Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
12.06.2026 18:36
Padł dziś Facebook i nikt nie pamiętał, żeby tu wejść (*)

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:58
Moje ma niecałe 12 lat

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:56
Czesc

Wielki Mag
07.06.2026 10:25
no i jutro mi stuknie dekada na stronie...

Wielki Mag
07.06.2026 10:24
Sharllottka, technicznym? nikt. bo czy A. jeszcze o tej stronie pamięta... nie wiem. o Krico już nawet nie wspominając xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Harry Potter i Ksiaze Polkrwi
Prefix użytkownikabatalion_88
Nie do wiary, że na HP-necie musiał objawić się AdersYooo, żeby powstał temat o ekranizacji szóstej części przygód nastoletniego czarodzieja...

No cóż... Jak dla mnie to najgorsza z ekranizacji. Po prostu żal na to patrzeć (nie da się obejrzeć więcej jak 2 razy). Książka jest super (mój ulubiony tom, 10 x przeczytałem ;p ) ale film to katastrofa. Nie jestem w stanie zliczyć wszystkiego co pominięto, ale spróbuję coś wypisać.

Już sam początek - Harry na mugolskiej stacji, flirtujący z kelnerką z PROROKIEM CODZIENNYM ;p Przecież ruchome fotografie to taka "techniczna nowinka", że nawet tej mugolki to zbytnio nie zdziwiło xD Oczywiście kogo tam obchodzi premier mugoli, nowy Minister Magii (ukazany dopiero w następnych filmach), Slughorn miał mieć "sumiaste wąsy"... I "wyjaśnienia" Dumka, te lekcje, wspomnienia (a w sumie to TYLKO dwa) nic o matce i rodzinie Voldemorta... Brak lekcji teleportacji, OPCM z Severusem. Na plus sklep bliźniaków i Luna Lovegood ;p

"Dodatki" czyli Bella paląca Norę do spółki z Greybackiem ;p i te słynne sznurówki, których każdy się tu tak czepia xD No i ta miłość Lavander do Rona, zazdrość Hermiony itp... (nie dodatek, ale ukazali to średnio).

Najlepsza jest stypa po Aragogu - pijany Slughorn z Hagriem i ich śpiewy... No, ale ogólnie bez zachwytu... Gdzie Bill? Bardzo wielkie uproszczenie + niepotrzebne dodatki niby "śmieszne" - McLaggen rzygający na Snape'a ;p Klub Ślimaka... żenada.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Nie byłam zachwycona tą częścią. Najbardziej rozczarował mnie nie rozwinięty wątek Księcia Półkrwi. Tytuł filmu wskazuje nam, że ta postać jest kluczową dla tej części, ok, jest sporo o książce należącej do Severusa, ale o nim samym prawie nic, tylko tyle, że zamienił z Harrym na ten temat plus minus dwa zdania:/
Wątki miłosne były urozmaiceniem, nawet mi się zrobiło trochę żal Hermiony. Podobał mi się ogólny wątek związany z Slughornem, jego wspomnienia o Tomie i to jak Harry próbował się dowiedzieć czegoś na ten temat.
Aha i nie mogę przejść obojętnie obok relacji Harry - Ginny, które były lekko mówiąc...dziwne xD Jednak moment, kiedy Harry jest na przyjęciu u Slughorna i wchodzi spóźniona Ginny, a Harry dżentelmeńsko wstaje był uroczy;)

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaBeatrice
Powiem szczerze, że to jedna z moich ulubionych części razem z Zakonem Feniksa. Rozumiem czemu ludzie mogą jej nie lubić, bo jednak jest trochę inna niż reszta, ale z jakiegoś powodu najlepiej mi się ją ogląda. Jest dużo momentów "żenujących" np. jak wspomniana scena ze sznurówkami. Mogli lepiej rozegrać rodzący się ship Harry'ego i Ginny, ale nie wszystkie ich momenty były złe. Widać, że coś się jednak między nimi dzieje. Znajduję też niektóre momenty jako śmieszne np. jak Ron wpycha się pomiędzy parę jak siedzą na kanapie i pyta się Harry'ego czy chce "ciasteczko". Najśmieszniejszą jednak rzeczą był Harry po Felix Felicis, no po prostu boski.
Akurat ten "dodatek" z palącą się norą był naprawdę dobry i jest to jeden z moich ulubionych momentów w tej części.
Nie mogę powiedzieć, że też nie płaczę na tej części (chociaż ja na każdej płaczę xD), bo jest po prostu smutna.
Wiadomo, że nie użyją wszystkiego z książek, dlatego wiele wątków jest pominiętych, ale nie zmienia to faktu, że to bardzo przyjemna część w moim odczuciu.
Gryffindor

65.media.tumblr.com/aa8b71fcdfdebc48240dbdc533fd0477/tumblr_inline_nuj64pRGBX1rybbfs_500.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: