Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Kanibalizm
|
|
lothien |
Dodany dnia 03.09.2019 16:48
|
![]() Postów: 67 Dom: HufflepuffPunkty: 1758 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.08.19 |
Popieram Keirę, nieważne jak bardzo niektórzy z Was zarzekają się, że nigdy by nie spróbowali ludzkiego mięsa, w sytuacji kryzysowej to człowiek zje wszystko, co nie zdąży na drzewo uciec ale oby nikt z nas nigdy nie znalazł się w takim położeniu.Wiem, że to drastyczne pytanie, ale nie zastanawialiście się nigdy, jak smakuje ludzkie mięso? Nie jestem długo na tej stronce, ale dało się zauważyć, że rozmowy o jedzeniu są tu niemal na porządku dziennym Proszę podejść z dystansem do mojej wypowiedzi, nie chciałam nikogo urazić, zaznaczam |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 04.09.2019 10:19
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Odpowiadając na Twoje pytanie - nie, nie zastanawiałam się. Ale w zasadzie każde mięso smakuje "podobnie" i jak próbuje się coś nieznanego, to najczęściej pada porównanie do kurczaka. Natomiast to, co mnie zaskoczyło - byłam niedawno na sekcji zwłok. Zapach zwłok jest specyficzny, kto miał do czynienia z nieboszczykiem, ten wie (tzw. słodko-gorzki zapach śmierci) Jednak gdy zaczęli denata rozkrajać, to zaczął się wydzielać najzwyklejszy zapach... mięsa. Szczególnie, gdy już cała klatka piersiowa była otwarta. Po prostu mięso, jakby weszło się do mięsnego sklepu (ale nie takiego z szyneczką bez żyłek). Różnic między mięsem ludzkim a innego ssaka więc za dużo nie ma i dopiero wtedy sobie to uzmysłowiłam. ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Hufflepuff
Gryffindor