Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Hobbit
|
|
Sann |
Dodany dnia 06.01.2014 18:58
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 843 Dom: RavenclawPunkty: 16701 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 12.11.10 |
Ponieważ wiele osób (no dobra, Alette) jęczy, że za dużo Hobbita w sb, zakładam temat do jarania się. Jakie są Wasze wrażenia po obejrzeniu? British English & The Lord of the Rings - moje dwie największe miłości <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "Tłumaczenia są jak kobiety: te wierne nie są piękne, a te piękne nie są wierne." "Moja Mistrzyni Tłumaczeń" ~ Łoś :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia została rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przysługuje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wytłumaczyć laikowi, co to są kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co niosą oświaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest nocą, Twój wieczór to dla innych ranek. Boleśnie odrywasz głowę, Znad ksiąg w pozłacanych ramach. I wiesz, że jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dziś w planach. I chociaż chcesz się zatrzymać, Nie możesz, gdy już go posiadasz, I chociaż stroisz nim głowę, Na nic nie odpowiadasz. Czy możesz być lepsza od innych? Jak dorównać ideałowi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz się czuć dumna, Gdy czujesz się gorsza lub inna. Jak dusza Twa dużo słabsza, Ma zostać ciągle niewinna? Czy można Ci wybaczyć Że kochasz to co nie Twoje? Choć masz ogromną urodę Nie nią chcesz czynić podboje. Słabość do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ciągle nosi piętno, Dla wielu jest zakazana. Porzuć więc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za późno. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie dał Ci nic na próżno." ~ Anciol z dedykacją dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
Padida |
Dodany dnia 06.01.2014 19:35
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: GryffindorPunkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
O dzięki ci Wielka Sann za założenie tego tematu ;D Mam gdzie pojarać się Kilim *-* Moja ulubiona postać w filmie i książce to Kili, według mnie najprzystojniejsza postać w filmie to Kili. Mam fazę na Kiliego c: Co do filmu... Fajne, obydwie części, tylko, że koleżance nie chciało się czytać napisów i Pustkowie Smauga obejrzałam z dubbingiem (pierwszą część obejrzałyśmy na płycie z lektorem). Był BEZNADZIEJNY (dubbing)! Gandalf - popsuty, Thorin - popsuty, Smaug - popsuty, normalnie wszyscy :< Dobrze, że mam na płycie z napisami, to obejrzę niedługo c: A co do samego filmu... super c: Smaug, mrrau. Tylko nie ogarniam Saurona, kto to tak właściwie? (oprócz tego, że to czarnoksiężnik) Ale nie wytrzymam do wakacji D: Bo dopiero wtedy się pokaże "Hobbit: Tam i z powrotem" :< ![]() hej |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 06.01.2014 19:41
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Nie, Padida, BOŻe. Kto to Sauron? To jedna z najważniejszych postaci we Władcy Pierścieni! To wróg nr 1. To Oko, które widzi wszystko, które chce odzyskać pierścień władzy, który chcę mieć całe Śródziemie dla siebie. Gdyby nie on, to Frodo siedziałby w domu i nie musiałby odchodzić. Padida, ogarniaj.: D Co do Hobbita, to podobał mi się. Tak samo Niesamowita Podróż jaki Pustkowie Smauga jednak mówiłam o tym tyle razy, że już mi się nie chce. Jednak trójkącik Killi-Tauriel-Legolas jest najbardziej rozbrajający na świecie. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Padida |
Dodany dnia 06.01.2014 19:46
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: GryffindorPunkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
Dobra, dobra, ogarnę, jak znajdę w okolicy osobę, która ma WP, albo jeśli cudem znajdę tą książkę w bibliotece. Haha, tak btw. uwielbiam Golluma i te jego miny ;D Mrr: Edytowane przez Padida dnia 06.01.2014 20:33
![]() hej |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 06.01.2014 19:49
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 843 Dom: RavenclawPunkty: 16701 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 12.11.10 |
Padida, Sauron to twórca Pierścienia. To główny wróg Śródziemia i więcej o nim dowiesz się z Władcy Pierścieni i Silmarillionu (polecam!). Co do samego filmu - nie przeczę, Kili to chyba najprzystojniejszy z krasnoludów, zaraz po Thorinie. Książki dawno nie czytałam, więc nie mogę z pewnością stwierdzić, czy wszystko jest przedstawione "jak należy". Ale nie jestem ortodoksyjną fanką, czyli wiem, że film zawsze różni się od książki. Podobał mi się. Tak pierwsza, jak i druga część, i z niecierpliwością czekam na ostatnią. Cieszę się, że mogłam znów zobaczyć Legolasa, naprawdę. Nie chcę za bardzo spoilować, więc powiem, że najbardziej chyba podobał mi się spływ beczkami. A zakończenie mnie zaskoczyło. Siedziałam jak wryta, bo nie spodziewałam się, że tak o i już. Smok? Smaug jest rewelacyjny - ostatecznie pracowali nad nim ponad dwa lata... Fajnie, że muzyka już trochę bardziej różni się od tej z Władcy. British English & The Lord of the Rings - moje dwie największe miłości <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "Tłumaczenia są jak kobiety: te wierne nie są piękne, a te piękne nie są wierne." "Moja Mistrzyni Tłumaczeń" ~ Łoś :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia została rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przysługuje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wytłumaczyć laikowi, co to są kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co niosą oświaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest nocą, Twój wieczór to dla innych ranek. Boleśnie odrywasz głowę, Znad ksiąg w pozłacanych ramach. I wiesz, że jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dziś w planach. I chociaż chcesz się zatrzymać, Nie możesz, gdy już go posiadasz, I chociaż stroisz nim głowę, Na nic nie odpowiadasz. Czy możesz być lepsza od innych? Jak dorównać ideałowi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz się czuć dumna, Gdy czujesz się gorsza lub inna. Jak dusza Twa dużo słabsza, Ma zostać ciągle niewinna? Czy można Ci wybaczyć Że kochasz to co nie Twoje? Choć masz ogromną urodę Nie nią chcesz czynić podboje. Słabość do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ciągle nosi piętno, Dla wielu jest zakazana. Porzuć więc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za późno. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie dał Ci nic na próżno." ~ Anciol z dedykacją dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
Lossiril |
Dodany dnia 06.01.2014 20:28
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1040 Dom: SlytherinPunkty: 9322 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 30.04.13 |
W wizji Jacksona najbardziej podoba mi się to, że krasnoludy RÓŻNIĄ SIĘ od siebie. W książce po prostu sobie są, mają różnokolorowe kapotki i żadnych konkretnych cech szczególnych, z tego co pamiętam (zdaje się oprócz Bombura, który był gruby i Filiego i Kiliego, młodszych od reszty). Tolkien nie wyszczególnił jakiś konkretnych cech charakteru u poszczególnych krasnoludów, więc za to wielki plus dla PJa. Mimo różnic AUJ jest dość wierne książce, ale DOS najlepiej opisać jako film sobie, książka sobie. Gdyby nie ten beznadziejny moim zdaniem romans, to film jest świetny i się jaram. Ach no i oczywiście <<< ten pan tutaj, dubbingujący Smauga i Saurona. Mistrzostwo. "You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt about that." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tumblr klik 'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.' 'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.' ![]() 'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.' ![]() It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one. ![]() |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 11.01.2014 22:51
|
Sama charakteryzacja krasnoludów jest świetna - to, co specjaliści zrobili z aktorami wprost przechodzi ludzkie pojęcie. Loss ma racje - różnią się od siebie i to jest fajne. Podoba mi się to, że w odróżnieniu od książki, która docelowo miała być jedynie opowiastką dla dzieci, film jest świetnym widowiskiem dla dorosłych - i może właśnie dlatego Jackson zdecydował się na ten dość dziwny trójkąt, pomijając już fakt, że twórcom brakowało postaci kobiecej... Padida, gif fajny : ) British English & The Lord of the Rings - moje dwie największe miłości <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "Tłumaczenia są jak kobiety: te wierne nie są piękne, a te piękne nie są wierne." "Moja Mistrzyni Tłumaczeń" ~ Łoś :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia została rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przysługuje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wytłumaczyć laikowi, co to są kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co niosą oświaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest nocą, Twój wieczór to dla innych ranek. Boleśnie odrywasz głowę, Znad ksiąg w pozłacanych ramach. I wiesz, że jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dziś w planach. I chociaż chcesz się zatrzymać, Nie możesz, gdy już go posiadasz, I chociaż stroisz nim głowę, Na nic nie odpowiadasz. Czy możesz być lepsza od innych? Jak dorównać ideałowi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz się czuć dumna, Gdy czujesz się gorsza lub inna. Jak dusza Twa dużo słabsza, Ma zostać ciągle niewinna? Czy można Ci wybaczyć Że kochasz to co nie Twoje? Choć masz ogromną urodę Nie nią chcesz czynić podboje. Słabość do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ciągle nosi piętno, Dla wielu jest zakazana. Porzuć więc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za późno. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie dał Ci nic na próżno." ~ Anciol z dedykacją dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 12.01.2014 00:34
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Dla mnie podsumowaniem podzielenia Hobbita na 3 części jest moja rozmowa z chłopakiem: m: A Kili będzie z tą elfią dupą? ja: Nie wiem. Nie było jej w książce. Ale też śmiesznie, bo co i raz mnie zaskakuje ten film. No i ja wiem, że ktoś sie upierał, że to na podstawie jakichś tam notatek cudem odszukanych do Hobbita... Ale kurde w tych notatkach Gandalf nie był ze wszystkimi i dodali Saurona? Sauron jest tam po prostu zbędny i groteskowy. Już jest smok, biały ork, gobliny... Małooooo! Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 12.01.2014 00:35
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Ja to sikałem w kinie na widok Smauga, a moment kiedy Blibo usiadł z wrażenia po tym jak go zobaczył, to istne cudo <3 Sceny w Dol Guldur - matko, ja umierałem... Sauron O_O <3 <3 <3 To było tak mrocznie/bajeczne, że aż mnie zatykało. Film jest generalnie pełen akcji i oka nie można oderwać nawet na chwilę. Największym minusem był głupi pomysł na zatrutą strzałę Morgulu i to, że część krasnoludów została w Esgaroth. Po jaką cholerę oni tam zostali, ja się pytam? No po co? Nie ogarniam... Ale kurde w tych notatkach Gandalf nie był ze wszystkimi i dodali Saurona? Sauron jest tam po prostu zbędny i groteskowy. Już jest smok, biały ork, gobliny... Małooooo! Jęzor Ale co ma Sauron do jakichś notatek. Sauron w Hobbicie był, przecież to on był tym strasznym Nekromantą, którego Gandalf z Radą wygonili na południe. Ja się cieszę niezmiernie, że Jackson rozbudował ten wątek (to znaczy pokazał go w swojej wizji) i zrobił to zajebiście! Edytowane przez losiek13 dnia 12.01.2014 00:40
![]() Always ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 12.01.2014 00:38
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Po to żeby dupencja niezadowolencja mogla go uleczyc! Gdzie Twój romantyzm! Hahhahah jak usiadł to tez mnie rozwaliło ![]() Serio to był on? Całe życie myslałam, że król nazguli! Edytowane przez Anciol dnia 12.01.2014 00:44
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 12.01.2014 00:50
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Nie, Nekromanta to właśnie Sauron, tak o nim się mówiło, dopóki Gandalf nie odkrył, że on to ten ON ;P ![]() Always ![]() |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 13.01.2014 21:25
|
Największym minusem był głupi pomysł na zatrutą strzałę Morgulu i to, że część krasnoludów została w Esgaroth. Po jaką cholerę oni tam zostali, ja się pytam? No po co? Nie ogarniam... To było bez sensu, trzeba przyznać. A że strzała Morgulu, to pewnie chcieli dodać trochę dramatyzmu - wiesz, Kili bohatersko rzucił się do otwierania bramy, więc musiało mu się coś po drodze stać, żeby potem ruda wywłoka mogła go uratować British English & The Lord of the Rings - moje dwie największe miłości <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "Tłumaczenia są jak kobiety: te wierne nie są piękne, a te piękne nie są wierne." "Moja Mistrzyni Tłumaczeń" ~ Łoś :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia została rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przysługuje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wytłumaczyć laikowi, co to są kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co niosą oświaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest nocą, Twój wieczór to dla innych ranek. Boleśnie odrywasz głowę, Znad ksiąg w pozłacanych ramach. I wiesz, że jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dziś w planach. I chociaż chcesz się zatrzymać, Nie możesz, gdy już go posiadasz, I chociaż stroisz nim głowę, Na nic nie odpowiadasz. Czy możesz być lepsza od innych? Jak dorównać ideałowi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz się czuć dumna, Gdy czujesz się gorsza lub inna. Jak dusza Twa dużo słabsza, Ma zostać ciągle niewinna? Czy można Ci wybaczyć Że kochasz to co nie Twoje? Choć masz ogromną urodę Nie nią chcesz czynić podboje. Słabość do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ciągle nosi piętno, Dla wielu jest zakazana. Porzuć więc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za późno. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie dał Ci nic na próżno." ~ Anciol z dedykacją dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 13.01.2014 21:36
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Dobra, może ja też dodam swoje trzy grosze. Już Loss wspomniała gdzieś, że zabrakło dłuższej sceny u Beorna, zwierzołaka, który zamieniał się w niedźwiedzia (jakby ktoś nie pamiętał). No kurcze, w książce to było tak fajnie opisane, więc wyszłam z założenia, że skoro dodają pierdylion własnych scen by zrobić aż 3 części, to chyba nie pominą żadnej z książki? No i nie pominęli niby, ale tak naprawdę było to za krótkie. Nawet nie pokazali tej ciekawej rozmowy Gandalfa z Beornem, nic. Tutaj się trochę zawiodłam. Co do rudej wywołki, to nadal nie jestem za wymyśleniem własnej postaci, ale kurczę, fajnie ta aktorka zagrała tą elfkę. Lubiłam nawet te sceny z nią. Legolas mnie nieco wkurzał tą swoją nieszczęśliwą miłością do niej, ale przynajmniej w Hobbicie pokazał coś więcej, niż tylko "bycie". No już nie wspomnę o Thrandulinie, wyglądał przebosko! Część ze Sauronem była chyba moją ulubioną. Świetnie pokazali, czemu on był potem okiem, jego potęgę i w ogóle.... no cud, miód i orzeszki. Kocham. Co do samego smoka, to na początku mi się podobał, ale potem, jak oni cały czas próbowali najpierw przeżyć, a potem go ubić, to już mi się zaczęło nudzić. Serio. Nie mogłam doczekać się albo innej sceny, albo napisów końcowych. Za to sama końcóweczka spowodowała u mnie aż ciarki. I'm a fire. I'm death! Mmm... Zepsuł mi tylko efekt Bilbo, z tą sztuczną sceną położenia się na kamieniu, wyciągnięcia ręki i rozpaczliwego krzyku "Co żeśmy uczynili?", czy jakoś tak. Wolałabym, by film zakończył się właśnie smokiem. No, chyba wszystko ;D Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Lossiril |
Dodany dnia 13.01.2014 21:47
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1040 Dom: SlytherinPunkty: 9322 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 30.04.13 |
Największym minusem był głupi pomysł na zatrutą strzałę Morgulu i to, że część krasnoludów została w Esgaroth. Po jaką cholerę oni tam zostali, ja się pytam? No po co? Nie ogarniam... No ja w kinie w tym momencie wydarłam się na cały głos Co jest ku*wa. Poroniony pomysł, a wszystko przez ten badziewny wątek miłosny. Tauriel jest naprawdę fajną postacią i cieszę się, że jest w filmie, ale nie widzę potrzeby, by na siłę każdą postać kobiecą wpieprzać w jakiś romans. Mogłaby po prostu być BAMF i siekać orków. Smaug rzeczywiście niesamowity, ale nic dziwnego, skoro pracowali nad nim 2 lata. Jednak trochę za dużo czasu poświęcili temu wątkowi. Mogliby ten czas wykorzystać na rozbudowanie sceny u Beorna ;/ Edit. Ang mnie wyprzedziła, to coś dodam ;D Co do rudej wywołki, to nadal nie jestem za wymyśleniem własnej postaci, ale kurczę, fajnie ta aktorka zagrała tą elfkę. Lubiłam nawet te sceny z nią. Legolas mnie nieco wkurzał tą swoją nieszczęśliwą miłością do niej, ale przynajmniej w Hobbicie pokazał coś więcej, niż tylko "bycie". No już nie wspomnę o Thrandulinie, wyglądał przebosko! Po kolei. Co do gry aktorskiej Evangeline Lily, to takie 7/10, czasem wydawała mi się strasznie sztuczna, ale ogółem na plus. Legolas jak dla mnie bomba i serio, gdyby ten romans był między Tauriel a nim, to jeszcze bym przeżyła, bo ta miłość od pierwszego wejrzenia do krasnoluda, no sory. Thranduil nie tylko wyglądał przebosko, ale kurczę, BADASS. I ta kwestia, kiedy odciął głowę orka, jedna z moich ulubionych ;D Niesamowity. Edytowane przez Lossiril dnia 13.01.2014 21:53
"You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt about that." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tumblr klik 'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.' 'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.' ![]() 'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.' ![]() It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one. ![]() |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 13.01.2014 21:53
|
Co do rudej wywołki, to nadal nie jestem za wymyśleniem własnej postaci, ale kurczę, fajnie ta aktorka zagrała tą elfkę. Lubiłam nawet te sceny z nią. Legolas mnie nieco wkurzał tą swoją nieszczęśliwą miłością do niej, ale przynajmniej w Hobbicie pokazał coś więcej, niż tylko "bycie". No już nie wspomnę o Thrandulinie, wyglądał przebosko! Nie mówię, że nie, bo Tauriel wyszła im ciekawie, ale zgodzę się, że Legolas z tym nieszczęsnym zauroczeniem to zło. I, czepię się teraz, sorry, "o Thranduilu" powinno być Mi się właśnie nie podobał, jakoś inaczej go sobie wyobrażałam, jakoś tak bardziej podchodził w mojej wyobraźni pod Haldira z Lothlorien.Ej, tam był jakiś Bilbo jeszcze po napisach? Przecież to się skończyło smokiem, właśnie tym I'm fire. I'm death! Nie mówcie, że znowu coś przegapiłam... ![]() Edit: I ta kwestia, kiedy odciął głowę orka, jedna z moich ulubionych O, tu się zgodzę, to było dobre. British English & The Lord of the Rings - moje dwie największe miłości <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "Tłumaczenia są jak kobiety: te wierne nie są piękne, a te piękne nie są wierne." "Moja Mistrzyni Tłumaczeń" ~ Łoś :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia została rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przysługuje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wytłumaczyć laikowi, co to są kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co niosą oświaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest nocą, Twój wieczór to dla innych ranek. Boleśnie odrywasz głowę, Znad ksiąg w pozłacanych ramach. I wiesz, że jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dziś w planach. I chociaż chcesz się zatrzymać, Nie możesz, gdy już go posiadasz, I chociaż stroisz nim głowę, Na nic nie odpowiadasz. Czy możesz być lepsza od innych? Jak dorównać ideałowi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz się czuć dumna, Gdy czujesz się gorsza lub inna. Jak dusza Twa dużo słabsza, Ma zostać ciągle niewinna? Czy można Ci wybaczyć Że kochasz to co nie Twoje? Choć masz ogromną urodę Nie nią chcesz czynić podboje. Słabość do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ciągle nosi piętno, Dla wielu jest zakazana. Porzuć więc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za późno. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie dał Ci nic na próżno." ~ Anciol z dedykacją dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
Lossiril |
Dodany dnia 13.01.2014 21:56
|
Za to sama końcóweczka spowodowała u mnie aż ciarki. I'm a fire. I'm death! Mmm... Zepsuł mi tylko efekt Bilbo, z tą sztuczną sceną położenia się na kamieniu, wyciągnięcia ręki i rozpaczliwego krzyku "Co żeśmy uczynili?", czy jakoś tak. Wolałabym, by film zakończył się właśnie smokiem. *Loss odpaliła HOBBITA* Nie leżał na kamieniu, tylko w gruzach Nie wyciągnął ręki I nie krzyczał, tylko wyszeptał ;D "You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt about that." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tumblr klik 'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.' 'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.' ![]() 'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.' ![]() It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one. ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 13.01.2014 21:59
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Co i tak było słabym zagraniem Loss ;> Mi się właśnie nie podobał, jakoś inaczej go sobie wyobrażałam, jakoś tak bardziej podchodził w mojej wyobraźni pod Haldira z Lothlorien. A weź przestań. Thranduil wg. mnie wyglądał właśnie tak jak powinien. Ogromny, dystyngowany, jakby wiecznie zniesmaczony i taki arystokracki. Haldir miał dla mnie zbyt jajowatą i pełną twarz, by wyrazić ten cały egocentryzm postaci Thranduila. Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Lossiril |
Dodany dnia 13.01.2014 22:09
|
Angelina, marudo ;P A weź przestań. Thranduil wg. mnie wyglądał właśnie tak jak powinien. Ogromny, dystyngowany, jakby wiecznie zniesmaczony i taki arystokracki. Haldir miał dla mnie zbyt jajowatą i pełną twarz, by wyrazić ten cały egocentryzm postaci Thranduila. Yoooo, podpisuję się pod tym rękami i nogami. I wgl jaka z niego modelka. Co scenę miał inny strój, hahaha ;D jakby był na wybiegu. A Legoladdie ma tak oszczędną garderobę. i wgl Thrandy ma basen, wtedy to umarłam ;D Taki elficki Malfoy trochę ;D "You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt about that." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tumblr klik 'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.' 'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.' ![]() 'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.' ![]() It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one. ![]() |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 13.01.2014 22:32
|
Taki elficki Malfoy trochę Właśnie bardziej przypominał mi Malfoya niż Thranduila, o! *Loss odpaliła HOBBITA* Nie leżał na kamieniu, tylko w gruzach Nie wyciągnął ręki I nie krzyczał, tylko wyszeptał Loss, ale to jest PO smoku? British English & The Lord of the Rings - moje dwie największe miłości <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "Tłumaczenia są jak kobiety: te wierne nie są piękne, a te piękne nie są wierne." "Moja Mistrzyni Tłumaczeń" ~ Łoś :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia została rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przysługuje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wytłumaczyć laikowi, co to są kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co niosą oświaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest nocą, Twój wieczór to dla innych ranek. Boleśnie odrywasz głowę, Znad ksiąg w pozłacanych ramach. I wiesz, że jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dziś w planach. I chociaż chcesz się zatrzymać, Nie możesz, gdy już go posiadasz, I chociaż stroisz nim głowę, Na nic nie odpowiadasz. Czy możesz być lepsza od innych? Jak dorównać ideałowi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz się czuć dumna, Gdy czujesz się gorsza lub inna. Jak dusza Twa dużo słabsza, Ma zostać ciągle niewinna? Czy można Ci wybaczyć Że kochasz to co nie Twoje? Choć masz ogromną urodę Nie nią chcesz czynić podboje. Słabość do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ciągle nosi piętno, Dla wielu jest zakazana. Porzuć więc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za późno. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie dał Ci nic na próżno." ~ Anciol z dedykacją dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
Lossiril |
Dodany dnia 13.01.2014 22:42
|
Loss, ale to jest PO smoku? Tak, Sann, to jest zaraz po kwestii "I am fire, I am death". Ostatnia beznadziejnascena przed napisami. chciałaś chyba dodać? ;> Edytowane przez Angelina Johnson dnia 13.01.2014 22:48 "You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt about that." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tumblr klik 'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.' 'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.' ![]() 'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.' ![]() It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one. ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

gordian119

Ravenclaw

Gryffindor

Hufflepuff

Slytherin