Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Film, który wami wstrząsnął
|
|
zona_Rona |
Dodany dnia 03.08.2013 20:48
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 16 Dom: RavenclawPunkty: 310 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 02.08.13 |
"Zielona Mila" - wiele osób wspomina o tym. Zdecydowanie się zgadzam! No i oczywiście mną niesamowicie wstrząsa jeszcze film pt. "Kolor Purpury". Po prostu doskonały! ABRACADABRA. ![]() |
|
|
|
TheWarsaw1920 |
Dodany dnia 11.01.2014 03:02
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 4 Postów: 134 Dom: SlytherinPunkty: 1850 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.06.13 |
Nie wiem, czy słyszeliście o filmie "Mr. Nobody". Jak mnie filmy nie wzruszają to na nim ryczałem jak mały kto :C Polecam i pożyczam chusteczki "Pamiętajcie o ogrodach - Czy tak trudno być poetą? W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton!" ~ Jonasz Kofta ![]() "Świecie nasz - daj nam, Daj nam wreszcie zgodę, Spokój daj - zgubę weź, Zabierz ją, odprowadź." ~ Marek Grechuta ![]() "Tak nas Panie obdarzasz, wżdy nam zawsze mało - Za nic mamy - co mamy, więcej by się chciało." ~ Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 08.02.2014 18:23
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Już się wypowiadałam, no ale. Całkowicie zapomniałam o istnieniu takiego filmu jak Olej Lorenza. Oglądałam go dosyć dawno i szczerze powiedziawszy nie do końca go rozumiałam. Mimo to w tym filmie jest coś, że całą sobą odczuwałam jego nastrój i przytłaczającą atmosferę. Nie jest obsadzony w światowej sławy gwizdy, dzięki czemu jest bardziej wiarygodny. Zgadzam się z fuer, zdecydowanie nie film dla każdego. Chłopiec w pasiastej piżamie. Ten film to mnie nieźle zaskoczył. W gruncie rzeczy film posiada jeden, główny wątek. Bez żadnych powikłań fabularnych i zawiłości. Problem zaślepienia nienawiścią do Żydów to temat częsty, ogólnie znany i klepany w wielu filmach, książkach czy nawet szkole. Tutaj został przedstawiony w trochę inny sposób, ciekawy. W pewnym momencie koniec filmu jest prosty do przewidzenia, a mimo wszystko człowiek gdzieś w głębi ma nadzieję, że ten film skończy się jednak inaczej. Kreacja dwóch głównych bohaterów - małych chłopców jest rewelacyjna i aż chce się obejrzeć drugi raz. Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 09.04.2014 00:20
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Jak ktoś czytał Objawienia Sługi Bożej Anny Katarzyny Emmerich, to wie doskonale, że Pasja Mela Gibsona nie oddaje nawet połowy brutalności w swoim przekazie. Nie da się po prostu oddać wiernie tej relacji. Nie wiem czy ten film mną wstrząsnął - mógł kimś kto uważał, że Droga Krzyżowa, którą przebył Chrystus, to 3 symboliczne upadki, i przybicie do krzyża. Jednak jak się poczyta historyczne opracowania o samym przebiegu, to jest się w pewien sposób przygotowanym na to czego sie spodziewać. Po obejrzeniu "Pasji" Mela Gibsona Jan Paweł II miał powiedzieć: "To tak, jak było". Uważam, że to najwierniejszy i najbliższy prawdzie obraz ostatnich 12 godzin życia Chrystusa. Generał Nil - ten film jest na pewno wstrząsający. Historia, którą pokazuje w filmie Ryszard Bugajski to próba rekonstrukcji ostatnich lat życia legendarnego dowódcy Kedywu Armii Krajowej, generała brygady Augusta Emila Fieldorfa ps. "Nil". Opowieść rozpoczyna się w momencie jego powrotu z zesłania w głąb Związku Sowieckiego, gdzie trafił po aresztowaniu w 1945 przez NKWD i kończy wykonaniem wyroku śmierci w mokotowskim więzieniu zimą 1953 roku. Obrazowi towarzyszą retrospekcje z okresu okupacji i konspiracyjnej działalności generała, szczególnie zamach na kata Warszawy, generała SS Franza Kutscherę. To tak w bardzo wielkim skrócie. Bohater, przed którym drżeli nazistowscy zbrodniarze zamordowany przez komunistów - Polaków. Jako zdrajca. Genialny Olgierd Łukaszewicz. Wzruszające sceny, i ból niesprawiedliwości. Miejsce pochówku bohatera narodowego do dziś nie jest znane. http://www.youtub...NRhjBYYo6g - zwiastun Edytowane przez Upadly Aniol dnia 09.04.2014 00:27
![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Slytherin