Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Specjalista ds. sprzedaży
11.04.2026 14:59
śniło mi się ostatnio (znowu), że znów działają newsy na hpnecie xD ta strona zryła mi beret na zawsze xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Pogadajmy o Hufflepuffie i Ravenclawie
Prefix użytkownikaBumSzakalaka
Przecież gdy spojrzysz na Puchar Domów zobaczysz najwięcej niebieskiego. Nie wygląda to dobrze dla innych domów. Niestety z naszej drobroduszności korzystają tylko Gryf i Huff (cieplutkie i leniwe kluseczki wygrały!!), wszyscy tylko nie wy xD Już w tej edycji mieliście szanse, ale Gryffindor was prześcignął. Eyebrows

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjaciółko ma najdroższa!
Pisać wiersze sprawa "prosta"
W dniu miłości coś wypada,
Prawie głowa mi odpada...
Gdzieś zniknęłaś, takie życie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzieś zgubiłem,
Jestem Ci go jednak winien.
Szkoła chyba cię wykańcza,
Jednak lepsza niż szarańcza ;D
Kwaśne żelki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich więc z hukiem,
Bo z tęsknoty już usycham
I w te kąty je upycham.
Wszędzie różu, kiczu schyłki
Życie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydniś
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix użytkownikakospirre
Nie chwal dnia przed zachodem słońca kochana. Jedna przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny! czy jakoś tak
Chciałam również wspomnieć, błyskotliwe ptaszynki, że Slytherin zgrał się dopiero w tej edycji ze względu na małą liczbę użytkowników.
Kłopcie sobie tam dzióbkami, ale obiecam, że wąż prędzej czy później zrówna wasze gniazda z ziemią :eyebrows2: Tak samo jak lwy i borsuki.

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Takoizu
Dlaczego powszechna opinia jest taka że to w Rav są najbardziej inteligentne osoby? Nie przeczę, ze kukoni są mądrzy ale czym jest inteligencja bez sprytu i ambicji? Sama wiedza nie wystarcza, a wśród Ślizgonów są inteligentne osoby, które nie cenią wiedzy ponad inne cechy! Ciężko pracujemy na wynik w Pucharze Bum i mamy tylko jednego realnego przeciwnika i tylko przez masową produkcję ff. xD
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix użytkownikaBumSzakalaka
Nie mówię, że Rav cech*uje się tylko inteligencją i wiedzą. Co to to nie. Posiadamy również cechy takie jak bystrość i kreatywność.
Chciałam również wspomnieć, błyskotliwe ptaszynki, że Slytherin zgrał się dopiero w tej edycji ze względu na małą liczbę użytkowników.

A więc zacznę od tego, że był taki czas, że na naszej stronie konta zakładały same Kruczki, dlatego nasza liczba drastycznie wzrastała. Ale Ci co trafili do Ravu, nie byli z tego zadowoleni, bo przecież Harry Potter był w Gryfie i on też by chciał być Gryfonem. Tak niestety to wygląda, że Huff i Rav to najmniej lubiane domu, ponieważ są też najmniej popularne w książce. Dlatego zapewne po założeniu konta i nałożeniu Tiary na głowę zasmuceni nie odwiedzali naszej strony (a szkoda, bo przecież mnóstwo tracą ;(). Nasza liczba jest większa tylko z tego powodu Eyebrows
Na stronie jest tyle samo aktywnych Krukonów co Ślizgonów, z tą różnicą, że was zrzesza Lily. Sam gordian napisał, że gdy ona zajęła się mafią, wy "polecieliście" z Pucharem. Także tak się sprawy mają xD
Ale szczerze wierzę, że zdobędziecie Puchar Domów w następnej edycji, ponieważ byłaby to dla was wielka radość, a dla reszty zaskoczenie.

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjaciółko ma najdroższa!
Pisać wiersze sprawa "prosta"
W dniu miłości coś wypada,
Prawie głowa mi odpada...
Gdzieś zniknęłaś, takie życie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzieś zgubiłem,
Jestem Ci go jednak winien.
Szkoła chyba cię wykańcza,
Jednak lepsza niż szarańcza ;D
Kwaśne żelki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich więc z hukiem,
Bo z tęsknoty już usycham
I w te kąty je upycham.
Wszędzie różu, kiczu schyłki
Życie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydniś
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix użytkownikaSarahis
Tak niestety to wygląda, że Huff i Rav to najmniej lubiane domu, ponieważ są też najmniej popularne w książce. Dlatego zapewne po założeniu konta i nałożeniu Tiary na głowę zasmuceni nie odwiedzali naszej strony

Nie dziwię się. Heh.

Na stronie jest tyle samo aktywnych Krukonów co Ślizgonów, z tą różnicą, że was zrzesza Lily. Sam gordian napisał, że gdy ona zajęła się mafią, wy "polecieliście" z Pucharem. Także tak się sprawy mają

No tak, nikt z nas nie ukrywa, że Lily zaczęła całą akcję ze zbieraniem punktów i wszystkich zmotywowała. Co w tym złego :D. Właśnie super, że spięliśmy się bardziej i w sumie też przez to chyba poznaliśmy się też bardziej :D

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/1d42d09131d8d71cafbee63f044368e7/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o4_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b7dce6f4a8eaff8a995dbf5f8cfc1cec/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o5_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/6f1f5dc3e260beb42dadeb04c6e15902/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o1_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b11e2eb6e8bfa6bce3f8301f39685e40/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o6_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/063bb7066e4e38e248da610a8e49e1ad/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o3_640.png

