Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Skrzydło szpitalne
|
|
Penelope |
Dodany dnia 13.02.2014 10:20
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
- To już podpada pod uzależnienie, wiesz Fuer? - Zagadnęła niby od niechcenia Pene, rozglądając się po sali. Wiedziała, że jeżeli Irytek tu zaglądnął. będą po nim jakieś ślady. Krukonka nie zwróciła uwagi na słowa koleżanki, za bardzo zainteresowana była butelką, którą znalazła. Już miała próbować jej zawartość, ale powstrzymała ją Ann. - Zwariowałaś! Przecież nie wiesz co to jest. - Pachnie procentami, nic mi nie będzie - odparła lekceważąco. - Wydawało mi się, że szukamy Irytka, a nie procentów - wtrąciła Black. - Zostaw to Fuer później się napijesz, czegoś "pewnego" - mówiąc to ruszyła w stronę gabinetu pielęgniarki. Fuer głośno westchnęła, ale odłożyła dziwną butelkę i razem z Ann ruszyły za Pene. Edytowane przez Penelope dnia 13.02.2014 10:27
![]() ![]() W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór ![]() Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie ![]() Sonet Dziękczynno-pochwalny Jest taka osoba, co pięknie słowa plecie. Entuzjazmu pełna, w każdej chwili miła, Z potoku błahych słów się przy mnie wynurzyła I pomaga mi przetrwać w liter srogim świecie. Któż to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie! Cóż ja bym kochana bez Ciebie zrobiła? Co tu dużo gadać... Pewnie wciąż bym żyła. Ale żyłabym tutaj jak zgubione dziecię. Bezczynnie bym siedziała w beznamiętnej toni. Czy cokolwiek bym zrobiła gdyby nie Twa głowa? Czy cokolwiek bym stworzyła bez Twej boskiej dłoni. Więc dziękuję Ci Królowo, za Twe wielkie słowa, Że jesteś tutaj, że piszesz, chociaż czas Cię goni, I że dzięki Tobie, znowu zaczęłam od nowa... I love Smaug ![]() ![]() ![]() - O czym marzysz?- zapytał w końcu. - Marzę o lepszym życiu. O tym, by ludziom bardziej zależało na ludziach, niż na pieniądzach, by mieli honor i nie łamali obietnic. Marzę o tym, by przyjaźń była prawdziwa, a miłość nie bolała. - Odpowiedziała bez zastanowienia. - A jeśli ci powiem, że mogę ci to dać, pójdziesz ze mną? - Wyraz jego twarzy nie zdradzał uczuć, ale w oczach tliła się iskierka nadziei. - Pójdę. Dlatego, że będę chciała uwierzyć w to, że mówisz prawdę. Szkoda tylko, że taki świat nie istnieje. - Istnieje, a ja ci go pokażę, jeżeli tylko zechcesz otworzyć oczy. - Nieznajomy wyciągnął do niej rękę, a ona ją ujęła, po raz pierwszy wierząc, że może być szczęśliwa.[/color] Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;] Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa się mieści, nierzadko kto się na niej pojawia, bo zwą ją wyspą boleści. Zamek potężny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony przez władcę wyspy Odysa, dla Penelopy - żony. Wiele już lat w domu nie bywał, a ona tęskni wciąż szczerze, co dzień wychodzi w bezkres spoglądać, czy wraca na swej galerze. Smutek w jej sercu, samotność w duszy, kiedy to wreszcie ustanie, rozmyśla nieustannie czy jeszcze szansa będzie ujrzeć go w żywym stanie. Odys na krańcach lądów przebywa, tułaczka go bowiem czekała na długie lata, przez boską karę ta sytuacja się stała. Wspomnienie żony cierniem mu w sercu się stało, ach jakże trudne bez niej życie być musiało. ![]() ![]() Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Wykorzystaj ten dzień dzisiejszy. Obiema rękoma obejmij go. Przyjmij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, powietrze i życie, jego uśmiech, płacz, i cały cud tego dnia. Wyjdź mu naprzeciw. Wiersz Anciol, mój ulubiony ![]() Syrenka z łazienki prefektów Pośród szklanej toni, Uśmiecham się skromnie. Stoję tu na straży, Wielu ludzkich wspomnień. O czym chcesz bym śpiewała? Znam historii wiele. Wiem czym jest wierność, I kim są przyjaciele. Potrafię powiedzieć, O morskich przygodach. Strasznych wodnych stworach, Walecznych załogach. Do skarbów sekretnych, Jedyne znam drogi. Do wysp tych magicznych, I przełęczy trwogi. Poproś mnie o słowa, Od dawna tu czekam... Nie znam swoich braci, I serce mam człowieka. Nie zapominaj o mnie! Nie chcę być tu sama! Utrwalona na szkle... A całkiem zapomniana... Robak gne ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 13.02.2014 17:16
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
- Wiecie co ? - Zapytała Ann zatrzymując się gwałtownie. - Nie bo nam o tym nie powiedziałaś - Westchnęła Fuer ziewają i otwierając piwo. - Tak sobie pomyślałam... Czy nie warto poszukać na błoniach? Dziewczyny popatrzyły na nią zdezorientowane. - Dlaczego akurat tam? - Zapytała Penelope przysiadając i również otwierając butelkę. - Bo on raczej nie opuszcza zamku... Mógł mieć jakieś problemy z powrotem jeśli się rozpędził... - Hmmm... nie takie głupie - Stwierdziła w końcu Fuer. - Świeże powietrze dobrze mi zgodzi. Kate wstała i pokiwała głową. - To dawajcie, oby szybko Edytowane przez Anciol dnia 13.02.2014 17:22
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Penelope |
Dodany dnia 13.02.2014 17:36
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
Dziewczyny ruszyły w stronę wyjścia. Fuerte zatrzymała się na chwile, udając że zawiązuje sznurówkę. - Idźcie, dogonię was - krzyknęła do dziewczyn. Ann i Pene chcąc jak najszybciej skończyć żmudne poszukiwania, nie czekały na nią. Gdy tylko zniknęły za rogiem Fuerte zaglądnęła di butelki o nieznanej zawartości, pachnącą procentami, którą wcześniej kazały jej odłożyć koleżanki. - Może faktycznie wypróbuję ją później - powiedziała do siebie Krukonka i chowając butelkę w swojej szacie, wyszła ze Skrzydła Szpitalnego. ![]() ![]() W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór ![]() Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie ![]() Sonet Dziękczynno-pochwalny Jest taka osoba, co pięknie słowa plecie. Entuzjazmu pełna, w każdej chwili miła, Z potoku błahych słów się przy mnie wynurzyła I pomaga mi przetrwać w liter srogim świecie. Któż to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie! Cóż ja bym kochana bez Ciebie zrobiła? Co tu dużo gadać... Pewnie wciąż bym żyła. Ale żyłabym tutaj jak zgubione dziecię. Bezczynnie bym siedziała w beznamiętnej toni. Czy cokolwiek bym zrobiła gdyby nie Twa głowa? Czy cokolwiek bym stworzyła bez Twej boskiej dłoni. Więc dziękuję Ci Królowo, za Twe wielkie słowa, Że jesteś tutaj, że piszesz, chociaż czas Cię goni, I że dzięki Tobie, znowu zaczęłam od nowa... I love Smaug ![]() ![]() ![]() - O czym marzysz?