Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.05.2026 21:32
u mnie 19 w lipcu. chora akcja

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Wasze ulubione potrawy
Prefix użytkownikagne
bettycook.pl/wp-content/uploads/2013/06/szaszlyki-03-200x200.jpg static.zmiksowani.pl/image/photo/2013/01/24/220828_200.jpg
static.zmiksowani.pl/image/photo/2012/07/05/138630_200.jpg static.zmiksowani.pl/image/photo/2013/03/25/253478_200.jpg
cdn13.glamka.smcloud.net/t/photos/t/371/owoce_ktore_tucza_16066.jpg blog.parafia.biz/wp-content/uploads/2011/05/warzywa-z-h-i-szpanii.jpg

Jem sobie własnie obiad i tak pomyślałam, że nie ma jeszcze żadnego tematu o jedzeniu.
Ostatnio sporo osób deklarowało, że są strasznymi głodomorami i łasuchami, więc liczę na odzew.

To jak to z wami jest, lubicie jeść? Jeśli tak, to jakie są wasze ulubione potrawy?
Preferujecie schabowego, pizze, hamburgera czy może orientalne potrawy?

Jeszcze jedna ważna kwestia, która, mam nadzieję, wywoła niewielkie kłótnie. Czego za nic w świecie nie zjecie?

Zwracacie uwagę na to co jecie czy pochłaniacie wszystko co dobrze smakuje?
No i co myślicie o wegetarianach?

Mam nadzieję, ze obrazki zachęciły was do pisania : P

Edytowane przez Smierciojadek dnia 15.04.2014 18:32
www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Prefix użytkownikaPortugas
Jeść bardzo lubię jezyk Ale co lubię jeść jest dla mnie zagadką chyba nie mam ulubionej potrawy ale ostatnio mam ochotę tylko na spagetti te kluseczki i klopsiki przepyszne.

Niestety ja pochłaniam wszystko co jest w zasięgu wzroku ciężko mi się powstrzymać przed zjedzeniem cukierka, albo czegoś innego.

Do wegetarian nic nie mam tylko, że według mnie żyją w błędzie myślą, że tylko warzywa im wystarczą a potem trafiają do szpitali bo mają niedobór tego i tamtego. Co do obrazków to są naprawdę smakowitejezyk
Edytowane przez Prefix użytkownikaPortugas dnia 01.07.2013 14:35
kocham juliettę115

Przez pomyłkę zrobiłem to specjalnie.

oi62.tinypic.com/35lvi50.jpg
Ach, ta Łapka Love

i58.tinypic.com/24dr61t.png

fc03.deviantart.net/fs71/i/2013/051/6/3/clementine_from_the_walking_dead_the_game_by_dorimacus-d5luis8.jpg

Portugas - jedyny użytkownik, na którego ma oko nawet Krico Cwaniak
Wszyscy jesteśmy żyrafami, które urodziły się nad przepaścią :zyrafa:
~ Nior ^^

fc01.deviantart.net/fs70/f/2012/247/5/a/the_walking_dead_video_game___facebook_cover_by_enveedesigns-d5dm6t3.png

i.imgur.com/SYhANSm.png

GotujJajkaZPortem.com
Prefix użytkownikaCordiale
Ano więc ja jestem strasznym głodomorem. Nie tyję prawie w ogóle ale jem na okrągło - najlepsze to, że słodycze. Ostatnio jednak zaczęłam się przerzucać na owoce i warzywa.
Z tego grona najbardziej lubię śliwki i pomidory *-*

Okej, dalej. Jeśli chodzi o hamburgery, frytki itp. Rzadko kiedy jadam w Mc, preferuję bardziej jak sama bym sobie miała coś takiego zrobić, bo wtedy jest to zjadliwe.

Może to dziwne ale najbardziej lubię ziemniaki z sosie koperkowym, mizerię z serem fetą i kotlety schabowe. Nie powinno się łączyć mięsa z ziemniakami ale jednak. xD

Wegetarianów podziwiam. Nie raz marzyłam aby nim być jednak bez mięsa długo nie potrafię wytrzymać. Gratuluję im wytrwałości.

Jednak również w sprawie żywieniowej podziwiam ..., którzy nie jedzą nic co pochodzi od zwierząt... Zero mięsa, jajek, serów białych, nic.

Chaotycznie i bez sensu ale poczułam, że muszę coś napisać ;D
"Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć."

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY

Angelina Johnson
Ja uwielbiam próbować nowe dania. Jak jestem w restauracji, to żałuje że nie stać mnie na jakieś wymyślne potrawy. Sama raz na jakiś czas zrobię na obiad coś zupełnie nowego, czego jeszcze tutaj nie było.
Uwielbiam mięso. Dowiedziałam się o tym wtedy, gdy miałam bardzo silną grypę żołądkową i przez dwa tygodnie (!) mogłam jeść tylko sucharki i biszkopty (dieta cud, choć nie polecam). Pod koniec mama mi już dawała ziemniaczki pire (nie umiem tego pisać poprawnie) i strasznie, strasznie tęskniłam za mięsem. Jak raz schowała mi kawałek mielonego, to prawie wyłam z radości i rozkoszowałam się tym jak delicjami. Od tego momentu wiem, że nie wytrzymałabym tygodnia bez mięsa ;D Jem głównie świnkę i kurczaki, gdyż są tanie i łatwo dostępne. Wieprzowina ujdzie. Zająców nie jadłam. Z jelonków i dzików to jedynie jakieś kiełbasy kiedyś od jakiegoś wujka dostaliśmy - było pysznie. I raz jadłam bażanta. Niebo w gębie, mówię Wam. Mój wujek jadł renifera jak pracował w Norwegii, ale powiedział że było niedobre i nigdy więcej.

Nie przepadam za zupami. Traktuje je jak woda z namokniętymi warzywami. Nie lubię i już, choć jak muszę to zjem. Jedynie co lubię to "rdzenna" potrawa rodziny mojego chłopaka. Co niedzielę jego ojciec robi barszcz biały z duużą ilością chrzanu i białą kiełbasą i zalewa nim talerz w którym są kawałki chleba. Mówię Wam, to jest przepysznę, choć na początku podeszłam do tego bardzo sceptycznie. Ale TAKĄ zupę to mogę jeść co niedzielę.

Uwielbiam też sałatki i surówki. Niemal wszystkie. Mniej mi smakują o dziwo te z majonezem, preferuje raczej takie lekkie. Z fetą ewnetualnie. I oliwkami. I suszonymi pomidorami. Och Boże, kto mi zrobi sałatkę?
I owoce uwielbiam, wszystkie. Kiedyś mama robiła mi do kolacji talerzyk pełen różnorakich owoców. I to było dobre.

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikagne
Nie powinno się łączyć mięsa z ziemniakami ale jednak.

Pierwsze słyszę. Zawsze jem mięso do ziemniaków. No może w 80% przypadków.

Ja kocham mięso i nie wyobrażam sobie, że można go nie jeść. Nie ważne czy tłuste, czy chudziutkie. Ważne żeby było smaczne. Najlepiej dobrze doprawione, mniam.

Z szybkiego jedzenia to lubię pizze, kebaby, tortille itp. W ogóle uwielbiam te sosy, które dodają do tego typu potraw. : D

Edit.
Nie przepadam za zupami. Traktuje je jak woda z namokniętymi warzywami. Nie lubię i już, choć jak muszę to zjem. Jedynie co lubię to "rdzenna" potrawa rodziny mojego chłopaka. Co niedzielę jego ojciec robi barszcz biały z duużą ilością chrzanu i białą kiełbasą i zalewa nim talerz w którym są kawałki chleba. Mówię Wam, to jest przepysznę, choć na początku podeszłam do tego bardzo sceptycznie. Ale TAKĄ zupę to mogę jeść co niedzielę.

Zupy lubię, ale tylko kilka. Rosół, pomidorową i żurek/zalewajkę/barszcz biały mogę jeść o każdej porze. Uwielbiam kwaśne zupy, a rosół po prostu jest dobry i już. Ostatnio przekonałam się do czerwonego barszczu, którego nienawidziłam całe dzieciństwo. Teraz bardzo mi smakuje. O, już wiem. Uwielbiam jeszcze zupę cebulową z grzankami. Pycha. Ogólnie uwielbiam cebule.
Co do tej zupy z chrzanem, to zawsze na śniadanie wielkanocne miałam zupę chrzanową. Na początku zmuszałam się żeby ją jeść, z czasem się przyzwyczaiłam. Dopiero teraz kiedy babcia już nie żyje i nie ma kto gotować tej zupy doszłam do wniosku, że była dobra i mam na nią ochotę.
Edytowane przez Prefix użytkownikagne dnia 01.07.2013 14:51

Angelina Johnson
Oo, tak! Jestem fanką sosów. Szkoda, że są takie tuczące ;/
I uwielbiam danie z dużą ilością najlepiej świeżych przypraw. Sama hoduje ich kilka, by na co dzień nie używać "suszków".

Z szybkiego jedzenia też lubię pizze i tortille. Kebaby lubiłam kiedyś, ale teraz chce mi się przy nich wymiotować. Nie lubię kanapek z MC, wolę kurczaki z KFC choć też w ostateczności. I czasem zjem sobie tosta, jak jestem głodna.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Spłoń i skonaj w męce!

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png

Ja się o tym dowiedziałam całkiem niedawno kiedy dietetyk zawitał w mojej szkole. To niezdrowe i kaloryczne ale dla kogoś kto to ciągle je nie jest nowością ;D

Pizze, jaką lubisz? Ja właściwie standardową, ser, szynka, sos pomidorowy i to wszystko.

To witaj w klubie, niedaleko mnie jest pizzeria gdzie świetne te sosy robią ;D

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

Prefix użytkownikaLapa15
Ja również lubię jeść xD. Ogółem jem wszystko, oprócz warzyw (co wyjaśnia, że jestem blada). Z warzyw mogę zjeść tylko ziemniaki, fasolkę, groszek, marchewkę i z trudem przełknę sałatę i rzodkiewkę.
Zawsze lubiłam schabowego z frytkami. Pizze kocham ;) Co do zup - pomidorowa, rosół krupnik. Reszta nie jest jadalna. Oczywiście nigdy na moim tależu nie znajdziecie surówki.
Nie jedzenie mięsa jest dla mnie czymś nie możliwym, i dlatego podziwiam osoby, które właśnie mięsa nie jadają.
Ode mnie to tyle ;p
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnętrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Lapa, naprawdę warzyw nie lubisz? Ja z tej kategorii nie potrafię przełknąć szpinaku (jeśli można to zaliczyć do warzyw), brukselki, fasolki szparagowej..

A z zup to tylko z Twoich ulubionych kilka razy próbowałam się przekonać do krupniku ale jego miejsce zajęła ogórkowa i nic nie wchodzi.x d ;D

Angelina Johnson
Ja się o tym dowiedziałam całkiem niedawno kiedy dietetyk zawitał w mojej szkole. To niezdrowe i kaloryczne ale dla kogoś kto to ciągle je nie jest nowością

Byłam raz u dietetyka i nic mi takiego nie powiedział. Ogólnie ziemniaki wbrew pozorom nie są niezdrowe, dopiero dodając do nich np, mleko i masło się takie robią. Ogólnie wg. dietetyków Twój obiadowy talerz powinien wyglądać tak: 1/3 mięsa 2/3 warzyw (w tym surówka!). Niestety większość wali jak najwięcej mięsa i TO właśnie jest niezdrowe ;)

Ja lubię każdą pizzę i uwielbiam smakować jakieś nowe. Strasznie podoba mi się taka z suszonymi pomidorami i świeżą rukolą. W ogóle lubię takie ala greckie smaki.

Edit:

Zupy lubię, ale tylko kilka. Rosół, pomidorową i żurek/zalewajkę/barszcz biały mogę jeść o każdej porze. Uwielbiam kwaśne zupy, a rosół po prostu jest dobry i już.

Ja nienawidzę kwaśnych zup. Całe szczęście u mnie się ich nie robiło. Ale niestety mój chłopak lubi i czasem muszę mu jakąś zrobić. Ble, ble, blee! Rosół to niby nie zupa a wywar i też zjem, choć sama tak z siebie za nim nie tęsknię. A co sądzicie o zupach owocowych? Ja ich przełknąć nie mogę.
Edytowane przez Angelina Johnson dnia 01.07.2013 14:58

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Spłoń i skonaj w męce!

Ja lubię każdą pizzę i uwielbiam smakować jakieś nowe. Strasznie podoba mi się taka z suszonymi pomidorami i świeżą rukolą. W ogóle lubię takie ala greckie smaki.

Dobra, tu się zgodzę ;p

Ogólnie rzecz biorąc to jest tak, że albo jesz ziemniaki z surówką albo surówkę z mięsem. Mięsa i ziemniaków się nie łączy.

Owocowe? Dla mnie porażka choć kiedyś moja babcia jaką zrobiła, która jako tako smakowała.

A jedzenie z grilla? ;D

Angelina Johnson
Uwielbiam jedzenie z grilla. Mogłabym jeść tak co tydzień. Lubię i kiełbaski (jak każdy chyba) i karkówkę i nóżki. Kaszankę zjem bo zjem, ale tak bez szału. Lubię też takie warzywa z grilla jak cukinia albo bakłażan. I w ogóle raz jak byłam na grillu to zrobili z bułek takie ala grzanki z mnóstwem ziół. Om nom nom.
Kiedyś lubiłam niszczyć sobie smak grilla keczupem, teraz ewentualnie wycisnę sobie trochę musztardy ;)

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Spłoń i skonaj w męce!

Karkówkę, kaszankę? No, do tego to ja przywiązana nie jestem ;p Jak grill to tylko kiełbaski ;D
I nie wyobrażam sobie szczerze bez keczupu czy czegoś. Chociaż w sumie nigdy nie byłam na prawdziwym grillu (nie śmiać się. xD) jadłam kupne kiełbaski podobno pochodzące stamtąd ;D

Jak chodzi o cukinię to też nigdy nie jadłam acz za dobrze to mi się nie kojarzy ;p Cukinie zawsze kroję wzdłuż na pół, wydłubuję trochę ze środka, dodaję jakiegoś pomidora, sera czy coś i robię taką zapiekankę. xp

Angelina Johnson
Oo, też sobie zrobiłam kiedyś taką zapiekankę. Ale ja ogólnie lubię cukinię. Fajne są placki ziemniaczane ze startą cukinią i marchewką. Polecam, naprawdę. Jak mam ochotę na coś smażonego, zawsze robię takie placki.

Ja za nic w świecie nie zjadłabym flaków, zupy z krwi (czarnina, tak?) i zupy z "robaków", czy z owoców morza. Ogólnie z owoców morza odważyłam się zjeść tylko krewetki. Małży się boję ;D

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Spłoń i skonaj w męce!

Zupa z krwi?! Borze, szczerze to pierwsze słyszę... OHYDA! ;o

Owoców morza też nie trawię, kiedyś byłam we Włoszech z rodziną i z Mediolanu pojechaliśmy w 9 osób do Wenecji. Moja ciocia na chybił trafił wybierała co będziemy jeść danego dnia. No i w końcu dali rybę. Zaczęłam płakać i jakaś pani poprosiła kelnerów, żeby to co ja mam dali jej a to co ona ma dali mnie. Haha ;D

Prefix użytkownikariveen
Zaczynając od najzdrowszych.. Uwielbiam owoce! Truskawki, czereśnie i nektarynki! W zimie zwykle musi mi wystarczyć jabłko ;< Lubię potrzeć sobie jabłka w 'papkę' i zjeść z odrobiną cukru. Przez to zwykle mama się ze mnie śmieje, że jestem dziwakiem, bo bobasy tak jedzą, gdy nie mają jeszczę ząbków..
Warzywa też są spoko. Jak wyglądałaby moja mega kanapka bez świeżo zerwanych pomidorów, sałaty, ogórka z ogródka?
Lubię ryby. Co tam, że niektórym brzydko pachną. Preferuję filety.. Najlepsze są chyba ryby z ośćmi, ale nie cierpię jak przez przypadek połknę ość ;<
Mięcho też spoko. Ostatnio jednak jem przede wszystkim kurczaki.. Wieprzowina odeszła daleko. Nie cierpię. Może dlatego, że jako dziecko faszerowali mnie nią? Fee. Więc uwielbiam kotleta z kurczaka. Mm.. nugetsy.
Z zup jem tylko pomidorową i rosół. Pomidorówkę uwielbiam! Rosół jednak coraz bardziej mniej lubię. Moja mama robi mało dobry.. Wydaje się jakbym wodę piła. Za to moja babcia robi wyśmienity.. Te oczka, które pływają na powierzchni.. b29;
Herbaty. Zieloną zagościła w moim sercu już jakiś czas temu. Nie przeszkadza mi już nawet, gdy piję bez żadnych dodatków jej gorzkiego posmaku. Zdarza też wypić czasem zwykłą herbatę z cytrynką i cukrem (jestem cukromaniaczką, 6 lyżek to za mało xD).
Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Kocham jeść!

24.media.tumblr.com/5f94107909cf68a08611fadc9c572d3b/tumblr_mtyb3r48Tf1sifo6do1_500.gif

Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu.

Prefix użytkownikagne
Zaczynając od najzdrowszych.. Uwielbiam owoce! Truskawki, czereśnie i nektarynki! W zimie zwykle musi mi wystarczyć jabłko ;<

Ja z owoców najbardziej lubię właśnie czereśnie i nektarynki. Mogę jeść kilogramami. Poza tym lubię winogrona, kiwi, truskawki, grapefruity.

Jeśli chodzi o warzywa, to nie potrafię żyć bez pomidorów. Gdyby ktoś kazał mi jeść tylko pomidory (no i chleb ) przez cały tydzień to byłabym zachwycona. Uwielbiam pomidory na kanapce, sosy z pomidorów, przeciery pomidorowe (takie domowe) ze śmietaną, pomidora ze śmietaną, zupę pomidorową. Mniam : D

Prefix użytkownikaulka_black_potter
O, nie wiedziałam tego tematu.

Ja trochę wybrzydzam jeśli chodzi o jedzenie. No ale zacznę od moich ulubionych potraw.
Bez wątróbki z cebulką nie mogłabym żyć - uwielbiam to danie. Z mięsa to przepadam za kurczakiem chyba tylko... No może szyneczka wieprzowa, ugotowana jeszcze ujdzie. Ale tylko z ziemniakami! Dziczyzna tez ujdzie, ale mam jej już dość, w sumie.

RYBY pod każdą postacią. Uwielbiam okonie - takie smażone na patelni tylko z dodatkiem soli. Łososie - mniam - to różowe, słodkie mięsko. Liny, szczupaki - niebo w gębie. Mój tata jest zapalonym wędkarzem od 30 lat więc ryby jadam od zawsze.

Z zup to przepadam za grochówką i warzywną. Rosół zjem tak od biedy, a pomidorowa i grzybowa... no cóż, nie lubię ich. Co do grzybów, to smażone sowy i rydze są boskie.

Hmm, z sałatek to tylko grecka, i taka z papryką, ogórkiem i cebulą ze słoika.

O, uwielbiam koperek! Na każdej kanapce z pomidorem musi być gruby dywanik z kopru. Ten zapach i smak, aaach. Kanapki to w sumie jem z wszystkim... Na miód, dżem (only truskawkowy i jagodowy) czy krem czekoladowy musi mnie najść prawdziwa chęć inaczej ich nie tknę.
Lubie też jeść sandwitche, ale te tosted, a nie tostyxD Tostów nie tknę.

Nie lubię zbytnio soków pomarańczowych i pochłaniam wszystko co kokosowe. Nie trawię nektarynek, brzoskwiń i innych takich. Dostaję szału jak moje zęby dotkną tej pestki w środku.

Nie jem pierogów, krokietów, a karp mnie odrzuca. Barszczu też nie zjem. Bardzo nie tradycyjne potrawy mam w domu na święta;p

Jestem uzależniona od herbaty.

Okay, to tyle na razie, może mi się jeszcze coś przypomni.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaAna_Black
Ja uwielbiam spaghetti i frytki (obowiązkowo z pikantnym ketchupem). Lubię też owoce, ale z wyjątkiem cytrusów (nie licząc mandarynek). Lubię też ryby z wyjątkiem śledzia i karpia (dlatego na święta moja mama robi dwa rodzaje ryb - karpie dla siebie i taty i filety z morszczuka dla mnie i brata). Za zupami nie przepadam. Jem tylko rosół, kartoflankę, kalafiorową (swoją drogą to kalafior to jedyne warzywo, które mi smakuje i które jem, no może po za kartoflami) i rybną (jem ją w święta, ale barszczu w żadnym przypadku). No i kocham słodycze.
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_ana_black.png

Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną...
Hulk: Wielki mi bóg.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Thor-1429558677.gif

33.media.tumblr.com/8caebe0f50235ec3d8997bfacbf114c6/tumblr_n9g5j564Fx1skiebmo1_400.gif

Hulk ziewać ~ Łapa

25.media.tumblr.com/tumblr_m8z9tyv7qg1rpcea3o3_250.gif

Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię..

i1217.photobucket.com/albums/dd398/MiyakoHiteya/Tumblr%20pics/thanks.gif

static.tumblr.com/04db463ca2c0ae5f8ab6f1ad512f6aed/adptjxj/OfVmwe80a/tumblr_static_tumblr_mdh7ruogcd1qmccp7o2_r3_250.gif

31.media.tumblr.com/6f73dc5f8974e16664b596cf79053647/tumblr_inline_n7jsc9ns7i1rqfizb.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m835m1wVOX1qk04hlo1_500.gif33.media.tumblr.com/70cd59c666abdc6ae0e12a5fcbbfbe96/tumblr_nm0zn7iBiG1qzxanao1_400.gif

Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły.

33.media.tumblr.com/5274675726286bc0a424d856c26df680/tumblr_inline_nnqxmemBsb1rqgtqi_500.gif

33.media.tumblr.com/020ea28e37d4be3b8867fdbd58514a96/tumblr_inline_nnmre4l6ZH1tpfg2f_500.gif

Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem.

25.media.tumblr.com/tumblr_m42wevvwnM1qaon7qo2_500.gif

No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos.

38.media.tumblr.com/cda9ac059ee51a9d1a478f66c1293c31/tumblr_inline_nrcijhheTW1rbyvbg_500.gif

Nie bądź jeleń, nie fikaj.

media.giphy.com/media/jo43sGvtnNEdO/giphy.gif

Matka wie że ukradłeś jej szaty?

38.media.tumblr.com/tumblr_m5tuqzaljl1rqlfp9.gif

- Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu?
- Traktowałbym ją raczej jako metaforę.

- Thor walczy na 6.
- Nie zaprosił mnie?

24.media.tumblr.com/tumblr_m6rmf3RHqe1qismt6o1_500.gif

Co, stawaliście na siusiu?

www.gifmania.pl/Animowane-Gify-Komiks/Obrazki-Animowane-Iron-Man/Iron-Man-64217.gif

Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was.

static.tumblr.com/2xsmasw/vQqm3rjpb/iron_man.gif

Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta?

i.imgur.com/k75NyyH.gif

Phil? Ale on ma na imię Agent!

31.media.tumblr.com/tumblr_m4ldk2Fzvu1qci7ofo1_250.gif

J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy.
Iron-Man: Dzięki.

25.media.tumblr.com/tumblr_mcc45djkA11qe8pkxo1_500.gif

Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty.

cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/10/Avengers-Hulk-Buster.gif

Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner.

33.media.tumblr.com/598337ea881bd60b366a9350ecc80373/tumblr_nmq7kewjJN1s3y9slo4_500.gif

On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/iron-man-14-1428067620.gif

Stark! Potrzebny jest plan ataku!
Mam plan: atakować!

static.comicvine.com/uploads/original/0/2532/3509642-tumblr_mxs289cxyq1qddteyo1_500.gif

static.tumblr.com/sr7nemf/VyTm9fw51/tony5.gif

38.media.tumblr.com/bab5ebf21d2c082caa6a03346f7c5480/tumblr_mhobkiz5Lx1ra5vgio2_500.gif

rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA1LzAzLzY1LzExLjgzYTJlLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/db896365/5ab/11.gif

media.giphy.com/media/11dMtvmKPLrwCk/giphy.gif

b1.pinger.pl/5b4fd557bea774512fc3600d1ec2946c/Captain-America-Thor-fight-togeth.gif

- Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś.
- Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera.

i.annihil.us/u/prod/avengersmovie/captainamerica/mainsite/images/grid/animgifs/falcon_pre.gif

- No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz?
- Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki.

Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/02/thor-hammer-1424957797.gif

Kto znajdzie ten młot
i okaże się go godny
posiądzie moc Thora.

38.media.tumblr.com/tumblr_m745zkaPTf1ru1wbho2_250.gif

Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem.
Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni.
Thor: Był adoptowany.

- Nie będę z tobą walczył bracie.
- Nie jesteśmy braćmi.

33.media.tumblr.com/209f4f4410f874b5b0a45a2f302c5cc4/tumblr_inline_namnsenSv51s0g87j.gif

Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar.

i31.photobucket.com/albums/c355/543210-BOOM/THEYMOVEWHENIFLAIL/thorsaysapprovesmashingly.gif

- O, kontratakują.
- No wiesz, młodzi są.
- Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą
- Długo mi tego nie wybaczą.

33.media.tumblr.com/tumblr_m726hykhNm1rsy50k.gif

To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni.

moargeek.com/wp-content/uploads/2015/05/avengers-age-of-ultron-not-worthy.gif

- A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją.
- Winda nie jest godna.

37.media.tumblr.com/32e00153d10200c13549d960c6f4901c/tumblr_n3zy3tiV8g1s00jsao5_500.gif

Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da.

c3.thejournal.ie/media/2015/07/tumblr_m726xuq0701rsy50k.gif

- Jak tam kosmos?
- Kosmos ma się dobrze.

24.media.tumblr.com/tumblr_m068saHsv51qjowpro1_500.gif

- I myślisz, że możesz mi zaufać?
- Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni.

38.media.tumblr.com/tumblr_m726h5gMYu1rsy50k.gif

Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę.

sg.uploads.ru/t/R7Gmd.gif

O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku.

media.tumblr.com/cd46d5daafada989ad40aea7c2c3e434/tumblr_inline_mi34jgE5MN1qz4rgp.gifmedia.tumblr.com/cc910e990f52449283e0d4d0e8f21cde/tumblr_inline_mi34jqIXQ01qz4rgp.gif

Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka.

25.media.tumblr.com/tumblr_m70w64YzEX1qap9q7o4_500.gif

Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę

ic.pics.livejournal.com/swing_set13/12737011/55389/55389_original.gif

Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów?

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/hawkeye-5-1425321334.gif

Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować.

33.media.tumblr.com/tumblr_m72im12cSA1rsy50k.gif

Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade?

img2.wikia.nocookie.net/__cb20130503063353/yakuza-mob-roleplay/images/9/97/Dom12.gif

Przerabiałem hipnozę. Nie lubię.

Stoimy w obliczu globalnej katastrofy.

38.media.tumblr.com/3b8b9b2d4f7cccded3b74b21640d60d6/tumblr_noesmkmmwK1unm9tpo8_500.gif

Hej malutki. Słonko już zachodzi.

i.imgur.com/QC8H4.gif

Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku.

media.tumblr.com/tumblr_m7knw0jsiG1rsy50k.gif

- Steve nie lubi takiego słownictwa.
- A kopnąć cię w tą...

www.btchflcks.com/wp-content/uploads/2015/05/dirtyenough.gif

Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra.

31.media.tumblr.com/tumblr_m21w9stkuY1qzcnvbo1_500.gif

- Co ci się śniło?
- Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania.

media.tumblr.com/tumblr_m8t9g54ohv1r4z8sp.gif

Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług.

imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_ndvjpwRlwc1tv7tl2o2_r1_500-1427726593.gif

media.comicbook.com/uploads1/2015/03/whoisthatguy-128089.gif

screencrush.com/files/2015/03/scargif.gif

33.media.tumblr.com/0bf4d02e0594b534906a358fe2f02b38/tumblr_nek98zQdbM1r7gbeko2_r3_500.gif

33.media.tumblr.com/22bbd2537043876693c912e900e12a44/tumblr_no6rv9KAyk1qzo8iho1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_md3e07f3FK1qbqdfc.gif
38.media.tumblr.com/8421e9efc8073ab5c8bdf9c3faeaade6/tumblr_inline_nnpocxNuQz1t6nbgh_500.gif

25.media.tumblr.com/a7f43fdf07ea25a182b8d20740226546/tumblr_mfe2lrjn8H1qf2m9lo1_250.gif

38.media.tumblr.com/ab802d7120eb8e51306a5adf808d78c9/tumblr_inline_myuk6e2PAN1s3776n.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m8yttoyTqS1qm5bjko1_250.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m54ddygy381qjpi22o1_500.gifppss.kr/wp-content/uploads/2015/07/f.gif

33.media.tumblr.com/c0407e20203ddd67bc15db95bb2706b4/tumblr_n5lpkzcZnv1qhktavo10_250.gif

Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich.

www.wired.com/wp-content/uploads/2015/04/CoulsonAvengers.gif

static.tumblr.com/ed25722d40fad1805ab02855f04aa360/elphmmj/Wtvmgpbnd/tumblr_static_i_wear_my_sunglasses_at_night.gif

Ja się nie pocę. Ja błyszczę.

31.media.tumblr.com/9dd2a523cef1e34137b5a471094db1d6/tumblr_mmp2h2mHCS1qbbseto1_500.gif

Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę.

37.media.tumblr.com/c2e3d4fdc72dba6261336613f19a30bc/tumblr_n4tlo7dxgF1qb9jcko1_250.gif

33.media.tumblr.com/12b97139bb8b966f9fb41650603166c4/tumblr_inline_no0so47yL71sm8bid_500.gif

Zawsze nosisz whisky?

auto.img.v4.skyrock.net/6087/91026087/pics/3249892288_1_15_d52LXUOb.gif

Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka.

24.media.tumblr.com/845a6d2d998aa2e4613727c8151247b4/tumblr_n5jnrfXPwm1qe3p9bo1_500.gif

- Jak nas znaleźli?
- Zaprosiłem ich.

jlnelson73.files.wordpress.com/2014/05/tumblr_inline_n10d7gus6a1soew1g.gif

Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało.

37.media.tumblr.com/6310f8400e6138491b9bfc00fc738779/tumblr_n5jnfpk75W1qc80zxo2_250.gif

Nasza kiepska opcja. Grant Ward.

media.tumblr.com/29e7e2bab8256ae80cdeceea5d966683/tumblr_inline_n5bjkjLMTH1qgp297.gif

Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y.

33.media.tumblr.com/f32a1a7b82bf7b4ab15b9b3c1d61a57a/tumblr_mwwxs1tDEI1t0xz7jo1_500.gif

- Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y?
- To to samo.

38.media.tumblr.com/e41aa5eda1d20c19304a141413501cc2/tumblr_ndhppazWXT1qgqr0ho3_500.gif

Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/80/2d/df/802ddf8eb51aa2bbf1476a3dc1239415.jpg

Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice.

Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie.

33.media.tumblr.com/2e004bd58b351590cd67506bed27fd24/tumblr_nrcqtaemyD1uq32vbo1_500.gif

31.media.tumblr.com/30de7b1e7495569e3bfbb5e94fa6cf69/tumblr_n4gtq0mhRB1qea60lo3_250.gif

31.media.tumblr.com/6c8af00d33ef73aa7d922e19aa4ac240/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o2_250.gif

25.media.tumblr.com/3c8f088cedb454c18665f8394567eda9/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o4_250.gif

media.giphy.com/media/2wYQhcMdUqCdO/giphy.gif

25.media.tumblr.com/0c9d9826babe9ac4483dc683b0a90a58/tumblr_muqn6l7tn01rt5ctno2_250.gif

I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/29/34/a3/2934a3f25256ceb3e9cfec921cae3f8c.jpg

Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie".

overmental.com/wp-content/uploads/2015/01/skye-whattheybecome-gif3-26555.gif

38.media.tumblr.com/6a257e4505f56537505f33cb838b7625/tumblr_nm3xi3OkMp1qllhdno1_500.gif

static.tumblr.com/4203ff72c14d9dfa97d0d4593639af87/rxidj0f/YaCn1jhvg/tumblr_static_grant.gif

2.bp.blogspot.com/-eNovJZT1dcA/VWSf3EPqdzI/AAAAAAAAA3M/9YEBe2PJ6XQ/s400/agent%2Bcoulson.gif

Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye.

38.media.tumblr.com/0c0bf09a073873c7d92bfe4d03acdbfd/tumblr_n4wh54tCbo1s0gqfgo2_250.gif
.

Long time to see.

media.giphy.com/media/z6EYJDY5kNfxK/giphy.gif

Jestem Agent Grant Ward.

31.media.tumblr.com/6fd59c719f4fad54a2c44eda3d62fadf/tumblr_mto8bjzffS1r8wqbxo1_500.gif

fictionfg.files.wordpress.com/2014/07/tumblr_n4msy4npe61rearvyo3_250.gif

37.media.tumblr.com/5866af3cec36e72245dea883d587848e/tumblr_n2anh0sV9V1t0xz7jo1_250.gif

33.media.tumblr.com/4a50944b27b8516769d1108ce1218ee6/tumblr_n4yt41nUAI1qhaefjo3_250.gif

media0.giphy.com/media/7oNP9r2ufABqg/200.gifmedia2.giphy.com/media/HYkf6aeiMoQQo/200.gif

38.media.tumblr.com/1c632dcd5147fffccaed7b16cce775e9/tumblr_n6sqzxr3wX1r3ud65o1_250.gif

30.media.tumblr.com/53acd9557e266ab537df86f31560fd42/tumblr_n5qilbFp1S1rjh2ymo5_250.gif

38.media.tumblr.com/034bc44c710b3b6fb461015e0ec03f9b/tumblr_n3z608svmK1sjoo39o2_500.gif

Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka.

static.tumblr.com/06e31c3fee384da90a7c942b546c2974/wactdjh/E0zmsd6em/tumblr_static_thor__j_arrival.gif

- Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki.
Ale za to z tej planety.

38.media.tumblr.com/tumblr_m3dayw74jm1qapy9o.gif

Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie.

33.media.tumblr.com/0d4eb97a2737d90cd5c8739b99506f35/tumblr_mgwfq32ZEW1ra8x1ao12_r1_500.gif

- A ty co? Błyskawic się boisz?
- Nie darzę miłością tego, co zwiastują.

- Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę.
- No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma?

thats-normal.com/wp-content/uploads/2013/05/madness01.gif

- Jesteś potworem.
- O nie. Potwór jest wśród was.
- A, Banner. To twój plan.

media.tumblr.com/tumblr_m9mucrxQ311r1sleg.gif

Że urodziłem się by zostać królem.

33.media.tumblr.com/4bfe4e0d17e71f8d0656496a1758b1ce/tumblr_inline_my9xl60oPO1qzu49c.gif

No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer...

Zaufaj mojemu gniewowi.

Nie zrobiłem tego dla niego.

Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza.

25.media.tumblr.com/tumblr_m3qqfxEAxa1r5r8duo2_250.gif

Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie.

pobierak.jeja.pl/images/d/0/7/146491_avengersi-tancza-tancza-tancza.gif

orig09.deviantart.net/7874/f/2012/247/8/7/avengers_adorable_eyes__gifs_faster_gif__by_lokigodofmiischief-d5djwoi.gif

38.media.tumblr.com/tumblr_m8rcl1kffW1rqd9vio5_500.gif

38.media.tumblr.com/bc3f0dd2dc0bba787cced4437e1ebea7/tumblr_mxcwx2V3o61qhct03o3_500.gif

cdn.natemat.pl/63aec486743540661bf43b7c41f917fe,981,0,0,0.jpg

Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele.

Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć.

Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie.

Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi.

Prefix użytkownikagne
Lubię też owoce, ale z wyjątkiem cytrusów (nie licząc mandarynek)

No co ty, cytrusy są pyszne. Uwielbiam wszystko co kwaśne, dlatego cytrusy tez strasznie lubię. Cytryna jest dobra, ale wiadomo, że się jej raczej jak jabłka nie je. Na pomarańcze muszę mieć ochotę, ale za to mandarynki - mogę jeść garściami. No i białe grejfruty są pyszne : D

Jem tylko rosół, kartoflankę, kalafiorową (swoją drogą to kalafior to jedyne warzywo, które mi smakuje i które jem, no może po za kartoflami) i rybną (jem ją w święta, ale barszczu w żadnym przypadku). No i kocham słodycze.

Nigdy nie zrozumiem fenomenu zupy z kartofli. Najlepsze, że je się ją czasem z kartoflami. ; p Zupy rybnej chyba nigdy nie jadłam i nie korci mnie. Co do śledzi to w dzieciństwie unikałam jak ognia, teraz wszystko zależy od tego czy się dobre kupi. Uwielbiam rolmopsy w tym takim pomrańczowym sosie/oleju.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: