Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 20.07.2018 00:01
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Natchniona ostatnim Prorokiem postanowiłam otworzyć Tydzień z Tematem właśnie z tym wątkiem. Zapewne większość (nie ja) zaczęła przygodę z Harrym od Kamienia Filozoficznego. Jak z biegiem czasu wspominacie tę książkę? Uważacie, że jest dziecinna, czy wręcz przeciwnie dosyć drastyczna? (szczególnie ostatnie rozdziały) Jak wspominacie początki, świat Harry'ego porwał Was od pierwszej strony, czy raczej musieliście się przemęczyć? ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nehemia |
Dodany dnia 20.07.2018 00:23
|
![]() Postów: 20 Dom: HufflepuffPunkty: 711 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 20.01.18 |
Czytałam Kamień Filozoficzny dobre kilka razy, ale zawsze była to moja najmniej lubiana część. Nie jest zła, co to to nie, po prostu nigdy mi bardziej nie przypasowała i się na niej nudziłam. Drastyczna? To chyba zbyt duże słowo, ale nieprzyjemna (w ostatnich rozdziałach) już bardziej (czasami nadal mam ciarki przy scenie w filmie z Voldziem w turbanie i gorącym dotykiem Harry'ego). Tak czy siak, nie zniechęciła mnie do zapoznania się z kolejnymi częściami. Wszystko to co wielbię i z czym się utożsamiam *Loki i Tom Hiddleston, czyli połączenie idealne ![]() *Groot ![]() ![]() *Ben Barnes ![]() Gossip girl ![]() Dźwięki harfy, wiatru szum, wodo wodo zmień się w rum. |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 20.07.2018 06:58
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Moje pierwsze czytanie Kamienia Filozoficznego...rany, to było dobre 10 lat temu Pamiętam, że byłam zafascynowana i zaniepokojona zarazem. Nigdy wcześniej nie czytałam tego typu książki i wydawała mi się czymś trochę zakazanym...nie pamiętam już czemu, czy to z powodu jakieś opinii, czy rodzice mi coś mówili, ale wisiała nad tym moim czytaniem jakaś groźba, czy coś ![]() W zeszłym roku przeczytałam ją ponownie i uważam, że jest absolutnie wyjątkowa. Czy straszna? Ten turban mi zmroził krew w żyłach, brrr tak samo jak scena w zakazanym lesie z jednorożcem, masakra ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 20.07.2018 08:11
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: SlytherinPunkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Powiem szczerze, że Kamień filozoficzny nie był moim wstępem do przygód młodego czarodzieja, a już na pewno to nie dzięki niej odkryłam Harry'ego Pottera. Mądre (wyczucie to) dziecko najpierw zaczęło od filmów, a dopiero potem sięgnęło po Komnatę tajemnic ( wcale nie dlatego, że Tom Riddle, wcole!). Ale kiedyś nastał niezwykle piękny dzień no i się za to wzięłam. No i wpadłam. Trochę żałuję z perspektywy czasu, że nie czytałam tego zgodnie z kolejnością bo wiele rzeczy mi uciekło. I czy tylko mnie zawsze irytował wstęp Rowling? Wiecie "zwyczajny chłopiec, który zwyczajny nie jest"? Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 20.07.2018 09:42
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Cóż, muszę się przyznać, że Kamień Filozoficzny przeczytałam... kilka dobrych lat temu. Byłam bardzo podekscytowana czytając pierwszą część Harry'ego Potter'a <3 Tyle magii, tyle wspaniałych rzeczy, postać Harry'ego, jego umiejętność porozumiewania się z wężami! Pamiętam jak czytając pierwszy rozdział nie byłam w stanie oderwać się od książki. Całą książkę przeczytałam w tydzień (zwróćmy uwagę na mój wiek, był bodajże 2011, czyli miałam... 10 lat?) a dwa dni później biegałam z patykiem w ręku między osiedlowymi blokami. I czy tylko mnie zawsze irytował wstęp Rowling? Wiecie "zwyczajny chłopiec, który zwyczajny nie jest"? Nie pamiętam bym zwróciła na niego szczególną uwagę. Chociaż myślę, że gdybym nigdy z Potterem nic wspólnego nie miała i ktoś dałby mi książkę do ręki, prawdopodobnie bym zwróciła na to uwagę. Z ciekawości zapytam; czy było coś szczególnego, co urzekło was w Kamieniu Filozoficznym? Jakaś konkretna sytuacja, postać? Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 20.07.2018 09:47
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: SlytherinPunkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Z ciekawości zapytam; czy było coś szczególnego, co urzekło was w Kamieniu Filozoficznym? Jakaś konkretna sytuacja, postać? Mnie urzekł od początku Lucek i Draco. No po prostu wstęp z grubej rury. No i oczywiście lustro i kamień. Jednocześnie wprowadzenie Voldemorta, które po prostu wielbię. Czy was też zastanawia, dlaczego Voldie pchał się w łapy jasnej strony akurat wtedy gdy Harry przyjechał do Hogwartu? Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.07.2018 10:10
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ja o Kamieniu Filozoficznym mam nieco inne odczucia niż większość z was. Nie była to część od której zaczęła się moja przygoda z Harrym Potterem, przeczytałem ją bodajże dopiero jako trzecią. Jednak powiem wam, że jest to część obok Więźnia Azkabanu i Księcia Półkrwi moja ulubiona i wracam do niej dosyć często. Magia leje się z niej całymi strumieniami, nie tylko ta potterowa, ale ogólnie magia jaką czyni większość książek. To prawda, że to chyba jedyna taka... "dziecinna" część (rozłożył mnie na łopatki egzamin z zaklęć, kiedy Flitwick kazał uczniom sprawić, żeby ananas zaczął tańczyć ), jednak początki serii zawsze są piękne. Poznaje się w nich cały świat, jaki zostanie w niej ukazany. No i pierwszą część Harry'ego czyta się bardzo lekko, to wszystko jest takie... śmieszne Pewnie jakbym czytał to jako dziecko miałbym trochę inne odczucia, jednak tak czy tak ta część strasznie mi się podoba Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 20.07.2018 10:15
|
To jedna z moich ulubionych części Jak tak spojrzeć w przód, no to do czwartego tomu jeszcze wchodzą i lubię, potem już idzie ciężej Ja czytałam to już jak byłam no starszym dzieciakiem, mogłam mieć z jedenaście lat, nie pamiętam dokładnie. Właściwie to fajnie byłoby znaleźć czas, żeby to sobie odświeżyć i przypomnieć o historii kolejnych nauczycieli Obrony przed Czarną Magią. No i zawsze można znaleźć coś nowego, skoro już minęło tyle lat i zmienił się nieco tok myślenia i spostrzegawczość Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.07.2018 10:23
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
No cóż, ja nie pamiętam ile miałem lat kiedy przeczytałem to po raz pierwszy, pewnie gdzieś ze 13-14. Ale strasznie mi się podobały tamtejsze opisy typowej, szkolnej rzeczywistości, bardzo lubiłem w HP wyszukiwać takie rzeczy Może i nie są one sednem sprawy, ale bardzo urozmaicają tę książkę, czynią ją przyjemną, dają okazję odpocząć od wątku głównego. A poza tym ja ogólnie lubię czytać książki tak trochę między wierszami, zwracać uwagę na to, na co nikt inny pewnie jej nie zwróci Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 20.07.2018 10:39
|
Typowa, szkolna rzeczywistość? Coś mało jej tam było albo to niezwykle miłe, grzeczne i dobrze ułożone dzieci Z tego co pamiętam w pierwszej części tylko Malfoy pokazywał pazurki, ale to było mało. Jakby tak na to spojrzeć to chyba nie było nawet porządnej wyzywanki między dziećmi. Wiem, że to książka dla dzieci, klimat jest spokojny, dobro miłość, hugsy, wiadomo o co chodzi, jednak to było takie naiwne jak nic innego co w tamtym wieku czytałam.Swoją drogą: Voldemort miał spore problemy z dotykiem na początku znajomości z Harrym Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.07.2018 10:44
|
No wiesz, mówiąc "typowa szkolna rzeczywistość" miałem na myśli wszystkie opisy lekcji, co się tam działo, co oni tam robili, jakie smażyli eliksiry, jakich zaklęć się uczyli itp. Albo też strasznie mi się podobały opisy samego zamku, zawsze mnie to jakoś bawi: miejsca w ścianie udające drzwi, albo takie drzwi które trzeba grzecznie poprosić, żeby się otworzyły, fałszywe stopnie, schody robiące numery, fajne to jak dla mnie A tej ciągłej wzajemnej pyskówki Harry'ego z Malfoyem nigdy jakoś za bardzo nie szukałem, jakoś mało mnie to interesuje Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 20.07.2018 10:59
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Cóż, jeżeli chodzi o mój ulubiony moment z Kamienia Filozoficznego, to z pewnością jest podróż pociągiem <3 Pamiętam, że właśnie to mnie urzekło gdy po raz pierwszy czytałam Kamień Filzoficzny. Oczywiście pierwsze spotkanie Draco z Harrym, haha. Czytałam je parę razy, nawet ostatnio zerknęłam na owy fragment. Oraz pierwsze wrażenie Harry'ego na temat Snape'a. Uwielbiam! Czy was też zastanawia, dlaczego Voldie pchał się w łapy jasnej strony akurat wtedy gdy Harry przyjechał do Hogwartu? Myślę, że to już była obsesja Voldzia i chęć ujrzenia Pottera. Dobrze wiemy, że nie miał na tyle mocy by go pokonać. A czemu akurat w Hogwarcie? Wydaje mi się, że wykorzystał zamieszanie, szkolny tłok. No i jak już wspominałam; musiał być złowieszczo zdesperowany! Ja jestem okropnie ciekawa, jak w waszej wyobraźni wyglądał Ron i Hermiona Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 20.07.2018 11:00
|
No ale to takie słodkie dzieciaczki były. Draco zwłaszcza ( moja trzecia wielką miłość do czarnych charakterów w Harrym Potterze) To szkoła magii jakby nie patrzeć, sama z siebie też powinna być magiczna Uwielbiam wejście Nietoperza, to było genialne. No i nieco dawało smaczku, jeśli spojrzeć by na pierwsze rozdziały.Z ciekawości: was też zastanawiało, dlaczego w XX wieku czarodzieje dalej używali pergaminów i piór? Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 20.07.2018 11:04
|
Z ciekawości: was też zastanawiało, dlaczego w XX wieku czarodzieje dalej używali pergaminów i piór? Założę się, że nadal by ich używali. To takie... klimatyczne? No wiecie, jak wyglądałby Hogwardzki profesor z tabletem w ręce. Już sam automatyczny ołówek byłby... mało "magiczny". Wydaje mi się, że J.K Rowling umyślnie użyła pergaminu, piór i zwoi. To nadawało wszystkiemu czaru i nietuzinkowego klimatu. Chociaż oddałabym wszystko, żeby ujrzeć Severusa grającego na Nintendo... Ale jak już wspominałam - tutaj raczej nie chodzi o postęp technologiczny, jakieś nowe gadżety. A o sam fakt, że to świat Czarodziei <3 I to właśnie jest cudowne. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.07.2018 11:04
|
dlaczego w XX wieku czarodzieje dalej używali pergaminów i piór? W XX wieku nadal ich używano, no może nie w latach 90., no ale... Myślę że to może wynikać z pewnego przywiązania czarodziei do tradycji, która wiązała się z pewną swego rodzaju "niechęcią" do wynalazków mugolskich. Oni do wszystkiego mieli magię i magia zastępowała im mnóstwo przedmiotów, a skoro uznali, że być może coś nie jest im niezbędne do życia, jak jakieś tam długopisy, to po co mają sobie przyswajać wynalazki mugoli? Pewnie większość z nich nawet o nich nie słyszała. Mają pióra, a pióra są takie cool Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 20.07.2018 11:46
|
Zapamiętać: Gordian bardzo lubi pióra ![]() No wiem, że klimat i w ogóle, ale pióra są dosyć ciężkie w utrzymaniu, zasychają, plamy, te sprawy ![]() Hah. Wyobraziłam sobie Snape'a z nowoczesnym tabletem w ręku. Życie stałoby się prostsze Magia zastępowała im bardzo dużo rzeczy, skrzaty zresztą też im pomagały. Swoją drogą dziwi mnie, że część czarodziejów, zwłaszcza mugolaki, pierwszą styczność z magią miały dopiero w Hogwarcie.No i Hermiona... Ta to miała wejście Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.07.2018 12:03
|
Cóż, wizja profesora Hogwartu z nowoczesnym tabletem jest... ciekawa Ale mi tam się to zawsze podobało, taka tradycyjna szkoła ze wszystkimi takimi elementami jak szkolny ubiór, własna "liga" Quidditcha no i ogólnie takie rzeczy. Trochę to wzorowane na amerykańskim college'u A pióra i pergaminy to chyba po prostu element tej wiekowej tradycji Hogwartu, podejrzewam że gdyby ktoś odczuł potrzebę zmiany, bez problemu dałoby się ją przeprowadzić, ale jednak nikt nie odczuwał Kurde, schodzimy trochę z tematu KF, nie wiem czy tak wolno Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 20.07.2018 12:14
|
Chyba trochę tak. Pora wrócić na odpowiednie tory ![]() Współczuję Harry'emu pierwszego roku. Żyje sobie spokojnie ( nie licząc Dursleyów, ale oni to już swoją drogą ) a tu nagle przychodzi po niego facet zdecydowanie nie zachęcający do zapoznania się swoim wyglądem (I tak cię kocham Hagrid ), opowiada mu, że jego rodzice zostali zamordowani, trafia do epickiej szkoły z dręczącym go profesorem i blondynką, a no i jeszcze walczy z magicznym stworzeniem i pokonuje jednego z największych czarnoksiężników który wyrósł na głowie jego profesora. Aż ciekawe, że tak polubił Hogwart Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.07.2018 12:18
|
No chyba właśnie dlatego polubił Hogwart, nie? Bo tu po raz pierwszy w życiu poczuł się jak w domu, nawet pomimo wszelkich przeciwności losu. Dursleyowie być może nie byli nie wiadomo jak źli dla niego, bo przecież jakimś cudem w dzieciństwie wyrósł na całkiem porządnego chłopaka, gdyby był tak w stu procentach odtrącony to pewnie by taki nie był, byłby o wiele bardziej zamknięty na ludzi i totalnie nieszczęśliwy. Traktowali go jednak trochę jak piąte koło od wozu i na pewno nie dawali mu tyle ciepła i miłości, ile potrzeba. A w Hogwarcie? Tam znalazł przyjaciół, wreszcie odnalazł świat do którego pasuje, nikt nie traktował go jak dziwaka, nikt go nie odtrącał... Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 20.07.2018 12:22
|
Nie zmienia to faktu, że i tak miał ciekawy rok a to tylko z powodu małego kamyka no ![]() Właściwie to tak. Ale możliwe, że miał to w genach po rodzicach, którzy jednak byli dosyć odważni jakby nie patrzeć. Mi najbardziej szkoda jest Petunii. Po mojemu to dosyć ciekawa postać, była wredna dla bratanka, no magia odebrała jej siostrę. A przynajmniej myślę, że tak to odbierała. Jeśli chodzi o pierwszą część: czy była postać której nie lubicie od samego początku czy raczej wszyscy po tej części byli neutralni? Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Hufflepuff

Slytherin

Pewnie jakbym czytał to jako dziecko miałbym trochę inne odczucia, jednak tak czy tak ta część strasznie mi się podoba