Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Wasz ideał mężczyzny/kobiety
Kot
Kilka dni temu miałam strasznie zły humor, zastanawiałam się nad sensem życia i tym podobne sprawy. Zastanawiałam się nawet jaki jest mój ideał mężczyzny. Nie chodzi mi tylko o wydlad zewnętrzny ale icharakter i osobowość.
Może mieli byście ochotę podzielić się z innymi użytkownikami tej strony swoim wyobrażeniem idealnego mężczyzny lub kobiety?

Po długm zastanowieniu strwierdziłam, że mój ideał niemusi być zabójczo przystojny, nie musi być bogaty ani sławny. Powinnien mieć to coś, ja największą uwagę zwracam na oczy. Nie na kolor czy kształt, ale ich wyraz. W końcu "oczy są bramami duszy". A jak wy sądzicie?
Edytowane przez Limonka dnia 28.10.2007 22:57
Remus żyje, tylko upozorował swą śmierć aby lepiej cieszyć sie życiem w gronie rodzinnym!!!

Remus pamiętaj o mnie, o swojej ukochanej Kici

cho89
ja też zawsze patrzę na oczy.. i jeszcze na poczucie humoru, inteligencję, jako-taką szczerość i dystans do wszystkiego..

no, ale skoro ma to być ideał, to: blond włosy - lekko zapuszczone (ale broń boże nie długie!); niebieskie, przenikliwe oczy, prosty nos, ładny i biały uśmiech, ok.190cm wzrostu, najlepiej koszykarz :D spokojny sposób bycia, ale nie żaden odludek, coby można się było razem zabawić xD zaradny, przedsiębiorczy, pewny siebie, towarzyski, czuły, całuśny, tolerancyjny, sprytny, ciepły, uprzejmy, dobrze wychowany, potrafiący mnie rozbawić...
nie wiem co jeszcze ;P
ale takiego faceta chyba nie ma na tym świecie ;P jeśli takowego znacie, to proszę o kontakt xD
wypisałam dużo, jednak te cechy wymienione w pierwszych dwóch linijkach są dla mnie najistotniejsze ;P

Prefix użytkownikaKaMcIa
moim ideałem mężczyzny jest postać fikcyjna z pewnej książki. Elizabeth Bernard "Spełnione marzenia". książka, co prawda dziecinna, no ale cóż, nie dziwić mi się ;P przeczytałam ją w 6 klasie podstawówki, a dokładny opis Dylana Russo [jedna z głównych postaci] głęboko zapadła mi w pamięci. wysoki, szczupły i przystojny chłopak. Błękitne oczy, a włosy trochę dłuższe [po prostu nie na grzybka xD] ciemno brązowe/czarne. ubierał się luzacko. często miał na sobie czarną, skórzaną kurtkę, która idealnie pasowała do jego harleya xD ta, to jest facet. przyjacielski, zabawny, wrażliwy romantyk, całuśny ^^, pewny siebie, oczywiście dobrze wychowany. ehh naprawdę. i to by było na tyle z mojego ideału mężczyzny.
Edytowane przez Prefix użytkownikaKaMcIa dnia 24.09.2007 21:37
s2.favim.com/orig/28/lol-penny-sheldon-cooper-the-big-bang-theory-Favim.com-237738.gif

agatqa92
O tak, oczy. Zdecydowanie. Najlepiej takie, w których można by było tonąć, zatopić się... Nie mam wyznaczonego koloru, ale jeśli są czarne, to po prostu płynę ;]
Wysoki (180- 190) brunet, szczupły, najlepiej z umięśnioną klatą. Kochający sport, ale nie bardziej ode mnie ;] No i muzykę, żebyśmy mieli o czym rozmawiać ;] Oprócz tego wszystkie wyżej wymienione cechy.

Tak wiem, chore wymagania.. ale w końcu to ma być ideał...
Edytowane przez agatqa92 dnia 24.09.2007 21:29
'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'

ishar
NIe jestem w stanie wyobrazić sobie ideału fizycznego kobiety. Rozglądając się podczas wycieczki po centrum miasta, kawiarniach, centrach handlowych, czy nawet mniej popularnych miejscach gdzieś na odludziu, widzę wiele pięknych dziewczyn i kobiet. Tak bardzo się od siebie różnią, w każdej można znaleźć coś unikalnego, charakterystycznego, coś, co przyciąga uwagę i fascynuje. Nie powiem, że preferuję blondynki, bo ileż niesomowitych brunetek i szatynek już widziałem. Nie powiem, że urzekają mnie niebieskie oczy, bo czy piwne są mniej interesujące u innej kobiety? Nie! Można przytaczać bez końca.
Nieco jaśniejsza sprawa jest z charakterem. Z jednym typem ludzi lepiej się dogadujemy, z innym mniej. Niektórzy to doskonali przyjaciele, inni są kandydatami na potencjalnego partnera. Dziwnie czułbym się, wymagając od wybranki konkretnych cech. Przecież najpiękniejsze jest wzajemne poznawanie się, już po początkowym zauroczeniu, kiedy poznajemy swoje zalety, dziwactwa, słabości i wady. I to głównie o te ostatnie chodzi. Po początkowym zauroczeniu, zaczynamy dostrzegać niedoskonałości, które akceptujemy i pomimo nich dalej chcemy z tą osobą być. To chyba jest miłość.

fanclub
mam dwa ideały
1.Wysoki blondyn z niebieskimi oczami wysportowany.Czuły opiekuńczy i zaradny
2.Wysoki brunet z piwnymi oczami wysportowany:)CZuły, musi mnie czesto przytulać i mówić jak mnie kocha:)
SILNA I NIEZALEŻNA...CAŁA JA:):):)

Należe do KLUBU CNOTEK(CN):D

Założycielki:
Fan-Niewinna Dziewica
Domcia-Cnotka z czarnym charakterem

Członkinie:
Nimpha-Czopas virgin:D
maxime-Maxi Dziewica
mbolek(jako jedyny facet)-mcnotka
Slay-Amazing Virgin
hemcia-Delikatna Cnotka
SHR-Super Hmm...Robaczkowy Prawiczek
Razor-Prawiczek 4ever
Pottuś-w ciagu dnia potulny prawiczek a wieczorami rozszalaly byczek
lenne-hot holy len virgin
DJU-Bad Santa
Jadek - Gorąca Kredka
Żonka - Rudolfina Czerwononosa
Adzilla - Napalona Marchewka

Nie ma:)
Veela
z wyglądu to 100% zgadzam się z Cho ^^ A z charakteru to pierwsze i najważniejsze nie może sie mnie wstydzić przed kumplami. Musi być przebojowy, pewny siebie i taki... towarzyski^^. I najlepiej jakby był grafficiarzem, albo hip-hopowcem *wzdycha*.
Aqatqa kurde zabierz mnie ze sobą jak będziesz jechała do tych Gliwic ^^ Ishar, kurde shock normalnie^^ Taki w pozytywnym znaczeniu^^ Niewielu facetów traktuje to w ten sposób.
Ten rodzaj szczęścia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezależnie od tego, czy mają go więcej od nas.

Limonka
Wiecie co, jak ja czytam te posty to się czuję po prostu INNA. Dziwna. Sama nie wiem. Może coś jest ze mną nie tak... Oczywiście tym postem nie chcę nikogo urazić, więc proszę nie brać niczego do siebie.

W kwestii wyglądu zgadzam się z Isharem. Nie potrafię określić, jaki typ wyglądu najbardziej mi się podoba. Tak samo z kolorem oczu, włosów itd. Oczywiście mogłabym rozpisywać się na temat różnych szczegółów i drobnostek, na które zwracam uwagę, ale to przecież bez sensu. Ogólne wrażenie ma być dobre, to wystarczy ;).

Prawda jest taka, że największe ciacho, pozbawione charakteru jest do niczego. Nie żebym nie zwracała uwagi na wygląd. Zwracam i to w wielkim stopniu. Ale jak już pisałam, koleś może wyglądać bosko i być totalnym nudziarzem - na dłuższą metę to go skreśla.

A w kwestii charakteru.
ta, to jest facet. przyjacielski, zabawny, wrażliwy romantyk, całuśny ^^, pewny siebie, oczywiście dobrze wychowany.

Ble.

Czuły, musi mnie czesto przytulać i mówić jak mnie kocha

BLE.

Ugh. Bez urazy, ja szanuję wasze zdanie, ale sama myśl o tym, że ktoś miałby kilka razy dziennie powtarzać mi, że mnie kocha, doprowadza mnie do przerażenia zmieszanego z obrzydzeniem. W ogóle nie chcę, żeby ktokolwiek coś takiego mi mówił. Przecież to takie kiczowate. "Kocham cię" - brzmi idiotycznie. Wszelakie dziwne, przesadnie czułe zachowania tak samo - FUJ. Już nawet nie wspominam o kwiatach, serduszkach i tego typu debilstwach.

Rozpisałabym się bardziej, ale jutro rano wyjeżdżam, a nawet nie zaczęłam się pakować =P.

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam :).

lenne
fajne wypowiedzi xD

ishar zatkalo mnie ^^

co do mojego idealu to wyglad jest wazny ale nie kolor wlosow itp. . liczy sie efekt ogolny i to czy chlopak jest przyjstojny ^^
co do charakteru to wiadomo xD to co kazda dziewczyna lubi, mily wesoly i swietnie musze sie z nim czuc xD tyle xD
img23.imageshack.us/img23/7834/1dcd56cbf57ee244304927f.jpg

hemcia
Moj ideal hmm...ostrzegam ja to mam wymagania xDD

Musi być zabójczo przystojny, oczy najlepiej niebieskie nie za duze ani za male. Blondyn albo szatyn inne nie wchodza w gre zadne rudzielce itp. xD karnacja jasna ale nie zajasna albo ciemna byle nie murzyn albo jakis sredni bo to wyglada jakby byl brudny xD ubierac sie musi na luzie nigdy nie chcialabym miec chlopaka w garniturze albo odpicowanego jak lalus ooo nie ^^ . Musi być wysportowany ale nie za bardzo zeby nie mial kaloryfera bo ja na to poprostu nie lece xD Moze byc slawny ale wtedy ja tez musze byc xP a jak tak nie bedzie to moze byc i nie slawny xP Charakter musi miec dobry xP to znaczy za duzo sie nie przechwalac i potrafioacy sie jakos zachowac ale nie moze to byc zaden kujon czy chodzacy sztywniak! Musi zachowywac sie na luzie czasem jak przeklnie nic sienie stanie smieszny gadatliwy jak ja^^ ale dla dziewczyn musi byc czuly i opiekunczy a z kolegami moze se robic co chce. Wole takich chlopakow co sie dzieje cos w okolo nich a nie smetnych nudziarzy.

Hmmm to by bylo na tyle xD Jak mi sie jeszcze cos przypomni to dopisze xD

CzaryMary
Ideał... Nie ma ideałów, tylko tego jestem pewna. Ludzie nie składają się z samych zalet, a niektórzy chyba tak myślą, przynajmniej do takiego wniosku można dojść czytając niektóre wypowiedzi. Ja szukam kogoś, kto ma jakieś wady, jest po prostu ludzki. Wygląd jest mi obojętny, podobają mi się różni faceci. Zielonoocy, niebieskoocy, bruneci, blondyni, z masą mięśniową czy bez. Ważne jest nie opakowanie, tylko wnętrze. Nie wytrzymałabym z pustym jak bańka mydlana bufonem. Chciałabym móc z moim chłopakiem pogadać o wszystkim, mam na myśli również poważne tematy. Cenię inteligencję, dlatego mógłby spokojnie być kujonem. Tacy ludzie zazwyczaj mają swoje zdanie i to, że są nieśmiali nie oznacza, że nie można się z nimi również dobrze bawić. Ja też nie potrzebuję 24 na dobę słuchać jego wyznań miłosnych, bo to nie o to chodzi. Chciałabym być z kimś, z kim można pomilczeć i pośmiać się. Wymienić się myślami i pragnieniami. Powinien umieć słuchać i przede wszystkim kochać mnie z wzajemnością. To by mi naprawdę wystarczyło:D

ishar
Śmiać okrutnie mi się chce, gdy słyszę "wygląd się nie liczy". Nie ważne, czy jest bogaty, czy biedny. Jasne.
Ja myślę, że nie da się rozpatrywać człowieka po kawałku, liczy się całokształt. Spójna całość, mniej lub pasująca do siebie.

To jak z wektorami. Każdy wektor oznacza coś innego - charakter, wygląd, status, uczuciowośc i inne pierdoły. Ale w koniec końców wynikiem tego zestawu jest wypadkowa.
"Jesteś tak mocny, jak twój najsłabszy punkt. "
A co jest tym słabym punktem dla drugiej strony? Otóż chodzi o to, że dla każdego jest to coś innego, każdy ocenia wyłącznie pod siebie.

Veela
Limonka co do tego całego tak zwanego romantyzmu to zgadzam się w 100%.

Ishar, wiesz co, coraz poważniej myśle o wycieczce do Gliwic^^ A tak serio, to jasne że wygląd się liczy. Ale jeśli chodzi o kase, to dla mnie to kompletnie nie ma znaczenia. No fajnie, jak może czasem mi coś kupić, gdzieś zabrać i wogle, ale czy to naprawde takie ważne? A z tymi wektorami to się nie zgodze. Może być na maxa na przykład mądry, inteligentny, zabawny i wogle, a mieć jakąś ceche, która go zupełnie skreśli. Ale fakt, że każdy ocenia pod siebie. Ja zgadzam się z Limonką co do kiczotowatych i przesłodzonych akcji i przywiązywania wagi do wyglądu, a typ Kamci chba był tworzony na zasadzie kontrastu^^
Reasumując każdy to widzi inaczej i nie sądzę, żybyśmy się dogadali.
Ten rodzaj szczęścia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezależnie od tego, czy mają go więcej od nas.

jetinajt
Śmiać okrutnie mi się chce, gdy słyszę "wygląd się nie liczy".

Zgadzam się, ale nie końca. Wygląd się liczy, ale imho tylko przy pierwszym wrażeniu, gdy selekcjonujemy kandydatów na przyszłego partnera/partnerkę. Potem im bardziej poznajemy osobę tym bardziej zwracamy uwagę na charakter. Na początku jednak wygląd (a raczej ogólne wrażenie zewnętrzne) może nam dużo powiedzieć o charakterze osoby. Oczywiście będą to tylko przypuszczenia oparte na stereotypach, ale często mogą być one trafne. Na przykład w wielu przypadkach, gdy na ulicy widzi się laskę po solarium, brązową bardziej niż Lepper w zimie, w spódniczce krótszej i obcasach wyższych niż mają prostytutki na trasie do wschodniej granicy, nie można liczyć na rozmowę o Dostojewskim.
Tak samo jak po ogolonym do łysa gościu w dresie i białym podkoszulku, ze złotym łańcuchem na szyi, większość nie spodziewa się wielkiej romantyczności. Oczywiście te przypuszczenia mogą być błędne, ale to da się odkryć dopiero w drugiej fazie znajomości, gdy wygląd przestaje, a osobowość zaczyna się liczyć.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził.
Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

Kot
Ja jak już wspominałam, nie zwracam uwagi na wygląd. Mnie interesuję charakter i osobowość. Ale takim 100% ideałem mężczyzny w moich oczach ( z wyglądu) jast brytyjski aktor David Thewlis. Wiem, że to trochę dziwne, ale poprostu tak wyobrażam sobie swój ideał. A tak bardziej ogółnie to wysoki mężczyzna ( powyżej 190 cm wzrostu), szatyn lub brunet, z wyrazistymi oczami. Co do charakteru, to dobrze, żeby był spokojny, opanowany, miły, nostalgiczny i inteligętny. Najlepiej z niskim poczuciem wartości którego należy wspierać i docenieą, może być po przejściach. Z charakteru, ideałem w moich oczach jest postać fikcyjna, z książek o Harrym Potterze - Remus Lupin. Wiem, że niektórym może to się wydać śmieszne, ale ja mam poprostu dziwny charakter, lubię mężczyzn mądrych, dobrych i z problemami, których trzeba wspierać, nie myślących o swoich potrzebach tylko o potrzebach innych. Może to dlatego, że sama zawsze muszę być silna.
Ach... i jaszcze jedno mężczyzna musi mieć charakter, bardzo denerwują mnie mężczyżni myślący tylko o swoim wyglądzie, swoich potrzebach i uczuciach. Dlamnie nie jest ważne czy chodzą w drogich garniturach czy starym swertrze byle dobro innych przekładali nad swoje. Właśnie takiemu mężczyżnie który sam nie myśli o sobie, stara się dać jak najwięcej z siebie aby było innym dobrze, ofiarowuję się najwięcej. Ach, aby takiego spotkać...
Edytowane przez Kot dnia 27.09.2007 17:10
Remus żyje, tylko upozorował swą śmierć aby lepiej cieszyć sie życiem w gronie rodzinnym!!!

Veela
Jeti, nie zgadzam się. Dziewczyny kreaują się na takie, jakie chciałby je widzieć ich ideał. Np. laska którą opisałeś chciałaby jakigoś hip-hopowca, grafficiarza, a tacy raczej nie lecą na szare myszki. Więc nie sądzis, zę takie stereotypy są krzywdzące dla takich osób?
Co do tego gościa z łańcuchem na szyi, to może chodzi nie tylko o romantyczność ( w tej kwestii zgadaz się z Limonką), ale o szacunek.
Kot, no to nie jesteś jedynA osobą, której ideałem jest Remus ^^ (patrz Moony Alex, Bella, no i ja^^)

Kot
To przynajmniej nie jestem osamotniona, tylko wpadnę w kompleksy bo Wy jesteście napewno ładniejsze i młodsze.... :(
Veela ja się z tobą zgadzam. Niektóre sereotypy, bardzo ciężko jest przełamać. Np. kobieta na pierwszy rzyt oka powarzna, opanowana, zimna i niedostępna może okazać się całkiem sympatyczna i bardzo ciepła. Dlatego zawsze twierdzę, że "nie ocenia się książki po okładce".
Edytowane przez Kot dnia 27.09.2007 17:12

cho89
Ron Weasleys napisał/a:
Cho ale wyskoczyłaś :D..............Takiego nie znajdziesz...

wiem xD ;P ale to jest temat o ideale mężczyzny, a nie o tym, z kim mogłabym się związać xP

Zgadzam się z Limonką i Veelą - nie lubię przesadnej romantyczności.. blee

Kot - przepraszam, ale muuuuszę zwrócić na to uwagę ;P jako dorosła przedstawicielka potteromaniaków zatroszcz się nieco o styl i ortografię swoich postów xD błagaaam ;D

;)

Prefix użytkownikaKaMcIa
Ehh... jak już wspomniała cho89 to nie jest temat o mężczyznach/kobietach z którymi moglibyśmy się związać, tylko o naszych ideałach. Mój ideał z resztą tak jak większości nie istnieje. Parę osób co do mojego wrażliwego romantyka skomentowało to jedynie 'blee'. No cóż, przykro mi, ale mi się tacy baardzo podobają. Taki dla mnie powinien być ideał ^^.
Edytowane przez Prefix użytkownikaKaMcIa dnia 26.09.2007 19:45
s2.favim.com/orig/28/lol-penny-sheldon-cooper-the-big-bang-theory-Favim.com-237738.gif

Veela
Kamcia, nikt nie chciał cie obrazić. Tylko mamy inne zdanie. A z resztą ja się dzisiaj ze wszystkimi kłuce...:(

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: