Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Szlabany
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.08.2015 19:22
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Szlabany takie np. że ktoś przepisuje w gabinecie Mcgonagall pozbawione sensu zdania mogą być ^^ Tylko normalnym piórem i atramentem a nie własną krwią. Pomysł Umbridge na szlaban stanowczo odrzucam, bo to zwykły sadyzm i znęcanie się. Nie ma ze sprawiedliwą karą absolutnie nic wspólnego. Także nie rozumiem jak Rowling mogła wpaść na za przeproszeniem tak głupi pomysł, żeby pierwszoroczniaków wysyłać do Zakazanego Lasu. I jeszcze w samym lesie Hagrid rozdziela grupkę na dwie... Nie bardzo to do mnie trafia. Nie dojść, że zmrok, ciemno, to wokoło pełno straszliwych i śmiertelnie niebezpiecznych potworów. Niech by się znaleźli gdzieś w pobliżu gniazda Aragoga... I jakby tak nie daj Boże któryś z uczniów kopnął w kalendarz, to co dalej? Kto za to ponosi odpowiedzialność? Hagrid? Mcgonagall? A może sam Dumbledore? ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.08.2015 23:47
|
![]() ![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: ![]() Punkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Szlabany u Umbridge najlepsze nie były, ale i tak chyba lepsze to niż w siiodmym tomie, gdzie na uczniow rzucano Cruciatusa. A co do tych kociołkow: wspanialy pomysł... Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.08.2015 18:46
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: ![]() Punkty: 82 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.08.15 |
Ja osobiście myślę,że szlabany były odpowiednie. Oczywiście mam na myśłi np. odpisywanie na listy czy inne tego rodzaju prace. Jedyna kara,która jak dla mnie była za surowa to były szlabany u Umbridge. Ona zdecydowanie przesadziła. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.09.2015 12:14
|
![]() ![]() Postów: 9 Dom: ![]() Punkty: 69 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.08.15 |
Najbardziej nie chciała bym mieć szlabanu u Umbridge. Nienawidze jej, to wcielenie ZŁAAA Miałam już jeden szlaban u niej na szczęście potraktowała mnie dosyć ulgowo. Nie wiem czy będzie tak następnym razem, |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |