Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kto silniejszy?
|
|
ania919 |
Dodany dnia 27.12.2015 17:28
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Oboje nie dysponują żadną mocą magiczną. W pojedynku pewnie wygrałby Dudley bo jest silniejszy, trenuje box. Dolores Umbridge vs. Mundungus Fletcher |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 27.12.2015 17:37
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Dolores, mówię to z wielką niechęcią, ale jednak No bo niestety masz Mundungus był tchórzem i chyba nie za bardzo nadawałby się do pojedynków ![]() Rowena Ravenclaw vs Dumbledore "A może w Ravenclawie zamieszkać wam wypadnie.
Tam płonie lampa wiedzy, tam mędrcem będziesz snadnie." |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 27.12.2015 17:44
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Dumbledore być jeden z najwybitniejszych czarodziejów w historii. On wygrać. Ksenofilius Lovegood vs Mundungus Fletcher |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 27.12.2015 17:47
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Dobre zestawienie, ale obstawiam ojca Luny. Mundungus był tchórzem jak mało kto, nic o jego zdolnościach magicznych nie wiem. No, jeśli wziąć za talent włamania, kradzieże, lewe interesy Gdyby chodziło np. w walce o dobro Luny, to Ksenofilius by go zgniótł... Draco Malfoy vs Dean Thomas ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 27.12.2015 17:52
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Draco Był śmierciożercą, myślę że trochę go mógł ojciec wyszkolić. Może wybitny nie był, ale Thomasa raczej by pokonał.Severus Snape vs Bellatrix "A może w Ravenclawie zamieszkać wam wypadnie.
Tam płonie lampa wiedzy, tam mędrcem będziesz snadnie." |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 27.12.2015 18:06
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Snape jest niezły w magii i wydaje mi się, że lepszy niż Lestrange. Robił własne zaklęcia. Podsumowując - Sev jest mocniejszy, jednakże sytuacja mogłaby się różnie potoczyć. Bella umiała smagać sms śmiercionośnymi zaklęciami. Horacy Slughorn vs Hermiona Granger |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 27.12.2015 18:32
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Zdecydowanie Horacy. Hermiona mimo, że inteligentna i zdolna nie pokazała się jakoś specjalnie w pojedynkach i nie wydaje mi się, żeby miała szansę z doświadczeniem Horacego. Poznanie teorii to nie wszystko ![]() Remus Lupin vs Syriusz Black. ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 27.12.2015 19:59
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Stawiam na Lupina, bo Syriusz przez bite 13 lat ćwiczyć sobie zaklęć i pojedynków z współwięźniami na pewno nie mógł. Remus był nauczycielem OPCM. Do tego dochodzi przemiana w wilkołaka. James Potter vs Severus Snape. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 27.12.2015 20:17
|
![]() Postów: 172 Dom: RavenclawPunkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
James młody czy stary? ;D Bo to różnica... Jeżeli stary, to myślę że Severus by wygrał. Nienawidził go, a osobie zdenerwowanej jest łatwiej za atakować. Tak samo z młodym, Snape by wygrał bez dwóch zdań. Minerva vs Umbridge Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy ![]() Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... ![]() W Hogusiu jestem Maja Choda ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 27.12.2015 20:29
|
Minerwa. Bardziej utalentowana, odparła Snape'a w odróżnieniu do Dolores która jest po prostu słabsza. Helga Hufflepuff vs Rowena Ravenclaw |
|
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 27.12.2015 20:54
|
![]() Postów: 172 Dom: RavenclawPunkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
Syriuszu Trzydziesty Drugi, nie można się już pośmiać? Ja tam uważam że mimo wszystko to wujek Snape cierpiał i nienawidził Jamesa. Może to idiotyczne ale wedłóg mnie James przypominał w zachowaniu trochę Draco. Wracają, to moim zdaniem Rowena no była mądrzejsza i pewnie coś tam więcej umiała. [Sorry ale będę bronić swojego domu ] Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy ![]() Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... ![]() W Hogusiu jestem Maja Choda ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 29.12.2015 19:38
|
Nie ma zadanego pojedynku, więc... Chyba trzeba po prostu zadać kolejny, bo nie mamy żadnej walki do oceniania. Niech będzie: Lucjusz Malfoy vs Aberforth Dumbledore ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 29.12.2015 20:04
|
To trudne. W serii nie zauważyłem jakiegoś atutu wyróżniającego jednego z nich, zdam się więc na własne odczucia. Lucjusz umiał władać różdżką i udowodnił to np. w Ministerstwie Magii. Aberforth sprytnie uratował trio i nieźle ciskał podczas bitwy o Hogwart. Walczył też z Grindelwaldem. Malfoya pokonał Zgredek (dotąd rozwala mnie to szepczące "Avaadaa" w ekranizacji) choć ten może nie wierzył, że skrzat może go powalić. Ostatecznie... Aberforth. Barty Crouch Sr. vs Ludo Bagman |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 29.12.2015 20:48
|
Myślę, że wygrałby i to zdecydowanie Barty Crouch, który jak mało nikt udaremniał niecne plany czarnoksiężników. Ludo to była gwiazda sportu czarodziejów, i niezły krętacz. Szczerze wątpię w to, żeby dał radę w pojedynku komuś takiemu jak Barty. Minerwa Mcgonagall vs Bellatrix Lestrange ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 07.01.2016 16:50
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
batalion_88 napisał(a): Myślę, że wygrałby i to zdecydowanie Barty Crouch, który jak mało nikt udaremniał niecne plany czarnoksiężników. Ludo to była gwiazda sportu czarodziejów, i niezły krętacz. Szczerze wątpię w to, żeby dał radę w pojedynku komuś takiemu jak Barty. Minerwa Mcgonagall vs Bellatrix Lestrange Ciężko.W ogóle w walkach czarodziejskich, to wg mnie jak ktoś nie jest Albusem/Voldemortem/Gelertem to walki się tak toczą, że w tym przypadku na 10 walk jedna lub druga wygrałaby np.6. Mcgonagall pokazała, że jest w stanie świetnie walczyć, Bellatrix nie lekceważyłaby Minervy tak jak Molly, ale trochę by ją poniosła pewność siebie i arogancja.Minerva wygrywa. Glizdogon vs Lockhart |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 07.01.2016 17:42
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Glizdogon i Lockhart... Kurcze, wiadomo że Glizdogon. Oboje na pierwszy rzut oka wydają się ciotami, że nazwę ich tak kolokwialnie ale Glizdogon ma chociaż jakiekolwiek pojęcie o czarnej magii, ogólnie - walecznej. A nasz zwycięzca tygodnika "Czarownica" potrafi grzebać w nochalu przy, czym czasem rzucić Obliviate. Przez lata oboje żyli w zakłamaniu i strachu, strach Glizdogona o śmierć bardziej przygotowała go na desperację w walce, nie zatrzyma się a Lockhart (scena na zorganizowanych przez siebie treningach powinna wystarczyć...). Lucjusz vs. Narcyza |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 07.01.2016 19:02
|
Lucjusz i to bez większych trudności. Z tego co wiemy, to Narcyza nie należała nawet do grona śmierciożerców, była jedynie żoną ważniejszego z nich. O jej magicznych umiejętnościach też guzik wiemy. Czy ona w ogóle jakieś zaklęcie rzuciła w serii? No bo ja nie pamiętam. Lucjusz z pewnością znał niezwykle złożone zaklęcia czarno-magiczne, a że był tchórzem to inna sprawa. Stawiam na niego. Gellert Grindelwald vs Salazar Slytherin ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 07.01.2016 19:56
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Trudny wybór - przecież oboje byli dobrymi czarodziejami... Wybiorę Salzara Slytherina. Nie bez powodu jest jednym z założycieli Hogwartu, udowodnił swoje zdolności ukrywając Bazyliszka w murach zamku, którego nikt (później już ktoś, no ale jednak wiele lat nikomu się nie udało) nie odnalazł. Pojedynek wygra wężousty, tak sądzę. Syriusz Black vs. Bellatrix Lestrange |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 07.01.2016 20:24
|
Niby wiemy, że Bellatrix zlikwidowała Syriusza w V tomie, ale nie jestem do końca przekonany czy sam na sam wynik byłby ten sam. W takim chaosie i gonitwie każdy właściwie mógł wygrać z każdym. Co innego walka jeden na jedne. Tu dałbym mimo wszystko minimalnie większe szanse Syriuszowi, dlatego stawiam na niego. Alastor Moody vs Severus Snape ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 07.01.2016 20:40
|
Dodałabym tam, że ona w fazie szajbby rzucała zaklęcie gdziekolwiek, a on działał rozważnie. ![]() Zawsze dajesz prawie równe postaci... ale tutaj Szalonooki ma trochę większe szanse; był aurorem, wieloletnie doświadczenie i pewnego rodzaju zboczenie zawodowe troszkę polepszały go w sytuacji, bo Snape większą uwagę skupiał na eliksirach. W walce to chyba Moody ma większe szanse, więc tym razem złoty bilet dostanie on. C; Severus Snape vs. Lucjusz Malfoy |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Ravenclaw
No bo niestety masz Mundungus był tchórzem i chyba nie za bardzo nadawałby się do pojedynków 
Gryffindor
Gdyby chodziło np. w walce o dobro Luny, to Ksenofilius by go zgniótł... 

Slytherin