Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Specjalista ds. sprzedaży
11.04.2026 14:59
śniło mi się ostatnio (znowu), że znów działają newsy na hpnecie xD ta strona zryła mi beret na zawsze xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Film, który wami wstrząsnął
Prefix użytkownikazona_Rona
"Zielona Mila" - wiele osób wspomina o tym. Zdecydowanie się zgadzam! No i oczywiście mną niesamowicie wstrząsa jeszcze film pt. "Kolor Purpury". Po prostu doskonały!
ABRACADABRA.

i42.tinypic.com/2ebwub8.gif

Prefix użytkownikaTheWarsaw1920
Nie wiem, czy słyszeliście o filmie "Mr. Nobody". Jak mnie filmy nie wzruszają to na nim ryczałem jak mały kto :C
Polecam i pożyczam chusteczki ;)

"Pamiętajcie o ogrodach - Czy tak trudno być poetą?
W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton!" ~ Jonasz Kofta
2.bp.blogspot.com/-3SkdEZrtMp8/UPtGYX1BbcI/AAAAAAAAAaA/1aV5hCY7IKI/s1600/ozdobniki.png
"Świecie nasz - daj nam,
Daj nam wreszcie zgodę,
Spokój daj - zgubę weź,
Zabierz ją, odprowadź." ~ Marek Grechuta
2.bp.blogspot.com/-3SkdEZrtMp8/UPtGYX1BbcI/AAAAAAAAAaA/1aV5hCY7IKI/s1600/ozdobniki.png
"Tak nas Panie obdarzasz, wżdy nam zawsze mało -
Za nic mamy - co mamy, więcej by się chciało." ~ Jacek Kaczmarski

Prefix użytkownikaSixth Gun
Już się wypowiadałam, no ale.
Całkowicie zapomniałam o istnieniu takiego filmu jak Olej Lorenza. Oglądałam go dosyć dawno i szczerze powiedziawszy nie do końca go rozumiałam. Mimo to w tym filmie jest coś, że całą sobą odczuwałam jego nastrój i przytłaczającą atmosferę. Nie jest obsadzony w światowej sławy gwizdy, dzięki czemu jest bardziej wiarygodny. Zgadzam się z fuer, zdecydowanie nie film dla każdego.

Chłopiec w pasiastej piżamie. Ten film to mnie nieźle zaskoczył.
W gruncie rzeczy film posiada jeden, główny wątek. Bez żadnych powikłań fabularnych i zawiłości. Problem zaślepienia nienawiścią do Żydów to temat częsty, ogólnie znany i klepany w wielu filmach, książkach czy nawet szkole. Tutaj został przedstawiony w trochę inny sposób, ciekawy. W pewnym momencie koniec filmu jest prosty do przewidzenia, a mimo wszystko człowiek gdzieś w głębi ma nadzieję, że ten film skończy się jednak inaczej. Kreacja dwóch głównych bohaterów - małych chłopców jest rewelacyjna i aż chce się obejrzeć drugi raz.
Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick.png

Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Jak ktoś czytał Objawienia Sługi Bożej Anny Katarzyny Emmerich, to wie doskonale, że Pasja Mela Gibsona nie oddaje nawet połowy brutalności w swoim przekazie. Nie da się po prostu oddać wiernie tej relacji. Nie wiem czy ten film mną wstrząsnął - mógł kimś kto uważał, że Droga Krzyżowa, którą przebył Chrystus, to 3 symboliczne upadki, i przybicie do krzyża. Jednak jak się poczyta historyczne opracowania o samym przebiegu, to jest się w pewien sposób przygotowanym na to czego sie spodziewać. Po obejrzeniu "Pasji" Mela Gibsona Jan Paweł II miał powiedzieć: "To tak, jak było". Uważam, że to najwierniejszy i najbliższy prawdzie obraz ostatnich 12 godzin życia Chrystusa.

Generał Nil - ten film jest na pewno wstrząsający.
Historia, którą pokazuje w filmie Ryszard Bugajski to próba rekonstrukcji ostatnich lat życia legendarnego dowódcy Kedywu Armii Krajowej, generała brygady Augusta Emila Fieldorfa ps. "Nil". Opowieść rozpoczyna się w momencie jego powrotu z zesłania w głąb Związku Sowieckiego, gdzie trafił po aresztowaniu w 1945 przez NKWD i kończy wykonaniem wyroku śmierci w mokotowskim więzieniu zimą 1953 roku. Obrazowi towarzyszą retrospekcje z okresu okupacji i konspiracyjnej działalności generała, szczególnie zamach na kata Warszawy, generała SS Franza Kutscherę.

To tak w bardzo wielkim skrócie. Bohater, przed którym drżeli nazistowscy zbrodniarze zamordowany przez komunistów - Polaków. Jako zdrajca. Genialny Olgierd Łukaszewicz. Wzruszające sceny, i ból niesprawiedliwości. Miejsce pochówku bohatera narodowego do dziś nie jest znane.

http://www.youtub...NRhjBYYo6g - zwiastun Tak
Edytowane przez Prefix użytkownikaUpadly Aniol dnia 09.04.2014 00:27
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: