Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Miłość! Czy potrzebna w życiu?
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 16.04.2017 21:16
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Mianowicie mam wrażenie, że zamknąłeś się na tylko jeden rodzaj miłości, o którym ciągle tu mówiłeś Nie zaprzeczam, nie potwierdzam Na pewno coś w tym jest. Nie byłem, nie jestem i nigdy już nie będę ekspertem o tej miłości, o której zazwyczaj myśli, mówi, pisze większość ludzi. Bardziej chodzi mi o uniwersalny wymiar uczucia większego od samej śmierci. Dziś Zmartwychwstanie Pańskie - idealny przykład - Męka, krzyż to nie TYLKO cierpienie, ale PRZEDE WSZYSTKIM Miłość. jak taki konik z klapkami na oczach, który widzi tylko to co ma przed sobą i nie rozgląda się na boki... To mi się bardzo spodobało Chociaż przed sobą mam tylko Miłosiernego Boga i śmierć na ziemi, więc w moim wieku rozglądanie się teraz "na boki" nie przyniesie już żadnego efektu, więc trzeba pogodzić się z tym, że będzie się "samemu". Nigdy nie będę sam, bo zawsze są Trzy Osoby Boskie i Anioł Stróż Oczywiście wierzę, że jest coś takiego jak powołanie do samotności Na pewno jest. Jestem żywym przykładem do takiego życia Miałem i dziewczynę w gimnazjum, w LO, w Policealnym Studium... Jak widać mam być sam - bo nie rozumiem kobiet Pozostaje mi MIŁOŚĆ taka jak w motcie poniżej: "O Błogosławiona Samotność, która otwierasz serce na Boga i Ludzi" ![]() Samotność nie przekreśla relacji międzyludzkich, nie neguje miłości, uczucia, przyjaźni - samotność to nie jest OSAMOTNIENIE - to bardzo ważna różnica w definiowaniu pojęcia miłości szeroko rozumianej. A może się i mylę - nie wykluczam tego. Nikt nie jest nieomylny. ; ) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 21.08.2018 17:12
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
batalion_88 napisał(a): Chociaż przed sobą mam tylko Miłosiernego Boga i śmierć na ziemi, więc w moim wieku rozglądanie się teraz "na boki" nie przyniesie już żadnego efektu, więc trzeba pogodzić się z tym, że będzie się "samemu". Nigdy nie będę sam, bo zawsze są Trzy Osoby Boskie i Anioł Stróż CO. Kochaj Boga, ok. Ale sam Bóg mówi, że każdy zasługuje na miłość i że miłość między kobietą i mężczyzną jest wskazana. Muszą mieć w końcu potomstwo, a także kolejnego wiernego Zaraz... nie żebym zaraz kazała Ci zakochiwać się w kimś czy coś albo mówiła, że Twoja miłość do Boga jest mega zła i nununu tak nie można! W żadnym wypadku. Mówię jedynie, że miłość do drugiej osoby jest bardzo przyjemnym przeżyciem, pomocnym, chociaż może i ryzykownym. I nikomu nie jest przeznaczone bycie samemu. Na pewno jest. Jestem żywym przykładem do takiego życia ![]() To ja powiem tylko tyle: wyjątek potwierdza regułę. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
ManiaLovegood |
Dodany dnia 22.08.2018 11:59
|
![]() Postów: 76 Dom: HufflepuffPunkty: 859 Ranga: Wzór do naśladowania Data rejestracji: 14.08.18 |
Miłość jest wręcz niezbędna! I nie mówię tu bynajmniej o miłości wyłącznie romantycznej. Ta do szczęścia nie jest konieczna. Znam masę singli z wyboru, którzy są bardzo szczęśliwi i nie odczuwają potrzeby związku z druga osobą, zakładania rodziny etc i ja to szanuję. Ale każdy człowiek potrzebuje kochać kogoś i być kochanym. Nieważne czy to będzie miłość między parą zakochanych, staruszków, miłość między dziećmi czy rodzicami czy miłość do swoich zwierzaków (buziaczki w tym miejscu dla moich dwóch siersciuszków :heart Osoba która nikogo nie kocha albo czuje się niekochana jest bardzo nieszczęsliwa. Staje sie zgorzkniala, pelna zlosci i z pretensjami do swiata. Spojrzcie na Voldemorta najlepszy przyklad jak sie konczy brak milosci.
|
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 22.08.2018 12:17
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
I to mogłabym zostawić jako całość wypowiedzi. Moim zdaniem bez miłości człowiekowi jest niezwykle ciężko i smutno. I chodzi mi też o miłość rodzicielską, braterską, przyjacielską a nie romantyczną. Każdy człowiek zasługuje na miłość i każdy powinien jej doświadczyć. ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Gryffindor
Na pewno coś w tym jest. Nie byłem, nie jestem i nigdy już nie będę ekspertem o tej miłości, o której zazwyczaj myśli, mówi, pisze większość ludzi. Bardziej chodzi mi o uniwersalny wymiar uczucia większego od samej śmierci. Dziś Zmartwychwstanie Pańskie - idealny przykład - Męka, krzyż to nie TYLKO cierpienie, ale PRZEDE WSZYSTKIM Miłość. 

Ravenclaw

Hufflepuff
Slytherin