Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Wybory/Polityka
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 10.11.2015 21:02
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Rozumiem, że niektórym żal cztery gwiazdki ściska, bo Palikot z SLD i Polską Razem nie weszli. Ja na PIS nie głosowałem, ale póki co czekam spokojnie. A nie popadam w histerię, bo ten, bo tamten. PO miała 8 lat, naród wybrał teraz inaczej, więc tak ma być, nawet musi być. Taki ten PIS straszny, to czego sam będzie rządził? Ktoś go jednak wybrał... Pretensje mieć do garbatego, że proste dzieci ma... jeszcze rządzić nie zaczęli, może po prostu spokojnie poczekać, i potem hejtować na potęgę? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 10.11.2015 21:19
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Tu się zgadzam, prawdopodobnie nie zostawią tej sprawy. Wraku Tupolewa też nie dostaną, więc twardych dowodów nie będzie. Zresztą po tylu latach i leżenia i w takim miejscu to by ich nie było. Jeśli zaczną głosić wyssane z palca teorie to będzie kompromitacja, nie tylko ich, ale głównie Polski. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 11.11.2015 19:24
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Mnie za to śmieszy, że osobom, które pisały tutaj, że głosują na PO albo zwyczajnie wolą PO od PiSu zarzucano klapki na oczach, wypisywano afery z prędkością światła, skrupulatnie, żeby przypadkiem niczego nie pominąć, a teraz, kiedy PiS cuduje od pierwszych dni i pokazuje, że będziemy mieć dokładnie powtórkę z rozrywki [2005], to się tego nie widzi, i dalej innym zarzuca histerię ^^. A już to powtarzanie w kółko, żeby dać szansę... No nikt im tej szansy nie zabierze, bo zostali wybrani i żadne z nas nie ma wpływu na to, ile ten rząd będzie trwał. Więc nie ogarniam podnoszenia tego argumentu ciągle, bo on zupełnie nic nie wnosi. To jest forum, dyskutujemy, a nagle się okazuje, że narzekać można tylko na PO, SLD i PSL, no ludzie d; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 11.11.2015 20:38
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
A te afery to wyssane z palca były? Raczej nie... Czy stoczniowa, hazardowa, Amber Gold, podsłuchowa... A tu jeszcze nic nie mamy. Dlatego zarzucanie nowemu rządowi jaki to zły będzie, bez pokrycia jest dla mnie właśnie hipokryzją. 8 bitych lat nędzy, afer, korupcji, bezrobocia... Ja pamiętam 2005 rok - każdy z moich znajomych pracował w Polsce, praca była, nikt do Holandii na zmywak nie emigrował... Nadszedł "cudowny" rok 2007 i co drugi kolega czy to w Niemczech, czy Belgii lub Francji wylądował. A mieli przecież wracać... Powracali ;p Dzięki panie wiadomy https://www.youtu...81JRx7PxxM ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 11.11.2015 20:47
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
W latach 2005-2007 z Polski wyjechały dwa miliony ludzi. Więc serio, nie idźmy w to, że za PiSu to było pracy po pachy, a za PO nagły spadek. Wyjeżdżali i wtedy i za Platformy. Nikt teraz PO nie wybrał na kolejną kadencję, bo te same mordy, bo przecież nic nowego nie zrobią, skoro nie zrobili przez osiem lat. Spoko, rozumiem to. Ale w nowym rządzie PiS znowu znalazły się dokładnie te same osoby, przez które osiem lat temu były największe afery. Dlatego dla mnie to ma pokrycie, bo to są nadal te same łajzy, co wtedy. A co do tej korupcji (znowu...) to serio, jak zobaczę na własne oczy, że jakiemukolwiek rządowi na świecie uda się to zjawisko wyplenić, to będzie chyba jakiś cud. To zjawisko nigdy nie zniknie, dopóki ludzie żyją na tym świecie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 11.11.2015 21:15
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Nie dziwi mnie, że wyjeżdżają. Mój kolega robi w Niemczech dokładnie to samo co robił, w Polsce. Oczywiście skala biznesu Niemca jest 100 razy większa. Tylko zarabia cztery razy tyle u Niemca niż, w Polsce na swoim. Coś tu chyba nie tak. Żeby było śmieszniej to jego dziadek pracował, w III Rzeszy jako robotnik przymusowy. Nie będę zawczasu jechał po PiS-ie tylko dlatego, że pewne osoby są, hmm.... "wysoce niepokojące", a ich poprzednie zachowania bardzo źle rokują. Utworzyli taki rząd to niech rządzą. Niestety Formuła "socjalnej Unii Europejskiej", już się zużyła, więc lepiej z pewnością nie będzie. Teraz trzeba ostro walczyć o swoje, w stylu brytyjskich eurosceptyków i Orbana. Liczę, że obecny rząd będzie, w tym zdecydowanie lepszy od poprzedniego. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 11.11.2015 21:20
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Masz rację, też nie ogarniam tego zarzucania osobom, które głosowały na PO klapek na oczach, bo za rządów PiS wcale nie było dużo lepiej. A już fakt, że w rządzie znowu znalazł się owładnięty obsesją wariat, który uważa, że katastrofa samolotu w Smoleńsku to zamach, jest co najmniej przerażający. Jak ludzie, którzy mają takie problemy ze sobą i swoim własnym umysłem, mają dobrze rządzić krajem? Jak chcieć tu zostać? Inna sprawa, że emigracja to coś, co było nieuniknione, ale nie tylko za rządów PO, bo wczesniej ta fala emigracji się rozpoczęła. Ale po co ci emigranci mieliby wrócić? Nikt nie sprawi, ze nie dość, że praca nagle się znajdzie, to jeszcze stawka będzie taka sama jak np. W Niemczech. Ja sama planuję emigrację, bo nie chcę harować jak wół za marne grosze i płacić ogromnych sum na świadczenia, z których i tak nie mogę skorzystać, bo np. Na wizytę u ortopedy mogę sobie poczekać 2 lata, a do kardiologa, do którego powinnam chodzić co pół roku, mogę się wcale nie załapać. Na cholerę płacić ponad 1000zł na ubezpieczenia, skoro nic nie dają? No, ale zus nie zniknie od tak. Co do pomysłów PiS - nie wiem po co znowu mącić w wieku szkolnego, to głupota. Kwestię in vitro też powinni zostawić w spokoju. Likwidacja gimnazjów? W sumie po co? Tylko czekam aż calkowicie zabronią aborcji albo antykoncepcji, a za brak krzyża w domu będą ścigać z urzędu... "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 11.11.2015 21:51
|
Tylko czekam aż calkowicie zabronią aborcji albo antykoncepcji, a za brak krzyża w domu będą ścigać z urzędu... Boże, takiej propagandy to by sam Goebbels się nie powstydził, serio. Ja tam rozpaczać nie zamierzam, i podobnie jak błąd logiczny w histerię popadać nie będę. Mniemam, że tu sami demokraci. No więc jak to jest? Nie zamierzacie uszanować demokratycznego wyboru? Trzeba było iść, zagłosować inaczej, a nie teraz brzydko mówiąc w majtki robić, bo Macierewicz i Ziobro są w rządzie. A kogo się tam spodziewaliście? Dla mnie żadna niespodzianka, że jest Gowin, Kamiński, Kempa czy Jurgiel. Z suchymi faktami się raczej nie dyskutuje. A statystyki czarno na białym wskazują, że to za rządów Platformersów najwięcej rodaków stąd wyjechało. Czasem odnoszę wrażenie, że w Polsce do władzy Hitler do spółki ze Stalinem doszli... Tragedia, i pompowanie tej eskalacji nienawiści. A już fakt, że w rządzie znowu znalazł się owładnięty obsesją wariat, który uważa, że katastrofa samolotu w Smoleńsku to zamach, jest co najmniej przerażający Proszę o jeden dowód, który bez wątpienia wykaże, że zamachu nie było. Ja mam takie zdanie, że po prostu nie wiem co tam się stało. Nie twierdzę, że był zamach, ale też z uporem maniaka nie będę twierdził, że wszystkiemu winna "pancerna brzoza". Z jednej strony się psioczy na Putina, że taki zły, że tę biedną Ukrainę atakuje, a z drugiej z własnych rodaków robi się oszołomów, bo mają inne zdanie od naszego. "Po owocach ich poznacie" - póki co jeszcze nie ma zarodka tych owoców. Dlatego spokojnie, przeżyliśmy pana Tuska przeżyjemy i panią Szydło. A nawet pana Antoniego ^^ Edytowane przez batalion_88 dnia 11.11.2015 22:11
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 11.11.2015 22:04
|
Keira nie mieszaj jednego z drugim, bo tego właśnie najbardziej nie znoszę. Nikt nie zamierza zabraniać antykoncepcji, dorosłym ludziom. Niech się trują na własną odpowiedzialność i za własne pieniądze, a potem płaczą, że nie mogą mieć dziecka. W Szwajcarii, wykształcone i zamężne kobiety, podobno już unikają tych świństw. Bo potrafią stosować metodę objawowo-termiczną, wspomaganą mikroskopowym badaniem obrazu śliny i innymi nieinwazyjnymi technikami. I przy okazji zawczasu reagować, gdy dzieje się coś nie tak, w tej dziedzinie zdrowia. Dlaczego nie, w Polsce. Bo mąż alkoholik nie umie nad sobą zapanować? Możliwe, ale częściej się nie chce, lub nie wie jak. Feministki tego nie uczą, bo im koncerny płacą za promocję innych środków. Ja za czyjeś prywatne trucie nie mam zamiaru dopłacać z podatków, bo są inne potrzeby. To samo do in vitro i nie będę się powtarzał dlaczego. Dzieci poczęte powinny być maksymalnie chronione, bo to człowiek. Prawnie ma nawet zapewnione dziedziczenie i to jeszcze zanim się urodzi, ale jak chory to już nie człowiek i do zlewu. A z ty krzyżem to sobie poleciałaś. Będą kary za coś innego, ale jak islamiści przejmą władzę i ale wtedy nikt nawet nie zipnie. Szariat, szariat, szariat i feministki też "zabandażowane" w czarne płótno. A szykany i prześladowania za krzyż, to już były i są, tam gdzie rządzili lewicowi ateiści. U nas najwyżej jakiś nadgorliwy proboszcz naskoczy. Akurat mam takiego, pasterza o paranoicznej osobowości. Edytowane przez blad logiczny dnia 18.11.2015 10:43
Błąd mam zawsze przed sobą.
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 11.11.2015 22:14
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Gdzie Ty niby w mojej wypowiedzi widzisz nienawiść? Chyba szukasz jej na siłę, jak Macierewicz dowodów zamachu . Mam nadzieję, że ludzie się ostro przejadą na rządach PiSu i może następnym razem zagłosują na kogoś świeżego, a nie w kółko na te same partie, które i tak nic na lepsze nie zmienią. A co do emigracji - zaczęła się już za rządów PiS, narastała i pewnie dalej tak będzie, bo tu nie ma perspektyw. Ja sama jeszcze w liceum mówiłam, że nie chcę wyjeżdżać, ale z czasem zmieniłam zdanie, bo nie jestem szczęśliwa mając beznadziejne perspektywy znalezienia w miarę dobrze płatnej pracy, albo w ogóle jakiejkolwiek pracy, zwłaszcza, że w moim mieście tej pracy praktycznie nie ma, a z kolei w żadnym innym w Polsce nie chciałabym żyć. Ludzie, którzy badali samolot i zwłoki potwierdzili, że nie ma mowy o zamachu, bo nie ma żadnych śladów, wskazujących, na to, że to był zamach, wielokrotnie było już o tym mówiono. Inna sprawa, że na zamachu ktoś powinien skorzystać. Czy po tym jak ten samolot spadł ktokolwiek odniósł jakąkolwiek korzyść? Nie sądzę. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 17.11.2015 20:13
|
Szczerze mówiąc myślałam, że trochę dłużej przyjdzie mi poczekać na jakieś afery z udziałem nowego rządu i prezydenta, ale przyznam, że nawet ja jestem zaskoczona, że tak szybko poszło. 1) próba wykopania sędziów TK wybranych jeszcze w październiku i robienie rozmaitych podejść, najpierw zaskarżając ustawę o TK, a teraz cudując z nowelizacją ^^. 2) Prezydent Duda ułaskawił dzisiaj Mariusza Kamińskiego, tłumacząc się tym, że Kamiński nie miałby dostępu do tajnych akt. No cóż, trzeba było myśleć o tym zanim powołano go na szefa służb... 3) Przegłosowanie zmian w regulaminie komisji ds. służb specjalnych - złamanie zwyczaju parlamentarnego, działanie wbrew własnemu stanowisku za czasów, kiedy PiS był opozycją. To nagranie właściwie wyjaśnia wszystko - https://www.youtu...rA9w1NB22c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bruja |
Dodany dnia 17.11.2015 20:58
|
![]() Postów: 99 Dom: RavenclawPunkty: 207 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 12.09.14 |
fuerte napisał(a): Szczerze mówiąc myślałam, że trochę dłużej przyjdzie mi poczekać na jakieś afery z udziałem nowego rządu... To by oznaczało, że PiS się czegokolwiek nauczył od czasu, kiedy rządził ostatnio. Widać zapowiada się powrót 'wesołego' rządu. Dla rozluźnienia nastroju https://scontent-...e=56ED0B39 |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 17.11.2015 21:07
|
A, jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to Gowin chce "zlikwidować studia gejowskie i lesbijskie". Myślę, że powinniśmy jak najszybciej zbadać, czy przypadkiem nie studiujemy na takim kierunku, bo możemy zostać na lodzie. Wpisujcie miasta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 17.11.2015 21:10
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Bezpieczeństwo wewnętrzne, można by pod pewnym kątem za gejowskie kierunek, ale generalnie bezpieczeństwo jest ważne, np. W więzieniu, pod prysznicem. Tam każdy musi walczyć o własne bezpieczeństwo wewnętrzne, kurczę zajeżdża homoseksualizmem ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 17.11.2015 21:21
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Hmm, nigdy nie nazwę "kretynem" kogoś kto głosował na PiS, bo nie chciałabym przypadkiem urazić tych, którzy naiwnie im zaufali. Nie nazwę tak też tych co głosowali na te mniejsze partię (z tych samych powodów). Ale z czystym sumieniem czuję, że mogę nazwać kretynem każdego kto wierzył - chociaż nie, nie wierzył (wiara to córka naiwności) a był PEWIEN - że koniec rządów PO to koniec z aferami. Z wymienionych przez fuerte nie wiem, która jest moją ulubioną... chyba 2. Wiedziałam, że p. Duda go ułaskawi, po prostu wiedziałam. Wiem, że to wszystko NIE jest śmieszne, jest przerażające, ale jedne co mi pozostaje to się śmiać, bo do płaczu jeszcze okazje będą. Nie zdziwię się jak za chwilę wejdzie zmiana w Konstytucji i za 4 lata nie będzie wyborów, bo partia dożywotnio dostanie władzę Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 17.11.2015 21:43
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Administracja jest lesbijska, bo więcej tam dziewczyn niż facetów. Załamałam się jak usłyszałam, że Duda ułaskawił Kamińskiego, serio. Z jakiej paki to zrobił? Nienawidzę tego obłudnego gościa i jego uśmiechu. Nie jest moim prezydentem. Nie jestem prezydentem większości z nas. Jest prezydentem PiSu i sługusem Kaczyńskiego... Ale o tym chyba wiedzieliśmy od dawna. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 18.11.2015 07:37
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Taki trochę off top, choć nie do końca - wiecie może, kiedy są wybory w Niemczech? Te wybory, które zadecydują, co dalej z Makrela? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 18.11.2015 08:46
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Mikasa napisał(a): wiecie może, kiedy są wybory w Niemczech? Te wybory, które zadecydują, co dalej z Makrela? http://www.bundes..._node.html Co 4 lata a ostatnie były w 2013, o ile dobrze ogarniam? ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 18.11.2015 11:25
|
Fuerte zauważyłem tę wypowiedź na sb. Państwo Islamskie istotnie morduję też muzułmanów i pewnie liczbowo więcej niż chrześcijan bo to, w końcu kraj muzułmański. Nie o liczby tu chodzi, tylko o ich status i pytanie kto ma ich bronić, jeśli nie Europa. Ich status jest podobny do Słowian pod panowaniem III Rzeszy. Jednak kraje europejskie blokują lub zbywają milczeniem wszelkie dyskusje na ten temat. Bo tu rządzi lewactwo, tak Razor BMW, l e w a c t w o. Staram się nie nadużywać tego słowa. To właśnie te siły wprowadzały politykę multikulturowości, jako narzędzie walki z o zmianę mentalności i kultury europejskiej. Nie wiem jak można być tak naiwnym, by wierzyć, w możliwość integracji kogoś kto wysadza się, w powietrze aby zabić jak najwięcej ludzi. To jest szczyt głupoty. W krajach muzułmańskich bezczelnie wykorzystuje się przeciw chrześcijanom "prawo o bluźnierstwie". W Europie terrorysta zabija nożem człowieka na ulicy, krzycząc "Allah jest wielki", a brytyjskie media deliberują sobie, że przecież urodził się on, w Afryce i rodzinie chrześcijańskiej. A to że przeszedł na islam, to tylko tak sobie, bo może miał napad złego humoru. Więc zapewne nauczył się tego czytając Ewangelię? Ja uważam iż raczej "Dzieje Apostolskie", bo tam przecież pisze " Herod), ściął mieczem Jakuba". Chyba nie uważasz, że za chrześcijanami powinna ujmować się Turcja, bo mi wystarczy to jak zajęła się Ormianami, lub Iran. Europa Zachodnia to moralny trup, rządzony przez idiotów, którzy prowadzą obywateli niczym owce na rzeź. Dawno zatraciła zdrowy rozsądek. Błąd mam zawsze przed sobą.
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 18.11.2015 12:23
|
Nie mam pretensji do ludzi, którzy się ujmują za chrześcijanami prześladowanymi i mordowanymi poza granicami Europy. Po prostu, moim zdaniem, używanie tego argumentu jako miecza i jeszcze próbowanie wszystkim wcisnąć, że na BW giną tylko i wyłącznie chrześcijanie, to taka sama manipulacja, o której prawicowcy trąbili przez ostatnie 8 lat. No i jeśli już chcemy wszystko zwalać na lewicowych polityków, którzy do Europy masowo sprowadzili uchodźców, to może warto się na chwilę zatrzymać i zastanowić, czy to do końca prawda. Weźmy sobie Francję, bo ona zbiera teraz plony takiej polityki - zamachy, powtarzające się, zaczęły się tam w późnych latach 70. XX wieku, za czasów prezydenta z partii demokratyczno-chrześcijańskiej. Można się cofnąć jeszcze do lat 60. kiedy Algieria uzyskiwała niezależność od Francji, wtedy dość potężna liczba Algierczyków napłynęła do Francji, a pozwalał na to de Gaulle, który, jak wiadomo, lewakiem nie był. Drugi kraj, który się wskazuje jako odpowiedzialny - Niemcy. Za czasów największych migracji władzy nie dzierżyli wcale lewacy, a znowu partie mniej lub bardziej prawicowe, centrowe, chadeckie. Rozumiem, że obecnie w dobie obrony przez lewicowców wartości, którymi prawica zdaje się raczej gardzić, bardzo łatwo jest zrzucić winę właśnie na tych ludzi, nie zauważając zupełnie początków. A od "lewaków" się wcale nie zaczęło. Nie chodzi mi o przerzucanie winy z jednych na drugich, bo winnego zawsze bardzo łatwo można wskazać, ale skoro wszyscy psioczą na współczesne media, które zakłamują rzeczywistość, no to bądźmy konsekwentni. Bo manipulacje idą z obu stron barykady. Nie twierdzę, że obecna polityka jest idealna, bo gdyby była, to nie dochodziłoby do takich scen jak w Paryżu. Natomiast argumenty, jakie podają prawicowcy ogólnie ograniczają się do tego, że należy wszystkich muzułmanów, co do jednego, wysadzić w powietrze. Albo wysłać ich z powrotem skąd przybyli, niech się tam wymordują, to będzie spokój. Mam wrażenie, że takie rzeczy mogą pisać tylko ludzie, którzy każdą sprawę w codziennym życiu załatwiają pięścią i kastetem. Bo, oczywiście, różnica kulturalna między Europą a krajami islamu jest olbrzymia, ale skoro tak gardzi się muzułmanami, to dlaczego sami chcemy używać takich samych metod jak oni? Na tym właśnie polega różnica, że tutaj jest cywilizowany świat i nikogo się już nie nabija na pal na środku placu ku uciesze ludu. I jasne, z terrorystami nie można w ogóle dyskutować, tylko ich likwidować jak najskuteczniej. Ale szkoda, że nikt nie widzi, że cały muzułmański świat solidaryzował się z Paryżem, potępiał działania ISIS i nikt z tych ludzi nie skakał z radości, że zginęło 130 osób. A każda dyskusja się sprowadza do tego, że każdy muzułmanin chciałby, żebyśmy tańczyli jak on zagra i że w ogóle wszyscy są niebezpieczni, wszyscy są terrorystami, brudasami i w ogóle do pieca z nimi. W ogóle sorry, bo miałam się nie wypowiadać na ten temat wcale. Nie twierdzę absolutnie, że to co wyżej napisałam, to Twoje słowa blad_logiczny, ale cała dyskusja o tym, że całe zło świata to wina uchodźców, którzy sami giną z rąk terrorystów przypomina mi o argumencie "gdyby kobiet nie było, to nie byłoby gwałtów". A i co do tej integracji - nikt się nie chce integrować z terrorystami, ale mówienie, że muzułmanie się nie integrują wcale, to też przekłamanie. Wystarczy posłuchać wypowiedzi samych Francuzów, na kilka dni po zamachu, kiedy sami wskazywali na to, że nie znienawidzą swoich muzułmańskich kolegów z pracy czy uczelni tylko dlatego, że terroryści organizują zamach w imię tej samej religii. A była to odpowiedź na reakcje Polaków w internecie. Mnie się wydawało, że w skoro w Polsce jest za każdym razem święte oburzenie, jak ktoś mówi, że każdy katolik to świr, katotalib, a katolicyzm do ciemnogród i wszyscy to moherowe berety, to powinniśmy dostrzec, że takie samo myślenie w stosunku do muzułmanów, jest równie głupie i krzywdzące. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Gryffindor

Ravenclaw

. Mam nadzieję, że ludzie się ostro przejadą na rządach PiSu i może następnym razem zagłosują na kogoś świeżego, a nie w kółko na te same partie, które i tak nic na lepsze nie zmienią. 

Hufflepuff

Herod), ściął mieczem Jakuba". Chyba nie uważasz, że za chrześcijanami powinna ujmować się Turcja, bo mi wystarczy to jak zajęła się Ormianami, lub Iran. Europa Zachodnia to moralny trup, rządzony przez idiotów, którzy prowadzą obywateli niczym owce na rzeź. Dawno zatraciła zdrowy rozsądek.