Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Narcos / Narcos: Meksyk
|
|
Livka |
Dodany dnia 22.01.2019 15:38
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Zacznę od tego, że wczoraj skończyłam Narcos: Meksyk i chociaż sama serię Narcos z Pablem uważam za coś genialnego, tak Meksyk powalił mnie na kolana. Zaczęło się niewinnie i powiem szczerze, że ciężko mi było przebrnąć przez początek. W sensie oglądało się przyjemnie, ale nie z wyczekiwaniem. Wszystko zmieniło się od połowy sezonu i serial dosłownie zmusił mnie do zrobienia sobie przerwy, bo nerwowo nie mogłam dać sobie rady. Zarys fabuły z Filmweba: Lata osiemdziesiąte, Félix Gallardo (Diego Luna) obejmuje przywództwo, jednoczy przemytników i buduje imperium. Agent DEA Kiki Camarena (Michael Peña) razem z żoną i synem przeprowadza się z Kalifornii do Guadalajary, gdzie szybko przekonuje się, że nowy przydział będzie dużo bardziej wymagający, niż można było przypuszczać. Kiki gromadzi informacje o Féliksie, coraz bardziej angażując się w swoją misję, gdy nagły i tragiczny w skutkach rozwój wydarzeń na lata zmienia realia handlu narkotykami i bieg wojny z tym nielegalnym procederem. Tyle ogólnie. A teraz przejdę do tego, co mną tak wstrząsnęło: Spoiler :: Od początku widzimy, jak zorganizowana jest tam korupcja. DEA nie jest w stanie nic zrobić, bo przekupieni są nie tylko ich przełożeni, ale i inne organizacje, a nawet rząd. Wszystkie akcje podejmowane przez agentów są gaszone w przedbiegach. A kiedy udaje im się spalić pole marihuany, największe na świecie swoją drogą, wszystko się komplikuje. Wszyscy wspólnicy zaczynają odwracać się od Felixa, zwłaszcza po tym, jak Kiki został porwany, torturowany, a na koniec niestety zamordowany. I kiedy wydaje się, że kartel zostanie przejęty przez pozostałych członków, Felix ustawia ich wszystkich do porządku. Najgorsza dla mnie jest w tym wszystkim śmierć Kiki'ego, który naprawdę wierzył, że uda mu się coś zmienić. Jego okaleczone zwłoki znaleziono, prawie miesiac po porwaniu. Zanim udało się przebić przez mur skorumpowanych urzędników i wystawić chociażby zgłoszenie zaginięcia, Kiki już nie żył, po tygodniowych torturach. Należy pamiętać, że ten serial oparty jest na faktach. Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Gryffindor