jest pozytywnie dziwny.
Nie jestem nawet w stanie tego jakoś określić, byłoby zbyt łatwo, gdyby Dumbledore ratował Harry'emu za każdym razem tylne siedzenie.
Pewnie widząc jak Harry spada z miotły siedział popadając w refleksje na temat jego przyszłości i związku z Voldziem haha

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix użytkownikaLilyatte
Ja nie znoszę ogólnie Dumbledore'a, chociaż jeszcze w Komnacie jako tako go tolerowalam. Wydawał mi się takim pozytywnym, starszym dziadkiem Harry'ego, który wyznawał zasadę dać wędkę, nie rybę. No i to mi się podobało. Ale już po przeczytaniu serii to było dla mnie dziwne zachowanie. I to mówię ja xD Ale już nie polubie go tak samo, jak tych kilka lat temu. Dzięki ff, filmom i samej Rowling nie patrzę na tę postać tak samo. Ale no cóż... Życie...
Swoją drogą: co Dumb mógł dostrzec w lustrze?
Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394

Dumna mama koronadzieciaWrozka

zapodaj.net/images/dbaa3837923e9.png

cdn.pixabay.com/photo/2014/04/02/10/21/roses-303548_1280.png

The world that's waiting up for me
That I call my own
Through the dark, through the door
Through where no one's been before
But it feels like home

Takoizu
Lilyatte napisał(a):
Ale już nie polubie go tak samo, jak tych kilka lat temu. Dzięki ff, filmom i samej Rowling nie patrzę na tę postać tak samo. Ale no cóż... Życie...

Mam tak samo. Po przeczytaniu serii zaczęłam go całkowicie inaczej postrzegać. Później doszło FF i cóż... Na pewno miał swoje motywy, które niekoniecznie rozumiem.
Wydaje mi się, że mógł zobaczyć swoją rodzinę, całą, zdrową i szczęśliwą - nawet gdzieś czytałam o takiej teorii i mi w sumie odpowiada ;)
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix użytkownikaViolet-Horde
co Dumb mógł dostrzec w lustrze?

kiedyś chyba miałam taką rozkminę z tego co pamiętam, ale szczerze mówiąc - nie mam pojęcia. może swoją siostrę u boku? może harry'ego, któremu wszystko się udało według jego planu? a może właśnie widział swoje własne odbicie świadczące o tym, że wszystko czego chciał spełniło się. ale tutaj nasuwa się kolejny temat do dyskusji: czy dumbledore był szczęśliwym człowiekiem?
i można by nad tym dumać, ale zegar tyka, haha
Z DNIA 2018-12-20

NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11

PLAY.

[ 00:45:32 ]

[ W TLE CICHA MUZYKA, ODGŁOS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ]

Zawieszenie sprzętu, na którym nagrywam zaczynały być irytujące. Ekran śnieży, sztuczna inteligencja resetuje się, tnie. Zgłoszenia do serwisu dokonałam poprzedniego dnia. Aktualnie staram zająć się dokumentacją tej usterki.

[ PRZEWINIĘCIE DO POCZĄTKU. ]

[ 00:02:05 ]

Chwilowo ustalam nadawcę wiadomości, która zawirusowała system androida. Z powodu pewnego usunięcia danych z dysku, staram się przedstawić najważniejsze fakty na tej kasecie. Nazywam się Violet, należę do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmuję się głównie pisaniem tekstów i grafiką. W wolnym czasie od spełniania obowiązków dobrego obywatela HP-neta, zagłębiam się w wiekowe artykuły o wartości historycznej lub udzielam się w świecie równoległym, postacią o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planuję większy wkład w życie kraju. Uważam, że sztuczna inteligencja...

[ ZACIĘCIE OBRAZU. ]

SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL

[ 01:03:28 ]

[ SZUM. ]

[ STRZAŁ. ]

[ PIK PIK. ]

Z tej strony główna sztuczna inteligencja. Violet nie może podejść do odbiornika. Zarządzenie: wprowadzenie nowego członka społeczeństwa z powody usunięcia dotychczasowego. Powód usunięcia: przeszukiwanie. Powód usunięcia: nieznany.

END OF THE RECORDING.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/podpisviolet.jpg

pfp cr: Giulia Valente

Ciekawy temat. A co ciekawsze? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam.
A może faktycznie skarpetki? Może właśnie o tym marzył?
Może i był potężny, ale kto zabroni Albusowi marzyć o skarpetach?
Po za tym, nie mam pomysłu. Wydaje mi się, że coś z bezpieczeństwem, miłością. Świat czarodziei gdzie panuje harmonia.
A może Tom Riddle u jego boku, który nie zszedł na "złą stronę mocy"?
Można zgadywać w nieskończoność.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

No niby taka teoria ma sens. Ale czy na pewno? Był raczej bardzo blisko z niejakim Gellertem Grindelwaldem( nie wiem czy kojarzycid, raczej szary i nieznany człowieczek xD) no i ze swoją siostrą. Może widział ich razem w zgodzie razem z Aberforthem? Wiecie, akceptacją rodziny te sprawy. No każdy ma swoje motywy, jednak po mojemu Albus Dumbledore po prostu poświęcił człowieka w imię swoich ideałów no i tutaj po mojemu raczej ciężko jest powiedzieć: To decyzja Harry'ego. Może częściowo. Ale od najmłodszych lat był przygotowany do roli baranka Jasnej Strony.

That I call my own
But it feels like home

Prefix użytkownikaSam Quest
A mi się wydaje, że zobaczył swoją matkę i siostrę żywe, ogólnie swoją rodzinę w komplecie. Albo Grindewalda u swojego boku ( Eyebrows ).
Wiadomo, że nie powiedziałby tego swojemu uczniowi, więc palnął te skarpetki, żeby zachować swoją enigmatyczność, ale mi się wydaje, że było to coś bardziej osobistego i coś o czym nie chciał opowiadać.
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Ale od najmłodszych lat był przygotowany do roli baranka Jasnej Strony.

Czy ja wiem? Harry nie był do końca taki sam. Miał Rona, Hermionę, wsparcie bliskich (Syriusz, na przykład).
Po za tym, nie był jakiś ułomny, może tak, w wieku 11 lat był zależny od Dumbledora, ale mając 16 na karku raczej nie dałby się omiotać.
A Albus miał już swoje lata, ponadto jakby nie patrzeć wspomagał Harry'ego (ekhm, faworyzował...).
To taka ciekawa relacja, ale uważam, że Harry nie był marionetką w rękach byłego dyrektora Hogwartu.

~~~
~~~

Natka Potter, Lilyatte

Jestem za teorią Sam. No bo w końcu czego chcieć więcej jak mamuśka akceptuję twojego przyjaciela?.
Po mojemu jednak nieco był. Jeśli otaczał się ludźmi, którzy mieli takie same opinie co Dumbledore, a większość jego znajomych takowe posiadała, no to chcąc nie chcąc wchłaniał je jak gąbka no i coś z nich zostało. To tak jak w życiu: jeśli ktoś wpaja ci przez pół życia, że brokuły są niedobre, ble i fuj, to w to wierzysz już całkiem podświadomie no i słynne faworyzowanie Gryffindoru. To nie tak że Hogwart miał jeszcze 3 inne domy, co tam. I tak zawsze Gryfi górą.

That I call my own
But it feels like home

Prefix użytkownikaNatka Potter
Jeśli chodzi o samą książkę, to ja już przy jakiejś okazji do zdobycia punktów się wypowiedziałam. A jeśli mowa o tym, co Dumbledore zobaczył w sławetnym lustrze, chyba zgadzam się ogólnie z dziewczynami. Tzn. uważam, że najprawdopodobniejszą opcją jest jednak jego rodzina w komplecie, bo chociażby w Księciu Półkrwi było widać, że żałuje tamtych wydarzeń. Te skarpetki nijak się mają do mojego późniejszego wyobrażenia Albusa, chociaż, gdy czytałam KF po raz pierwszy, wydawało mi się, że może on był takim poczciwym, szczęśliwym staruszkiem. Ta, jasne.
zapodaj.net/images/e3ed400370e7d.png

Jedyna taka Kiślowa Księżniczka!

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3

Lilyatte - moja najukochańsza, najwspanialsza pyra oraz współpracownik Józef. Loffciam Cię, ziemnioku! <3

kospirre - teraz mój ukochany matołek wrócił i może zostanie! <3 Kochana towarzyszka długich rozmów. Proszę mi się więcej nie gubić! <3

-lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochańszy ludź na tej planecie i poza nią, który olał stronę, ale i tak jest najlepszy! <3

owls.ovh/upload_files/001NatkaPotter.jpg

"Natka, ty jesteś tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale.

Wierszyk o mnie:

Jest sobie na HPnecie dziewczyna,
ona Natka się nazywa.
Zbiera punkty zawzięcie,
i zdobyła już 4 miejsce!
Goni mnie ciągle i chwali,
takiego zachowania nikt nie zgani.
Można na niej polegać,
i miłość swoją przelewać.
Czasem trochę po marudzi,
ale kto by się zapamiętaniem tego trudził.
By Wioletta.

10 powodów, za które kocham HPneta:

1. Na sb można porozmawiać o wszystkim. Dosłownie. Chociaż czasami tylko po 22.
2. Zawsze znajdzie się ktoś, kto ci pomoże. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj.
3. Za wspaniałych użytkowników, jesteście kochani! <3
4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zakładu pogrzebowego "Czy to już?" oraz wszystkie inne dyskusje.
5. Za genialną redakcję, która wspaniale się spisuje. Szczególnie Krico.
6. Za przelewanie mojej miłości na Kath oraz za różowego pacana, który (chyba on) dał mi na chwilę kolorowy nick.
7. Za kochane awarie sb, które dają możliwość nowego ciułania pościków <3
8. Za błędy ortograficzne niektórych userów, które mogę poprawiać <3
9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, że nikt mnie nie słucha ani nie rozumie.
10. I za wszystko inne.
Dziękuję HPnecie! Love Love Love

Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black)

Najlepsza na HPnecie
Oraz w całym naszym świecie
Jest Natka Potter.

Powinna być SA tej strony,
Werdykt jest postanowiony
To Natka Potter

Pomogę jej Angelinę wykopać
Ewentualnie w lesie zakopać
Natce Potter.

Będzie szefem wspaniałym
Królować będzie nad HPnetem całym
Natka Potter!

Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów:
Już otwarta kolejna furtka Twej kariery,
Zniknęły wszelkie do Twej samorealizacji bariery.
Już możesz rozwinąć swoje skrzydła
I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzydła.
Mam nadzieję, że niedługo sama awansuję
A dziś właśnie tego Ci serdecznie gratuluję!

"Nadzieja jest jedyną rzeczą, silniejszą od strachu"

s5.ifotos.pl/img/ajpg_sssxeah.jpg

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say who murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where dead man called out for his love to flee.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run, so we'd both be free.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of rope, side by side with me.
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Diabelska szósteczka:
s5.ifotos.pl/mini/punktypng_sqeehea.png
Szczęśliwa siódemka:
s10.ifotos.pl/mini/screen-po_aprpphp.png

I szalona trójeczka:

s10.ifotos.pl/mini/pkt-3333p_arxswsq.png

To nie tak że Hogwart miał jeszcze 3 inne domy, co tam. I tak zawsze Gryfi górą.

Tsaaa. To jest, było i pozostanie męczące. Bawi mnie troszkę, jak J. K. Rowling na Pottermore rozpisała się o innych domach. Bo okej, na stronie fajnie... ale czemu nie w książce? Przede wszystkim brakuje mi więcej informacji na temat Hufflepuffu (o wszystkich oprócz Gryffindoru).
Bo to jest mniej więcej tak; Gryffindor ci fajni i cool, Slytherin to wredoty, Ravenclaw to Luna a Hufflepuff... Huffle co? A, te kluchy.
No troszkę klawo i w sumie tego mi najbardziej brakowało.
Pomijając fakt, że większość "popularnych" osób z uniwersum Harry'ego Pottera
było właśnie pod herbem lwa.
Meh.

~~~
~~~

Natka Potter, Lilyatte

Prefix użytkownikaBad wolf

To taka ciekawa relacja, ale uważam, że Harry nie był marionetką w rękach byłego dyrektora Hogwartu.

Ależ był. Momentami, ale był. Harrym ogólnie łatwo było manipulować, co bez problemu można zauważyć na przestrzeni tych 7 lat, Dumbledore również to wykorzystał. A w tym momencie na myśl przychodzą mi jedynie wydarzenia z siódmej części, w której Dumbledore oświadczył, że Harry musi iść do tego lasu i umrzeć. (Wiem, że wyglądało to nieco inaczej, ale chodzi o sam zarys)

A co myślicie o zadaniach jakie musieli przejść Harry, Ron i Hermiona żeby dostać się do kamienia? Czy nie jest oczywiste, że były one zbyt proste? Co to za ochrona, skoro dzieci sobie z nią poradziły? W żadnym wypadku nie powstrzymałaby dorosłego człowieka.

Pomijając fakt, że większość "popularnych" osób z uniwersum Harry'ego Pottera
było właśnie pod herbem lwa.

W książce mamy zabieg wszechobecnego narratora, ale głównie jednak wydarzenia opowiadane są z punktu widzenia Harry'ego. Mam na myśli jego przeżycia, on jako ten "pępek świata", a jak wiadomo, był on Gryfonem i najwięcej miał do czynienia z lwami. Jak masz łączone lekcje z inną klasą, również trzymasz się swoich przyjaciół i tak było z Harrym, dlatego tak mało informacji o innych domach, po prostu Harry nie zdążył ich poznać ;p

Swoją drogą zastanawia mnie czemu jego ciekawość nie zwyciężyła na tyle, żeby się dowiedzieć działania wszystkiego, tylko wytrwale trzymał się Gryffindoru.
Edytowane przez Prefix użytkownikaSam Quest dnia 27.07.2018 00:05
DIMASH

i.pinimg.com/564x/b5/cb/f5/b5cbf53e650560438f1f933aefb7b416.jpg

i.pinimg.com/originals/c3/aa/b9/c3aab950c770646a5d91dd12a6b4c827.gif

Po mojemu te zadania to kpina większa niż śmierć Syriusza i Freda. No bo co to za zabezpieczenia? Chyba już nawet pisałam wcześniej: trochę dziwne, że tak nagle chcieli to ukryć w najbezpieczniejszym miejscu w magicznej Anglii prawdopodobnie. No bo normalnie to mogłoby sobie leżeć w skarbcu gdzieś tam. A tu co? A tutaj nagle zjawia się śmietanka inteligencji, tworzą zabezpieczenia, a tymczasem prawdopodobnie pozostałość Voldemorta najchętniej zaśmiałaby się im prosto w twarz, gdyby nie ten kawałek szmaty który go zasłaniał xD

That I call my own
But it feels like home

Prefix użytkownikaNatka Potter
A co myślicie o zadaniach jakie musieli przejść Harry, Ron i Hermiona żeby dostać się do kamienia? Czy nie jest oczywiste, że były one zbyt proste? Co to za ochrona, skoro dzieci sobie z nią poradziły? W żadnym wypadku nie powstrzymałaby dorosłego człowieka.

Pewnie, że były za proste. I nie trafia do mnie tłumaczenie, że "szachów nie dało się przejść w pojedynkę". Nie uwierzę, żeby taki Voldek czy chociażby przeciętny dorosły czarodziej sobie z tym nie poradził, skoro zrobiły to dzieciaczki. Ja rozumiem, że mieli być ponadprzeciętni, ale wciąż. Co to za problem rozpalić światło różdżką, wygrać partyjkę szachów i rozwiązać zagadkę? Moim zdaniem żaden. Także to się kupy nie trzyma, ale wiadomo, że gdyby książka opowiadała tylko o zajęciach, esejach i złych nauczycielach, to nikt by po nią nie sięgnął.

A co wy byście zrobili, by przedstawić to realistyczniej?
zapodaj.net/images/e3ed400370e7d.png

Jedyna taka Kiślowa Księżniczka!

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3

Lilyatte - moja najukochańsza, najwspanialsza pyra oraz współpracownik Józef. Loffciam Cię, ziemnioku! <3

kospirre - teraz mój ukochany matołek wrócił i może zostanie! <3 Kochana towarzyszka długich rozmów. Proszę mi się więcej nie gubić! <3

-lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochańszy ludź na tej planecie i poza nią, który olał stronę, ale i tak jest najlepszy! <3

owls.ovh/upload_files/001NatkaPotter.jpg

"Natka, ty jesteś tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale.

Wierszyk o mnie:

Jest sobie na HPnecie dziewczyna,
ona Natka się nazywa.
Zbiera punkty zawzięcie,
i zdobyła już 4 miejsce!
Goni mnie ciągle i chwali,
takiego zachowania nikt nie zgani.
Można na niej polegać,
i miłość swoją przelewać.
Czasem trochę po marudzi,
ale kto by się zapamiętaniem tego trudził.
By Wioletta.

10 powodów, za które kocham HPneta:

1. Na sb można porozmawiać o wszystkim. Dosłownie. Chociaż czasami tylko po 22.
2. Zawsze znajdzie się ktoś, kto ci pomoże. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj.
3. Za wspaniałych użytkowników, jesteście kochani! <3
4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zakładu pogrzebowego "Czy to już?" oraz wszystkie inne dyskusje.
5. Za genialną redakcję, która wspaniale się spisuje. Szczególnie Krico.
6. Za przelewanie mojej miłości na Kath oraz za różowego pacana, który (chyba on) dał mi na chwilę kolorowy nick.
7. Za kochane awarie sb, które dają możliwość nowego ciułania pościków <3
8. Za błędy ortograficzne niektórych userów, które mogę poprawiać <3
9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, że nikt mnie nie słucha ani nie rozumie.
10. I za wszystko inne.
Dziękuję HPnecie! Love Love Love

Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black)

Najlepsza na HPnecie
Oraz w całym naszym świecie
Jest Natka Potter.

