Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Seria Niefortunnych Zdarzeń
tina ledung
W Serii Niefortunnych Zdarzeń jest to dobre że dużo jest tych książek. Ukazało sie już 12 tomów, a niedługo ukaże się 13 ostatni. Autor zniechęca do czytania ale w sumie książki są spoko. Opowiadają historię trójki rodzeństwa którym ciągle przytrafiają się złe rzeczy. A wszystko zaczęło się od śmierci ich rodziców w pożarze, który strawił ich dom. Polecam.
a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl

www.mo-je-o-po-wia-da-nia.blog.onet.pl
cath riddle
Ha! A ja czytałam pierwsze dwie części! Ave!
Oglądnęłam film... i do bani :(. Może dlatego się tak zraziłam do tych książek. Wiesz, że wolę fantastyke :). Taką prawdziwą.
Ale może się kiedyś pozbieram i przeczytam.
A więc kolejne ksiązki do przeczytania stanęły w kolejce :).
Narodziłam się na nowo, w Nibylandii 7 lat temu. Wtedy, kiedy Tata przeczytał mi pierwszą część Harrego Pottera. I wtedy kiedy otworzyłam oczy na magię i świat fantasty...
Chcesz pogadać?? Klikaj na gg... Tylko ostrzegam- jestem szurnięta :)

Marta
Film widziałam i mi się podobał.Jeśli chodzi o książki,to nie ma ich w mojej bibliotece, a nie kupuję rzeczy niesprawdzonych :)Ogólnie wygląda to bardzo, powiedzmy, sympatycznie.
http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl
http://dziecineo.prv.pl
http://www.antyspam.pl

Koniecznie wejdź...

gimikis
Kocham te książki, czytając je uciekałam od swoich kłopotów i przeżywałam "ich". Najbardziej lubię chyba "Szkodliwy Szpital" - jest świetna. Na razie nie oglądałam filmu, a podobał się wam w ogóle? Niestety w mojej bibliotece nie ma jeszcze 12 części, ale uświadomiłam p. bibliotekarkę, że takowa w ogóle istnieje. Czekam. I na 13 część też. Buziaczki dla wszystkich fanów!!!
Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM!

Emma2
Ksiązki sa fajne ale film do dupy że się tak wyrażę nie przypadł mi do gustu a nie zrażajcie sie po filmach do książek bo podobnie jest z filmem z czwartej części film do dupy a książka bardzo fajna mogłabym tak samo powiedzieć o innych tego typu książkach
ale są też nieraz fajniejsze filmy niż książki np Nigdy w życiu lub Ja wam pokaże jeste dużo lepszy film niż książka

tina ledung
Ja nigdy nie oglądałam a jestem ciekawa jaki jest film. Zdecydowana większość uważa że film jest beznadziejny. Sama chciałabym sie przekonać czy tak w rzeczywistości jest.
a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl

www.mo-je-o-po-wia-da-nia.blog.onet.pl
herma_78
Zgadzam się z Esssi co do filmu. Książki zaczęłąm czytać i jak na razie jestem na 4 części, bo moja lista książek do przeczytania stale sie powiększa!!!:D
Puchoni z nikim nie wojują
Oni zawsze zgode budują!
Helgo Hufflepuff miej w opiece nas!

Zastępca Ministra Magii!
Zastępca Szefa Zakonu Feniksa
Nindalf...Wiesz, że Cię...

Prefix użytkownikaE-Vaire
Film jest nawet fajny, aktorzy dobrze dobrani, ale oni tam umieścili wydarzenia z trzech pierwszych części. A i nie było wszystkiego... pominęli dużo waznych momentów.

A książki są super =) Najbardziej lubię Akademię Antypatii, Windę Widmo i Przedostatnią Pułapkę ;P

rose
KSIĄŻKI SĄ FAJNE CZYTAŁAM WSZYSTIE CZĘŚCI FAILM MOŻE BYĆ DOBRANI AKTORZY ALE POMINELI WIELE WAŻNYCH ZDARZEŃ...ALE POZA TYM polecam!~1!!!
Haa.....only in my dreams kochanie!!!

Anulka
Uwielbiam te książki. Najbardziej mi się podobała... trudno powiedzieć... chyba część piąta: Akademia Antypatii, Ale wszystkie są świetne. Już nie mogę się odczekać, aż ukażę się trzynasta.
:)

Kuba006
Nie jest to moja ulubiona książka, ale można uznać tą serię za dobrą. Zawsze dopada ich Hrabia Olaf w różnych przebraniach, to jest dziwne, że ich wszędzie znajdzie. Przeczytałem 6 tomów bo innych nie było w bibliotece. Filmu nie oglądałem. Słyszałem, że jest też gra na PC.
Puchoni z nikim nie wojują
Oni zawsze zgodę budują
Helgo Hufflepuff miej w opiece nas!

img441.imageshack.us/img441/2990/kuba006rq6.jpg

Film jest dobry, nawet bardzo, ale są wydarzenia tylko z trzech pierwszych części. Koniec filmu w ogóle nie zgadza się z książką, a mogli przecież zrobić kilka filmów...

Hehe, kupiłam, przeczytałam i właśnie piszę co myślę o tej części - świetna. Nie podobało mi się zakończenie, ale poza tym tym jednym czy dwoma rozdziałami strasznie mi się podobała. Zupełnie nie spodziewałam się czegoś takiego xD Jest to teraz moja ulubiona część. Bardzo wciągająca i ciekawa i nie można domyśleć się końca. Nawet nie można zgadnąć co będzie w następnym rozdziale! Snicket zaskakuje na każdym kroku =D

karolina10
uwielbiam serie niefortunnych zdarzeń. Ja przeczytałam wszystkie części po 2 razy (łącznie z 13). Gorąco polecam. A co do 13, to uważam że mogłabybyć ciekawsza. Bo przypływają na bezludną wyspę i akcja jest mętna. Najbardziej lubię winde widmo.

Edit: skrót WZS oznacza coś koło: wolontariat zapalonych strażaków.
Edytowane przez karolina10 dnia 29.10.2007 16:53
ZACHĘCAM DO OBEJRZENIA CAŁEGO PODPISU!
Hm. zapomniałam o czymś.

WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !

Harry padnij! - krzyknęła hermiona ponieważ leciało w ich stronę z 5 Avada kedavra. Harry rzucił oszałamiacza ale nie trafił. W tym czasie śmierciożercy zdążyli ich otoczyć.

Lista przyjaciół:
bonicia
Moony Alex
Kicia13
Lily
peeves politergest

Syriusz_Harry_Remus
renayemma
potter_H
to jest mój blog
http://harryhermiona.bloog.pl/

kochany dracusek!
uwielbiam go! :jupi:
o mój funtest http://mojnickkarolina10.funtest.pl

dom: revenclaw(czy jak się go pisze)
różdżka: 11,5 cala wierzbowa róg jednorożca.

mój ulubiony avatar: img228.imageshack.us/img228/3962/kara10di0.gif

a oto moje powiedz to:
http://karolino10.powiedz.to/

lubię koty. Mam 3 w domu. Kilka obrazków z kotami: img155.imageshack.us/img155/5476/zyziofr2.jpg to mój pierwszy. Reszty nie mam zdjęć, ale jakieś powstawiam.
img339.imageshack.us/img339/9913/guguer2.jpg
[img=http://img80.imageshack.us/img80/5131/kiziolp1.th.jpg]

fajna stronka : http://www.niefortunne.yoyo.pl/

www.harryhermiona.bloog.pl
agaa_21
Wczoraj na tvn leciała ekranizacja pierwszych trzech tomów SNZ. Ja osobiście oglądałam tylko koniec, za bardzo byłam pochłonięta czytaniem newsów i wywiadów związanych z siatkówką jezyk
W górę serca, bo Polska wygra mecz, Polska wygra mecz.

KK niebawem. Belgia.
Niestety w mocno okrojonym składzie.

Smierciojadek
Książki same w sobie są naprawdę dobre. Wciągająca fabuła, wątki niczego sobie, dynamiczna akcja, dobrze dobrani bahaterowie. Snicket to utalentowany pisarz, świetnie to wszystko rozplanował ^^.
Co do filmu; taki sobie. Aktorzy moga być, ale akcje denna ;]
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Prefix użytkownikaAngie Davis
Jeszcze tego nie czytałam, ale bardzo chcę... tylko na razie jeszcze się nie udało zdobyć ej ciekawe lekturki jezyk E no coś ty mi się film podobał xD ale może dlatego, że nie czytałam książki ;]
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Na pewno dlatego, Angela ^^ problem z filmem polega na tym, że w ogóle nie przypmina książek. Co z tego, że są tacy a nie inni bohaterowie. A wydarzenia... no cóż, tak je skrócili, że wszystko się wydaje jakies beznadziejne. Zekranizowali trzy książki, na jedną ile może przypadać? Pół godziny? Masakra. Nie potrzebnie się brali za tą serię skoro nie chcą spróbować kręcić dalej. Ale szczerze mówiąc rozumiem to. Kolejne części są po prostu nie do zekranizowania. Wydaliby majątek na to, miliony dolarów. Dom w kształcie oka? Przedziwna szkoła z internatem, ci wszyscy bohaterowie, sceny pod wodą, balon mogący służyć jako dom (i nie da się nim wylądować ;) Nie, to jest niemożliwe.

Mimo wszystko oglądać sam koniec filmu... omg! To jest tragedia. Niby tak łatwo złapali Olafa pod koniec trzeciej książki, a jest ich 13 i zawsze umyka xD

Prefix użytkownikaAngie Davis
jak tak słucham tych opisów kolejnych części to się nie mogę doczekać aż zdobędę te serię xDD ale niestety nasze szanowne miasteczko nie posiada takich książek^^ kiedyś ich pozabijam za to... no zawsze jak nie przeczytasz książki a ogląniesz film toCi się podoba^^ lepiej najpierw się zabrać za książki.
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Prefix użytkownikaZgreD
Czytałam wszystkie części, ale w domu mam tylko pierwszą xD
Muszę sobie sprawić z Empik'a taki regalik ze wszystkimi częsciami, żeby nie biegać tak, jak dziś do biblioteki :smilewinkgrin:
25.media.tumblr.com/dd54abe65b758a5b936ad76093812853/tumblr_n0t171JgO71sq42jdo2_400.jpg

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: