Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Domowa biblioteka z/bez HP??
Prefix użytkownikaPotteroholiczka
Czy każdy z Was posiada wszystkie części Harry'ego Pottera?? A jeśli nie czy myślicie o ich zakupie?? Ja od kilku dni zastanawiam się nad tym faktem, bo ja posiadam tylko jedną część - Insygnia śmierci, ale chciałabym mieć wszystkie - tak na przyszłość, aby nie wypożyczać kolejny raz z biblioteki. Jednak, czy to ma sens?? Kupowanie książek które już przeczytałam po dwa razy?? Jak to wygląda u Was?? Proszę o radę! ;)

Nacia
Ja książek nie mam w domu, tomy czytałam tylko raz i mam zamiar kolejny (bo mi tego brakuje), ale nie, w domu ich nei posiadam. I też myslałam o ich zakupie... niesttey narazie skzoda mi pieniędzy na takie zakupy. Wolę kupić sobie bluzkę czy kartkę do telefonu. Także NARAZIE nie. Ale po co by mi ona była? Oczywiście dla ozdoby półki. Faktem jet, że to tylko książka, jedna z moich ulubionych i milo byłoby ją posiadać.

Ja książek nie mam w domu, tomy czytałam tylko raz i mam zamiar kolejny (bo mi tego brakuje),

Z tego właśnie powodu czytałam je drugi raz i mam wrażenie że na tym nie poprzestanę, dlatego chcę je mieć, ale...

niesttey narazie skzoda mi pieniędzy na takie zakupy. Wolę kupić sobie bluzkę czy kartkę do telefonu.

To samo co ja :( Ach...

Prefix użytkownikaAngie Davis
Ja mam wszystkie części Potter'a i każdą część prócz Insygni czytałam około dziesięciu razy jak nie więcej. Dla mnie posiadanie serii książek Rowling jest korzystne bo bardzo często sięgam po, którąś część i zaczynam ją czytać od początku. Nigdy nie jest mi żal kasy na jakiś gadżet czy książkę o HP a szczególnie na jakieś Slytherin'owskie drobiazki^^. No i tak ogólnie to ja bardzo lubię kupować książki i czasopisma nie koniecznie o HP ;P.
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Nigdy nie jest mi żal kasy na jakiś gadżet czy książkę o HP

Nu nu nu!! Nie wolno tak maltretować mojego umysłu! <żart> :lol::lol::lol: A tak na poważnie to dałaś mi teraz do myślenia...no bo w sumie na co innego wydawać kasę jak nie na ukochane książki?? :smilewinkgrin:

Prefix użytkownikaAngie Davis
No dokładnie ;] Książki Ci zostaną na całe życie [o ile ich nie zniszczysz^^], więc nie powinno Ci być żal na nie wydać trochę kasy xD. Ale jeżeli masz blisko bibliotekę i nie czytasz zbyt często Potter'a i nie masz na jego punkcie "bzika" no to wystarczy Ci od czasu do czasu go wypożyczyć... Choć radzę kupić, kiedyś będą mogły ją przeczytać Twoje pokolenia :D.
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Ale jeżeli masz blisko bibliotekę i nie czytasz zbyt często Potter'a i
nie masz na jego punkcie "bzika"

Mam bzika, mam i to nie małego!! :lol:

Choć radzę kupić, kiedyś będą mogły ją przeczytać Twoje pokolenia smiley.

Też o tym myślałam... ;) Hmn...chyba mnie przekonałaś:smilewinkgrin:

Hermiona1334
Ja mam w domu tylko Insygnia,a całą resztę wypożyczam z biblioteki i czytam wiele razy,bo mi tego brakuje.Ale w domu nie mam.Chociaż przekonałaś mnie i chyba kupię sobie całą resztę, dla własnej przyjemności i żeby moje dzieci mogły sobie poczytać:D.
"Wyglądasz bardzo zdrowo Potter,więc wybacz mi,ale nie zwolnię cię z obowiązku odrobienia pracy domowej.
Chyba żebyś umarł,wtedy możesz śmiało czuć się zwolniony"
"Będziemy na tyle silni,na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni"
"Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć"

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Hermiona1334 ja dokładnie tak jak Ty. Mam tylko Insygnia a całą resztę wypożyczam, ale ja tak dłużej nie chcę więc już zaczynam zbierać kasę na książki, bo nie chcę stracić wszystkich jakie mam za jednym razem;)

HistoriaNieDlaCiebie
Ja mam wszystkie części HP i uważam, że bez tych książek byłaby bardzo nudna. Do HP mam ochote powracać zawsze kiedy przyjdzie mi na to ochota. A w bibliotekach nie ma tej satysfakcji co w domu.

Nacia1234 napisał/a:
Ludzie, nie przesadzajcie z tymi dziećmi. Myslicie, że na świecie bibliotek nie ma? o.O

Są, ale do czasu kiedy ja będę miała dzieci to wszystkie książki bd już tak zniszczone, że bd się rozpadać w ręce. A mieć w domu to co innego;)

A w bibliotekach nie ma tej satysfakcji co w domu.

Zgadzam się;)

Her-mio-na 13
Cóż, szczerze mówiąc, to ja też się zastanawiam nad tym. Chciałabym znowu poczuć ten dreszczyk emocji, gdy po raz pierwszy zaczęłam czytać Harry'ego Pottera. To oczekiwanie, aż mama przywiezie z biblioteki kolejną część było niesamowite. Jednak czytałam te książki po kilka razy. I tu pojawia się dylemat. Kupić Harry'ego czy też nową książkę, np. Wojciecha Cejrowskiego, na którą mam od dawna ochotę. Albo Władcę Pierścieni, który podobał mi się bardziej niż Potter.... A co do Twojego tematu - jeśli masz fundusze - śmiało kupuj. Ja od jutra zbieram, by zaspokoić moją manię ksiązkową. Bo nic nie kocham bardziej od kupna książek. Samo wejście do empiku przyprawia mnie o dreszczyk emocji. I nie łatwo mnie z niego wyciągnąć =)
www.twilightpoison.com/downloads/twi_avatars10.gif

Claire
Widzę, że ja chyba należę do mniejszości, bo posiadam wszystkie książki, łącznie z angielskim wydaniem Deathly Hallows xD Tylko, że ze mną jest troszkę inna sprawa. Ja zaczynałam czytać sagę, kiedy ona dopiero stawała się popularna, była bardzo nowa i wszyscy dookoła szeptali o tym, że to książka, od której nie można się oderwać, że koledzy odstawili nawet gry komputerowe ;] Pierwszą część pożyczyłam od koleżanki. Drugą i trzecią kupiłam za jednym razem w księgarni. Na pozostałe już czekałam i kupowałam je pierwszego dnia po premierze. W międzyczasie dostałam od babci na Gwiazdkę pierwszą część. No i przyszedł czas na Insygnia... Nie mogłam się doczekać polskiego wydania, a nie chciałam też czekać na tłumaczenie w necie. Kupiłam brytyjskie wydanie z piękną okładką dla dorosłych. Pochłonęłam książkę w 3 dni i zrozumiałam wszystko. W styczniu kupiłam polskie wydanie, które leży nieprzeczytane. Jakoś dobrnęłam do pierwszych czterech rozdziałów i stwierdziłam, że to nie to, co angielska wersja. Gdzieś mi uciekła cała magia. Na tym w jakiś sposób skończyło się moje "uwielbienie" dla tej sagi. Polskie wydanie jest o wiele mniej dokładne, uproszczone. Oryginał jest o niebo lepszy i dosłownie można poczuć magię na kartach książki ;]
I'm burning up a sun just to say goodbye.

i56.tinypic.com/2pqqqn9.gif

Zazdroszczę Ci Claire...;) Słyszałam, że angielska wersja jest o niebo lepsza... no ale cóż:( Ale ani razu podczas czytania nie użyłaś słownika? Jestem pod wrażeniem:)

Claire
Holiczka, chciałam sprawdzać każde nieznane mi słówko i wytrwałam tak do... Drugiej strony. Tak się nie da. Ważny jest ogólny sens, a nie to, jakie kwiaty rosły w ogrodzie. A dialogi bohaterów są naprawdę proste ;]

Ja jeszcze nawet w ręce nie miałam angielskiej wersji, ale przypuszczam, że z dialogami dałabym sobie radęTak Jeszcze raz to napiszę : ZAZDROSZCZE CI :(

Holiczka

Hmn...podoba mi się... :smilewinkgrin:

Claire
Zobaczysz, jeszcze parę lat angielskiego i będziesz mogła śmiało większość rzeczy zrozumieć ;] Aha, skoro już mówimy o książkach HP na półce, to rzeczywiście ta brytyjska wersja z medalionem prezentuje się naprawdę okazale. Na dodatek ten żółty papier i jego specyficzny zapach, mmm...

Jakbyś nie widziała tej brytyjskiej wersji okładki, to jest tu: http://www.blooms...mplete.jpg

Holiczka

Hmn...podoba mi się... [Smile-Wink-Grin]

A to fajnie, mnie też xD

szpaner a2
Ja mam wszystkie części. Kilka lat temu pożyczyłem pierwszą część od koleżanki, ale przez miesiąc przeczytałem ze 100 stron i nic nie zrozumiałem, więc ją oddałem. Dopiero po wyjściu 5 wypożyczyłem 1 z biblioteki. Po jej przeczytaniu wypożyczyłem resztę części. 6 i 7 kupiłem w sklepie. W między czasie dostałem od mamy 1, 2, i 3, a od siostry 4. Co do 5: kolega wygrał ją na loterii (ja jeszcze nic o tym nie wiedziałem), ale jej nie chciał. Od innego kolegi dowiedziałem się, że kupuje od niego 'Zakon Feniksa' za 10 zł. To spotkałem się z tym pierwszym i zapytałem, czy nie sprzeda mi jej za 15 zł, a tamtemu powie, że ją sprzedał na allegro za 40 zł. I się zgodził.
A oprócz Pottera mam jeszcze wszystkie części Wiedźmina, który jest lepszy od Harry'ego.

szpaner a2 ale zakręciłeś:bigrazz: Ale spoko w miarę zrozumiałam:)

Claire okładkę widziałam;) Ale dzięki za fotkę...
Zobaczysz, jeszcze parę lat angielskiego i będziesz mogła śmiało większość rzeczy zrozumieć ;]

Mam taką nadzieję;)

Ach...ale mnie poszczułaś:smilewinkgrin: Chciałam sobie kupić pozostałe części, a teraz skusiłam się też na brytyjską wersję... ;)

Prefix użytkownikamimid
Ja w tym momencie posiadam tylko dwie części Pottera. Komnatę Tajemnic po polsku oraz Insygnia Śmierci po angielsku. Miałam jeszcze Kamień Filozoficzny, Więzień Azkabanu, Insygnia po polsku i Księcia Półkrwi. Niestety - jakieś dwa miesiące temu ukradli mi te cztery książki.^^ Kupować ich sobie nie będę - poproszę rodziców żeby kupili mi na urodziny, albo na Gwiazdkę. xDD

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: