Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Karty Postaci
|
|
wild_child |
Dodany dnia 02.05.2014 12:15
|
![]() Postów: 41 Dom: SlytherinPunkty: 3773 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 12.04.14 |
Imię i Nazwisko: Ynes Gallardo Pseudonim: Wild Data urodzenia: 14 październik 1994 Miejsce zamieszkania: Saragossa, północna Hiszpania Czystość krwi: półkrwi Rodzeństwo: 3 starsi bracia, 2 siostry Historia Rodziny: Ojciec mugol, matka czarodziejka zmarła przy porodzie ostatniego dziecka. Dom: Slytherin Przynależność: -- Status w związku: w związku Patronus: puma Ulubiony przedmiot : eliksiry, transmutacja Wygląd: długonoga brunetka, kręcone włosy, ciemna skóra, zielone oczy Znaki szczególne: blizna w kształcie półksiężyca na lewym barku Różdżka: 3 i pół cala, giętka, wierzba i pióro feniksa Posiada: sowę - Mili Edytowane przez wild_child dnia 02.05.2014 16:25
"Kto czyta książki, ten żyje podwójnie " Umberto Eco ![]() "Ależ oczywiście to dzieje się w twojej głowie, Harry, tylko skąd, u licha, wniosek, że wobec tego nie dzieje się to naprawdę?" - Albus Dumbledore J. K. Rowling - "Harry Potter i Insygnia Śmierci" ![]() "Nie zrobią mi krzywdy, bo nie grozi mi to, co wam. Nie został już nikt, kogo bym kochała" - Johanna Mason "W pierścieniu ognia" Suzanne Colinns ![]() "Okres dzieciństwa nie trwa od momentu narodzin do chwili osiągnięcia pewnego wieku. Nie jest tak, że dziecko dorasta i odkłada na bok swoje dziecięce sprawy. Dzieciństwo to królestwo, w którym nikt nie umiera." ![]() "Gwałtownych uciech i koniec gwałtowny; Są one na kształt prochu zatlonego, Co wystrzeliwszy gaśnie. Miód jest słodki, Lecz slodycz jego graniczy z ckliwością I zabytkiem smaku zabija apetyt. Kochaj więc umiarkowanie; zbyt skwapliwy Tak samo spóźnia się jak zbyt leniwy." William Szekspir - "Romeo i Julia" ![]() |
|
|
|
_raven_ |
Dodany dnia 08.05.2014 00:32
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 432 Dom: HufflepuffPunkty: 3314 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 11.04.13 |
Imię i nazwisko: Anna Raven Pseudonim: Raven, Rav, R-13? W sumie to chyba nie mam pseudonimu. Urodzona: 13.01. Miejsce zamieszkania: Tannheim, Badenia-Wirtembergia, Niemcy Czystość krwi: Prawdopodobnie półkrwi. Matka mugolka, a ojciec zmarł, nie ujawniwszy przed żoną swojej magicznej mocy. Rodzeństwo: Starsza siostra, absolwentka Hogwartu, szczęśliwie trafiła do Ravenclawu ![]() Historia rodziny: ? Dom: Hufflepuff. Allah, dammit! ![]() Przynależność: Ekhm? Wszystko co wykracza poza zwykłe obowiązki szkolne jest stratą czasu i energii. Chyba. Status związku: W związku z mugolskim sportowcem Bjoernem Einarem Romoerenem. Ulubiony przedmiot: Zaklęcia i transmutacja. Patronus: Wilk. Ulubione zaklęcie: Obliviate. Hobby: Jedzenie, spanie i mugolska muzyka. Wygląd: Nic szczególnego. Średni wzrost, średnia waga... (chciałoby się zanucić Nosowską: dziękuję, Panie, że mieszczę się w standardzie, że nie wystaję za nawias... ) Znaki szczególne: Hę? Różdżka: Grusza, włos erklinga szwarcwaldzkiego, 10 i 3/4 cala. Posiada: Zestaw komiksów z Garfieldem, 3 kostki do gitary marki Dunlop, schizofrenię paranoidalną, notatnik, dzięki któremu można prowadzić pisemną rozmowę z posiadaczem drugiego zeszytu z kompletu, fobię społeczną, sowę - uszatkę zwyczajną o imieniu Vegard. Edytowane przez _raven_ dnia 18.05.2014 04:14
![]() #FinoAllaFine *** But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. *** ![]() ![]() ![]() WAVE GOODBYE, WISH ME WELL I've become something else Something else, something else, it's just this world |
|
|
|
LucySangre |
Dodany dnia 08.05.2014 21:43
|
![]() Postów: 12 Dom: RavenclawPunkty: 54 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 08.05.14 |
Imię i nazwisko: Lucinda Sangre Pseudonim: Lucy Urodzona: 14 stycznia Miejsce zamieszkania: Salerno (Włochy) Czystość krwi: Czysta Rodzeństwo: Brat Archer, uczęszcza do Durmstrangu Historia rodziny: Matka Izabella jest z pochodzenia Włoszką, od zawsze fascynowały ją eliksiry. Swoją pasją próbowała zarazić córkę. Pracuje w Aptece Slug & Jiggers- magiczne składniki do eliksirów na ulicy Pokątnej. Ojciec Josuke jest z pochodzenia Japończykiem, urodził się w miejscowości Kumamoto. Jest bardzo dobrym ojcem, którego Lucy bardzo ceni. Pracuje w Departamencie Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów. Dom: Ravenclaw Status związku: Wolna Ulubiony przedmiot: Eliksiry i Zielarstwo Patronus: Smok Hobby: Taniec, muzyka, smoki Wygląd: Jasna cera, ciemne włosy, błękitne oczy, oliwkowa skóra, różany odcień ust Różdżka: 10 cali, wierzba, włókno ze smoczego serca Posiada: Kota Figaro |
|
|
|
Cordiale Graymist |
Dodany dnia 09.05.2014 22:31
|
![]() Postów: 8 Dom: SlytherinPunkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.14 |
Imię i Nazwisko: Cordiale Graymist Pseudonim: Cordi, Mist Data urodzenia: 31.12 Miejsce zamieszkania: Dworek w środku lasu, w Londynie. Czystość krwi: Półkrwi Rodzeństwo: Jedynaczka Historia Rodziny: Mama Cordiale umarła zaraz po jej urodzeniu, z nieznanych jej powodów, prawdopodobnie w wypadku. Była czarodziejką i wyszła za mąż za mugola. Ojciec jest pisarzem i często wyjeżdża. Dom: Slytherin Przynależność: Klub pojedynków Status w związku: wolna Patronus: Feniks Ulubiony przedmiot: zaklęcia, eliksiry Ulubione zaklęcie: Sectumsempra, Obliviate Hobby: Czytanie i pisanie, włóczenie się po zamku, taniec. Wygląd: Cordiale jest szczupłą dziewczyną z bardzo bladą skórą. Ma niemalże czarne oczy i kruczoczarne włosy. Znaki szczególne: Zawsze ma na ręku swoją ulubioną bransoletkę (po mamie). Jej ręce są najczęściej poplamione atramentem. Wiecznie zamyślana dziewczyna zaszywa się gdzieś z książką lub notesem do bazgrolenia. Różdżka: Czarny bez, włókno ze smoczego serca, 13¼ cala, sztywna Posiada: Czarodziejski aparat fotograficzny, zmieniacz czasu i pelerynę niewidkę. Edytowane przez Cordiale Graymist dnia 09.05.2014 23:11
|
|
|
|
Elena-Jinx |
Dodany dnia 10.05.2014 15:22
|
![]() Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.05.14 |
Imię i nazwisko: Elena Jinx Pseudonim: Większość mówi do mnie po nazwisku. Urodzona: 26 kwiecień Miejsce zamieszkania: Skien, Norwegia Czystość krwi: Czysta jak cały ród od setek lat. Rodzeństwo: Brat bliźniak, Scott, ale nie chodzi do Hogwartu, uczęszcza do szkoły magii w Norwegii. Historia rodziny: Jak wpajano mi od dziecka: "Najczystszy ród w historii magii na równi z samymi Slytherinami i Malfoyami czy Blackami, bądź dumna, że nie mamy żadnych szlam w rodzinie!" Dom: Slytherin Przynależność: Szukający w drużynie Slytherinu, dumny, przyszły Śmierciożerca oraz od niedawna niezarejestrowany animag. Status związku: Singielka, która czeka na szczęśliwy traf. Ulubiony przedmiot: Eliksiry Patronus: Pantera Ulubione zaklęcie: Auresia animalis - zaklęcie opracowane wraz z bratem w rodzinnej bibliotece, jeśli nim w kogoś trafisz, otrzymuje charakterystyczne cechy wyglądu swojego patronusa, np. kot - uszy, wąsy i ogon. Gwarantuję świetną zabawę na rodzinnych obiadach. Hobby: Rysowanie Wygląd: Włosy białe jak śnieg sięgające do ramion, jeszcze jaśniejsza blada skóra, duże, szaro-zielone oczy. Znaki szczególne: Tatuaż za prawym uchem (magiczny): biegnąca pantera. Różdżka: 14 cali, heban, włos z ogona testrala. Posiada: Niezłe wpływy w barach, co skutkuje tanim piwem kremowym przemycanym do dormitorium. Czarnego kota - Marshalla Historyczny medalion rodu Jinx, jego magiczną zdolnością jest przynoszenie szczęścia. (Cóż za ironia! Jinx - tłum. ang. Pech) |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 15.05.2014 23:39
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
Imię :Eddard Lupin Pseudonim: Ponurak Miejsce zamieszkania:Anglia ,Londyn Czystość krwi: półkrwi ; Ojciec czarodziej czystej krwi ,matka mugolka Rodzina:kuzyn Remusa Lupina ,zaginął ok.1990 Historia rodziny:Ojciec auror ,Matka pracuje jako nauczyciel mugoloznawstwa w mało znanej szkole czarodziejstwa . Rodzeństwo:młodszy brat Dom:Ravenclav Przynależność:Klub pojedynków , aurorzy,szukający ravenclavu , niezarejestrowany animag(zamienia się w orła) Patronus:Lew Status związku:samotny Ulubiony przedmiot:obrona przed czarną magią Hobby : Pojedynki czarodziejów ,quditch ,latanie na miotle i jako animag Wygląd:180 cm wzrostu lekka nadwaga,brązowe/blond krótkie/średniej długości włosy ,nieuczesane Znaki szczególne:złamany nos ,blizna (ukośną krzywa linia na lewej stronie twarzy Różdżka : 12 cali ,głóg i smocza łuska Posiada: miotła "Ghost 2000",mała szara sowa ,puchar mistrza pojedynków,mapa która prowadzi tam gdzie się najbardziej pragnie. |
|
|
|
luna-magic |
Dodany dnia 16.05.2014 20:30
|
![]() Postów: 1 Dom: GryffindorPunkty: 93 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.05.14 |
Imię i nazwisko: łuna magicks Pseudonim: luna magic Urodzony: 18 czerwca Miejsce zamieszkania: Grimmauld Place 25 Czystość krwi: pół krwi matka mugolka ojciec czarodziej pół krwi Rodzeństwo: jak u nas w tradycji od pokoleń starszy o 2 lata brat Historia rodziny: moja rodzina od samego początku jest pół krwi. każdy z mężczyzna musi poślubić mugolke i mieć dwójkę dzieci syna i młodszą o 2 lata córkę. jednak nikogo nie obchodzi za kogo wyjdzie córka. oczywiście każde dziecko uczęszcza do hogwardu. Dom: mój dom mieści 3 pokolenia synów z ich żonami mugolkami oraz naprzeciwko córki z ich mężami. Przynależność:- Status związku: singielka. oczywiście. Ulubiony przedmiot:yyy... no może obrona przed czarną magią i opieka nad magicznymi stworzeniami. Patronus: wilk Ulubione zaklęcie: DRĘTWOTA Hobby: Zwiedzanie hogwardu oraz przechadzanie się do zakazanego lasu oczywiścię kolekcjonuje karty z czekoladowych żab. Wygląd: zrost około 165. długie brązowe włosy.duże niebieskie oczy. jasna cera.bardzo czerwone usta. Znaki szczególne:nagłe napady śmiechu Różdżka: orzech z piórem feniksa 10 i pół cala Posiada: wierną sowę dusię oraz wielofuncyjny zegarek na rękę (w nim jest wszystko i on się zamienia w wszystko mi potrzebne) siema
|
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 17.05.2014 13:46
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Imie i nazwisko: Ania Potter-Welian Pseudonim: Ania Urodzna: 1 września Miejsce zamieszkania: Dolina Godryka Czystość krwi: Czystokrwista. Rodzeństwo: siostra Historia rodziny:Rodzina Welian to stara rodzina czarodziejów.Spokrewniona ze wszystkimi starymi rodami czarodziejów np. Blackami,Malfoyami,Lesengerami itp.Cała rodzina czystokrwista.Wszyscy trafili do Slytherinu.Nikt nie był,ani nie będzie śmirciożercą.Ja już oto zadbam. Dom: Slyterin Przynależność: Aurorzy,Slytherin,Klub książki Status związku: singielka Ulubiony przedmiot: Transmultacja Patronus: Królik Ulubione zaklęcie:Ridikulus Hobby: rysowanie Wygląd: wzrost 149 cm długie brązowe włosy(prawda) Znaki szczególne: zielone oczy duuuużo piegów.(prawda) Różdżka: Cis z włóknem serca smoka 11 cali giętka Posiada: -Sowę płomykówkę-Kirki -Błyskawicę -Pelerynę-niewidkę -Złoty medalion z wielkim ozdobnym szmaragdowym S -Fiołkę Veritaserum -Fiołkę Felix Felicis -W domu mojego białego królika-Kicka -Fiołkę eliksiru wielosokowego Edytowane przez ania potter dnia 10.06.2014 14:34
lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
mrozo |
Dodany dnia 17.05.2014 23:36
|
![]() Postów: 2 Dom: RavenclawPunkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.05.14 |
Imię i nazwisko: Mrozo Laughter Pseudonim: Mrozo (nie odmienia się), Mrożon Urodzony: 14 grudnia Miejsce zamieszkania: Wspaniała wieś położona w Polsce Czystość krwi: nie wiadomo, rodzice zginęli, a dziadkowie nigdy nie powiedzieli o nich całej prawdy. Rodzeństwo: Dwie młodsze siostry Historia rodziny: O Laughterach nie wiadomo zbyt wiele. Prapradziadek był bardzo szanowanym czarodziejem (aurorem). Dom: Ravenclaw Przynależność: Klub Pojedynków Status związku: wolny Ulubiony przedmiot: Zaklęcia Patronus: kucyk Ulubione zaklęcie: Zaklęcie patronusa Hobby: Latanie na miotle, poznawanie nowych zaklęć Wygląd: Dość wysoki szatyn o niebieskich oczach, które, gdy nie są zamyślone, śmieją się do wszystkich. Znaki szczególne: włosy w wieczym nieładzie Różdżka: dąb, włókno smoczego serca, 11 cali, giętka Posiada: sowę Agnieszkę |
|
|
|
Pomyluniaczek |
Dodany dnia 19.05.2014 18:46
|
![]() Postów: 1 Dom: HufflepuffPunkty: 56 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.05.14 |
Imię i nazwisko: Lena Astrellé Urodzona: 28 październik Miejsce zamieszkania: Londyn, Tulipe Road 6 Czystość krwi: Półkrwi czarownica Rodzeństwo: Młodsza siostra Marisa Historia rodziny: Matka- Isabella Astrellé z domu Evenlake, mugolaczka, redaguje artykuły dla Proroka Codziennego; Ojciec- Jacqués Astrellé, pracuje w Departamencie Praw Czarodziejów; Babcia Francuzka. W wieku dwóch lat Lena wraz z rodzicami i babcią przeprowadziła się z Paryża do Londynu, gdzie urodziła się Marisa. Dom: Hufflepuff Przynależność: - Status związku: Wolna, jak ptak Ulubiony przedmiot: Zaklęcia Patronus: Mały tygrysek Ulubione zaklęcie: Avis, Orchideus, Accio Hobby: Latanie na miotle, czytanie Wygląd: Włosy do ramion w kolorze jasnoblond, szczupła, dość wysoka, ma bardzo ładne, jasnoniebieskie oczy. Zwykle ma rozpuszczone włosy. Kiedy tylko może, chodzi w jeansach i nosi luźne bransoletki. Znaki szczególne: Mówi biegle po francusku i angielsku. Jest zwinna i szybka, ma dobry refleks. Ma bliznę na lewym ramieniu po ugryzieniu przez Smoka Lawendowego. Różdżka: Akacja, włos z ogona jednorożca, 11 i pół cala, odpowiednio giętka Posiada: Kolczyki w kształcie wieży Eiffla, które dostała od swojej babci; miotłę Burzę 1500; sowę płomykówkę- Venus. "Jestem pieśnią, która śpiewa ptaka.
Jestem liściem, który stwarza las. Jestem przypływem, co ściąga księżyc. Jestem nurtem, co ujarzmia piach. Jestem chmurą tchnącą wiatru powiew; ziemią, która daje słońcu blask; jestem iskrą, która krzesze kamień. Dżwiękiem, który kształt formuje rąk. Słowem, co człowieka wypowiada." Charles Causley, "Jestem Pieśnią" |
|
|
|
Laurie |
Dodany dnia 20.05.2014 19:43
|
![]() Postów: 3 Dom: HufflepuffPunkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.05.14 |
Imię i nazwisko: Laurie Brennan Data urodzin: 22 listopada Pseudonim: Lau Miejsce zamieszkania: Wiejski domek na skraju lasu (Szwecja) Czystość krwi: Czarodziejka półkrwi (po matce czarodziejce) Rodzeństwo: Młodszy brat Ernie Historia rodziny: Matka zajmuje się zielarstwem oraz pracuje w księgarni, a ojciec jest lekarzem Dom: Hufflepuff Przynależność: Kółko zielarskie, klub szachowy Status związku: Singielka Patronus: Sarna Ulubione zaklęcia: Aquamenti, Expecto Patronum Ulubiony przedmiot: Zielarstwo, opieka nad magicznymi stworzeniami Hobby: Czytanie książek Wygląd: Jaskraworuda, średniego wzrostu dziewczyna o zielonych oczach, przyjacielska i gadatliwa Znaki szczególne: Piegi na całej twarzy oraz trochę na dłoniach i ramionach Różdżka: 11 i pół cala, cis, włos jednorożca, dość giętka Posiada: Pamiętnik, oraz małą, brązową sówkę, Dinky'ego |
|
|
|
Astrid Lilo |
Dodany dnia 30.05.2014 16:43
|
![]() Postów: 116 Dom: RavenclawPunkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Imię i Nazwisko: Astrid Lilo Pseudonim: Astrid, Lilo, Liluś Urodzona: 13 stycznia Miejsce zamieszkania: Layworld - mała miejscowość w Szkocji koło zamku Czystość krwi: Czystej krwi Rodzeństwo: Jedynaczka marząca o starszym bracie Historia rodziny: Mieszkaliśmy w Anglii, ale nasza rodzina nie akceptowała nas, ponieważ nie uznawaliśmy podziału na czystość krwi. Z tego powodu przeprowadziliśmy się do Szkocji. Mama jest pisarką. Natomiast tata prowadzi doświadczenia magiczne. Dom: Ravenclaw Przynależność: Szkolne Koło Astronomii oraz Szkolna Drużyna Szalonych Naukowców Statu związku: niedostępna singielka Ulubiony przedmiot: Astronomia Patronus: Sokół Ulubione zaklęcie: Worfantya Hobby: Malowanie obrazów oraz poszukiwanie nowych zaklęć Wygląd: Blondynka z długimi rzęsami, która wiecznie się uśmiecha Znaki szczególne: Wypalone pióro na prawej dłoni - długa historia Różdżka: Świerk, feniks, giętka, dziesięć i pół cala Posiada: Czarne pióro sokoła ze złota stalówką "Pamiętasz kim byłeś, zanim świat powiedział Ci kim powinieneś być?"
![]() "Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych." |
|
|
|
Dominiki123 |
Dodany dnia 01.06.2014 18:56
|
![]() Postów: 3 Dom: HufflepuffPunkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.06.14 |
Imię i nazwisko: Dominic Olcha Pseudonim: Urodzona: 17.08 Miejsce zamieszkania: Rzeczyce wieś w Polsce . Moja mama dostała w spadku ten dom po babci. Czystość krwi: Mama nauczycielka w pobliskiej szkole . Tata czarodziej - robi eliksiry. Rodzeństwo: Jedynak Historia rodziny: Praprapradziadek mojego taty był nauczycielem w Hogwarcie w Latach 1847-1890. Mój kuzyn ze strony ojca uczył się robić różdżki u Olivandera . Jesteśmy mistrzami w jednej dziedzinie . Dom: Huffelpuf Przynależność: Szkolne grono kujonów . Status związku: Singiel Ulubiony przedmiot: Eliksiry Patronus: Chomik Ulubione zaklęcie: Experiarmus Hobby: Kolekcjonuje proporczyki drużyn piłkarskich mam 402. Wygląd: Średniego wzrostu brunet i trochę gruby Znaki szczególne: Tata kiedyś zaprowadził mnie do swojego laboratorium eliksirów i coś wybuchło mam bliznę po szkle na lewej ręce. Różdżka: Twardy dąb. 15 cali Posiada: 2 Gaelony w kieszeni . 3 książki o eliksirach. Menzurka. Edytowane przez Dominiki123 dnia 02.06.2014 19:15
|
|
|
|
Mistkey250 |
Dodany dnia 03.06.2014 14:19
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 334 Dom: SlytherinPunkty: 4354 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 31.05.14 |
Imię i nazwisko: Mist Snape Pseudonim: MistKey Urodzony: 3 dzień sierpnia Miejsce zamieszkania: Hogsmeade, Dwór Snape'ów Czystość krwi: Czysta Rodzeństwo: Jedynak Historia rodziny: Rodzina Snape'ów od zawsze jest kojarzona z wielką potęgą. Każdy z nas ma w krwi potęgę i moc. Rodzina Snape'ów od zawsze w Slytherin'ie darzona jest również wielkim respektem. Podsumowując lepiej z tym wielkim rodem nie zadzierać, jeśli nie jest się samobójcą. Dom: SLYTHERIN! Przynależność: Mroczny Znak na moim ciele widnieje od urodzenia. Często widuje się mnie na spotkaniach z Czarną Magią. Będę ubiegać się o miejsce w drużynie quiditcha. Status związku: singiel Ulubiony przedmiot: Obrona Przed Czarną Magią Patronus: Wąż Ulubione zaklęcie: Crucio Hobby: Quiditch, czyli plakaty, bilety na mecze, miotły itp. Wygląd: Włosy czarne, średni wzrost, strasznie chudy, oczy piwne, strasznie ciemne. Znaki szczególne: Starsznie blady odcień skóry, Mroczny Znak na prawym ramieniu. Różdżka: Włókno ze smoczego serca, 12 cali, giętka Posiada: Wszystkie przybory do Czarnej Magii. Malutkie zdjęcie mojego nieżyjącego, potężnego dziadka Alastora Snape. |
|
|
|
Hermiona Jean Granger |
Dodany dnia 05.06.2014 17:03
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 6345 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 28.10.12 |
Imię i nazwisko: Courtney Hetwynde Pseudonim: Court Urodzona: 06.05 Miejsce zamieszkania: Stony Brook w Connecticut Czystość krwi: Czysta krew Rodzeństwo: --- Historia rodziny: Matka: potężna czarownica imieniem Loor, pracująca jako aurorka, ojciec: Bobby Hetwynde, szef biura aurorów. Wszyscy w rodzinie zawsze byli na wysokich stanowiskach w MM. Dom: Ravenclaw Przynależność: Najmłodszy członek Zakonu Feniksa Status związku: Szanująca siebie singielka Ulubiony przedmiot: Obrona Przed Czarną Magią i Zaklęcia Patronus: wilk Ulubione zaklęcie: Expelliarmus Hobby: Pisanie wierszy i opowiadań Wygląd: Brązowe, nieco puszyste włosy pocieniowane i ścięte krótko na karku, a z przodu sięgające do podbródka. Bez grzywki. Zielone oczy ukryte pod ciemnymi rzęsami. Jasna twarz z dwoma rumieńcami. Na nosie widać kilka jasnych plamek, oznaka uczulenia na zbyt mocną opaleniznę, której zresztą już dawno nie miała. Wysoka i chuda. 172 cm. wzrostu. Znaki szczególne: Zamyślenie widoczne na twarzy Różdżka: Wierzba, włos z ogona jednorożca, 13,5 cala, twarda Posiada: sowę śnieżną imieniem Kat, ukochaną gitarę, różowy notes i takie samo charakterystyczne pióro. ![]() |
|
|
|
Drulie |
Dodany dnia 05.06.2014 21:17
|
![]() Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 1222 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 24.03.14 |
Imię i Nazwisko: Julie Bloom Pseudonim: Drulie Urodzona: 19 stycznia Miejsce zamieszkania: Nienanoszalna, najbardziej wysunięta na południe wyspa Szkocji Czystość krwi: Półkrwi Rodzeństwo: Brak Historia rodziny: Od kilku pokoleń ród Bloom stale się bogaci. Obecnie należą do szanowanej, zamążnej rodziny. Dom: Slytherin Przynależność: Dom Slytherinu, miłośnicy Eliksirów Status związku: Singielka, cieszy się życiem Ulubiony przedmiot: Eliksiry Patronus: Niedźwiedź Polarny Ulubione zaklęcie: Lumos Hobby: Czytanie, spędzanie czasu z przyjaciółmi Wygląd: Ciemno brązowe, lekko kręcone włosy. Zielone oczy. Wysoka i szczupła Znaki szczególne: znamię pomiędzy łopatkami Różdżka: Czarny dąb, 11 1/2 cala, włukno ze smoczego serca, twarda Posiada: Białego, puszystego kota, myślodsiewnię i zmieniacz czasu |
|
|
|
Pottermaniaczka9876 |
Dodany dnia 05.06.2014 21:30
|
![]() Postów: 12 Dom: SlytherinPunkty: 243 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 26.04.14 |
Imię i nazwisko: Coral Concertino Pseudonim: Cor Urodzona: 01.06 Miejsce zamieszkania: Londyn Czystość krwi: Półkrwi czarownica Rodzeństwo: Młodszy brat Rodzice: Tata nie żyje. Mama pracuje jako szef Departamentu Magicznych Gier i Sportów Dom: Slytherin Przynależność: Kadra Narodowa Anglii, Quidittcha Status związku: zajęta, ale nie mężatka Ulubiony przedmiot: Quiditch, Starożytne runy i Obrona przed czarną magią Patronus: Koń Ulubione zaklęcie: Levicorpus Hobby: Latanie na miotle, a w świecie mugoli jazda konna Wygląd: Wysoka i szczupła. Rude, kręcone włosy. Bez grzywki. Zielone oczy i krótki, zadarty nosek. Blada skóra. Znaki szczególne: Gwiazdka na prawym ramieniu. Różdżka: Brzoza, pióro z ogona feniksa, 13 cali, dość giętka. Posiada: BŁYSKAWICĘ, własnego konia( Hermesa ) i kochającą rodzinę. |
|
|
|
imjulie |
Dodany dnia 07.06.2014 19:42
|
![]() Postów: 1 Dom: GryffindorPunkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.06.14 |
Imię i nazwisko: Julia Blackbird Pseudonim: po prostu Julia Urodzona: 16 kwietnia Miejsce zamieszkania: Mały dom na obrzeżach Liverpool'u Czystość krwi: Czarownica czystej krwi Rodzeństwo: Starsza siostra Carmen ukończyła Hogwart i pracuje jako uzdrowicielka Historia rodziny: Ojciec (Jacob) poznał matkę (Cathy) w Hogwarcie. Matka pracuje w "Żonglerze" a ojciec zajmuje się leczeniem Magicznych Stworzeń. Dom: Gryffindor Przynależność: Animag Status związku: Wolna Ulubiony przedmiot: Transmutacja Patronus: Kos (ptak) Ulubione zaklęcie: Lumos, Relashio, Expecto Patronum, Reparo Hobby: Wylegiwanie się na błoniach ze swoim kotem, czytanie, rozmyślanie Wygląd: Dosyć wysoka, szczupła - wiecznie nosząca swoje wyblakłe czarne trampki. Ma niebiesko-żółte oczy, długie złotawe loki. Znaki szczególne: Cienka blizna po lewej stronie twarzy od skroni do kości policzkowej i długie ciemne znamię wzdłuż obojczyków. Różdżka: Jarzębina, włos z ogona jednorożca, 13 i 3/4 cala, dosyć giętka Posiada: Naszyjnik z czarnym kosem, który dostała od babci (ma dla niej bardzo wielkie znaczenie); kota Rothena, który jest bardzo mądry, ma srebrzystoszary kolor oraz duże ciemnoniebieskie oczy |
|
|
|
Lotta |
Dodany dnia 09.06.2014 21:16
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 48 Dom: GryffindorPunkty: 1401 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 02.05.14 |
Imię i nazwisko: Margolotta Elliot Pseudonim: Lotta Urodzona: 8 stycznia Miejsce zamieszkania: Aberdeen, Szkocja Czystość krwi: Pół na pół. Ojciec mugol, matka czarownica. Rodzeństwo: Starsza siostra (w Ravenclawie) Historia rodziny: Matka pochodzi z rodziny, w której w ostatnich pokoleniach byli niemal wyłącznie czarodzieje. Jednak jej krewniacy nie są i nigdy nie byli szczególnie przewrażliwieni na punkcie czystości krwi. Margaret (mama Lotty) jest tłumaczem języka goblideguckiego i pracuje dla Ministerstwa Magii, pasjonuje się także nowożytnymi językami mugolskimi. Swojego męża poznała na jednym z sympozjów, a połączyło ich wspólne zainteresowanie egzotycznymi językami, przede wszystkim mandaryńskim i polskim. Obie ich córki do 11. roku życia uczęszczały do mugolskich szkół (choć już od ich najwcześniejszych lat nie miano wątpliwości, że w odpowiednim czasie trafią do szkoły czarodziejów - tak wyraźnie przejawiały posiadanie zdolności magicznych). Dom: Gryffindor Przynależność: Klub Pojedynków; sekretarz Ogólnoświatowego Fanclubu Wiktora Kruma Status związku: Wolna Ulubiony przedmiot: Starożytne runy, zaklęcia, numerologia, historia magii Patronus: Jaskółka Ulubione zaklęcie: Salvio Hexia, Zaklęcie Kameleona Hobby: Potajemna nauka legilimencji Wygląd: Ciemnowłosa i ciemnooka Znaki szczególne: Z wyglądu jest raczej niepozorna, za to lubi ubierać się w szaty o wyrazistych kolorach. Często ich barwę dobiera do swojego aktualnego nastroju (co bywa dużym ułatwieniem dla jej znajomych, wiedzą kiedy nie podchodzić) Różdżka: Czarny orzech, rdzeń: pióro feniksa, 14 i pół cala, sztywna Posiada: Puchacza Atticusa, otrzymany od dziadka zmieniacz czasu (o którego istnieniu Ministerstwo nie ma pojęcia), kartę stałego klienta w księgarni Esy i Floresy Tego, co ty widzisz, nikt inny nie widzi. Choćby widział dużo więcej. W. Myśliwski ![]() K. Kieślowski, Gadające głowy |
|
|
|
Alicia |
Dodany dnia 10.06.2014 22:17
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 60 Dom: HufflepuffPunkty: 298 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 30.05.14 |
Imie i Nazwisko: Alice Nicole Greene Pseudonim: Alicia Miejsce zamieszkania: Dom jednorodzinny w Glasgow, Anglia Czystość krwi: Pół krwi Rodzeństwo: Mam starszego ode mnie o dwa lata brata Theo Historia rodziny: Tata, nazywa się Stark i jest mugolskim aktorem. Mama, nazywa się Jade i jest czarownicą i piosenkarką. Wiedzą o świecie magii i są dumni, że ich dzieci dostały się do Hogwartu. Dom: Hufflepuff Przynależność: - Status związku: Zajęta Patronus: Smok Ulubiony przedmiot: Obrona przed Czarną Magią, Eliksiry. Hobby: Quidditch Wygląd: Średniego wzrostu, szczupła, brązowo-zielono-żółte oczy. Znaki szczególne: Czerwone włosy ;33 Różdżka: 11 i pół cala, drzewo: Wierzba, rdzeń: Włos z ogona testrala, giętka Posiada: Sowę Tarję |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin

Hufflepuff

Ravenclaw
Gryffindor