Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Harry-Potter.net.pl - Magiczny ¦wiat Harry'ego Pottera » Fantastyczne zwierzêta i jak je znale¼æ » Postacie
Drukuj temat
Nagini jako kobieta
Prefix u¿ytkownikaAneta02
Nagini jako kobieta

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/lWoXt20FAScclO9wC3X6VUj5-hk/fit-in/2048xorig/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2018/09/25/800/n/1922283/tmp_bbqGsL_c890ac53a8a9deb1_https__2F_2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com_2Fuploads_2Fcard_2Fimage_2F851897_2F54954922-ddab-4606-8763-02386e268899.gif

Po obejrzeniu ostatniego zwiastuna Fantastycznych Zwierz±t: Zbrodni Grindelwalda dowiedzieli¶my siê, ¿e Nagini to tak naprawdê kobieta.
Co s±dzicie o tym pomy¶le? Nie wydaje siê on Wam byæ naci±gany?

Wcze¶niej kr±¿y³y teorie fanów mówi±ce w³a¶nie o tej sytuacji, ale chyba nikt nie spodziewa³ siê wprowadzenia ich w ¿ycie.

https://www.wattpad.com/user/Lavender_Potter
Prefix u¿ytkownikafuerte
Nie wiadomo na razie, jak ten w±tek siê rozwinie, ale szczerze mówi±c, nie rozumiem, dlaczego Nagini jako kobieta mia³aby byæ bardziej naci±gana ni¿ Nagini-mê¿czyzna. Kwestia chyba jest taka, ¿e dla fanów serii HP Naginii by³a zawsze wy³±cznie wê¿em i nie wiem, ja siê nie spodziewa³am, ¿e mog³a byæ kiedy¶ w ludzkiej formie. Poza tym, nie interesowa³a mnie jej postaæ a¿ tak bardzo, ¿eby doszukiwaæ siê w niej innych form zanim sta³a siê wê¿em.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix u¿ytkownikaRue Riddle
No, trochê naci±gane, ale generalnie to nie wiemy jak to siê rozwinie, mo¿e to ma sens (ostatnie nadzieje). Samo w sobie nie odchodzi jako¶ od kanonu, bo o Nagini wiemy niewiele, ale (jak to zauwa¿y³ ju¿ kto¶ na sb, nie pamiêtam kto) fakt, ¿e Voldzio pi³ jej mleko nabiera nowego znaczeniaEyebrows Tak czy inaczej, trochê siê obawiam, czy nie wyjdzie z tego kolejny absurd, no ale zobaczymy. Tak nawi±zuj±c jeszcze do ostatniej burzy w internecie: nie rozumiem, czemu siê tak wszyscy czepiaj± pochodzenia tej aktorki. Jak jej to nie przeszkadza, to innym te¿ raczej nie powinno, ale z drugiej strony to zawsze byliby niezadowoleni. Jakby by³a ciemnoskóra, to te¿, ¿e rasizm, a jak bia³a, to ¿e za ma³a ró¿norodno¶æ. Ale to mo¿e na osobny temat.
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje
16.04.2020

Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± xD
Wprowadzi³am emotkê "Wiedzma" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb Cwaniak
(No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna xD)

Moja HPnetowa twórczo¶æ Wizard

Fanarty:
Meropa Gaunt
Trytonka
Chiñski Ogniomiot
Molly Weasley
Hagrid i Aragog
Hagrid i Sfinks

Fan ficki:
Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y.
Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³.
Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie :D

Artyku³y:
Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie.
Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! Wino
A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê:D W tym te¿ ;p

A tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb Starstruck

Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking

Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle

Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza Love ~ Bad wolf

Witaj ksiê¿niczko rozrywki Kapelusz ~ Prorok Niecodzienny

Biorê przyk³ad z najlepszych :D (czyt. Ciebie) xD ~ AdersYooo

Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu xD ~ ulka_black_potter

Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe xD ~ Bad wolf

Jeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± Cwaniak ~ Angelina Johnson

Uwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka
(Moja nowa fucha Cwaniak )

Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson

No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa xD ~ Roksolana Delakur
(Nie mia³am)

Facepalm
Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar xD
~
gordian119

S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych Chmurka ~ Roksolana Delakur

Awwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka

Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle xD ~ BumSzakalaka

Jeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci xD ~ MorfinGaunt

I mistrzowski tekst Adersa:
Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... xD ~ AdersYooo

A oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æCwaniak
- Uwielbiam Ciê xD
- Za co? Cwaniak
- Za twoje teksty xD

By Shanti Black Love

A to jest po prostu ¶mieszne ¦miech
Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson

Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter
... Dziêki, ulka xD

- Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy
- Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte
Eyebrows

- Rue jest ³atwa do wo³ania xD ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]
- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje Wrozka~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]

Moja HPnetowa rodzinka :D
Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka).
Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy:

A to rysunki z dedykacj± dla mnie, autorstwa Ewki Potter Serce
Podziwiajcie Ksiazka

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-03-10-10-43-1_1.png

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-04-15-51-26-1-1.png

A to od Klaudii Lind Love
Czy¿ nie wspania³e? Starstruck

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20171008_173442-952x699_t2.jpg

A tutaj, moi Szanowni Pañstwo widzimy wielkie dzie³o utalentowanej Zireael Wizard
Piêkne i ju¿ Motylki

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/r0tb14.jpg

i.postimg.cc/BZR8pL9C/hermiona.png

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
Nigdy specjalnie nie my¶la³am o Nagini bo i po co? Jednak kiedy ju¿ o niej my¶la³am, to mo¿e przemknê³o mi, ¿e jest dziewczyn±/kobiet±. W sumie dlaczego nie? Glizdogon nawet j± doi³, z facetem raczej by tego nie zrobi³, no nie? A ¿e zamienia siê w cz³owieka? Mo¿e troszkê naci±gane, a mo¿e nie. Mo¿e to "prawdziwa" mi³o¶æ Volda. Mo¿emy sobie gdybaæ, a czas pokaze.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzêdniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartê
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka
Dla mnie by³o niesamowitym zaskoczeniem, kiedy obejrza³am w zwiastunie, ¿e Nagini to kobieta. To by³a niespodzianka i to dosyæ przyjemna. Równie¿ nigdy nie przywi±zywa³am wielkiej wagi do tego stworzenia, no bo po co. W±¿ to w±¿. A ¿e by³ pupilkiem Czarnego Pana te¿ mnie nie dziwi³o. Zauwa¿y³am tylko w filmie, ¿e Lord Voldemort odnosi siê do niej nieco inaczej ni¿ do reszty. Ich zwi±zek (jak zaproponowa³a Ulka) by³by ciekawym w±tkiem.

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjació³ko ma najdro¿sza!
Pisaæ wiersze sprawa "prosta"
W dniu mi³o¶ci co¶ wypada,
Prawie g³owa mi odpada...
Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em,
Jestem Ci go jednak winien.
Szko³a chyba ciê wykañcza,
Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D
Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich wiêc z hukiem,
Bo z têsknoty ju¿ usycham
I w te k±ty je upycham.
Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki
¯ycie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydni¶
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Rozmawia³am ze znajomymi na ten temat (maniacy Harry'ego Pottera) i wiem, ¿e zdania s± mocno podzielone. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e jest to nawet ciekawy pomys³ i je¶li tylko producenci go nie zepsuj±, to bêdzie dobrze xD Tak wiêc s± dwie opcje: albo ¶wietny w±tek, albo totalna klapa. Nic pomiêdzy, na moje oko, nie ma.

Ale te¿ martwi mnie wprowadzenie tylu w³a¶nie pobocznych akcji i mam wra¿enie, ¿e podczas ogl±dania Fantastycznych Zwierz±t: Zbrodni Grindelwalda bêdzie mo¿na siê mocno pogubiæ.
i.pinimg.com/originals/b0/de/82/b0de82da6d68b257040b5c632f9bb88c.gif

W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz.

