Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Oceny prac II Turnieju Fan Art
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 23.01.2019 22:50
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
To w³a¶nie w tym temacie mo¿ecie umieszczaæ swoje oceny prac, w poszczególnych etapach. LINK DO PRAC Zasady oceniania 1. Oceniaj±cy wybiera trzy najlepsze prace i argumentuje swój wybór (min. 3 zdania). Prace otrzymuj± odpowiednio: 3 punkty - I miejsce, 2 punkty - II miejsce, 1 punkt - III miejsce. 2. Cz³onek jury wybiera trzy najlepsze prace i argumentuje swój wybór (min. 3 zdania). Prace otrzymuj± odpowiednio: 4 punkty - I miejsce, 3 punkty - II miejsce, 2 punkt - III miejsce. Jury w sk³adzie: monciakund Livka Wioletta Szablon oceniania dla jury(z którego równie¿ mo¿ecie korzystaæ): 1) Pomys³ - 10 pkt 2) Zgodno¶æ z tematem - 10pkt 3) Technika - (je¶li kto¶ szkicuje, to ocenia siê cienie, jak kto¶ siêga po kredki, to kolorystykê, je¶li kto¶ robi kola¿ to te¿ szczegó³owo¶æ i kompozycjê) - 20pkt 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 5pkt 5) Ogólne wra¿enia - 10pkt 6) Ocena ogólna: suma wszystkich punktów/55 mo¿liwych ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 23.01.2019 23:54
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
G³osowanie w Eliminacje/Drugi Etap - 24.01.2019 - 25.01.2019 do godziny 23:59 Motyw przewodni: Nowy Rok, Nowa Nora Edytowane przez Sam Quest dnia 24.01.2019 00:02
![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 24.01.2019 02:38
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Dobra, to ja tu opiszê krótko ka¿d± pracê, a potem dam podium, które mi siê rzuci³o w oczy ju¿ na pocz±tku. Praca A: Nie wiem jak to jest zrobione, ale wygl±da na grafikê komputerow±, czego raczej nie lubiê w TFA. Znaczy nie chcê tu zostaæ ¼le zrozumiana, bo praca naprawdê mi siê podoba, jest dopracowana i widaæ, ¿e autor(ka?) w³o¿y³(a?) w ni± du¿o pracy, ale ja po prostu nie przepadam za tym stylem. Jest taki jakby... zbyt przerysowany? Wolê fanarty wykonane rêcznie. Generalnie praca na plus, zawiera du¿o szczegó³ów i ¿ywe kolory, widaæ te¿ spory talent autora/autorki. Praca B: Ten fanart bardzo kojarzy mi siê z Paul±, pewnie ze wzglêdu na te Simsy w tle Tylko tak na logikê, to komputer w domu Weasleyów by nie móg³ dzia³aæ... A jakby dzia³a³, to pan Weasley by go nie odstêpowa³ na krok. Chyba, ¿e pani Weasley zamknê³a tam ca³± rodzinê, o¿ywi³a kompa czarami i steruje nimi, udaj±c, ¿e to Simsy? Tyle pytañ, tak ma³o odpowiedzi...Dobra, ale odesz³am od tematu. Wykonanie obrazka podoba mi siê, bo jest staranny i przyjemny dla oka, ale z drugiej strony tematyka i logika ju¿ trochê na minus. Praca C: Podoba mi siê, ale raczej jako nie praca na turniej. W sensie... Jest to dla mnie trochê niejasne w kontek¶cie tego tematu, no bo... Cofanie czasu? No nie wiem. Samo wykonanie jednak bardzo mi siê podoba, pomys³ w sumie te¿, choæ mo¿naby to zrobiæ lepiej. Jednak naprawdê szacun dla autora/ki, bo wykonanie super! Praca D: Ta praca urzek³a mnie od pierwszego wejrzenia. Serio! Jest przezabawna, nawi±zuje prawie idealnie do tematu, a wykonanie naprawdê ³adne i staranne. Widaæ, ¿e Fred i George próbowali co¶ skombinowaæ, ciekawe tylko co? Tak czy siak, mina pani Weasley rozwala Mówi takie: "Ech, wiedzia³am". A jej m±¿ wygl±da, jakby mia³ ¶wieczkê na g³owie (kojarzy mi siê te¿ trochê z t± bajk± "S±siedzi" ). Generalnie ¶wietna praca, ¶wietny pomys³, ¶wietne wykonanie. Chyba wiadomo, które dam jej miejsce![]() Praca E: Ten fanart te¿ mnie rozbawi³, choæ mo¿e nie w takim stopniu jak praca D. Na pocz±tku potrzebowa³am kilku sekund, ¿eby ogarn±æ o co chodzi, ale gdy ogarnê³am, uzna³am, ¿e to naprawdê ¶wietnie podej¶cie do tematu. (Chyba kto¶ nawet na sb pyta³, czy to chodzi o "Norê" jako miejsce...). Wykonanie bardzo dobre (ta mina skrzata!) i staranne. Mysz mo¿e trochê zlewa siê z pod³og±, ale to mo¿e ttlko moje wra¿enie. I tak dodam jeszcze, ¿e podziwiam za skrzata, bo serio jest niesamowity! W sensie brzydki, ale ta brzydota oddana w fantastyczny sposób. Podium! I miejsce - praca D. ll miejsce - praca E. III miejsce - praca A. No i krótkie wyja¶nienie. ;p Praca D i E k³óci³y siê u mnie o pierwsze miejsce, no ale jak zobaczy³am te spalone ludki, to w³a¶nie moj± pierwsz± my¶l± by³o, ¿e musz± wygraæ. No i wygra³y! Co do trzeciego miejsca, to nie by³am przekonana co do A, bo jako¶ szczególnie mi siê nie podoba, ale postanowi³am postawiæ na trud, jaki musia³ byæ w to w³o¿ony. A dla autorów pozosta³ych prac - gratulacje! ¦wietna robota! Edytowane przez Rue Riddle dnia 24.01.2019 16:07
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 24.01.2019 09:19
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
PRACA A 1 Pomys³ - 4 Ot, nic szczególnego. Porz±dki noworoczne mo¿e? Je¿eli tak, to otoczenie jakie¶ takie zbyt letnie 2 Zgodno¶æ z tematem - 8 Dwa punkty odjête w³a¶nie za niestosown± porê roku ![]() 3 Technika - 18 Trudno mi to oceniæ, bo ¶rednio siê znam. Na pewno fajnie zachowane proporcje (chocia¿ jedna osoba siêga do dachu, ale mo¿e dach jest niski ), du¿o przemy¶lanych szczegó³ów, cieniowanie, itd.4 Jako¶æ/staranno¶c - 5 Zdecydowanie jest to rysunek dopracowany i staranny. ¯ywe kolory, które oddaj± rodzinny klimat, ale jednocze¶nie swojski chaos Nory. Mnóstwo detali, które nadaj± odpowiedni klimat. 5 Ogólne wra¿enia - 7 Praca przyjemna dla oka, mog³aby siê znale¼æ w jakim¶ opracowaniu czy artykule na temat HP. 42/55 pkt Praca B 1 Pomys³ - 10 Brawo dla autora za podpiêcie siê do najnowszego trendu hpneta, hahaha. Fajny noworoczny pomys³, bo po paskach potrzeb widzimy, ¿e wszystkie s± spe³nione, wiêc to takie jakby postanowienie bycia szc¿ê¶liwym, najedzonym i umytym przez kolejny rok ![]() 2 Zgodno¶æ z tematem - 8 Trochê mi zabrak³o jakiego¶ akcentu, który pokaza³by, ¿e mamy nowy rok. Mo¿e to nie by³o wymagane, ale jako¶ tak siê upar³am na tê porê roku, symbolikê noworoczn±, itd. 3 Technika - 18 Punkciki odjête za d³onie, ale poza tym wydaje siê w porz±dku.Podobaj± mi siê kolory, nie zlewaj± siê, fajnie narysowana postaæ (oprócz d³oni ), itd. Nie no, serio, nie umiem oceniaæ techniki.4 Jako¶æ/staranno¶c - 5 Widaæ ogrom pracy w³o¿ony w ten rysunek. To chyba kredki, wiêc na pewno du¿o czasu zajê³o wype³nienie kartki kolorami, staranne pokolorowanie, konturowanie, itd. Doceniam i lec± punkciki. 