Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Fantastyczne Zwierzęta na talerzu
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 23.01.2020 11:55
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Czy posmakowalibyście mięso Jednorożca? Jak smakuje niuchacz? Czy jedzenie centaurów to kanibalizm? Mięso z jakich zwierząt jedli czarodzieje? Mam nadzieję, że odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziemy we wspólnej dyskusji w tym wątku. Zapraszam do dzielenia się Waszymi przemyśleniami w zakresie jedzenia fantastyczmych zwierząt. ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 23.01.2020 13:08
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Ja osobiście nie lubię eksperymentować z mięsem. Jem tylko kurczaka, więc raczej nie byłabym skłonna spróbować mięsa z któregokolwiek fantastycznego zwierzaka. Ale tak jak w mugolskim świecie są smakosze, tak w świecie magii również na pewno byli. Fantastyczne zwierzęta były rzadkie i chronione, może właśnie dla tego, że dużo czarodziejów na nich polowało? Jestem przekonana, że na pewno mieli jakieś typowe mięso (jak u nas kurczak, wołowina, wieprzowina), które spożywali na co dzień, a pozostałe zwierzątka to bardziej takie rarytasy 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 23.01.2020 13:14
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Bardzo interesujacy temat! Nigdy nie zastanawiałam się nad tym jak czarodzieje podchodzą do jedzenia magicznych stworzeń, ale nie przypominam też sobie, żeby gdziekolwiek było to wspomniane. O ile jestem pewna że jedzą normalne mięso typu: kurczak, stek, przepiórka - o tym autorka pisze wprost w książkach, to kto by chciał zjeść takiego słodkiego Niuchacza! Wydaje mi się, że nie. Po prostu nie jedli magicznych stworzeń, z uwagi na ich "magię" i właściwości magiczne. Czy jedzenie Centaura to kanibalizm? Zależy którą część by się zjadło ![]() |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 23.01.2020 13:42
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: SlytherinPunkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Nie posmakowałabym mięsa jednorożca, podejrzewam jednak że niektórzy czarodzieje się na to odważyli. Niuchacz za to może przypominać królika w smaku. Chyba że to torbacz, wtedy kangura ![]() Jedzenie mięsa z centaura musiało by być dla czarodziejów jak dla nas jedzenie zupy z małp. Tu kopytko, tam rączka. Ale na pewno nie było to coś często praktykowanego ![]() Mi się wydaje, że oni jedli bardziej popularne fantastyczne zwierzęta. Dla nas mogą one być niesamowite, ale dla nich to mogła być normą. Myślicie że dodo teleportował im się po śmierci z talerza? Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 23.01.2020 18:16
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Tako, ale króliczki też są słodkie, a jednak ludzie je jedzą. Mi się wydaje, że oni jedli bardziej popularne fantastyczne zwierzęta. Dla nas mogą one być niesamowite, ale dla nich to mogła być normą. Polewam Ci za to Mi też się wydaje, że oni je jedli. Wyobrażam sobie, że w Azji na czarodziejskim targowisku były suszone żądlibąki czy inne nargle. Co do jedzenia trytonów czy centaurów wolałabym by tego nie robili. Ulka przypomniała mi o tym, że Firenzo był nauczycielem i Lavender i Parvati się w nim podkochiwały, więc serwowanie jego kumpli na przystawkę jest podwójnie creepy. Myślicie że dodo teleportował im się po śmierci z talerza? Chyba nie rozumiem... Chodzi Ci o tego wymarłego ptaka? ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 07.01.2021 08:35
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: SlytherinPunkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Polewam Ci za to Właśnie też to sobie wyobrażam. Pewnie co rzadsze gatunki były takimi rarytasami albo czymś na co przeciętny Weasley nie mógł sobie pozwolić. No ale szczuroszczety jednak mogły być powszechnie zjadane. Niuchacze zresztą też. Bo zjadanie czegoś ludzkiego jest z natury creepy. No ale zapewne jakby czarodzieje przymierali głodem to końska część by dali radę. Strasznie bo strasznie no ale ![]() W FZ dirikraki były żywe. I się teleportowały w chwili zagrożenia ![]() Tak btw to demimoz musiał szybko znikać z talerza Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 07.01.2021 09:55
|
Tak btw to demimoz musiał szybko znikać z talerza ![]() Sęk w tym, że w mugolskim świecie ludzie potrafią jeść chyba wszystkie zwierzęta (a nawet ludzi) w zależności od regionu i kultury. Przecież nawet kangury, rekiny, słonie są jedzone, a dla nas to takie egzotyczne zwierzęta. Do tego właściwości magiczne, o których mówi Tako mogły być dodatkowym powodem dla chęci zjedzenia takiego stworzonka. A może ktoś czytał "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć" i pamięta czy tam było coś o jedzeniu tych stworzeń? ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Ravenclaw

Slytherin
Lilyatte