Chlubne i niechlubne osi±gniêcia

i.ibb.co/VDvT8Ym/2021-komentator.png

i.ibb.co/MGBXgg3/zaginionyaneta.jpg

Prefix u¿ytkownikaKeira Karkarow
Dla mnie ma to jaki¶ sens. Bo sk±d zbie¿no¶æ imion?
Wydaje mi siê, ¿e w±¿ Voldemorta to mo¿e byæ ta sama Nagini, która rutknê³ar1; w formie wê¿a po transformacji (co by³o zreszt± powiedziane w filmie, ¿e w pewnym momencie ich przemiana jest ostateczna i nie mog± wróciæ do ludzkiej formy), a ¿e Voldemort rozumia³ jej mowê, powiedzia³a jak siê nazywa. Nagini by³a w koñcu bardzo inteligentnym wê¿em, a Voldemort zdawa³ siê z ni± rozmawiaæ niczym z innym cz³owiekiem.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix u¿ytkownikalosiek13
ulka_black_potter napisa³(a):

Nigdy specjalnie nie my¶la³am o Nagini bo i po co? Jednak kiedy ju¿ o niej my¶la³am, to mo¿e przemknê³o mi, ¿e jest dziewczyn±/kobiet±. W sumie dlaczego nie? Glizdogon nawet j± doi³, z facetem raczej by tego nie zrobi³, no nie? A ¿e zamienia siê w cz³owieka? Mo¿e troszkê naci±gane, a mo¿e nie. Mo¿e to "prawdziwa" mi³o¶æ Volda. Mo¿emy sobie gdybaæ, a czas pokaze.

Z t± pewno¶ci±, ¿e faceta nie da siê doiæ, to tak bym uwa¿a³ xD

A wgl to wê¿e doi siê z jadu, z zêbów, a nie cycków xD

Prefix u¿ytkownikaania919
Pomys³ jak dla mnie trochê naci±gany, byle co¶ wymy¶liæ. Nie ogl±da³am jeszcze zbrodni Grindelwalda wiêc nie wiem jak zosta³ zrealizowany, ale mam nadziejê, ¿e nie wysz³a z tego totalna klapa i zosta³o to zrobione w sposób przemy¶lany.

Nagini by³a w koñcu bardzo inteligentnym wê¿em, a Voldemort zdawa³ siê z ni± rozmawiaæ niczym z innym cz³owiekiem.
Voldemort nie rozmawia³ w ten sposób z innymi lud¼mi!! Voldemort gnoi³ wszystkich ludzi, a Nagini zdawa³ siê dobrze traktowaæ. Mo¿e dlatego, ¿e by³a jego horkruksem? Dziwne, ¿e jej zaufa³, Voldemort nikomu nie ufa³. Mam nadziejê, ¿e kiedy¶ obejrzê zbrodnie Grindelwalda i siê dowiem czego¶ wiêcej na jej temat.
Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Po obejrzeniu Zbrodni Grindelwalda jestem sk³onna stwierdziæ, ¿e to by³ ca³kiem dobry pomys³ i zrealizowany w ciekawy sposób. Jednak i tak dalej jestem ciekawa, jak Nagini trafi do Voldemorta. Ale có¿, na nastêpn± czê¶æ Fantastycznych Zwierz±t musimy poczekaæ dok³adnie dwa lata i dwa dni, a Rowling pewnie bêdzie milczeæ.
i.pinimg.com/originals/b0/de/82/b0de82da6d68b257040b5c632f9bb88c.gif

W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz.

Chlubne i niechlubne osi±gniêcia

i.ibb.co/VDvT8Ym/2021-komentator.png

i.ibb.co/MGBXgg3/zaginionyaneta.jpg

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: