Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Harry Potter i Ksiaze Polkrwi
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 01.03.2017 15:12
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Nie do wiary, że na HP-necie musiał objawić się AdersYooo, żeby powstał temat o ekranizacji szóstej części przygód nastoletniego czarodzieja... No cóż... Jak dla mnie to najgorsza z ekranizacji. Po prostu żal na to patrzeć (nie da się obejrzeć więcej jak 2 razy). Książka jest super (mój ulubiony tom, 10 x przeczytałem ;p ) ale film to katastrofa. Nie jestem w stanie zliczyć wszystkiego co pominięto, ale spróbuję coś wypisać. Już sam początek - Harry na mugolskiej stacji, flirtujący z kelnerką z PROROKIEM CODZIENNYM ;p Przecież ruchome fotografie to taka "techniczna nowinka", że nawet tej mugolki to zbytnio nie zdziwiło Oczywiście kogo tam obchodzi premier mugoli, nowy Minister Magii (ukazany dopiero w następnych filmach), Slughorn miał mieć "sumiaste wąsy"... I "wyjaśnienia" Dumka, te lekcje, wspomnienia (a w sumie to TYLKO dwa) nic o matce i rodzinie Voldemorta... Brak lekcji teleportacji, OPCM z Severusem. Na plus sklep bliźniaków i Luna Lovegood ;p "Dodatki" czyli Bella paląca Norę do spółki z Greybackiem ;p i te słynne sznurówki, których każdy się tu tak czepia No i ta miłość Lavander do Rona, zazdrość Hermiony itp... (nie dodatek, ale ukazali to średnio). Najlepsza jest stypa po Aragogu - pijany Slughorn z Hagriem i ich śpiewy... No, ale ogólnie bez zachwytu... Gdzie Bill? Bardzo wielkie uproszczenie + niepotrzebne dodatki niby "śmieszne" - McLaggen rzygający na Snape'a ;p Klub Ślimaka... żenada. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 03.03.2017 08:46
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Nie byłam zachwycona tą częścią. Najbardziej rozczarował mnie nie rozwinięty wątek Księcia Półkrwi. Tytuł filmu wskazuje nam, że ta postać jest kluczową dla tej części, ok, jest sporo o książce należącej do Severusa, ale o nim samym prawie nic, tylko tyle, że zamienił z Harrym na ten temat plus minus dwa zdania:/ Wątki miłosne były urozmaiceniem, nawet mi się zrobiło trochę żal Hermiony. Podobał mi się ogólny wątek związany z Slughornem, jego wspomnienia o Tomie i to jak Harry próbował się dowiedzieć czegoś na ten temat. Aha i nie mogę przejść obojętnie obok relacji Harry - Ginny, które były lekko mówiąc...dziwne Jednak moment, kiedy Harry jest na przyjęciu u Slughorna i wchodzi spóźniona Ginny, a Harry dżentelmeńsko wstaje był uroczy
|
|
|
|
Beatrice |
Dodany dnia 22.08.2022 22:46
|
![]() Postów: 45 Dom: GryffindorPunkty: 203 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.05.15 |
Powiem szczerze, że to jedna z moich ulubionych części razem z Zakonem Feniksa. Rozumiem czemu ludzie mogą jej nie lubić, bo jednak jest trochę inna niż reszta, ale z jakiegoś powodu najlepiej mi się ją ogląda. Jest dużo momentów "żenujących" np. jak wspomniana scena ze sznurówkami. Mogli lepiej rozegrać rodzący się ship Harry'ego i Ginny, ale nie wszystkie ich momenty były złe. Widać, że coś się jednak między nimi dzieje. Znajduję też niektóre momenty jako śmieszne np. jak Ron wpycha się pomiędzy parę jak siedzą na kanapie i pyta się Harry'ego czy chce "ciasteczko". Najśmieszniejszą jednak rzeczą był Harry po Felix Felicis, no po prostu boski. Akurat ten "dodatek" z palącą się norą był naprawdę dobry i jest to jeden z moich ulubionych momentów w tej części. Nie mogę powiedzieć, że też nie płaczę na tej części (chociaż ja na każdej płaczę ), bo jest po prostu smutna.Wiadomo, że nie użyją wszystkiego z książek, dlatego wiele wątków jest pominiętych, ale nie zmienia to faktu, że to bardzo przyjemna część w moim odczuciu. Gryffindor
_________________________________________________________ _________________________________________________________ ![]() _________________________________________________________ |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Gryffindor

Hufflepuff