Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Nagini jako kobieta
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 13.11.2018 19:43
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Nagini jako kobieta Po obejrzeniu ostatniego zwiastuna Fantastycznych Zwierz±t: Zbrodni Grindelwalda dowiedzieli¶my siê, ¿e Nagini to tak naprawdê kobieta. Co s±dzicie o tym pomy¶le? Nie wydaje siê on Wam byæ naci±gany? Wcze¶niej kr±¿y³y teorie fanów mówi±ce w³a¶nie o tej sytuacji, ale chyba nikt nie spodziewa³ siê wprowadzenia ich w ¿ycie. |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 13.11.2018 20:14
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie wiadomo na razie, jak ten w±tek siê rozwinie, ale szczerze mówi±c, nie rozumiem, dlaczego Nagini jako kobieta mia³aby byæ bardziej naci±gana ni¿ Nagini-mê¿czyzna. Kwestia chyba jest taka, ¿e dla fanów serii HP Naginii by³a zawsze wy³±cznie wê¿em i nie wiem, ja siê nie spodziewa³am, ¿e mog³a byæ kiedy¶ w ludzkiej formie. Poza tym, nie interesowa³a mnie jej postaæ a¿ tak bardzo, ¿eby doszukiwaæ siê w niej innych form zanim sta³a siê wê¿em. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 13.11.2018 21:28
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
No, trochê naci±gane, ale generalnie to nie wiemy jak to siê rozwinie, mo¿e to ma sens (ostatnie nadzieje). Samo w sobie nie odchodzi jako¶ od kanonu, bo o Nagini wiemy niewiele, ale (jak to zauwa¿y³ ju¿ kto¶ na sb, nie pamiêtam kto) fakt, ¿e Voldzio pi³ jej mleko nabiera nowego znaczenia Tak czy inaczej, trochê siê obawiam, czy nie wyjdzie z tego kolejny absurd, no ale zobaczymy. Tak nawi±zuj±c jeszcze do ostatniej burzy w internecie: nie rozumiem, czemu siê tak wszyscy czepiaj± pochodzenia tej aktorki. Jak jej to nie przeszkadza, to innym te¿ raczej nie powinno, ale z drugiej strony to zawsze byliby niezadowoleni. Jakby by³a ciemnoskóra, to te¿, ¿e rasizm, a jak bia³a, to ¿e za ma³a ró¿norodno¶æ. Ale to mo¿e na osobny temat. Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 13.11.2018 22:21
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Nigdy specjalnie nie my¶la³am o Nagini bo i po co? Jednak kiedy ju¿ o niej my¶la³am, to mo¿e przemknê³o mi, ¿e jest dziewczyn±/kobiet±. W sumie dlaczego nie? Glizdogon nawet j± doi³, z facetem raczej by tego nie zrobi³, no nie? A ¿e zamienia siê w cz³owieka? Mo¿e troszkê naci±gane, a mo¿e nie. Mo¿e to "prawdziwa" mi³o¶æ Volda. Mo¿emy sobie gdybaæ, a czas pokaze. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 14.11.2018 07:30
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Dla mnie by³o niesamowitym zaskoczeniem, kiedy obejrza³am w zwiastunie, ¿e Nagini to kobieta. To by³a niespodzianka i to dosyæ przyjemna. Równie¿ nigdy nie przywi±zywa³am wielkiej wagi do tego stworzenia, no bo po co. W±¿ to w±¿. A ¿e by³ pupilkiem Czarnego Pana te¿ mnie nie dziwi³o. Zauwa¿y³am tylko w filmie, ¿e Lord Voldemort odnosi siê do niej nieco inaczej ni¿ do reszty. Ich zwi±zek (jak zaproponowa³a Ulka) by³by ciekawym w±tkiem. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 14.11.2018 18:07
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Rozmawia³am ze znajomymi na ten temat (maniacy Harry'ego Pottera) i wiem, ¿e zdania s± mocno podzielone. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e jest to nawet ciekawy pomys³ i je¶li tylko producenci go nie zepsuj±, to bêdzie dobrze xD Tak wiêc s± dwie opcje: albo ¶wietny w±tek, albo totalna klapa. Nic pomiêdzy, na moje oko, nie ma. Ale te¿ martwi mnie wprowadzenie tylu w³a¶nie pobocznych akcji i mam wra¿enie, ¿e podczas ogl±dania Fantastycznych Zwierz±t: Zbrodni Grindelwalda bêdzie mo¿na siê mocno pogubiæ. ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osi±gniêcia ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 17.11.2018 21:52
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Dla mnie ma to jaki¶ sens. Bo sk±d zbie¿no¶æ imion? Wydaje mi siê, ¿e w±¿ Voldemorta to mo¿e byæ ta sama Nagini, która rutknê³ar1; w formie wê¿a po transformacji (co by³o zreszt± powiedziane w filmie, ¿e w pewnym momencie ich przemiana jest ostateczna i nie mog± wróciæ do ludzkiej formy), a ¿e Voldemort rozumia³ jej mowê, powiedzia³a jak siê nazywa. Nagini by³a w koñcu bardzo inteligentnym wê¿em, a Voldemort zdawa³ siê z ni± rozmawiaæ niczym z innym cz³owiekiem. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 17.11.2018 23:58
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
ulka_black_potter napisa³(a): Nigdy specjalnie nie my¶la³am o Nagini bo i po co? Jednak kiedy ju¿ o niej my¶la³am, to mo¿e przemknê³o mi, ¿e jest dziewczyn±/kobiet±. W sumie dlaczego nie? Glizdogon nawet j± doi³, z facetem raczej by tego nie zrobi³, no nie? A ¿e zamienia siê w cz³owieka? Mo¿e troszkê naci±gane, a mo¿e nie. Mo¿e to "prawdziwa" mi³o¶æ Volda. Mo¿emy sobie gdybaæ, a czas pokaze. Z t± pewno¶ci±, ¿e faceta nie da siê doiæ, to tak bym uwa¿a³ ![]() A wgl to wê¿e doi siê z jadu, z zêbów, a nie cycków
|
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 18.11.2018 12:10
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Pomys³ jak dla mnie trochê naci±gany, byle co¶ wymy¶liæ. Nie ogl±da³am jeszcze zbrodni Grindelwalda wiêc nie wiem jak zosta³ zrealizowany, ale mam nadziejê, ¿e nie wysz³a z tego totalna klapa i zosta³o to zrobione w sposób przemy¶lany. Nagini by³a w koñcu bardzo inteligentnym wê¿em, a Voldemort zdawa³ siê z ni± rozmawiaæ niczym z innym cz³owiekiem. Voldemort nie rozmawia³ w ten sposób z innymi lud¼mi!! Voldemort gnoi³ wszystkich ludzi, a Nagini zdawa³ siê dobrze traktowaæ. Mo¿e dlatego, ¿e by³a jego horkruksem? Dziwne, ¿e jej zaufa³, Voldemort nikomu nie ufa³. Mam nadziejê, ¿e kiedy¶ obejrzê zbrodnie Grindelwalda i siê dowiem czego¶ wiêcej na jej temat. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 18.11.2018 12:17
|
Po obejrzeniu Zbrodni Grindelwalda jestem sk³onna stwierdziæ, ¿e to by³ ca³kiem dobry pomys³ i zrealizowany w ciekawy sposób. Jednak i tak dalej jestem ciekawa, jak Nagini trafi do Voldemorta. Ale có¿, na nastêpn± czê¶æ Fantastycznych Zwierz±t musimy poczekaæ dok³adnie dwa lata i dwa dni, a Rowling pewnie bêdzie milczeæ. ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osi±gniêcia ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor

Ravenclaw

Tak czy inaczej, trochê siê obawiam, czy nie wyjdzie z tego kolejny absurd, no ale zobaczymy. Tak nawi±zuj±c jeszcze do ostatniej burzy w internecie: nie rozumiem, czemu siê tak wszyscy czepiaj± pochodzenia tej aktorki. Jak jej to nie przeszkadza, to innym te¿ raczej nie powinno, ale z drugiej strony to zawsze byliby niezadowoleni. Jakby by³a ciemnoskóra, to te¿, ¿e rasizm, a jak bia³a, to ¿e za ma³a ró¿norodno¶æ. Ale to mo¿e na osobny temat.
" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb 

~ 
~

Hufflepuff