Powinna być SA tej strony,
Werdykt jest postanowiony
To Natka Potter

Pomogę jej Angelinę wykopać
Ewentualnie w lesie zakopać
Natce Potter.

Będzie szefem wspaniałym
Królować będzie nad HPnetem całym
Natka Potter!

Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów:
Już otwarta kolejna furtka Twej kariery,
Zniknęły wszelkie do Twej samorealizacji bariery.
Już możesz rozwinąć swoje skrzydła
I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzydła.
Mam nadzieję, że niedługo sama awansuję
A dziś właśnie tego Ci serdecznie gratuluję!

"Nadzieja jest jedyną rzeczą, silniejszą od strachu"

s5.ifotos.pl/img/ajpg_sssxeah.jpg

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say who murdered three.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Where dead man called out for his love to flee.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run, so we'd both be free.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of rope, side by side with me.
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Diabelska szósteczka:
s5.ifotos.pl/mini/punktypng_sqeehea.png
Szczęśliwa siódemka:
s10.ifotos.pl/mini/screen-po_aprpphp.png

I szalona trójeczka:

s10.ifotos.pl/mini/pkt-3333p_arxswsq.png

Przede wszystkim: coś bardziej skomplikowanego i bolesnego w skutkach w razie pomyłki. Niech zgadują szyfr, który ma ponad 100 liter i cyfr, a najmniejszy błąd niech oznacza tydzień na intensywnym w Mungu. Może jakiś rytuał dla wtajemniczonych? Alternatywa zaklęcia maskującego? Jakieś fantastyczne i upierdliwe stworzonko typu narwany Testral? Cokolwiek, byle aby to zatrzymało ludzi. No i żeby w razie potrzeby był czas na reakcję ze strony szkoły i ministerstwa, żeby dało się coś uratować w razie potrzeby.

That I call my own
But it feels like home

Prefix użytkownikaManiaLovegood
W szachach mogla wziasc udzial jedna osoba. Szachownica byla zapelniona dopiero jak Ron wskazal ktorymi pionkami beda to te niepotrzebne sie usunely. To zadanie bylo dosc trudne. W sumie kazde bylo dosc trudne tylko ze tak jakos przypadkiem hehe dopasowane pod ta trojke 😊 Bo taki np Voldek to raczej na miotle za dobrze nie latal zeby zlapac klucz a zagadka z eliksirami to tak jak mowila hermiona czysta logika wymaga specyficznego sposobu myslenia. Mysle ze zadania nie byly za latwe tylko dopasowane po postacie. Gdyby w tych zadaniach postawic np nevilla nie byloby tak latwo

Prefix użytkownikaJakub Scamander
Kamień Filozoficzny przeczytałem dopiero, gdy skończyłem czytać Insygnia Śmierci. Do tamtego momentu wystarczyła mi ekranizacja. Haha 😅

Ze wszystkich części czyta mi się ją najtrudniej. Czuję w niej, że autorka rozpoczyna dopiero swoją pracę, jako pisarka. Pierwszy rozdział na przykład jest za długi i nudny. Ma wiele opisów. Gdy czytam ją ponownie, pierwszy rozdział pomijam lub zaczynam w momencie, gdy McGonagall rozmawia z Dumbledore'm.

Ksiazka ta jest dziecinna. Ma prostą fabułę, pisana jest łatwym językiem. Co mi się bardzo spodobało, to to, że książka ta jest dopasowana do wieku postaci. Kolejne części są dłuższe, a ich fabuła coraz to bardziej niebezpieczna. Fabuła tych książek dorasta wraz z Harrym, a czasami i z czytelnikiem, gdy ten czyta to będąc w podobnym wieku, co Harry i jego przyjęcie.
Weź sobie ciasteczko, Potter.

http://pl.harrypotter.wikia.com/wiki/Użytkownik:32
Kosmadeus
Jedna z pierwszych książek jakie przeczytałem w życiu EVER - dostałem od matki chrzestnej, której więcej na oczy nie widziałem, wraz z Komnatą tajemnic.
Tak jak piszecie, nie byłem zachwycony formą, ale pobudzało wyobraźnie - no i trochę dało mi wiedzy, bo panował wtedy szał na HP, a ja nie wiedziałęm o co tyle szumu. Co do szachów i reszty, to zdecydowanie zbyt proste - proste niczym gra Harry Potter i kamień filozoficzny - w którą gram z moją 5 letnią córką :-)

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: