Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 15.02.2015 13:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Ja wyobrażałam sobie moodiego zupełnie innego. Po pierwsze miał jedną drewnianą nogę. Po drugie był wysoki. Po trzecie jego oko wyglądało jak każde oko tyle, że latała we wszystkie strony. Po czwartemiał siwe włosy ścięte tak do uszu, ale były gęste. Ciotka Petunia w mojej wersji była gruba i głupia. Szczerze mówiąc to najlepiej zagraną postacią była MCgonagall. Ona była po prostu genialna. Edytowane przez Inga Clinton dnia 21.02.2015 21:13
|
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 15.08.2015 22:45
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Tak pół na pół w sumie. No, może z większą przewagą na tych, którzy mi bardziej przypominali książkowych bohaterów. Przede wszystkim Severus Snape, Rubeus Hagrid, Molly Weasley, Albus Dumbledore (ale Harris, nie Gambon), Bellatrix Lestrange, Lucjusz Malfoy, Mcgonagall. Według mnie idealnie dobrano aktorów do tych ról. Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Tak ich sobie wyobrażałem, i tak zapamiętam. ^^ Natomiast zupełnie inaczej wyobrażałem sobie Hermionę Granger, Syriusza Blacka, Remusa Lupina, Artura Weasleya, Horacego Slughorna. Wydaje mi się, że to jakaś pomyłka. Może nie rażąca, ale jednak. Lupin miał mieć chyba dłuższe włosy, Syriusz wąsów nie miał, za to wąsy miał, i to sumiaste Slughorn... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Glen |
Dodany dnia 15.08.2015 23:12
|
![]() Postów: 29 Dom: RavenclawPunkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.08.15 |
Nieco ciężko wypowiedzieć się na temat wyobrażeń, gdy najpierw oglądało się filmy, a potem sięgało po książki, bo już jednak wygląd tych postaci w głowie pozostaje. Ale myślę, że większość aktorów została dobrana idealnie - Harry, Ron i Hermiona, Snape, McGonagall, Dumbledore, Hagrid czy Malfoyowie są w ekranizacjach praktycznie jak z książki wyjęci. Jest jednak kilku bohaterów, którzy nie bardzo mi się zgadzają. Dla mnie Syriusz nie miał wąsów, Slughorn nie był takim baryłkowatym dziaduniem, Umbridge miała nieprzyjemną aparycję ropuchy, Artur był szczuplejszy, a Luna nie wyglądała tak "zwyczajnie". |
|
|
|
Nessy |
Dodany dnia 24.08.2016 15:51
|
![]() Postów: 18 Dom: GryffindorPunkty: 36 Ranga: Charłak Data rejestracji: 24.08.16 |
Cztery pierwsze części widziałam w telewizji, dopiero później sięgnęłam po książki. Oczywiście w pamięci zostały mi obrazy z filmów. Potem się dziwiłam, że w powieści Dudley i Petunia mają blond włosy, a Syriusz jest przystojny. ![]() Dopiero od piątej części mogłam sobie sama wyobrażać bohaterów. Umbridge widziałam znacznie brzydszą, Slughorna grubszego, Tonks z krótszymi włosami, Mundungusa rozczochranego, Narcyzę ładniejszą i w całych blond włosach. Bardzo podpasowali mi za to Luna, Bellatriks, Kingsley, Stworek, Graup, Lavender, Rolmilda, Cormac, Zabini, Greyback, młody Tom Riddle, Ksenofilius, Bill, Bathilda, Rowle, Dołohow, Thicknesse, Scabior, Aberforth... Jednym słowem duuuużo, dużo osób, bardziej i mniej ważnych. Ogólnie w całej serii aktorzy są bardzo dobrze dobrani, a część wygląda jak żywcem wyjęta z książek
|
|
|
|
Klaudia_Black |
Dodany dnia 24.08.2016 16:19
|
![]() Postów: 26 Dom: GryffindorPunkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 19.08.16 |
Jest dobrze naprawdę aktorzy są świetni, a młody Syriusz to poprostu. Snape jest świetny i wogóle J.K.Rowling, była na planie także, no. Dziewczyna Syriusza.
|
|
|
|
potterekking |
Dodany dnia 03.12.2016 19:38
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 95 Dom: GryffindorPunkty: 1395 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.10.16 |
Jasne, że wyobrażałem je tak samo jak w filmie, ale to tylko dla tego, że najpierw oglądałem film. Film i książka różnią się, ale aktorów dobrali odpowiednich. Czasem miejsca i postacie wyobrażałem inaczej np. w książce HP i Przeklęte Dziecko, bo tam Harry ma około 30 lat, wiec tak. |
|
|
|
olusinka |
Dodany dnia 03.12.2016 20:53
|
![]() Postów: 28 Dom: SlytherinPunkty: 428 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 13.11.16 |
Ja najpierw czytałam książkę, dopiero dużo później obejrzałam film. Zacznę od Hermiony, bo to ona mi najbardziej nie pasuje do moich wyobrażeń. Chodzi o jej fryzurę. W książce miała gęste i mega puszyste włosy, w filmie niestety fryzurę ma całkiem inną. Nie wiem czemu ale bardzo mnie to drażni jak oglądam film. Poza tym ma za małe przednie zęby. Syriusza wyobrażałam sobie z szerszą dolną szczęką i odrobinę przystojniejszego. Harry miał za bardzo ulizane włosy. Za to Ron jest genialny. Dokładnie taki jak być powinien, a nawet odrobinę lepszy
|
|
|
|
| Trzmiel |
Dodany dnia 14.05.2017 22:29
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.05.17 |
W sumie tylko postaci drugoplanowe z późnych tomów zdążyłem poznać bezpośrednio z lektury przed obejrzeniem filmów. Ale nie wyobrażam sobie innej trojki przyjaciół niż ta dobrana przez producentów. To samo tyczy Snape'a i drugiego Dumbledore'a. Do wielkich "wcieleń" zaliczam ponadto Syriusza, bliźniaków Weasley, Bellatrix, Lupina, Dolores, a moją sympatię budzi w sumie większość aktorów. Poważniejszych wpadek brak, pomijając chyba Ginny. I Moody mnie zawiódł gdy pierwszy raz go zobaczyłem, choć potem przywykłem. |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 12.06.2017 06:27
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Harry Potter nie różnił się zbytnio od moich osobistych wyobrażeń. Jedyne co, to w moim wieku włosy wybrańca były bardziej potargane a szyja dłuższa. Myślę, że Daniel naprawdę dobrze wpasował się do jego roli. Hermiona Granger natomiast nie miała nic wspólnego z "moją własną" Hermioną. Od razu widziałam niską dziewczynę, o krzywych zębach, ciemniejszej karnacji i buszu na głowie, który sterczał na wszystkie strony świata. Emma Watson moim skromnym zdaniem w późniejszych częściach była zbyt troszczącą się osobą o swój wygląd. Oczywiście, w książce była gadka o tym, że Hermiona zaczęła bardziej przypominać kobietę niż dziewczynkę ale nigdy nie widziałabym jej w roli Emmy. Z Ronem miałam podobnie jak z Hermioną. W moich oczach był tu wysoki rudzielec, z długim, podłużnym nosem, cienkimi wargami i twarzy usianej w piegach. A tu bardzo proszę, widzimy pyzatego rudzielca z szerokim nosem, pełnymi ustami i na dodatek - bez piegów. Mogłabym tak wyliczać w nieskończoność, jedyną postacią która przypominała te z moich wyobrażeń była chyba Ginny, Snape oraz Dumbledore. Reszta różniła się diametralnie. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Inga Clinton

Slytherin

Gryffindor

Ravenclaw