Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Seria Niefortunnych Zdarzeń
|
|
| tina ledung |
Dodany dnia 04.03.2007 13:54
|
![]() Postów: 184 Dom: Brak przydziału Punkty: 375 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
W Serii Niefortunnych Zdarzeń jest to dobre że dużo jest tych książek. Ukazało sie już 12 tomów, a niedługo ukaże się 13 ostatni. Autor zniechęca do czytania ale w sumie książki są spoko. Opowiadają historię trójki rodzeństwa którym ciągle przytrafiają się złe rzeczy. A wszystko zaczęło się od śmierci ich rodziców w pożarze, który strawił ich dom. Polecam. a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl |
|
|
|
| cath riddle |
Dodany dnia 04.03.2007 15:11
|
![]() Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 614 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 01.03.07 |
Ha! A ja czytałam pierwsze dwie części! Ave! Oglądnęłam film... i do bani . Może dlatego się tak zraziłam do tych książek. Wiesz, że wolę fantastyke . Taką prawdziwą.Ale może się kiedyś pozbieram i przeczytam. A więc kolejne ksiązki do przeczytania stanęły w kolejce . Narodziłam się na nowo, w Nibylandii 7 lat temu. Wtedy, kiedy Tata przeczytał mi pierwszą część Harrego Pottera. I wtedy kiedy otworzyłam oczy na magię i świat fantasty...
Chcesz pogadać?? Klikaj na gg... Tylko ostrzegam- jestem szurnięta ![]() |
|
|
|
| Marta |
Dodany dnia 05.03.2007 12:57
|
![]() Postów: 210 Dom: Brak przydziału Punkty: -1667 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 07.07.06 |
Film widziałam i mi się podobał.Jeśli chodzi o książki,to nie ma ich w mojej bibliotece, a nie kupuję rzeczy niesprawdzonych Ogólnie wygląda to bardzo, powiedzmy, sympatycznie. http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl http://dziecineo.prv.pl http://www.antyspam.pl Koniecznie wejdź... |
|
|
|
| gimikis |
Dodany dnia 24.03.2007 21:43
|
![]() Postów: 726 Dom: Brak przydziału Punkty: 1771 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.03.07 |
Kocham te książki, czytając je uciekałam od swoich kłopotów i przeżywałam "ich". Najbardziej lubię chyba "Szkodliwy Szpital" - jest świetna. Na razie nie oglądałam filmu, a podobał się wam w ogóle? Niestety w mojej bibliotece nie ma jeszcze 12 części, ale uświadomiłam p. bibliotekarkę, że takowa w ogóle istnieje. Czekam. I na 13 część też. Buziaczki dla wszystkich fanów!!! Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM!
|
|
|
|
| Emma2 |
Dodany dnia 26.03.2007 01:38
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.03.07 |
Ksiązki sa fajne ale film do dupy że się tak wyrażę nie przypadł mi do gustu a nie zrażajcie sie po filmach do książek bo podobnie jest z filmem z czwartej części film do dupy a książka bardzo fajna mogłabym tak samo powiedzieć o innych tego typu książkach ale są też nieraz fajniejsze filmy niż książki np Nigdy w życiu lub Ja wam pokaże jeste dużo lepszy film niż książka |
|
|
|
| tina ledung |
Dodany dnia 27.03.2007 20:10
|
![]() Postów: 184 Dom: Brak przydziału Punkty: 375 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Ja nigdy nie oglądałam a jestem ciekawa jaki jest film. Zdecydowana większość uważa że film jest beznadziejny. Sama chciałabym sie przekonać czy tak w rzeczywistości jest. a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl |
|
|
|
| herma_78 |
Dodany dnia 31.03.2007 13:57
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 800 Dom: Brak przydziału Punkty: 1368 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 04.03.07 |
Zgadzam się z Esssi co do filmu. Książki zaczęłąm czytać i jak na razie jestem na 4 części, bo moja lista książek do przeczytania stale sie powiększa!!! Puchoni z nikim nie wojują
Oni zawsze zgode budują! Helgo Hufflepuff miej w opiece nas! Zastępca Ministra Magii! Zastępca Szefa Zakonu Feniksa Nindalf...Wiesz, że Cię... |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 03.04.2007 17:04
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Film jest nawet fajny, aktorzy dobrze dobrani, ale oni tam umieścili wydarzenia z trzech pierwszych części. A i nie było wszystkiego... pominęli dużo waznych momentów. A książki są super =) Najbardziej lubię Akademię Antypatii, Windę Widmo i Przedostatnią Pułapkę ;P |
|
|
|
| rose |
Dodany dnia 20.07.2007 10:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 161 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.11.06 |
KSIĄŻKI SĄ FAJNE CZYTAŁAM WSZYSTIE CZĘŚCI FAILM MOŻE BYĆ DOBRANI AKTORZY ALE POMINELI WIELE WAŻNYCH ZDARZEŃ...ALE POZA TYM polecam!~1!!! Haa.....only in my dreams kochanie!!!
|
|
|
|
| Anulka |
Dodany dnia 19.08.2007 10:36
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.08.07 |
Uwielbiam te książki. Najbardziej mi się podobała... trudno powiedzieć... chyba część piąta: Akademia Antypatii, Ale wszystkie są świetne. Już nie mogę się odczekać, aż ukażę się trzynasta. ![]() |
|
|
|
| Kuba006 |
Dodany dnia 06.09.2007 06:57
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 44 Dom: Brak przydziału Punkty: 111 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.08.07 |
Nie jest to moja ulubiona książka, ale można uznać tą serię za dobrą. Zawsze dopada ich Hrabia Olaf w różnych przebraniach, to jest dziwne, że ich wszędzie znajdzie. Przeczytałem 6 tomów bo innych nie było w bibliotece. Filmu nie oglądałem. Słyszałem, że jest też gra na PC. Puchoni z nikim nie wojują
Oni zawsze zgodę budują Helgo Hufflepuff miej w opiece nas! ![]() |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 06.09.2007 14:03
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Film jest dobry, nawet bardzo, ale są wydarzenia tylko z trzech pierwszych części. Koniec filmu w ogóle nie zgadza się z książką, a mogli przecież zrobić kilka filmów... |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 17.10.2007 17:52
|
Hehe, kupiłam, przeczytałam i właśnie piszę co myślę o tej części - świetna. Nie podobało mi się zakończenie, ale poza tym tym jednym czy dwoma rozdziałami strasznie mi się podobała. Zupełnie nie spodziewałam się czegoś takiego Jest to teraz moja ulubiona część. Bardzo wciągająca i ciekawa i nie można domyśleć się końca. Nawet nie można zgadnąć co będzie w następnym rozdziale! Snicket zaskakuje na każdym kroku =D
|
|
|
|
| karolina10 |
Dodany dnia 29.10.2007 16:50
|
![]() Postów: 69 Dom: Brak przydziału Punkty: 151 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.08.07 |
uwielbiam serie niefortunnych zdarzeń. Ja przeczytałam wszystkie części po 2 razy (łącznie z 13). Gorąco polecam. A co do 13, to uważam że mogłabybyć ciekawsza. Bo przypływają na bezludną wyspę i akcja jest mętna. Najbardziej lubię winde widmo. Edit: skrót WZS oznacza coś koło: wolontariat zapalonych strażaków. Edytowane przez karolina10 dnia 29.10.2007 16:53 ZACHĘCAM DO OBEJRZENIA CAŁEGO PODPISU!
Hm. zapomniałam o czymś. WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ! Harry padnij! - krzyknęła hermiona ponieważ leciało w ich stronę z 5 Avada kedavra. Harry rzucił oszałamiacza ale nie trafił. W tym czasie śmierciożercy zdążyli ich otoczyć. Lista przyjaciół: bonicia Moony Alex Kicia13 Lily peeves politergest Syriusz_Harry_Remus renayemma potter_H to jest mój blog http://harryhermiona.bloog.pl/ kochany dracusek! uwielbiam go! :jupi: o mój funtest http://mojnickkarolina10.funtest.pl dom: revenclaw(czy jak się go pisze) różdżka: 11,5 cala wierzbowa róg jednorożca. mój ulubiony avatar: ![]() a oto moje powiedz to: http://karolino10.powiedz.to/ lubię koty. Mam 3 w domu. Kilka obrazków z kotami: to mój pierwszy. Reszty nie mam zdjęć, ale jakieś powstawiam. [img=http://img80.imageshack.us/img80/5131/kiziolp1.th.jpg] fajna stronka : http://www.niefortunne.yoyo.pl/ |
|
|
|
| agaa_21 |
Dodany dnia 02.11.2007 20:55
|
![]() Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 1380 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 26.06.07 |
Wczoraj na tvn leciała ekranizacja pierwszych trzech tomów SNZ. Ja osobiście oglądałam tylko koniec, za bardzo byłam pochłonięta czytaniem newsów i wywiadów związanych z siatkówką W górę serca, bo Polska wygra mecz, Polska wygra mecz.
KK niebawem. Belgia. Niestety w mocno okrojonym składzie. |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 15.12.2007 21:49
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Książki same w sobie są naprawdę dobre. Wciągająca fabuła, wątki niczego sobie, dynamiczna akcja, dobrze dobrani bahaterowie. Snicket to utalentowany pisarz, świetnie to wszystko rozplanował ^^. Co do filmu; taki sobie. Aktorzy moga być, ale akcje denna ;] ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 17.12.2007 07:26
|
![]() Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: SlytherinPunkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
Jeszcze tego nie czytałam, ale bardzo chcę... tylko na razie jeszcze się nie udało zdobyć ej ciekawe lekturki E no coś ty mi się film podobał ale może dlatego, że nie czytałam książki ;] ![]() Ślizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 17.12.2007 12:53
|
Na pewno dlatego, Angela ^^ problem z filmem polega na tym, że w ogóle nie przypmina książek. Co z tego, że są tacy a nie inni bohaterowie. A wydarzenia... no cóż, tak je skrócili, że wszystko się wydaje jakies beznadziejne. Zekranizowali trzy książki, na jedną ile może przypadać? Pół godziny? Masakra. Nie potrzebnie się brali za tą serię skoro nie chcą spróbować kręcić dalej. Ale szczerze mówiąc rozumiem to. Kolejne części są po prostu nie do zekranizowania. Wydaliby majątek na to, miliony dolarów. Dom w kształcie oka? Przedziwna szkoła z internatem, ci wszyscy bohaterowie, sceny pod wodą, balon mogący służyć jako dom (i nie da się nim wylądować Nie, to jest niemożliwe. Mimo wszystko oglądać sam koniec filmu... omg! To jest tragedia. Niby tak łatwo złapali Olafa pod koniec trzeciej książki, a jest ich 13 i zawsze umyka
|
|
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 18.12.2007 00:08
|
![]() Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: SlytherinPunkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
jak tak słucham tych opisów kolejnych części to się nie mogę doczekać aż zdobędę te serię D ale niestety nasze szanowne miasteczko nie posiada takich książek^^ kiedyś ich pozabijam za to... no zawsze jak nie przeczytasz książki a ogląniesz film toCi się podoba^^ lepiej najpierw się zabrać za książki. ![]() Ślizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
|
ZgreD |
Dodany dnia 19.01.2008 12:11
|
![]() Postów: 18 Dom: RavenclawPunkty: 222 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 09.09.07 |
Czytałam wszystkie części, ale w domu mam tylko pierwszą ![]() Muszę sobie sprawić z Empik'a taki regalik ze wszystkimi częsciami, żeby nie biegać tak, jak dziś do biblioteki :smilewinkgrin: ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

. Może dlatego się tak zraziłam do tych książek. Wiesz, że wolę fantastyke
. Taką prawdziwą.

Ravenclaw

Gryffindor

Angie Davis