Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Felix felicis - jak wy byście go użyli?
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 23.01.2016 16:55
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Najchętniej po wypiciu Felixa zrobiłabym tak jak Mikasa, czyli puściłabym totka Zostawiłabym trochę eliksiru na egzaminy i maturę, a przynajmniej taki miałabym zamiar, bo może jakimś cudem wypadłoby coś ważniejszego Nie przeszkadzałoby mi, że to mało uczciwe, bo z tego stresu, nawet gdybym wszystko umiała, to i tak zrobiłabym połowę źle (i zapewne tak będzie). Jednak taki spontaniczny dzień na Felixie też byłby całkiem ciekawy ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 09.05.2016 19:42
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Wlałabym to w siebie na maturze z matematyki Mimo, że mam jeszcze do tego trzy lata, ja już wiem, że nie napiszę na więcej niż 30%. Czuję to w kościach. Chociażbym się uczyła tego nie wiadomo ile i tak bym nic nie zrozumiała. Takie życie humana. A pomyśleć, że idę na policyjną z rozszerzoną matematyką, yoł ._. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
TenKtoregoNickuPisacNieMozna |
Dodany dnia 09.05.2016 21:27
|
![]() Postów: 154 Dom: HufflepuffPunkty: 4141 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 04.05.11 |
Roztrzaskałbym fiolkę z jej zawartością. Wydaje mi się, że to najlepsze co można by zrobić z tym eliksirem. Fakt, czasem przydałoby się pomóc szczęściu, ale czy warto naprawdę naginać je w taki sposób? Zapewne użycie Felix felici skusiłoby mnie w niejednej sytuacji, ale jak dobrze znam samego siebie, potem bym tego mimo wszystko żałował. Jasne, jesteśmy kowalami swojego losu, ale nie chciałbym w żaden sposób oszukiwać, by tego szczęścia zaznać. Nic co jest warte posiadania nie przychodzi łatwo. To co szybko i w prosty sposób można by zyskać dzięki temu eliksirowi, znacznie łatwiej można by utracić. Kropka. "Nie ma nic bardziej złudnego niż zdjęcie: zdaje nam się, że na zawsze utrwalamy jakiś szczęśliwy moment, podczas gdy stwarzamy tylko powód do tęsknoty. Naciskamy migawkę i hop, po sekundzie ta chwila znika."
Kiedy najbliższa Ci kiedyś osoba staje się obcą, to chyba jedna z najokrutniejszych kar od życia. |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 09.05.2016 23:54
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
Pewnie coś związane z forsą.Wiadomo mistrzostwo świata w jakimś sporcie zdobyte po czymś takim, to nie to, tak samo miłość. Natomiast zdobycie forsy by otworzyło wiele możliwości itp. które już można byłoby ogarnąć dalej samemu itp. |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 10.05.2016 14:18
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Może bym go wykorzystała przy szukaniu pracy, pewnie bym go wypiła przed rozmową kwalifikacyjną. Przy okazji puściłabym totka. I nie wiem do czego jeszcze, ale coś bym wymyśliła. Co do totka to nie jestem na 100% pewna żeby to zadziałało... A co jeśli taki eliksir łyknęłoby 100 osób? Jakby była kumulacja dajmy na to 10 milionów i eliksir łyknie 100 osób to dla każdej będzie po 100000 zł, a to in tak jest niezła sumka, można zwiększyć swoje szanse wysyłając po kilka zakładów w różnych grach. Puszczenie zakładu nie trwa długo, nie trzeba na to marnować dużej ilości eliksiru, po prostu przy okazji jak się już in tak go wypije można za jednym zamachem puścić, zawsze kilka tysięcy wpadnie nawet jak sporo osób tego dnia wygra. Zresztą eliksir pokieruje nami tak że wybierzemy najkorzystniejszy zakład. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 28.05.2016 10:15
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Właściwie, to nie wiem... Mogłabym go użyć na wiele sposób, na przykład na taki sprawdzian gimnazjalny. Ale wolałabym go chyba zostawić na maturę, bardziej by się sprzydał. No, ale nie będę się już zachowywać jak jakiś tam Kujon, prawda? Może jakieś zawody, zdawanie na Brązową Odznakę Jeździecką... Albo na różne inne przydatne cele No, wypowiem się więcej na ten temat, ale czekam na pewną osóbkę, hehe. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Natka Potter |
Dodany dnia 28.05.2016 10:23
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 439 Dom: RavenclawPunkty: 16242 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 29.01.16 |
Ja raczej nie zużyłabym go na jakieś testy lub egzaminy. Prędzej, aby wygrać w lotto i sprawić sobie wielki dom. Chociaż prawdopodobnie zbyt szkoda byłoby mi go wypić i by się został dla następnych pokoleń . Nie chciałabym go użyć w jakiejś błahej sprawie (np. pierwszym lepszym sprawdzianie), gdyż za bardzo bałabym się, że nie starczy go np. na jakąś ciężką chorobę lub uciekanie przed jakimś... no nie wiem - mordercą? Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy. ![]() Jedyna taka Kiślowa Księżniczka! Witam w moim podpisie! *** Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3 Lilyatte - moja najukochańsza, najwspanialsza pyra oraz współpracownik Józef. Loffciam Cię, ziemnioku! <3 kospirre - teraz mój ukochany matołek wrócił i może zostanie! <3 Kochana towarzyszka długich rozmów. Proszę mi się więcej nie gubić! <3 -lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochańszy ludź na tej planecie i poza nią, który olał stronę, ale i tak jest najlepszy! <3 *** ![]() *** "Natka, ty jesteś tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale. *** Wierszyk o mnie: Jest sobie na HPnecie dziewczyna, ona Natka się nazywa. Zbiera punkty zawzięcie, i zdobyła już 4 miejsce! Goni mnie ciągle i chwali, takiego zachowania nikt nie zgani. Można na niej polegać, i miłość swoją przelewać. Czasem trochę po marudzi, ale kto by się zapamiętaniem tego trudził. By Wioletta. *** 10 powodów, za które kocham HPneta: 1. Na sb można porozmawiać o wszystkim. Dosłownie. Chociaż czasami tylko po 22. 2. Zawsze znajdzie się ktoś, kto ci pomoże. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj. 3. Za wspaniałych użytkowników, jesteście kochani! <3 4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zakładu pogrzebowego "Czy to już?" oraz wszystkie inne dyskusje. 5. Za genialną redakcję, która wspaniale się spisuje. Szczególnie Krico. 6. Za przelewanie mojej miłości na Kath oraz za różowego pacana, który (chyba on) dał mi na chwilę kolorowy nick. 7. Za kochane awarie sb, które dają możliwość nowego ciułania pościków <3 8. Za błędy ortograficzne niektórych userów, które mogę poprawiać <3 9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, że nikt mnie nie słucha ani nie rozumie. 10. I za wszystko inne. Dziękuję HPnecie! ![]() *** Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black) Najlepsza na HPnecie Oraz w całym naszym świecie Jest Natka Potter. Powinna być SA tej strony, Werdykt jest postanowiony To Natka Potter Pomogę jej Angelinę wykopać Ewentualnie w lesie zakopać Natce Potter. Będzie szefem wspaniałym Królować będzie nad HPnetem całym Natka Potter! *** Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów: Już otwarta kolejna furtka Twej kariery, Zniknęły wszelkie do Twej samorealizacji bariery. Już możesz rozwinąć swoje skrzydła I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzydła. Mam nadzieję, że niedługo sama awansuję A dziś właśnie tego Ci serdecznie gratuluję! *** *** "Nadzieja jest jedyną rzeczą, silniejszą od strachu" ![]() *** "The Hanging Tree" Are you, are you Coming to the tree Where they strung up a man they say who murdered three. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Where dead man called out for his love to flee. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Where I told you to run, so we'd both be free. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Wear a necklace of rope, side by side with me. Strange things did happen here No stranger would it be If we met up at midnight in the hanging tree. Diabelska szósteczka: ![]() Szczęśliwa siódemka: ![]() I szalona trójeczka: ![]() |
|
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 11.11.2016 20:34
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: GryffindorPunkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Myślę, że jeśli bym miała taką możliwość to wzięła bym łyczka przed egzaminami do The Royal Ballet school in Covent Garden . Bardzo chciałabym się dostać, ale pewnie zjadł by mnie stres i coś poszło by nie tak. A dzięki Felix felicis było by pewnie łatwiej ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
|
gass90 |
Dodany dnia 11.11.2016 20:51
|
![]() Postów: 30 Dom: GryffindorPunkty: 558 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 29.10.16 |
Natka Potter napisał(a): Ja raczej nie zużyłabym go na jakieś testy lub egzaminy. Prędzej, aby wygrać w lotto i sprawić sobie wielki dom. Chociaż prawdopodobnie zbyt szkoda byłoby mi go wypić i by się został dla następnych pokoleń . Nie chciałabym go użyć w jakiejś błahej sprawie (np. pierwszym lepszym sprawdzianie), gdyż za bardzo bałabym się, że nie starczy go np. na jakąś ciężką chorobę lub uciekanie przed jakimś... no nie wiem - mordercą? Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy.Nie jestem w takim razie odosobniony, też raczej wykorzystałbym moc do wygrania w totka. Już sobie wyobrażam te wszystkie podróże i luksusy związane z posiadania fortuny. Jak już zaszaleć to na całego, a nie stracić życiową szansę na rzecz jakiegoś tam egzaminu |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Christina

Gryffindor
Zostawiłabym trochę eliksiru na egzaminy i maturę, a przynajmniej taki miałabym zamiar, bo może jakimś cudem wypadłoby coś ważniejszego

Ravenclaw

Hufflepuff

Slytherin