- zapytał w końcu. - Marzę o lepszym życiu. O tym, by ludziom bardziej zależało na ludziach, niż na pieniądzach, by mieli honor i nie łamali obietnic. Marzę o tym, by przyjaźń była prawdziwa, a miłość nie bolała. - Odpowiedziała bez zastanowienia. - A jeśli ci powiem, że mogę ci to dać, pójdziesz ze mną? - Wyraz jego twarzy nie zdradzał uczuć, ale w oczach tliła się iskierka nadziei. - Pójdę. Dlatego, że będę chciała uwierzyć w to, że mówisz prawdę. Szkoda tylko, że taki świat nie istnieje. - Istnieje, a ja ci go pokażę, jeżeli tylko zechcesz otworzyć oczy. - Nieznajomy wyciągnął do niej rękę, a ona ją ujęła, po raz pierwszy wierząc, że może być szczęśliwa.[/color] Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;] Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa się mieści, nierzadko kto się na niej pojawia, bo zwą ją wyspą boleści. Zamek potężny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony przez władcę wyspy Odysa, dla Penelopy - żony. Wiele już lat w domu nie bywał, a ona tęskni wciąż szczerze, co dzień wychodzi w bezkres spoglądać, czy wraca na swej galerze. Smutek w jej sercu, samotność w duszy, kiedy to wreszcie ustanie, rozmyśla nieustannie czy jeszcze szansa będzie ujrzeć go w żywym stanie. Odys na krańcach lądów przebywa, tułaczka go bowiem czekała na długie lata, przez boską karę ta sytuacja się stała. Wspomnienie żony cierniem mu w sercu się stało, ach jakże trudne bez niej życie być musiało. ![]() ![]() Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Wykorzystaj ten dzień dzisiejszy. Obiema rękoma obejmij go. Przyjmij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, powietrze i życie, jego uśmiech, płacz, i cały cud tego dnia. Wyjdź mu naprzeciw. Wiersz Anciol, mój ulubiony ![]() Syrenka z łazienki prefektów Pośród szklanej toni, Uśmiecham się skromnie. Stoję tu na straży, Wielu ludzkich wspomnień. O czym chcesz bym śpiewała? Znam historii wiele. Wiem czym jest wierność, I kim są przyjaciele. Potrafię powiedzieć, O morskich przygodach. Strasznych wodnych stworach, Walecznych załogach. Do skarbów sekretnych, Jedyne znam drogi. Do wysp tych magicznych, I przełęczy trwogi. Poproś mnie o słowa, Od dawna tu czekam... Nie znam swoich braci, I serce mam człowieka. Nie zapominaj o mnie! Nie chcę być tu sama! Utrwalona na szkle... A całkiem zapomniana... Robak gne ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 17.02.2014 14:37
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Ana i Jess wykończone po treningu weszły do skrzydła szpitalnego. Pani Pomfrey gdy tylko je zobaczyła chwyciła się pod boki. Obie miały pobrudzone szkarłatne szaty. - No nie, co tym razem? Czy wy nie możecie uważać na tych treningach? - zapytała - To Jess pomyliła swoją funkcję z moją. - odpowiedziała Ana. - Lepiej niech pani obejrzy czy jej palec nie jest poważnie złamany. - Pokaż no ten palec, Collet. - powiedziała pielęgniarka kręcąc głową Łapa wyciągnęła w jej stronę zagipsowany palec. Pani Pomfrey uniosła brwi. - Kto ci go zagipsował? - zapytała - Ja. - odpowiedziała Ana - Ale jak ty to zrobiłaś, Black? Gipsuje się za pomocą specjalnego eliksiru, ale to trwa co najmniej 5 minut, zanim zastygnie. - No... zaklęciem... - Nie ma czegoś takiego jak zaklęcie gipsujące! - Jest. Ja je wymyśliłam. Gdy mi się nudziło. Brzmi Gybsposeum, ale może być niewerbalne. Również nastawia kość, ale nie jestem pewna bo ćwiczyłam je tylko na gałęzi. - Co? Użyłaś na mnie zaklęcia nie wiedząc jak działa na kość?! - wtrąciła się Łapa - Och, daj spokój. Kaktus ci zamiast palca nie wyrósł. W tej chwili do skrzydła wszedł jakiś zapłakany pierwszoroczniak. Jego ręka sterczała pod dziwnym kątem. - Co ci się stało? - zapytała pani Pomfrey - Wywaliłem się na schodach. - odpowiedział chłopiec. - Auu... boli... może coś pani z tym zrobić? - Oczywiście, kochanieńki. Jak tylko zajmę się palcem panny Collet... A może panna Black nastawi i zagipsuje ci tą rękę? - No... nie wiem... ręka to jednak nie palec. - powiedziała Ana - Jak coś pójdzie nie tak to naprawię raz dwa. - Niech będzie...-Ana wyjęła różdżkę i wycelowała w nią w złamaną rękę pierwszoroczniaka. - Gybsposeum! Edytowane przez Ana_Black dnia 17.02.2014 15:13
![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 17.02.2014 15:22
|
![]() Pochwały: 19 Postów: 2670 Dom: GryffindorPunkty: 20150 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Pierwszoroczniak wciąż gapił się na swoją rękę, która w gipsie powoli wracała do normalności. Jadnak po chwili chłopiec krzyknął ponownie, a w jego oczach pojawiły się łzy. Biedak spojrzał na swój nadgarstek, który wyglądał... źle. - Black, chyba musisz jeszcze trochę popracować nad tym zaklęciem... Collet, możesz iść. Choć tu, kochanie - zwróciła się do chłopca. - Dziękuję - rzekła Jess i zaczęła bawić się swoim palcem. - Nic mu nie będzie? Nie powie pani dyrektorowi? - spytała Ana. - Nie, zajmę się nim. Profesor Dumbledore na razie nie dowie się o tym, ale jak dobrze opanujesz Gipsoseum, możesz mu o tym powiedzieć. Na pewno zanotuje to w osiągnięciach szkoły - odpowiedziała pielęgniarka. - Dobrze, Do widzenia - powiedziała Ana. Gdy dziewczyny wyszły na korytarz, odezwała się Jess. - Gipsoseum? Serio? - Tak. Nie wiadomo czemu, Jessica wybuchnęła śmiechem. Edytowane przez Lapa15 dnia 17.02.2014 15:31
![]() *** Moje wewnętrzne oko tu cierpi *** |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 17.02.2014 15:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
- Nie wiem co cię tak śmieszy. I to zaklęcie brzmi Gybsposeum, nie Gypsoseum. - powiedziała Ana - Nie wiem... tak jakoś śmiesznie brzmi. - Jess chicotała jakby dostała ataku Tourette'a - Dobra, palec masz cały, więc może wracajmy już do Wieży Gryffindoru? - Dobry pomysł. Padam z nóg. - Black, czekaj. - powiedziała pani Pomfrey, gdy dziewczyny podeszły do drzwi - Tak? - zapytała Ana starając się nie patrzyć na pierwszoroczniaka, któremu pani Pomfrey już naprawiła rękę. - Masz siniaki. - odpowiedziała pielęgnairka - Tak, ale nic... - Chodź, posmaruję ci je maścią, żeby zniknęły. - Ee... no dobrze. - Może jak opanujesz to zaklęcie to mogłabyś mieć zadatki na dobrą uzdrowicielkę. No właśnie, chyba nie długo czekają was porady zawodowe? - Tak, ale ja już dawno wybrałam karierę aurora. - Jak uważasz. No, zmykajcie już stąd. Ana i Łapa opuściły skrzydło szpitalne. Edytowane przez Ana_Black dnia 17.02.2014 15:42
![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
dobrosia1 |
Dodany dnia 09.04.2014 19:39
|
![]() Postów: 764 Dom: SlytherinPunkty: 9768 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.03.14 |
Dziewczyny prędko pobiegły pod drzwi Skrzydła Szpitalnego. Zdyszane, zatrzymały się przed drzwiami. - To, co - powiedziała Padia - Łykamy cukierki i wchodzimy? - Oczywiście, ale jeszcze zaklęcie - przypomniała Ana Przyjaciółki rzuciły na siebie czar, szepcząc Gilentio. Wszystkie były zielone na twarzy i wyglądały na bardzo chore, choć czuły się znakomicie. - Wow, to jest genialne - zachwyciła się Ewilan - To teraz cuksy Łyknęły pastylki i poczuły się okropnie. Szybko weszły do Skrzydła i starały się zachowywać jak chore, co po wynalazku bliźniaków nie było trudne. - Och, pani Pomfrey - jęknęła Padia - Chyba zjadłyśmy coś niezdrowego - Kochane, połóżcie się na łóżkach - zmartwiła się pielęgniarka - Niech no was zbadam Dziewczyny chętnie podeszły. - Co zjadłyście? - spytała Pomfrey - Bo, my.. - zaczęła Ana - My usiadłyśmy przy jednym stole - zaczęła Laura - I zjadłyśmy chyba zepsutą pizze - Oj, to zrozumiałe. Odpocznijcie, ja pójdę po lekarstwa. Laski spojrzały po sobie. Pora zacząć działać Edytowane przez dobrosia1 dnia 09.04.2014 20:02
|
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 09.04.2014 20:09
|
![]() Postów: 387 Dom: GryffindorPunkty: 4058 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 12.12.13 |
Już miały się podnieść z łóżka kiedy przyszła Pani Pomfrey z tacą pełną lekarstw. -Och to wam na pewno pomoże-powiedziała pielęgniarka-tylko musicie dużo leżeć-dodała widząc Alcje siedzącą na łóżku. Podeszła do Laury nalała jej coś na łyżeczkę i rozkazała. -Otwórz buzie. Dziewczyna bez żadnego sprzeciwy usłuchała rozkazu. Nagle poczuła jak zbiera ją na wielkie wymioty. Jakimś cudem zdołała odepchnąć od siebie kobiete i zaczęłą wymiotować na podłoge. -Co to jest?!-zapytała dziewczyna. -A to moja droga to najlepszy lek na...-zaczeła Pomfrey gdy nagle odwróciła się. W drzwiach stała Umbridge. Laura popatrzyła na niż i od razu zwymiotowała. -Och a tu co się dzieje! Przecież wy nie jesteście chore! Fick co to za kpiny! Ostrzegam Cię że jeśli nie przyjdziesz do mnie dzisiaj na kare to dołożę Ci jeszcze dwie godziny!-mówiła Umbridge idąc w stronę dziewczyn. -Co przecież tak nie może być pani profesor! Ona jest ciężko chora-tłumaczyła Ana. -Co przecież to nie jej wina że zachorowała właśnie teraz!-sprzeciwiała się Dosia. -Proszę pani pani Pomfrey proszę ją stąd wyprowadzić my potrzebujemy spokoju!-dowaliła Alicja. Edytowane przez Czarna Wdowa dnia 09.04.2014 20:28
|
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 09.04.2014 20:32
|
- One mają rację - powiedziała pani Pomrey. - Poważnie się rozchorowały. W takim stanie ich nie wypuszczę - dodała - Ale szlaban! Tak nie można! - oburzyła się Umbrdge. - Przecież nie zachorowałyśmy specjalnie - tłumaczyła się Ana. - Gdyby to było specjalne, to chora byłaby tylko Laura. To ona miała mieć u pani szlaban, pani profesor - zauważyła Dosia. - Ile to potrwa? - zapytała nauczycielka - Za godzinę powinno im przejść. Wystarczy, że podam im eliksir na przeczyszczenie. Zdążyłam już go podać pannie Fick, co mogła pani zauważyć. Laura znów zwymiotowała. - Czyli widzimy się za godzinę na szlabanie, Fick. Jak nie, to dostaniesz kolejne dwie godziny - powiedziała Umbridge i wyszła ze skrzydła szpitalnego. Pani Pomfrey podała eliksir Anie i Ew. - Jak przestaniecie wymiotować, to mnie zawołajcie - powiedziała i zniknęła za drzwiami gabinetu. - Ok, czas na kamuflaż - powiedziała Ana, wyjmując obręcz kamuflującą. - Złapcie za obręcz. Laura i Dosia wykonały polecenie. - Copius - powiedziała An i z obręczy natychmiast wyłoniły się ich kopie, wyglądające jak żywe. - Macie robić normalne czynności, takie jak my zwykle - powiedziała Ew. - Ty musisz iść na szlaban do Umbridge - powiedziała ślicznotka do swojej kopii. - Wszystko jasne? - zapytała Ana - Tak - odpowiedziały jednocześnie kopie dziewczyn i wyszły z obręczy. Natychmiast zaczęły wymiotować, tak jak jeszcze przed chwilą prawdziwe. Ana schowała obręcz i wyjęła pelerynę-niewidkę. - No to teraz pod pelerynę i zmykamy - powiedziała Ana, narzucając na siebie i koleżanki niewidkę. Dziewczyny cichaczem wyszły ze skrzydła szpitalnego. Edytowane przez Ana_Black dnia 10.04.2014 11:45
|
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 20.05.2014 19:58
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: HufflepuffPunkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Nioryginalle próbowała nadążyć za lecącą w stronę Skrzydła Szpitalnego Laurą - była późna noc i nikogo nie można było już spotkać na korytarzu, więc będąca wciąż pod postacią dziewczyna nie musiała ponownie zmienić się w człowieka. Po prostu chwyciła szatę nieprzytomnego Kamila przez silny dziób i leciała do pielęgniarki. Po chwili zarówno oni, jak i zmęczona Nioryginalle byli już na miejscu. - Co jej powiemy? - zmartwiła się Ryg, stojąc przed drzwiami. Ręka, mimo że usztywniona, bolała ją niesamowicie. - To Pomfrey, ona nie potrzebuje wyjaśnień... - machnęła lekceważąco Laura, już pod ludzką postacią. Otworzyła dzwi do Skrzydła Szpitalnego i razem ze swoją nową znajomą weszła do gabinetu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 22.05.2014 16:05
|
![]() Postów: 387 Dom: GryffindorPunkty: 4058 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 12.12.13 |
Jednak tam nie było nikogo... -I co teraz?-zapytała zrozpaczona Ryg. -Sprawdźmy czy aby na pewno tu nikogo nie ma-rozkazała Fick. Dziewczyny położyły Kamila na najbliższym łóżku i udały się zwiedzać gabinet. -Nikogo nie ma!-stwierdziła Ryg. Nagle tam gdzie stała Laura pojawił się przepiękny feniks. Podleciał do chłopaka i wydał z siebie kilka łez jego widoczne rany zagoiły się. Edytowane przez Czarna Wdowa dnia 22.05.2014 16:11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
_Kamyk_ |
Dodany dnia 22.05.2014 21:10
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 314 Dom: HufflepuffPunkty: 4043 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 23.07.13 |
Ale jednak był jeszcze nie przytomny. Może po prostu spał? Nagle do gabinetu wbiegła pani Pomfrey. - Co to za hałasy?! Jednak pani Pomfrey widząc Kamila nieprzytomnego na łóżku, Zakrwawioną Ryg z złamaną ręką i strasznie wymęczoną Laurą, natychmiastowo wezwała inne pielęgniarki i zaopiekowały się nimi. Kamil jednak nie odzyskał przytomności. Pielęgniarki obejrzały rękę Ryg i wszelkie zadrapania jak i u Laury. Tę noc cała trojka spędziła w skrzydle szpitalnym. OTO NAJPRZYSTOJNIEJSZY HPNETOWICZ ![]() CUD! Toph? ![]() ![]() ![]() W Hufflepuffie możesz być kim chcesz, A nie kim musisz być. ![]() jestem Puchonem, więc jestem tylko sobą. Tyle w temacie. Czy to złe? Że jestem sobą? Że nikogo nie udaję? Jestem sobą, a to sztuka. ![]() ![]() "I got my feet kicked up and it's a quarter to four Nothin' to do so I just stare at the floor Well maybe I will try to sneak into the Ravenclaws' place for once 'Cause it seems like such fun and they're just so uptight and I could make excuses But the truth is they'd all probably just blow 'Cause after all I'm just a Hufflepuff, Just a Hufflepuff I try to keep a low profile during the war I'll leave the fighting up to the Gryffindors 'Cause man they sure like to be heroes But not me, you see 'Cause it don't seem like fun and it just seems crazy man, I could make excuses But the truth is they'd all probably just blow 'Cause after all I'm just a Hufflepuff Just a Hufflepuff It's hard to be the outside lookin' in through glass When everyone is praisin somebody else, some other class. And even though I may not have the brains or the brawn I'm loyal to the ones that matter to me, 'cause it's just the right thing and, it's just how I am and I won't make excuses, 'cause the truth is that I'll do just enough, 'cause after all I'm just a Hufflepuff. I am just a Hufflepuff" I nie mówcie jakiej jesteście płci kiedy nie chcecie pokazać swojej mordy ~ ulka_black_potterKurde...No coś na pewno umiesz UMIESZ NIC NIE UMIEĆ! ~ Mist_Kamyk_, chyba Ci zakosze zdjęcie z podpisu (do własnego podpisu :3)~ Syriusz32BLANCO, CHCĘ BYĆ MINISTRANTEM, ciul z tego, że jestem niewierząca. ~ Cookie Wykorzystywanie chłopca w łazience jest nie na miejscu ;< ~Alette [center]Kamyk = Amber Hufflepuff(żółć w godle)=Gold ~ Blanco _Kamyk_, szkoda mi Cię Przepraszam Mam podobno serce z kamienia, ale mi tak smutno :< Ale może to dlatego, że z kamienia^^~ gne Jestem dumny, że jestem Puchonem. You might belong in Hufflepuff, where they are just and loyal, those patient Hufflepuffs are true and unafraid of toil. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ziemia, Ogień, Powietrze, Woda ![]() "Każdy ma jakąś fobie." Hufflepuff <3 ![]() |
|
|
|
dobrosia1 |
Dodany dnia 05.06.2014 17:15
|
![]() Postów: 764 Dom: SlytherinPunkty: 9768 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.03.14 |
Dosia pędem wbiegła do Skrzydła Szpitalnego, maiła nadzieję, że jest pierwsza. zatrzymała się i zaczerpnęła parę oddechów po biegu. Bardzo szybko się męczyła, a nie lubiła biegać. Przewagę dało jej szybsze rozwiązanie zagadki. Uważnie rozejrzała się po Skrzydle. W żadnym łóżku nie było pacjenta, wszystko przygotowane było na Podchody. Pani Pomfrey stała przy jednym łóżku. - Proszę pani! Pani Pomfrey! - krzyknęła Ewilan - Tak? - zaciekawiła się pielęgniarka - Wie pani gdzie jest kolejna wskazówka? - Niestety, nie powierzono mi tej wiedzy. Musisz sama poszukać. Dosia zawiedziona zaczęła przetrząsać Skrzydło. Zajrzała nawet do kiltki pielęgniarki. Edytowane przez dobrosia1 dnia 05.06.2014 17:21
![]() MÓJ RUDZIELEC! [img] ![]() [/img] Slytherin górą! ^^ ![]() ![]() |
|
|
|
Portugas |
Dodany dnia 05.06.2014 17:17
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 6 Postów: 1255 Dom: HufflepuffPunkty: 6535 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 08.03.13 |
Patryk po przeczytaniu zagadki od razu wiedział, że chodzi o skrzydło szpitalne. Kiedy dotarł na miejsce ujrzał już Dobrosię grzebiącą we wszystkim w czym się dało. Puchon od razu zabrał się za gorączkowe przeszukiwanie łóżek i szafek. Niestety nie mógł odnaleźć kolejnej za wskazówki. - E! Dobrocha masz coś? - Ślizgonka nie odpowiedziała, po czym podbiegła do Pani Pomfrey i zaczęła przeszukiwać jej kieszenie, a Patryk podbiegł o pieca. Edytowane przez Portugas dnia 05.06.2014 17:27
kocham juliettę115 Przez pomyłkę zrobiłem to specjalnie. ![]() Ach, ta Łapka ![]() ![]() ![]() Portugas - jedyny użytkownik, na którego ma oko nawet Krico ![]() Wszyscy jesteśmy żyrafami, które urodziły się nad przepaścią :zyrafa: ~ Nior ^^ ![]() ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 05.06.2014 17:19
|
Ana wbiegła do lekko zdyszana do skrzydła szpitalnego. Zobaczyła, że Dosia i Port już zaczęli szukać wskazówki. - Macie coś? - zapytała. - Niestety nie - odpowiedziała Ew. Gryfonka zaczęła zaglądać do fiolek z lekarstwami. Odkorkowała jedną, żeby spojrzeć do środka i aż zmarszczyła nos od okropnego zapachu. Szybko zakorkowała buteleczkę i zaczęła rozglądać się za wskazówką. Wykorzystaj zmysł szukającego. Potrafisz odnaleźć małą piłeczkę w powietrzu, więc i wskazówkę znajdziesz - pomyślała Ana i zabrała się za zaglądanie pod łóżka. Edytowane przez Ana_Black dnia 05.06.2014 17:31
|
|
|
|
Dodany dnia 05.06.2014 17:58
|
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 200 Ranga: Duch Gryffindoru Data rejestracji: 08.05.10 |
- Panno Ewilan, proszę to zostawić! - krzyknęła ze strachem pani Pomfrey, wyciągając ręce dziewczynki ze swoich kieszeni. - Trzeba znać jakieś granice! - Och, tu też nic nie ma? - jęknęła jedynie niezrażona Dobrosia i pobiegła w kierunku parapetów. W tym samym czasie Patryk przeszukiwał wszystkie szuflady w szafkach stojących przy łóżkach. Często natrafiał na jakieś pozostałości po niedawnych pacjentach, najczęściej w postaci słodyczy, jednak samego artefaktu nie znalazł. Na pocieszenie zdecydował się więc poczęstować pozostawioną fasolką Wszystkich Smaków i nie zawiódł się - miała smak nugatu. Ana natomiast podbiegła szybko do niepozornej szafy stojącej koło drzwi wejściowych. Wewnątrz niej znajdowało się mnóstwo różnobarwnych fiolek. Przez moment Gryfonka poczuła się jak na lekcji eliksirów. Szybko przeleciała wzrokiem etykietki mikstur, ale żadna nie wydała jej się interesująca. No, może poza tą na czyraki. Znała kogoś, komu by się ten eliksir przydał. - MAM! - ryknęła Dobrosia, wyciągając zza doniczki ciężki, srebrny łańcuch, na którym zawieszone było puzderko z wygrawerowaną na zielono literą D. - Brawo, panno Ewilan, znalazła pani pierwszy przedmiot w naszej zabawie! - zawołał nagle Nick, wyłaniając się zza ściany. Ana spojrzała z zazdrością na zdezorientowaną Ślizgonkę, a Patryk machną ręką - on czeka na jakąś lepszą nagrodę, niż jakieś puzderko. - A... co to jest, Nick? - To jest łańcuch do którego przykuty został kiedyś Krawawy Baron. Puzderko natomiast zostało niegdyś przez niego podarowane pewnej pięknej dziewczynie o imieniu Dolly. Baron jednak po czasie poszedł je odzyskać. (Brawo, Dobrosiu! Wygrałaś artefakt! Możesz go wpisać do swojej "Karty Postaci", będzie Ci on towarzyszył przez cały czas w Hogwarcie!) - Gotowi na następne poszukiwania?! - Tak! - W takim razie, oto zagadka: ![]() Minimum 5 zdań, powodzenia! Uwaga! Z racji tego, że Irytek nieco nam zamieszał, tych liter szukajcie! 1. Tak samo jak w krzyżówce 2. Przedostatnia litera (nie ostatnia!) 3. Czwarta litera 4. Ostatnia litera 5. Ostatnia litera. Edytowane przez |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Gryffindor

Slytherin