5 Ogólne wra¿enia - 10 Spojrza³am na tê pracê i g³o¶no parsknê³am ¶miechem. I w³a¶nie za to jest moim faworytem - wzbudzi³a autentyczne emocje i najbardziej zapad³a mi w pamiêæ ![]() 51/55 pkt PRACA C 1 Pomys³ - 8 Pomys³ na pewno bardzo oryginalny, za to punkty. Tyle ¿e zmieniacz czasu kojarzy siê raczej z COFANIEM czasu, a nie przysz³o¶ci± (czyli nowym rokiem). Imiona powypisywane trochê tak na is³ê, ¿eby zape³niæ czym¶ rysunek. Ale tutaj oceniamy tylko pomys³, a ten jest na pewno inny ni¿ wszystkie, zobaczy³am co¶, czego siê nie spodziewa³am. 2 Zgodno¶æ z tematem - 4 No i tu mam problem. Jest Nora i to wszystko. Trudno wychwyciæ tutaj jakie¶ elementy charakterystyczne dla tematu konkursu i tak naprawdê ten rysunek nie opowiada ¿adnej historii. 3 Technika - 17 Fajnie oddany trójwymiar zmieniacza czasu. Ca³mkiem sporo szczegó³ów zmieszczonych na ma³ej powierzchni. Z urzêdu dajê du¿o punktów za technikê, bo sam fakt, ¿e umiecie rysowaæ, jest wart docenienia ![]() 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 4 Du¿y minus za brak t³a. Chocia¿ poniek±d to rozumiem, bo rysunek jest czysty i skupia uwagê tylko na obiekcie, wiêc jest to jaki¶ pomys³. Poza tym w porz±dku, jak ju¿ napisa³am, starannie odddane szczegó³y, dobrze pokolorowane elementy i staranne wykoñczenie. 5) Ogólne wra¿enia - 5 Niestety bez sza³u. £adnie narysowane i jako fanart siê sprawdza, ale jako praca konkursowa - troszkê jej brakuje. 38/55 pkt PRACA D 1 Pomys³ - 4 Dlaczego? :O Ten rysunek kojarzy mi siê ze scen± z KP, kiedy Nora p³onie. O co tutaj chodzi? Czy to jakie¶ naziemne fajerwerki? Czy Weasleyowie przenosz± siê do nowego roku z hukiem i dlatego ich w³osy stoj± dêba? Nie rozumiem nic. Mamy szampana, wiêc jest element sylwestrowy. 2 Zgodno¶æ z tematem - 4 Bo Weasleyowie i szampan. Nic wiêcej nie mogê powiedzieæ, bo serio nie wiem, co siê dzieje na tej ilustracji. 3 Technika - 18 Wykonanie akurat bardzo mi siê podoba. Jest ¿ywio³owe,, staranne, mamy t³o i pasuj±ce do siebie kolory. Postaci narysownae jak w starych polskich kreskówkach, ale to nie wada, tylko obserwacja Fajny ten czarny krater pod sto³em (???) 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 5 Praca jest na pewno bardzo starannie wykonana. Czarne kontury, pe³ne t³o, zadbanie o postaci. Podoba mi siê, ¿e widzimy tutaj ró¿ne miny. 5 Ogólne wra¿enia - 7 Praca na pewno przyci±ga wzrok i ka¿e siê zastanowiæ, co siê na niej do cholery dzieje 38/55 pkt PRACA E EDIT!!! Jadek ju¿ mnie o¶wieci³a, o co chodzi, ale za pó¼no, by zmieniæ ocenê ;d 1 Pomys³ - 3 Nie wiem, co powiedzieæ... Serio. 2 Zgodno¶æ z tematem - 0 Przepraszam, ale nie ma tutaj nic, co wskazywa³oby na to, ¿e rysunek zosta³ wykonany na ten etap konkursu 3 Technika - 18 £adnie narysowany skrzat. ¦mieszne uszy i nos, widaæ, ¿e postaæ jest ko¶cista i chudziutka. Kolory fajnie komponuj± siê ze sob±, ale widaæ poszczególne elementy - skrzata, mysz, miot³ê i t³o. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 4 Troszkê prze¶witów, ale jest okej. Dopiero po chwili zauwa¿y³am god³o Hogwartu na ubraniu skrzata, za to plus, bo to taki dodatkowy detal, który ubogaca rysunek. 5 Ogólne wra¿enia - 4 I znów - jako fanart by³oby ca³kiem fajne, ale w kontek¶cie tego etapu konkursu... no nie wiem. 29/55 pkt. I MIEJSCE - praca B II MIEJSCE - praca A II MIEJSCE - po d³u¿szym wahaniu - praca D, bo widzê potencja³ na kolejne etapy Edytowane przez Mikasa dnia 24.01.2019 11:35
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 24.01.2019 09:39
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Wszystkie prace bardzo mi siê podobaj± i ciê¿ko jest wybraæ te trzy najlepsze! Widaæ, ¿e niezale¿nie od techniki wykonania, ka¿dy w³o¿y³ w pracê du¿o wysi³ku i serca. Miejsce III - Praca A Podoba mi siê pomys³ i sposób wykonania. Widaæ na pierwszy rzut oka, ¿e autor przedstawi³ Norê, co wpisuje siê w temat konkursu, ale czy akurat Nowy Rok. Nowa Nora? Nie wiem. Jednak praca od razu przyku³a moj± uwagê, st±d III miejsce. Miejsce II. Praca E. Ta praca zdecydowanie co¶ w sobie ma. Co prawda gdybym nie zna³a tematu przewodniego, pewnie nie dopasowa³abym tego rysunku do niego. Dopiero jak spojrza³am drugi raz zobaczy³am, ¿e ten Skrzat zagania do Nory mysz! I to mnie rozbawi³o, stad te¿ II miejsce. Miejsce I. Praca D. Zdecydowanie po ¶wiêtowaniu Nowego Roku w taki sposób, Wesleyowie bêd± potrenowaæ Nowej Nory. Nie wiem czy ich dom wylecia³ w powietrze czy sp³on±³, ale pomys³ jak najbardziej fajny. Wykonanie pracy bardzo mi siê spodoba³o. Jak dla mnie najlepsza praca ze wszystkich. ![]() |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 24.01.2019 11:26
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 22.04.07 |
Wszystkie prace s± super ekstra! Nie spodziewa³am siê. ![]() I miejsce - praca E II miejsce - praca A III miejsce - praca C Ten skrzat zaganiaj±cy gryzonia do NOWEJ NORY jest genialny. Digitalowa praca A jest dopracowana w najmniejszym szczególe, bardzo lubiê takie klimaty, plus kolory s± fantastyczne. Trzecie miejsce dla pracy C na zachêtê, bo widaæ pomys³ i ciekawe podej¶cie do tematu, da³abym autorowi szansê.Prace B i D tez mi siê bardzo podobaj±, ale jak trzeba wybraæ, to trzeba. ![]() ![]() Nie mo¿na zap³aciæ za co¶, co nie ma ceny. Niektórzy twierdz±, ¿e ka¿da, absolutnie ka¿da rzecz na ¶wiecie ma swoj± cenê. To nieprawda. S± rzeczy, które ceny nie maj±, s± bezcenne. Naj³atwiej poznaæ takie rzeczy po tym, ¿e raz utracone, s± utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiêtasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieæ. I nie wiesz, co tak naprawdê s±dzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz siê o to z kim¶ k³óciæ. W samotno¶ci nie jeste¶ nawet ¶wiadomy swoich sprzeczno¶ci. ![]() Pamiêtaj. W ¶nie nie da siê szeptaæ. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 24.01.2019 11:30
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
I miejsce praca B. Jest przeurocza, wpatrywa³am siê w ni± jak zahipnotyzowana. Piêkne wykonanie, cudna Molly, do tego simsy, tak ostatnio u nas popularne <3 II miejsce praca E. Na pocz±tku nie mog³am skumaæ o co chodzi, jakie to ma powi±zanie z Nor± ale potem patrzê i... ten skrzat zagania mysz do NORY Taka inna interpretacja spowodowa³a, ¿e dajê du¿y plus dla autora/autorki za pomys³owo¶æ ![]() III miejsce praca A. Jest perfekcyjna. I gdybym ocenia³a samo wykonanie, piêkno i idealizm to by³aby u mnie na I miejscu. Ale jednak poczucie humoru pracy E i urok pracy B postawi³am ponad cudo pracy A. W ogóle w pierwszym spojrzeniu na pracê A. pomy¶la³am, ¿e to screen z simsów!!! Pozosta³e prace te¿ s± ¶wietne! Praca D ma humor, który kocham i gdyby nie pomys³owo¶æ pracy E czy te¿ doskona³e wykonanie pracy A to pewnie by³aby na 2/3 miejscu. Pracê C podziwiam za pomys³ i wykonanie ale niestety podium ma tylko 3 miejsca Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 24.01.2019 11:38
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Praca A To jest dla mnie jakie¶ takie psychodeliczne Kojarzy mi siê z takim stylem g³upiej "bajki", której tytu³u w tej chwili nie mogê sobie przypomnieæ.Co to za stwór na ziemi, ghul? Praca B Podoba mi siê pomys³ nawi±zania do obecnego hitu na stronie. Rysunek jest napewno najbardziej ciep³y i to mi siê podoba. Pozosta³e maj± w sobie jakie¶ elementy, które mi siê nie podobaj±. Mia³em napisaæ co¶ oddzielnie o ka¿dej pracy, ale jednak siê streszcze. Nie bardzo kumam opcjê C, jako¶ nie chwyta mnie ten pomys³. Praca D jest dziwna, te¿ nie wiem, co tam mog³o siê wydarzyæ. No i praca E, która opowiada jaka¶ historiê, ale jest na niej jaki¶ obrzydliwy skrzat ![]() Moje podium wygl±da tak: III miejsce praca A.(nie, ¿e Anczeja) dajê na podium, bo wywo³uje we mnie jakie¶ dziwne uczucia. Niby nic tam siê nie dzieje, a jednak... Sam nie umiem tego opisaæ. Miejsce II praca E. g³ównie za pomys³ z odej¶ciem od Nory. Poza tym skrzat jest tak odpychaj±co paskudny No wzbudza we mnie odrazê.Miejsce I praca B. bezapelacyjnie to jest najlepsza praca w eliminacjach. Od pomys³u poprzez wykonanie, a¿ po wzbudzane emocje. Gratsy. |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 24.01.2019 11:47
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
I MIEJSCE - PRACA B Doceniam przede wszystkim to, ¿e jest tak bardzo na czasie, ale ta praca ma du¿o wiêcej plusów. ¦liczna postaæ Molly, która czaruje w grze, a magia przechodzi zielonymi kryszta³kami, które s± tak charakterystyczne dla Simsów. ¦wietnie dopracowane szczegó³y zarówno w dymku, jak i w samym tle. Jest super kolorystycznie. No cudna praca! II MIEJSCE - PRACA A Bardzo podoba mi siê ta praca. Jest dopracowana pod wzglêdem kolorystycznym, jest fajne cieniowanie, du¿o szczegó³ów za co baaardzo doceniam, bo dziêki temu du¿o w tej pracy siê dzieje i zatrzymuje siê na niej na d³u¿ej odkrywaj±c jej poszczególne fragmenty. I to czyste podwórko przed domem! Piêkne ro¶liny, ¶wiat³o na drzewach. No kolejna cudna praca! III MIEJSCE - PRACA D Doceniam j± za kolorystykê, za pomys³ i wykonanie. Ewidentnie kojarzy siê z now± Nor±, bo skoro stara sp³onê³a to musi byæ nowa, cnie? W ka¿dym razie s± Weasley`e, którzy maj± genialne fryzury, jest ¶wietnie wykonane t³o. Ciekawe, ¿e oni s± stanie teraz tak spokojnie sobie siedzieæ i piæ W ka¿dym razie praca bardzo mi siê podoba. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 24.01.2019 14:46
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 327 Dom: GryffindorPunkty: 28841 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.04.18 |
Nie jestem jaki¶ wielkim ekspertem je¶li chodzi o fanarty i tego typu rzeczy , dlatego oceniam wg w³asnych kryteriów, czyli przede wszystkim: staranno¶æ pracy, zgodno¶æ z tematem, pomys³owo¶æ, no i oczywi¶cie jak bardzo praca wpada w oko po pierwszym obejrzeniu. Na pocz±tek gratulacje dla wszystkich uczestników za te piêkne prace, bo trzeba mieæ chocia¿ trochê talentu, ¿eby takie fanarty stworzyæ, czego mi osobi¶cie zdecydowanie brakuje .Moje podium: Miejsce 1 - praca A Mia³em du¿y dylemat czy daæ j± na pierwsze miejsce, ale przewa¿y³o to, ¿e od pocz±tku wpad³a mi w oko. Co prawda doceniam wk³ad przy pozosta³ych pracach, bo trochê wy¿ej traktuje te wykonane rêcznie, ale w tym przypadku ta praca mnie ujê³a, ¶wietna kolorystyka. Miejsce 2 - praca D Przede wszystkim za pomys³. Naprawdê brawo za odwagê i z wielk± ochot± zobaczê nastêpne prace tego autora. Mam nadziej, ¿e je¶li znajdzie siê w nastêpnej rundzie, to ponownie nas czym¶ zaskoczy. Miejsce 3 - praca B Mnóstwo pracy w³o¿one w ten piêkny rysunek. Co prawda nie wiem co komputer robi w domu Weasleyów, ale nie bêdê siê a¿ tak czepia³. Bardzo ³adna praca, zas³uguj±ca na to, aby jej autor znalaz³ siê w nastêpnej rundzie. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postaæ w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka ![]() Kluby pi³karskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wis³a Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny W³adca Pier¶cieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 24.01.2019 15:29
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to siê u¶miechnê Data rejestracji: 13.05.07 |
Ja nie bêdê siê sugerowa³a system oceniania jury, bo na pohybel zasadom! Ale mam zamiar co nieco opowiedzieæ o ka¿dej pracy ;D Praca A Rzuca siê w oczy praktycznie od razu i to wcale nie dlatego, ¿e jest pierwsza^^ Wygl±da trochê jak grafika z tych komputerowych bajek, co teraz robi±, typu Kubu¶ Puchatek czy Pszczó³ka Maja. Bajek tych nie lubiê, wolê rysowane, ale ta grafika mnie ujê³a. Ma bardzo ¿ywe kolory, które a¿ przyci±gaj± wzrok, a Nora wygl±da jeszcze dziwaczniej ni¿ w filmach. Ta ¿ó³ta wie¿a wygl±da jak wie¿a ksiê¿niczki. Podoba mi siê te¿ dynamika na tym fan arcie, jak ch³opaki na miot³ach (Harry i Ron?) unosz± do góry kawa³ek domu, pan Weasley z George'iem (zgaduje) odprawiaj± jakie¶ czary, a Molly w oknie ich czujnym wzrokiem obserwuje. Widaæ te¿, ¿e ju¿ co¶ pichci, mimo ¿e domek nie jest skoñczony, bo z kominka unosi siê dym. Na tym obrazu naprawdê wiele siê dzieje, s± nawet walizki czekaj±ce, a¿ kto¶ je wniesie do Nory. Szacun. Praca B. Jak sam pomys³ z Simsami na pocz±tku robi takie ³a³, to po zastanowieniu nie wiem, czy mnie to jara. Nie do koñca rozumiem jakim cudem Molly wyczarowa³a swój ulubiony dom na komputerze. Dziwne te¿ jest dla mnie, ¿e w Simsach jest tak bogata, a znów mieszkaj± w... no Norze, czyli kilku biednych dobudówkach ;D Sama Molly te¿ wygl±da na zdecydowanie m³odsz±, trochê jakby koñczy³a ostatni± klasê Hogwartu albo mia³a max 20 lat. Samo wykonanie jest staranne i poza t± ko¶law± rêk± naprawdê urocze. Bardzo podoba mi siê, ¿e autor zadba³ o zape³nienie t³a, co pewnie by³o dosyæ niewdziêczne. Praca C. Kompozycja ciekawa, jednak nie do koñca rozumiem czemu mamy tu zmieniacz czasu. Czy¿by Nowa Nora to Nora po zmianach z przesz³o¶ci? W sensie, kto¶ siê cofn±³ w czasie, odmieni³ bieg wydarzeñ i przez to Nora sta³a siê now±, lepsz± Nor±? A te imiona? To osoby, które znalaz³y w Norze swój pierwszy b±d¼ drugi dom? Tyle pytañ, a zero odpowiedzi ;D Samo wykonanie nieco gorsze ni¿ w pracy B, gdy¿ brakuje mi tutaj w³a¶nie jakiego¶ t³a. Nora wewn±trz zmieniacza czasu jest staranna i dopracowana, te serduszka wokó³ niej s± urocze, a jednak jaki¶ taki pusty siê wydaje ten rysunek. Praca D. Kocham ten rysunek ;D Jest fenomenalny. Uwielbiam ten czarny humor haha. Nowy Rok, to nowa Nora, a nowa Nora to... brak Nory Czy¿by bli¼niaki Weasley chcieli zrobiæ BUM czy mo¿e to Artur postanowi³ pobawiæ siê w mugolskie fajerwerki i co¶ nie wysz³o? Widz± po opuszczonych ró¿d¿kach raczej to pierwsza opcja. Ich miny i w³osy s± cudowne, po prostu genialne, a wokó³ totalne zgliszcza. I jeszcze te rozmazane kszta³ty w tle, ca³o¶æ wygl±da jakby naprawdê dopiero opada³a mg³a i wy³ania³ siê jaki¶ obraz. Bardzo mi siê ten rysunek podoba. I mam nadziejê, ¿e nigdy nie bêdê mia³a takiej fryzury jak Ginny w tym fan arcie ;DDD Praca E. Myszka do norki, nie wiem co za m±dra g³owa na to wpad³a, ale szok! Gdyby nie hogwarcki skrzat, to ta praca niekoniecznie by³aby w klimatach HP, ale nie ma co gdybaæ, bo sam pomys³ jest najbardziej nieoczywisty i przebija dla mnie pomys³ z pracy D! Samo wykonanie te¿ mi siê podoba, ten drewniany stó³ wygl±da jak ramka, w której znajduje siê kartka. Skrzat jest dziwnie powykrêcany, ale one w sumie by³y takie dziwaczne, nochal ma genialny, a jego mina mówi "nienawidzê tej roboty" i jako¶ strasznie mnie ¶mieszy... Kolorystyka trochê ponura jak na Nowy Rok, ale sam pomys³ z nork± jest ekstra! Moje podium: I miejsce - praca A II miejsce - praca D III miejsce - praca E |
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 24.01.2019 16:34
|
![]() Pochwa³y: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
PRACA A 1) Pomys³ - 5 punktów Chocia¿ wykonanie jest oryginalne, to niestety pomys³ ju¿ nie. Autor/ka, chocia¿ doda³a kilka elementów od siebie mocno sugerowa³a siê projektem Nory z internetu, a dodanie postaci z kanonu nie jest szczególnie trudne. Wiem, ¿e dozwolone by³o inspirowanie siê innymi pracami, a autor/ka zg³osi³/a ten fakt, to jednak trochê szkoda, ¿e tak ma³o inwencji w³asnej. 2) Zgodno¶æ z tematem - 10pkt Nie zgodzê siê z Mikas±. Moim zdaniem w³a¶nie pora roku tak wygl±da na wyspach. Bardzo rzadko pojawia siê tam ¶nieg, a wiêkszo¶æ drzew pozostaje zielona. A co wskazuje, ¿e to Nowa Nora? Mi na przk³ad rzuci³ siê w oczy fakt, ¿e na obrazku jest jedynie George, a Freda brak. Jako¶ tak mocno rzuci³o mi siê to w oczy. 3) Technika - 18pkt Bardzo podoba mi siê kolorystyka tej pracy, chocia¿ wiem, ¿e w znacznym stopniu (nie w 100%) pochodzi z tamtego internetowego projektu. Nie bardzo rozumiem natomiast cienie tej pracy. Ten dziwny przed Georgem? Co go rzuca? Bo je¶li Harry i Ron na miot³ach, to zdaj± siê byæ trochê z ty³u, a na dodatek cieñ jest jeden, a ich dwóch. Ale bardzo podoba mi siê t³o Lekko¶æ chmur i dalekich drzew przyci±ga mój wzrok, ale nie jest nachalna. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 5pkt Widaæ, ¿e kto¶ siê przy³o¿y³. Ka¿dy kto s±dzi, ¿e grafika komputerowa jest ³atwa niech sam spróbuje co¶ takiego stworzyæ. Dba³o¶æ o detale jak np gnom ogrodowy czy Krzywo³ap powoduj± lekki u¶miech. No i praca przes³ana w dobrej jako¶ci. 5) Ogólne wra¿enia - 9pkt Praca mi siê podoba. Jest przyjemna dla oka, kolorowa, lekka. Tylko te cienie mnie nieco rozprozy³y. Generalnie jestem na tak, chocia¿ czemu Gnom jest w centralnym punkcie w¶ród postaci to nadal nie wiem ![]() 6) Ocena ogólna: 47/55 PRACA B 1). Pomys³ - 8 pkt. Tutaj autor/ka mam wra¿enie, liczy³/a trochê na z³apanie popularno¶ci modnego tematu. Nie zmienia to faktu, ¿e wykorzysta³ to w sposób oryginalny. Nie umiem jedynie rozszyfrowac wszystkich postaci patyczaków. Czy ten najwiêkszy to Hagrid? A z drugiej strony... To jednak trochê smutne, ¿e Molly musia³a u¿yæ kodu nawet w grze... 2. Zgodno¶æ z tematem - 8 pkt. No nie wiem jak to ugry¼æ do koñca. Czy Now± Nor± (dalej NN) jest to, ¿e Molly ma komputer w starej Norze, a mo¿e NN to ta cyfrowa? W ka¿dym razie jest gdzie¶ tam ta NN, wiêc warunek spe³niony, chocia¿ brak jak dla mnie Nowego Roku. 3. Technika - 20 punktów. No tutaj nie mam siê do czego przyczepiæ. Wszystko wydaje siê byæ równo pokolorowane, co zajmuje du¿o czasu. Wszystkie detale, ³±cznie z tapet± s± fajnie wyeksponowane. Mo¿e jedynie ta wyszczerzona Molly na podgl±dzie gry, mnie nieco przera¿a, ale to chyba nie podchodzi pod technikê ;> 4. Jako¶æ/staranno¶æ - 3 punktów Punkty odejmuje za d³oñ, spódnice i zêby Molly z podgl±du, bo mam wra¿enie, ¿e zosta³y jako¶ tak namalowane na szybko, niedok³adnie, a widaæ, ¿e autor/ka mog³aby siê bardziej przy³o¿yæ do takich detali, patrz±c na przyk³ad na frêdzle przy stole. Do tego kolorowana chyba na nierównej powierzchni, bo czasem pojawiaj± siê takie lekkie "fa³dki". 5. Ogólne wra¿enia - 7 pkt. Podoba mi siê. Praca jest ciep³a (z nutk± gorczy, bo tym kodem przypomniano mi o biedzie Weasleyów). Wykonanie te¿ pomys³owe, ale w±tpie, ¿eby wesz³a w ¿ycie, je¶li nie by³oby tematu na forum. 6. Ocena ogólna: 46/55 PRACA C 1). Pomys³ - 9 pkt. Oryginalny. Nie spodziewa³am siê czego¶ takiego. I ja lubiê bardzo t³umaczyæ sobie ró¿ne prace po swojemu, wiêc mam nadziejê, ¿e autor/ka nie obrazi siê zbytnio. Mi siê wydaje, ¿e kto¶ móg³by chcieæ zrobiæ NN, na fundamentach starej. To znaczy, cofn±æ siê w czasie i spróbowaæ wszystko naprawiæ. Ze wszystkimi szczegó³ami, które mog³yby sprawiæ, ¿e Nora wejdzie w Nowy Rok w szczê¶ciu. 2). Zgodno¶æ z tematem - 7 pkt. Nie widzê tutaj nawiazania do Nowego Roku, ale jest za to Stara Nora, która mo¿e daæ pocz±tek Nowej. A przynajmniej ja to sobie tak t³umaczê. Te imiona, a zw³aszcza imiê Freda i m³odych Potterów i Weasley'ów, którzy nigdy siê nie spotkali, daje mi ma³y skrawek nadziei, ¿e mo¿e kiedy¶ siê spotkaj±, ale nie zrobi± z tego PD2. 3). Technika - 17 pkt. Bardzo ³adne kolory samego zmieniacza. Nora podoba mi siê mniej, ale najbardziej niestety razi mnie brak jakiekolwiek t³a, bo nie wiem, czy cieñ na kartce jest celowy, czy raczej jest efektem wykonanego zdjêcia. Taka bia³a pustka, w której wisi ten zmieniacz. I te imiona... Zwyk³e. Mo¿na by³o je zrobiæ np. w Potterowskiej czcionce. 4). Jako¶æ/ staranno¶æ - 4 pkt. Praca jest wykonana poprawnie, zdjêcie/ skan dobrej jako¶ci. Kolory bez "fa³dek" i zmiany nacisku na kredkê. W jednym miejscu zmieniacz czasu ma do¶æ nierówn± obwódkê, ale to nic wielkiego. Najwiêkszym minusem jest dla mnie brak t³a. 5. Ogólne wra¿enia - 8 pkt. Kolejna praca, która mi siê podoba. Serio. Przygl±da³am siê jej i próbowa³am zrozumieæ co autor mia³ na my¶li. Mo¿e dlatego tak bardzo mi siê spodoba³a, bo nie jest jednoznaczna i nie dostarcza jasnych odpowiedzi? 6. Ocena ogólna: 45/55 PRACA D 1). Pomys³ - 9pkt Przyznam szczerze, ¿e mia³am w pierwszym momencie nieprzyjemne wra¿enie, ¿e nawi±zuje to do tej sceny z paleniem Nory, ale potem to spojrzenie bli¼niaków pod sobie, fakt, ¿e siedz± w jakby ¶wie¿ym wybuchu, mo¿e ¶wiadczyæ, ¿e to jakich¶ ich ¿art (byæ mo¿e sylwestrowe fajerwerki), doprowadzi³y do takiego stanu rzeczy 2). Zgodno¶æ z tematem - 8 pkt. Bo nie widzê NN. Widze Nowy Rok, widzê brak Starej Nory, ale NN nie ma. Dlatego odjê³am punkty. Byæ mo¿e to punkt wyj¶cia do Nowego ¿ycia, ale jeszcze go nie ma na tej pracy, wiêc tak to zostawiê. 3). Technika - 19 pkt. Nie dam maksymalnej liczby punktów, bo nie ma a¿ tak wielu szczegó³ów, ¿eby by³o 20. Twarz nie s± dopracowane, chocia¿ z ³atwo¶ci± mo¿na odczytaæ z nich emocje. Takie bardziej wypuk³e patyczaki. Ale podobaj± mi siê kolory, chocia¿ cieni nie ma zbyt wiele. Jest za to perspektywa i t³o, a to lubiê. 4). Jako¶æ/ staranno¶æ - 4pkt. Praca nades³ana w dobrej jako¶ci, samo wykonanie te¿ dok³adne, chocia¿ zastanawia mnie ró¿nica tekstury pomiêdzy postaciami, a np wzniesieniamy z ty³u. Troszkê linie niedok³adne, ale akurat tutaj to jest raczej na plus. 5). Ogólne wra¿enia - 9pkt. Ocena mia³a byæ ni¿sza, kiedy my¶la³am, ¿e nast±pi³o nawi±zanie to podpalenia Nory. Ale im d³u¿ej siê przygl±da³am, tym obrazek zyskiwa³ w moich oczach. Podoba mi siê lekko¶æ podej¶cia do tematu i kolory. 6). Ocena ogólna - 49/55 PRACA E 1). Pomys³ - 9 pkt. Zastanawia mnie, czy autor/ka na przekrór wszystkim narysowa³a tak± Norê, czy mo¿e serio pomy¶la³a, ¿e chodzi o norê dla zwierzaka i teraz siedzi z takim Faceplamem, rozumiej±c nagle co ma Nora do HP ![]() Bardzo bm chcia³a, ¿eby to okaza³o siê to drugie Pomys³ fajny, kolejny raz, nie jest to co¶, czego bym siê spodziewa³a. 2). Zgodno¶æ z tematem - 7pkt. Brak Nowego Roku i nie mam te¿ pewno¶ci, czy ta Nora, dla owej myszy jest Nowa. Ale no, je¶li uznaæ, ¿e jednak tak to czê¶æ tematu jest zgodna. Chyba, ¿e mo¿e to Nowa mysz w Nowej Norze? 3). Technika - 17 pkt. Mysz jest ma³o widoczna przez niedok³adne cieniowanie na pod³odze, przez co mo¿e siê wydawaæ jedynie smug± ¶wiat³a, lub k³êbkiem kurzu. Równie¿ cienie na ceg³ach nie uk³adaj± siê dok³adnie w ten sam sposób, raz z przodu, raz z boku. No i jak dla mnie ten skrzat nie tyle tupie nog±, co wykonuje ruch, jak przy wkopywaniu ³opaty w ziemiê. 4). Jako¶æ/ starnno¶æ - 3 pkt. Po pierwsze widaæ pod³ogê/ stó³, co mi siê rzuci³o w oczy. Nie jest to na szczê¶cie jakie¶ nachalne, ale jednak mo¿na by³o przyci±æ pracê, zw³aszcza, ¿e jest tak ³adnie i równo u³o¿ona. Cieniowanie jest nie dok³adne przez co mysz (a z ni± ca³y sens), mo¿e komu¶ umkn±æ. 5). Ogólne wrazenia - 7 pkt. Niby praca fajna, bo z jajem, ale jednak nie jestem do koñca jej pewna. I podoba mi siê i nie podoba. Skrzat tak brzydki, ¿e a¿ ³adny, jednak pojawia siê wiele ALE. Ogólnie jestem na tak, ale jednak troszkê na nie. 6). Ogólna ocena - 43/55 Moje podium zgodnie z powy¿sz± rozpisk±: Miejsce pierwsze PRACA D Miejsce drugie PRACA A Miejsce trzecie PRACA B Cze¶æ wszystkim! Tak naprawdê to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotka³y siê na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnê³y w ciebie ¿ycie Portret upamiêtniaj±cy s³ynna bitwê na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 24.01.2019 19:53
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
PRACA A Du¿y szacunek, dla mnie stworzenie czego¶ takiego to jest w ogóle abstrakcja, mimo ¿e rozumiem, ¿e trzeba mieæ do tego odpowiednie narzêdzie. Natomiast oceniaj±c to okiem laika, widaæ du¿o szczegó³ów, Nora jest dopracowana, fajnie te¿ wygl±da ten rozmyty las z ty³u. Je¶li chodzi o zgodno¶æ z tematem, to okej, Nora jest, ale czy Nowa, to nie wiem. W ka¿dym razie, ciekawa praca. PRACA B Fajne nawi±zanie do naszej ostatniej fazy na Simsy. Molly, jak siê domy¶lam, chyba faktycznie trochê dzia³a jak taka sztuczna inteligencja kieruj±ca ¿yciem swojej rodziny. Z wype³nieniem wymagañ turniejowych te¿ ma to chyba zwi±zek, chocia¿ bior±c pod uwagê temat, to trochê naci±gany. Natomiast kupujê to i bardzo mi siê ta praca podoba. PRACA C Fajny pomys³ i fajne wykonanie, ale czego¶ mi w tej pracy jednak brakuje. Mo¿e nie do koñca te¿ chwytam zwi±zek z tematem. Samo wykonanie super, nie mam siê do czego przyczepiæ, ale nie czujê do koñca tej pracy. PRACA D Przyznam, ¿e to jest mój faworyt. Jest humor, s± Weasleyowie jest nowa Nora, w sensie, ¿e nie ma Nory, bo posz³a z dymem. Ciekawa praca, sprawia, ¿e zastanawiam siê, dlaczego ta Nora w³a¶ciwie posz³a z dymem, ¿e tylko przy stole Weasleyowie zostali. No i kisne z "w³osów" Artura. Mistrz. PRACA E Pod k±tem pomys³u na zgodno¶æ z tematem to zdecydowanie faworyt. Widaæ, ¿e autor/autorka to pomys³owa bestia. My¶lê, ¿e sam pomys³ du¿o tej pracy daje, bo jest zdecydowanie najsmutniejsza ze wszystkich, nie tylko je¶li chodzi o brak koloru. Przyznam, ¿e pod k±tem czysto wizualnym nie by³by to mój pierwszy wybór, jednak ta pomys³owo¶æ robi swoje. PODIUM I miejsce - PRACA D II miejsce - PRACA E III miejsce - PRACA B Waha³am siê przy trzecim miejscu miêdzy B i A, ale jednak B wygrywa jakim¶ takim ciep³em i przekonuje mnie bardziej pod k±tem pomys³u i powi±zania Nory i gry. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 24.01.2019 20:37
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Rzeczywi¶cie pomys³y i zastosowana technika bardzo ró¿ne. Praca A. Niesamowicie du¿o ró¿nych kolorowych detali, nawet na drugim planie, piêknie i zarazem "klasycznie" ukazane postacie. Pomys³ magicznego odnawiania domu te¿ jest "klasyczny". Wspaniale stworzony ogród z mnóstwem kwiatów. Harry i Ron na miot³ach montuj± dach na jakiej¶ komórce. Wszystko na plus. Jednak ja zawsze mia³em nieco inne wyobra¿enie "Nory", które odbiega³o nieco od tego filmowego. Liczy³em, ¿e mo¿e kto¶ te¿ zdecyduje siê narysowaæ j± trochê inaczej. Jako po³±czenie typowego prostego domu z przebudowanymi i dobudowanym, oraz przerobionymi na mieszkalne pomieszczeniami gospodarczymi. Praca B. Pomys³ ciekawy zamiast/oprócz owego s³awnego zegara Pani Weasley zafundowa³a sobie komputer z gr± która pokazuje aktualny stan reszty rodziny. "Nowoczesno¶æ w domu i zagr..." Wykonanie te¿ dopracowane. Praca kolorowa ciep³a i z humorem. Molly bardzo ³adnie narysowana.Praca C. Tutaj szczególna uwagê zwraca bardzo staranne wykonanie. Niesamowicie kaligraficzne pismo. Praca pod tym wzglêdem jest perfekcyjna. Szkoda, ¿e nie dobrano jakiego¶ ciekawego t³a. Trudniej zrozumieæ samo przes³anie ze zmian± czasu. Chyba, ¿e to taki przewrotny dowcip dos³ownie traktuj±cy pojecie "Nowy Rok". "zmiana roku dokonywana przy pomocy zmieniacza...czasu". Wtedy to nawet ¶mieszne jest. Bo wtedy przecie¿ czysto umowna zmiana daty staje siê "czym¶ materialnym". Praca D . Tu mistrzowski jest pomys³ i do tego bardzo jasno czytelny. Bo widaæ, ¿e Bli¼niacy którzy wymownie patrz± na siebie, naprawdê zapragnêli "co¶ zmieniæ". Machnêli jednocze¶nie przy noworocznym rodzinnym posi³ku ró¿d¿kami i jest... "nowa Nora", tzn. przynajmniej nie ma ju¿ tej starej ![]() Pozosta³ jednak zastawiony stó³ i rodzina, (a to ju¿ co¶), oraz piêkna gwiazda-¶lad po wybuchu. ¦wietny dowcip, o ile Molly zbytnio siê nie zdenerwuje, ale co tam powinna ju¿ siê przyzwyczaiæ ![]() Praca E Tutaj wszystko opiera siê na dos³owno¶ci. Przecie¿ chyba nie do koñca by³o powiedziane o jak± "norê" chodzi Swoj± drog± ciekawe gdzie by³a poprzednia nora, mo¿e za piecem w hogwarckiej kuchni.GLOSOWANIE: Jak zwykle przyjête przez autorów za³o¿enia by³y bardzo ró¿ne. Wiêc pozostaje subiektywna ocena. PIERWSZE MIEJSCE PRACA A.. Choæ naprawdê ¿a³ujê, ¿e autor nie zmieni³ trochê wygl±du "Nory" na nieco mniej inspirowany filmem. DRUGIE MIEJSCE PRACA B. TRZECIE MIEJSCE PRACA D. Pozosta³e dwie prace te¿ zas³uguj± na uznanie przede wszystkim za oryginalny pomys³ i wk³ad pracy w zrobienie rysunku gratulujê te¿ odwagi. To by³o troch± jak Harry z tym bezoarem. B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 24.01.2019 21:46
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Na samym pocz±tku napiszê, ¿e wszystkie prace s± wyj±tkowe i wybór bêdzie ciê¿ki. Dobra robota, kochani! Praca A 1) Pomys³ - 5 pkt Jest naprawdê fajnie, ale oczekiwa³am czego¶ wiêcej ni¿ przebudowy. 2) Zgodno¶æ z tematem - 6 pkt Jest w pewnym stopniu nowa. Wydaje mi siê, ¿e Ron i Harry dodaj± jeszcze kolejn± dobudówkê. 3) Technika - 20pkt Po prostu mistrzostwo. Widaæ ¿e autorka (autor) doskonale pos³uguje siê programem, w którym zosta³a zrobiona praca. £adne przej¶cia miêdzy kolorami, wszystko do siebie pasuje. Dobrze zaznaczone plany, nic siê nie zlewa. Ogl±daj±cy od razu wie na co zwróciæ uwagê. Teach me, master 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 5pkt Dopracowany ka¿dy najmniejszy szczegó³, osobi¶cie zakocha³am siê w tej studzience. Kto¶ wy¿ej zwraca³ uwagê na dziwne cienie, ale jak dla mnie s± dobrze dopasowane (ten du¿y kwadratowy jest przecie¿ od kawa³ka domu, który maj± Ron i Harry). 5) Ogólne wra¿enia - 10 pkt 6) Ocena ogólna: 46/55 mo¿liwych Praca B 1) Pomys³ - 7pkt Fajne nawi±zanie do panuj±cego od jakiego¶ czasu na stronie trendu. 2) Zgodno¶æ z tematem - 5 pkt Nora na ekranie jest nadal sk³adakiem z ró¿nych kawa³ków, a szkoda. Je¿eli ju¿ Molly gra na kodach, to mog³aby wybudowaæ sobie eleganck± villê. 3) Technika - 17 pkt Burzy siê w tej pracy perspektywa, komputer i stolik s± w dziwnych, nierealnych pozycjach. Pomimo starannego kolorowania przeszkadzaj± mi patyczki. Psuj± ca³y efekt, tak samo jak ró¿d¿ka. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 4pkt Punkt polecia³ za te patyczki. ¯eby mi to by³o ostatni raz! 5) Ogólne wra¿enia - 9pkt 6) Ocena ogólna: 42/55 mo¿liwych Praca C 1) Pomys³ - 6pkt Nie do koñca rozumiem zamys³ autorki (autora), lecz doceniam pomys³, poniewa¿ jest nietypowy. 2) Zgodno¶æ z tematem - 3pkt Nie widzê tutaj zbyt du¿ego nawi±zania do tematu, ale ¿e znajduje siê Nora, to postanowi³am daæ kilka punktów. 3) Technika - 15pkt Podoba mi siê u¿ycie ró¿nych odcieni w zmieniaczu czasu, lecz przeszkadza mi obrys. Czêsto nie jest on potrzebny, czasami warto zastosowaæ nierównomierny (ró¿ne grubo¶ci linii) dla lepszego efektu. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 3pkt 5) Ogólne wra¿enia - 7pkt Rozumiem, ¿e imiona mia³y zape³niæ przestrzeñ, ale jak dla mnie s± kompletnie od czapy. Przeszkadza mi te¿ statyczno¶æ tej pracy, nic siê na niej nie dzieje. 6) Ocena ogólna: 34/55 mo¿liwych Praca D 1) Pomys³ - 9 pkt Podoba mi siê, ¿e w wyniku sylwestrowych poczynañ bli¼niaków nie ma ju¿ Nory, jak± znamy. Az dziwne, ¿e nigdy wcze¶niej co¶ takiego siê nie sta³o. 2) Zgodno¶æ z tematem - 10pkt Jak najbardziej, ta Nora jest zdecydowanie nowa. 3) Technika - 18pkt Fajnie, ¿e zosta³y u¿yte farby, a nie pospolite kredki. Pozwoli³o to osi±gn±æ bardzo dobry efekt, tylko bardzo ¿a³ujê, ¿e na obrazku jest tak ma³o szczegó³ów. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 4pkt Zupe³nie nie przemawia do mnie twarz Pana Weasley, przez niego polecia³ punkcik. Mam wra¿enie, ¿e zosta³ potraktowany trochê po macoszemu, a szkoda. 5) Ogólne wra¿enia - 9pkt 6) Ocena ogólna: 50/55 mo¿liwych Praca E 1) Pomys³ - 10 pkt Zdecydowanie najoryginalniejsza praca tego etapu. Zupe³nie inne podej¶cie do tematu, brawo. 2) Zgodno¶æ z tematem - 7pkt Tutaj mam pewien problem z okre¶leniem. Niby mysz idzie do nory, ale równie dobrze to mo¿e byæ jej dom, niezmienny od d³u¿szego czasu... 3) Technika - 18pkt Dobre u¿ycie flamastrów (?), fajnie oddaj± faktury oraz odcienie na obrazku. Podoba mi siê, ¿e poci±gniêcia s± wykonywane w jednym kierunku. Szkoda tylko, ¿e jest tak ma³a ró¿nica w kolorach pod³ogi i myszy, przez co ciê¿ko dostrzec zwierz±tko. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 4pkt 5) Ogólne wra¿enia - 8pkt 6) Ocena ogólna: 47/55 mo¿liwych III miejsce - praca A II miejsce - praca E I miejsce - praca D ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Anni1111 |
Dodany dnia 24.01.2019 22:46
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 15 Dom: GryffindorPunkty: 19224 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 16.05.18 |
Spróbujê oceniæ prace, choæ przyznajê, nie jest mi ³atwo! Praca A Bardzo podoba mi siê wykonanie. Widaæ, ¿e zosta³a dopracowana, dopieszczona, po prostu takie cacko! Wyra¼nie widaæ cieñ na tylnej stronie domu, jest pe³no szczegó³ów, szczególików.... i podobaj± mi siê kolory. S± takie nasycone. Je¶li chodzi o nawi±zanie do tematu Nory - jak najbardziej! Praca B Wykonanie te¿ bardzo staranne. Podziwiam ludzi, którzy potrafi± rysowaæ kredkami, a nie o³ówkiem. Po p³omienno-rudych w³osach widzê, ¿e to Molly, ale reszta mi nie pasuje. Komputer i Simsy w Norze? Owszem, Nowy Rok - mo¿e t³umaczyæ zmiany, ale... nie komputer. Praca C Piêkna! Podoba mi siê wykonanie i pomys³. Widaæ Norê, a zmieniacz czasu mo¿e o nawi±zuje do Nowego Roku? Uj±³ mnie pomys³. I wykonanie - bardo staranne. I tylko - dlaczego jest James Albus, a nie ma Severusa?? ![]() Praca D Fajny, humorystyczny rysunek - od razu widaæ, ¿e Bli¼niacy co¶ zbroili, Molly jest wkurzona, jak typowa Molly, Arthur siedzi cicho, jak to Arthur. No i Ginny - w³asnie tak bym widzia³a Ginny (NIE CHCÊ widzieæ Rona... ![]() Podoba mi siê dobre oddanie charakterów Weasleyów. Niestety ¶rednio widzi mi siê ta scenka. Praca E To Stworek? ¦wietnie narysowany skrzat i kolory, takie trochê smutne, akurat w zestawieniu z nim, pasuj±. Stworek nigdy nie nale¿a³ to weso³ków. Wykonanie bardzo fajne, ale... nie bardzo widzê zwi±zku z Nor±. z nor± - nork± dla myszy - mo¿e i tak, ale nie Nor± - domem Weasleyów. Podsumowuj±c: 1. Praca A 2. Praca C 3. Praca D I gratulacje dla wszystkich uczestników!!!! Ca³usy Anni |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 25.01.2019 15:46
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
PRACA E. 1) Pomys³ - 8pkt Praca bardzo mi siê podoba, wyró¿nia siê na tle reszty. Jest inna. £adnie narysowane. Od razu widaæ, ¿e jest to Skrzat domowy. Pani Weasley zawsze o takim marzy³a. I mimo, ¿e wygl±da to tak jakby z Nor± nic wspólnego nie mia³o to z jak±¶ ma na pewno. Dla mnie na plus! 2)Zgodno¶æ z tematem - 8pkt Temat mo¿na by³o zrozumieæ ró¿nie. ja to rozumienie tematu kupuje. 3) Technika - (je¶li kto¶ szkicuje, to ocenia siê cienie, jak kto¶ siêga po kredki, to kolorystykê, je¶li kto¶ robi kola¿ to te¿ szczegó³owo¶æ i kompozycjê) - 18pkt Autor skupi³ siê na pierwszym planie. Mysz jest nieco niewyra¼na. Kolorystyka mi siê jednak podoba. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 4pkt Uwa¿am, ¿e praca zosta³a wykonana starannie. Jeden punkt odejmuje za t± ledwo widoczn± myszkê. Jednak poza ni± wszystko jest tak jak trzeba. Mo¿e i ona w zamy¶le autora mia³a tak wygl±daæ. 5) Ogólne wra¿enia - 9pkt Praca spodoba³a mi siê bardzo. Zwraca na siebie uwagê, wyró¿nia siê. 6) Ocena ogólna: suma wszystkich punktów 47/55 mo¿liwych PRACA B 1) Pomys³ - 5pkt Pomys³ niestety ma³o oryginalny. Bo mimo i¿ ró¿ni siê z prac± A to pomys³ jest podobny. Kto¶ skupi³ siê na obecnym ¿yciu strony, i wiedzia³ albo chocia¿ podejrzewa³ co siê sprzeda. 2) Zgodno¶æ z tematem - 8pkt Praca jak najbardziej zgodna. Mamy Molly, mamy nowe ¿ycie w Simsach. ![]() 3) Technika - (je¶li kto¶ szkicuje, to ocenia siê cienie, jak kto¶ siêga po kredki, to kolorystykê, je¶li kto¶ robi kola¿ to te¿ szczegó³owo¶æ i kompozycjê) - 18pkt Bardzo kolorowa, ciep³a praca. Wszystko wyra¼ne. Kolorystycznie mi siê bardzo podoba. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 5pkt Jak dla mnie praca jest bardzo staranna. Zachowane szczegó³y, staranne kolorowanie. 5) Ogólne wra¿enia - 8pkt Wzbudza we mnie ciep³o, i to bardzo pozytywne uczucie. Wiêc jako ca³o¶æ mi siê podoba. 6) Ocena ogólna: suma wszystkich punktów 44/55 mo¿liwych PRACA D 1) Pomys³ - 9 pkt Jak zobaczy³am t± prace to siê szczerze u¶miechnê³am. By³a Nora, i Nory nie ma. Jest rodzinka - z³a Pani Weasley, ale i zadowoleni bli¼niacy. Ciekawe z czego? Z bezdomno¶ci? ![]() 2) Zgodno¶æ z tematem - 9pkt Dla mnie spe³nia wymagania. 3) Technika - (je¶li kto¶ szkicuje, to ocenia siê cienie, jak kto¶ siêga po kredki, to kolorystykê, je¶li kto¶ robi kola¿ to te¿ szczegó³owo¶æ i kompozycjê) - 18pkt Praca wygl±da na robion± farbami je¶li tak to gratki, bo to naprawdê trudna sprawa. Jedyny minus to taki, ¿e troche ma³o siê tam dzieje. Mo¿na by³o wycisn±æ z tego wiêcej. 4) Jako¶æ/staranno¶æ - 4pkt Jak dla mnie jak na typ pracy to jest tak jak trzeba. K³ade siê i le¿e. Te fryzury, miny. Kto¶ postawi³ na minimalizm, ale mi siê to podoba. 5) Ogólne wra¿enia - 10pkt Daje maxa! Bo naprawde mi siê podoba. Praca jest na temat, ale i z poczuciem humoru. Wszystko pasuje do siebie. Co¶ siê dzieje, i ja jestem na tak 6) Ocena ogólna: suma wszystkich punktów 50/55 mo¿liwych Podium. I miejsce - praca D II miejsce - praca E III miejsce - praca B My¶la³am, ¿e podium bêdzie wygl±daæ nieco inaczej. Jednak po roz³o¿eniu punktów wygl±da jak wygl±da. Pozosta³e prace równie¿ mi siê podoba³y. Mocno zastanawia³am siê, przy wyborze tej trójki nad prac± C. Mia³a bardzo ciekawy pomys³ i ¶wietne wykonanie. Co do pracy A, pomys³ powi±zany z B. Wykonanie dobre jednak nie wzbudza we mnie ¿adnych emocji. |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 25.01.2019 20:31
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Praca A Naprawdê niesamowity pomys³. Co to jest? Grafika? Nie czyta³am ocen wy¿ej wiêc nawet nie ma mnie kto naprowadziæ na sposobie robienia tej pracy. Machaj±cy ró¿d¿k± George dobrze wpasowuje siê w temat "Nowy rok, nowa nora", ale to chyba nie o to chodzi³o. My¶lê, ¿e lepiej by to wygl±da³o, gdyby ca³± rodzinka lepi³a domek Weasley'ów ![]() Praca B Mocno nawi±zuje do Simsów, co ani trochê nie kojarzy mi siê z magi±. Ale... fajny pomys³, taki inny. Nieoklepany. Widzê, ¿e kto¶ po prostu zainspirowa³ siê tematem Pauli ![]() Praca C Nie robi na mnie wra¿enia ten rysunek. Rozumiem go jakoby ca³e ¿ycie toczy³o siê w domu Weasley'ów, co moim zdaniem nie jest prawd±. Jakby zmieniacz czasu, który mo¿e nas przenie¶æ w przesz³o¶æ, móg³by zrobiæ co¶, ¿eby wypisane na nim osoby ¿y³y lub nie. Praca D Bombowy pomys³, ale nie bardzo wpasowa³ mi siê w temat. Wiem, ¿e mo¿na by³o go zrozumieæ na wiele ró¿nych sposobów i tak te¿ narysowaæ, ale moje rozumowanie nie pokry³o siê z rozumowanem autora, w tym przypadku. Praca E Od razu zrozumia³am o co chodzi, mimo, ¿e ta myszka jest praktycznie ledwo widoczna. Chyba jedyny fanart, który wpasowa³ siê w temat, pomimo faktu, ¿e nie przedstawia on nory jako domu Weasley'ów. Podium 1. Praca E 2. Praca A 3. Praca B 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
CoSieDzieje |
Dodany dnia 25.01.2019 23:27
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 1033 Dom: HufflepuffPunkty: 30039 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 20.08.17 |
Jako, ¿e to TFA a nie TFF nie bêdê ocenia³ w skali punktowej - nie czujê siê wystarczaj±co kompetentnie. Ograniczê siê po prostu do wskazania podium i krótkiego uzasadnienia mojej decyzji. Wybór nie jest ³atwy, ale chyba mi siê uda. Czy ja zawsze muszê brzmieæ tak powa¿nie? Miejsce III - Praca C Miejsce II - Praca B Miejsce I - Praca D Najmniejszy problem mia³em z pierwszym miejscem. Wysadzona w powietrze Nora idealnie wpasowa³a siê w temat, wydaje mi siê najbardziej kolorowa i ogólne wpad³a mi w oko. To by³o pewne. Z kolejnymi miejscami by³o trochê ciê¿ej. Praca B przekona³a mnie do siebie aktualno¶ci±, chocia¿ nie zbyt du¿ego zwi±zku z tematem. O miejsce trzecie rywalizowa³y praca A(du¿a zgodno¶æ z tematem) i praca C, która ostatecznie wygra³a kolorami. Poziomu artystycznego nie ma co oceniaæz bo w ka¿dej pracy jest jednakowo wysoki. W zwi±zku z tym zosta³o mi "podoba mi siê" i "mniej mi siê podoba". Mam nadziejê, ¿e autorzy mi to wybacz±! |
|
|
|
Roksolana Delakur |
Dodany dnia 25.01.2019 23:49
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 435 Dom: RavenclawPunkty: 7863 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 12.08.16 |
I Miejsce - zdecydowanie praca E, Z racji i¿ dos³ownie uwielbiam kiedy cz³owiek bawi siê tematem, wymy¶la ciekawe, nieoczywiste pomys³y na pracê i ogólnie ceniê sobie kreatywno¶æ ten wybór by³ bardzo prosty. Ta praca urzek³a mnie zarówno technik±, wykonaniem jak i w³a¶nie pomys³owo¶ci± autora. Pozosta³e prace w sumie to przedstawia³y to samo tylko w innej formie, znaczy jest jaka¶ rodzinka Wesleyów albo Nora i to tyle. Ta praca wnios³a co¶ zupe³nie innego i dos³ownie siê w niej zakocha³am! II miejsce - praca D Kiedy tylko zobaczy³am ten obrazek, moja wyobra¼nia zaczê³a dzia³aæ na najwy¿szych obrotach i u³o¿y³am do tego piêkn± scenkê. Dla mnie sztuka to w³a¶nie elementy, które razem tworz± wspóln± ca³o¶æ, które wywo³uj± jakie¶ emocje, które sk³adaj± siê w jedn± piêkn± historiê. Ta praca to ma, jednak dlatego umiejscowi³am j± na drugim miejscu, bo wizualnie podoba mi siê bardziej praca E, chocia¿ i tak ma swój jedyny w swoim rodzaju urok! III miejsce - praca A W tej pracy zachwyci³a mnie grafika i wizualna strona obrazka. Szczegó³y robi± tutaj du¿± robotê i muszê przyznaæ, ¿e d³ugo waha³am siê, która praca wyl±duje na trzecim a która na drugim miejscu (ca³± minutê). Sta³o siê jednak tak, bo pomys³ na t± pracê wydaje mi siê lekko zbyt oczywisty, a ja du¿o bardziej wolê nieoczywiste, szalone podej¶cia do tematu. Jednak kolorystyka i szczegó³owo¶æ tego obrazka dos³ownie powala z nóg! Czapki z g³ów dla wszystkich z podium i nie tylko. Zarówno prac B jak i C równie¿ baaardzo mi siê podobaj±, w pracy B urzek³o mnie nawi±zanie do HPneta, w pracy C dok³adno¶æ, jednak jako¶ bardziej przemawia³y do mnie te z podium. To eni zmienia faktu, ¿e jestem pod ogroomnym wra¿eniem, bo ja i moje cudowne umiejêtno¶ci plastyczne w ¿yciu nie wyczarowaliby¶my czego¶ tak piêknego! Jestem NAJBARDZIEJ zakrêconaaaa! Strzeszcie siê ziomeczki ziomunie i innii
![]() Nie, uwielbiam Roks. To kochane dziecko ~ Lilyatte Tak jest! Rue, pamiêtaj! ![]() Rue Riddle, s³uchaj siê Roksolany, to m±dra kobita jest ~ Angelina Johnson ![]() Komplement po burzliwej walce ze skromno¶ci±, zas³uguj±cy na miejsce w podpisie Kto niby jest najbardziej kreatywnym Krukonem na stronie, jak nie Ty? ~ Rue Riddle![]() Roks tam siê niczym nie przejmuje ~ -lavender- Ojjj jest to prawda hihi ![]() Wydaje mi siê, ¿e Roks jest typem cz³owieka który móg³by waln±æ monolog skryby albo ¶redniowiecz to taka epoka byka na ustnej ~ Lilyatte oj tak mog³oby byæ |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

Tak czy siak, mina pani Weasley rozwala 
" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb 

~ 
~

Slytherin

Gryffindor

Hufflepuff

~