~~*~~

this world is a school

no one expects to stay in school forever

>>>*<<<
78.media.tumblr.com/775ebb82085ee128133cb573033c7888/tumblr_inline_onlmcmkN1H1ts9x2a_540.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/241071402/original.gif

78.media.tumblr.com/43c3f6cb80688fffc89b4d017dbeea45/tumblr_nvs2z09uuH1siohmeo1_500.gif

media.giphy.com/media/12fgztS23saCVa/giphy.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/187528943/original.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/101292005/original.gif

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/kdYhNomVFvgfC/giphy.gif

>>>*<<<

24.media.tumblr.com/ea98170b338630aa6c997ba637966a44/tumblr_mli99lsGay1qd7lyko1_400.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/591048ab9fa8e6dd1fe207d863379d7d/tumblr_oqdakqraui1vz54q7o1_r1_500.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

>>>*<<<

I just decided by the grace of the God Poseidon

that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in

>>>*<<<

whatever feeds your fear is closer than you think

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/9U1eND52C37S8/source.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/5bea28b680dda6347611519e29514b3a/tumblr_o7e29wmyX31v2xrtuo1_400.gif

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

Prefix użytkownikaania919
Nie przeczę, ze kukoni są mądrzy ale czym jest inteligencja bez sprytu i ambicji?
to, że jesteśmy inteligentni, nie znaczy, że nie jesteśmy sprytni i ambitni. Inteligencja to cecha, która nas, krukonów, łączy. Oprócz tego każdy krukon ma po kilka innych wartościowych cech. Niektórzy są odważni jak luna, inni piękni i czarujący jak Lockhart, jeszcze inni są ambitni itd. Jednym słowem jesteśmy najlepsi, jak się uprzemy to nikt nas niepokona. Ale puchar domów to niejedyny wyznacznik tego kto jest najlepszy i my, inteligentni krukoni, zdajemy sobie z tego sprawę i pozwalamy wam wygrać, tym bardziej, że tym razem się zmobilizowaliście i wygrana was ucieszy. A my nie jesteśmy samolubni i będziemy się cieszyć, że wy się cieszycie.
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Prefix użytkownikaJakub Scamander
Przez całą serię nie miałem dużo do czynienia zarówno z Ravenclaw, jak i z Hufflepuffem, mimo iż poznaliśmy takie postacie, jak Cedric Diggory, Cho Chang, czy Luna Lovegood, którzy należeli do tych domów.

Hufflepuff zdawał mi się zawsze odizolowany od innych domów. Nikt nie zwracał na nich dużej uwagi i ciągle było o nich mało mowy. Woleli oni siedzieć z gronie ludzi ze swojego domu. Ja też wolę trzymać się swojej clique, ale w ich przypadku uważam to aż trochę smutne.

Co do Ravenclaw to uważam, że postrzegają się oni niekiedy jeszcze wyżej, niż robił to Slytherin. Uważali się za mądrych i lepszych, dlatego do dzisiaj ze wszystkich Krukonów lubię tylko Łunę Lovegood.
Weź sobie ciasteczko, Potter.

http://pl.harrypotter.wikia.com/wiki/Użytkownik:32
Prefix użytkownikakospirre
O Merlinie. To się chyba wymyka spod kontroli.
edytuję, bo Sam mnie pogryzie wrrr
Chciałam tylko zauważyć, że w Pucharze idzie nam całkiem całkiem i nie mamy zamiaru odpuszczać, nawet autorce HGSS <3
Edytowane przez Prefix użytkownikakospirre dnia 02.09.2018 21:17

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix użytkownikaSam Quest
Przypominam, że na forum obowiązuje zasada trzech linijek. Krótsze posty będą usuwane.
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix użytkownikafuerte
Nie będę się chyba wdawać w dyskusję o tym, kogo tiara przydzieliła na stronie i dlaczego puchar jest/nie jest wyznacznikiem cech danego domu, bo nie czaje tej debaty xD.

Natomiast ogólnie uważam, że Rowling nieszczególnie się Krukonami w książce przejęła. Najpierw ogłosiła, że Krukoni to kujony i w ogóle, że to supermózgi, po czym właściwie na żadnym bohaterze z tego domu tego nie pokazała. U Luny najbardziej wydatną cechą była jej szalona wyobraźnia, nie została jednak pokazana jako kujonka. Cho Chang i Marietta - w ich przypadku też ta główna, najbardziej rozpoznawalna cecha Krukonów nie została uwypuklona. Powiem więcej, moim zdaniem najbardziej przemądrzałe osoby w Hogwarcie wcale do Ravenclawu nie należały. Mam na myśli Erniego, Susan czy Zachariasza, którzy byli w Hufflepuffie. Nie można też zapominać o Hermionie, chociaż tu wiemy, że tiara wahała się, czy nie umieścić jej w Ravie.

Myślę sobie za to, że na przykładzie takiej Luny pokazała najlepiej tę złożoność charakterów i cech. Że to nie było wszystko czarno-białe, że ta (nielubiana przeze mnie) segregacja uczniów nie odbywała się w oparciu o ściśle ustalone reguły czy widełki.

I też nie uważam, żeby Krukoni mieli o sobie jakieś wysokie mniemanie, jako grupę poznajemy ich właściwie tylko w czwartym tomie, kiedy kibicują Cedrikowi a nie Harry'emu. Ale ogólnie nie wiemy o nich za dużo i ja szczerze mówiąc nie widzę w ogóle ich wywyższania się i uważania za lepszych. Z tym mi się na wieki będzie kojarzył Malfoy.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: