Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Wybory/Polityka
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.11.2015 10:28
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
A ja dodam skromnie, że prezydent Duda nie mógł ułaskawiać Mariusza Kamińskiego, bo podobno nie był jeszcze prawomocnie skazany na te 3 lata. Dlatego paradoksalnie uniewinnił kogoś komu jeszcze winy nie udowodniono... Polityka, już mi się znudziła... Kukiz też daje popis ;p ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Barlom |
Dodany dnia 20.11.2015 19:07
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1037 Dom: HufflepuffPunkty: 15578 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
Ja z kolei słyszałem taką plotę, że Kamiński był skazany przez sąd niższej instancji i się od tego odwoływał do tych wyższych instytucji sądowych, a żeby prezydent mógł go ułaskawić, to Kamiński musiał zrezygnować z apelacji, czyli poniekąd zgodzić się na decyzję wcześniejszą sądu. Jak dla mnie to jest aż nazbyt pokręcone i mimo iż logiczne, to bardzo nieintuicyjne dla mojego małego rozumku, który nie jest w stanie ogarnąć zawiłości politycznych, szczególnie jak te zawiłości zaplączą się w prawie ![]() Niemniej jednak robi się coraz ciekawiej. Najpierw ułaskawienie, potem powołanie na nowo komisji smoleńskiej, zmiany w ustawach o zwierzchnictwie wojskowym w kilkanaście godzin i podobno jakieś naloty CBA na ludzi. Eh, wiedziałem, że po tych wyborach niewątpliwie wiele się zmieni, choć mam obawy czy naszemu kraju to wyjdzie na dobre. Mistrz opisów Mistrz podpadania wszystkim jeśli chcesz się na kimś zawieść pisz, a na pewno w czmś podpadnę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 20.11.2015 19:15
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Co do tego, co Duda mógł, a czego nie mógł, to są różne stanowiska znawców prawa. Kamiński nie został prawomocnie skazany i jedna interpretacja sędziego SN wskazuje, że Duda miał prawo skorzystać ze swojej prerogatywy, ale warunkiem było to, czy takie ułaskawienie nie będzie godziło w interes publiczny. Chociaż faktycznie jest to raczej krytykowane stanowisko. Natomiast, zostawiając to, czy to ułaskawienie było zgodne z prawem, czy nie można chyba uznać, że było jego nagięciem w stronę, która pasuje obecnej władzy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 22.11.2015 12:21
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
I najnowszy sondaż dla TVP: PIS - 35% PO - 18% Kukiz15 - 10% Nowoczesna - 10% Korwin - 6% PSL - 4% Zjednoczona Lewica - 4% Razem - 3% Jak oceniacie taki sondaż? Zaskakuje Was czy może właśnie takich notowań poszczególnych partii się spodziewaliście? Przyznam szczerze, że ja się nie spodziewałem aż takiej znowu przewagi PIS-u nad pozostałymi ugrupowaniami politycznymi... Swoją drogą to pewnie jeszcze za wcześnie od poprzednich wyborów jest. No i z PO jest chyba tak, że tam niezły rozłam się szykuje. Schetyna, Siemioniak i ten trzeci będą kandydować na prezesa partii. No i mimo wszystko Petru z Nowoczesną może im jeszcze kilka procent elektoratu zabrać. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 25.11.2015 16:27
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
http://wiadomosci...omosc.htmlTo nie jest mój rząd. Wstyd mi za nich. Niech sobie z tyłu jeszcze rząd krzyży postawią zamiast flag, to w ogóle będzie najwspanialej... ![]() Always ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 30.11.2015 15:03
|
Moim zdaniem to zachodnie media już po prostu nie mają o czym pisać zwyczajnie... Wielka mi afera, że zabrakło tej "flagi" UE. Co to jakiś przymus ma być czy jak? Ja tam bynajmniej nie dramatyzuję. Mi się nasza podoba, ale ta cała europejska nie bardzo do mnie trafia. Co będzie jak UE się rozleci w drobny mak? Już dziś widać tak wielkie podziały między państwami członkowskimi jakich do tej pory nie było. Nie powiem, że ta flaga to szmata jak posłanka Pawłowicz, bo w końcu nikt nas do tego Euro-kołchozu nie pchał na siłę, a sami tam sobie weszliśmy, referendum też było na TAK. No i może warto dodać, że św. Jan Paweł II też był za wejściem Polski do UE jak zdecydowana większość hierarchów Kościoła. Dlatego teraz mówienie, że Kościół nie chciał integracji z Europą jest totalną bzdurą. No, ale chyba sami pasterze zobaczyli jaki to tam najdelikatniej mówiąc bałagan panuje, ile korupcji, moralnej zgnilizny, brak poszanowania czyjejś wiary, poglądów, szerzenie wszystkiego co tylko niechrześcijańskie: homoseksualizm, gender, aborcja, eutanazja, in-vitro, związki partnerskie. Francja, Belgia, Holandia, w pewnym sensie Niemcy. Jakby nie patrzeć Europa ma korzenie chrześcijańskie. Te kraje za lat naście przestaną praktycznie istnieć. Tacy muzułmanie mają po siedmioro-ośmioro dzieci, i wciąż się tam osiedlają. A tacy statystycznie Niemcy jedno dziecko i do widzenia, bo po co, bo na co... I nie trzeba będzie ładunków wybuchowych i samochodów - pułapek. W naturalny sposób islamiści wchłoną kraje Europy Zachodniej. Ciekawe jak tylko w imię tolerancji i poprawności politycznej lewicowcy i zieloni wytłumaczą zwyczajnym obywatelom, że teraz meczety są świętością i Allach Jedynym Bogiem. No bo w innym wypadku skrócenie o głowę i koniec żywota na tym łez padole. Problem jeszcze w tym, że muzułmanie nie za bardzo "kochają gejów i lesbijki, nie wspominając już o jakichś transwestytach czy transseksualistach. W krajach islamskich takich ludzi się zwyczajnie wsadza do więzienia - w najlepszym wypadku. Bo w najgorszym publicznie kamieniuje lub podrzyna gardziołko... No, ale zaprosimy ich tu jeszcze milion dwieście osób, bo nas stać, bo trzeba się solidaryzować, brać przykład z Niemców. Tymczasem już nawet Macedończycy mur budują. I szczerze mówiąc popieram takie inicjatywy. Trzeba ten skok na naszą cywilizację zatrzymać, bo innej rady nie ma. Ostatnio widziałem jak ponad dwudziestu policjantów zostało rannych (właśnie Macedonia), bo ci rozwścieczeni imigranci rzucali w nich czym popadanie. I byli tam obywatele Maroka. Dlatego gadanie, że to tylko ci biedni uchodźcy z Syrii chcą się przedostać, żeby nie zginąć jest bzdurą kompletną. Zdecydowana większość po prostu ucieka po socjal i święty spokój. Tak jak ci mężczyźni (bardzo młodzi) drący buzie: "Chcemy do Niemiec!" Oni się tu na chama wdzierają i tyle. IM się należy... Pomijam już kwestię, że dla mnie to ludzie bez honoru. Zamiast walczyć o swój kraj wolą po prostu uciec - nie mówię o dzieciach i kobietach rzecz jasna. A inni islamiści tylko to wykorzystali, żeby jak najwięcej dla siebie skorzystać. Dlatego polityka obecnego rządu w sprawie imigrantów przynajmniej mi się podoba. Pomoc tak, ale z rozsądkiem i trzeźwym spojrzeniem a nie bezgraniczną głupotą i naiwnością. Humanitarna, żywność, ubrania, leki - ok. Pomagać trzeba, ale tym potrzebującym. Problem w tym, że nikt nam słowa i gwarancji nie da, że ten biedny uchodźca po kilku latach życia w ciepłym mieszkaniu nie przypomni sobie raptem wersetu z Koranu, który mówi o zabijaniu niewiernych i Dżihadu. I jeszcze co do flagi UE, to mi się to kojarzy z flagą ZSRR. Tam też obok biało-czerwonej musiała być obok zaraz ta "przyjaciół zza wschodniej granicy" - tak do 1956 roku w zasadzie. Potem "starczała" obok polskiej flagi tylko czerwona... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 11.12.2015 15:50
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Zmieniłam trochę temat, bo wybory mamy już za sobą, a dyskusja o polityce nadal trwa. Trochę mnie zastanawia, że od jakiegoś miesiąca sporo się dzieje, a dyskusja trochę ucichła. Nie chcę do końca rozwijać dyskusji o Trybunale Konstytucyjnym pod kątem ściśle prawnym, ale zastanawia mnie, z czego wynika tak niska frekwencja przy protestach organizowanych przed siedzibą TK? Kilka manifestacji już było, jutro szykuje się kolejna, na którą zaprasza opozycja. Czy to wynika z tego, że ludzie nie rozumieją o co chodzi, czy może z tego, że mają w **** demokrację i nie zdają sobie sprawy z tego, że działania rządu mogą wpłynąć też na ich życie? A może powód jest jeszcze inny i to wciąż wynika ze zmęczenia rządami Platformy? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 11.12.2015 16:25
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Mi się wydaje, że ludzie nie są wystarczająco wyedukowani i nie zdają sobie sprawy co oznaczają kolejne kroki Prezydenta i rządu w sprawie TK, TK nie jest tak znany, że się tak wyrażę, jak sejm, senat, Rada Ministrów z jej Prezesem i Prezydent i moim zdaniem ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co to całe zamieszanie oznacza i jakim jest zagrożeniem. Soory za chaos w mojej wypowiedzi, ale mam mętlik w głowie. ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 11.12.2015 16:39
|
Mi z kolei wydaje się, że ludzie wciąż są zmęczeni rządami Platformy właśnie. Może mają wciąż żywo w pamięci dziesiątki tych afer i skandali. Tak myślę, choć oczywiście mogą sobie nie zdawać sprawy z tego czym w ogóle TK jest. No i raczej tłumy nie przyjdą, bo każdy ma własne problemy i jest już serdecznie znudzony polityką, wyborami i tą całą medialną otoczką. Będzie też kontrmanifestacja, i nie zdziwię jak będzie po prostu liczniejsza.Z drugiej strony, to PO sama sobie winna - pierwsi zaczęli "kombinować" z tym TK, bo tych dwóch sędziów za ich rządów nie było wybranych zgodnie z Konstytucją właśnie. No i w mediach tak o tym nie trąbili non stop 15 godzin na dobę. Tyle, że PIS nie powinien teraz się "odgrywać"w ten sposób. Mam tylko nadzieję, że nie grozi nam "polski Majdan"... Edytowane przez batalion_88 dnia 11.12.2015 16:44
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 11.12.2015 20:24
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
batalion_88 napisał(a): Mi z kolei wydaje się, że ludzie wciąż są zmęczeni rządami Platformy właśnie. Nie. Po prostu są zmęczeni polityką sensu stricte, nie partią. Mają ją gdzieś, byle im się lepiej żyło. Może mają wciąż żywo w pamięci dziesiątki tych afer i skandali. Marny argument, PO nie próbowało majstrować przy konstytucji i błaźnić demokrację. Z drugiej strony, to PO sama sobie winna - pierwsi zaczęli "kombinować" z tym TK, bo tych dwóch sędziów za ich rządów nie było wybranych zgodnie z Konstytucją właśnie. No i w mediach tak o tym nie trąbili non stop 15 godzin na dobę. Ależ ja Ci napiszę jaki jest problem. https://pl.wikipe...man_Hauser https://pl.wikipe..._Jakubecki https://pl.wikipe...5%9Alebzak https://pl.wikipe...82aw_Sitek https://pl.wikipe...zej_Sokala Wybrani przez PO. NIEZWIĄZANI z partią. A co oferuje PiS? Aktualnego posła z ramienia PiS - Pszczółkowski były senator z ramienia PiS - Cioch członek konferencji smoleńskich (Morawski) przewodniczącą Wydziału Pracy i Ubezpieczeń Społecznych Sądu Okręgowego w Poznaniu, bez tytułu naukowego (Przyłębska). Widzisz pewną małą, drobną różnicę? Rozumiem, mgr. może być sędzią trybunału? Tyle, że PIS nie powinien teraz się "odgrywać"w ten sposób. Oczywiście że mogą, w myśl zasady "Teraz K#@@# My!" Mam tylko nadzieję, że nie grozi nam "polski Majdan"...[/quote] Nie, bo nic nie zrobią dopóki opozycja się nie ogarnie. A że mamy prezydenta który powinien być sądzony przez TS za jawne łamanie konstytucji... to już inna sprawa. Beata Kempa ogłosiła, że nie opublikuje wyroku TK z 3 grudnia bo, jej zdaniem (SIC!!!), wyrok jest nieprawomocny gdyż obradował w składzie pięcioosobowym zamiast w pełnym składzie (SIC!) Nie no, oni chcą bym umarł ze śmiechu czy co? Edytowane przez RazorBMW dnia 11.12.2015 18:34
![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 11.12.2015 20:52
|
Mnie się wydaje, że to faktycznie chyba jest wynik wszystkiego po trochu. I być może jest jeszcze za wcześnie, żeby się obudzić i organizować protesty na szerszą skalę. Na razie jesteśmy na etapie jechania równo po opozycji, która namawia do ruchów obywatelskich. Znaczna część obywateli ma to jednak w ****, co z jednej strony jest zrozumiałe, bo ci ludzie faktycznie czekają aż coś się realnie w ich życiu zmieni, aż dostaną te pięćset złotych na dziecko i wreszcie będą mieli lepiej płatną pracę. Tylko, że z drugiej cała ta afera o TK hamuje działania rządu albo, co gorsza, spowoduje, że oni coś za zamkniętymi drzwiami wymyślą znacznie bardziej niebezpiecznego. Nie wspominając o tym, że na razie głosujący na PiS przecierają oczy ze zdumienia, bo nikt nie pisał się na łamanie prawa. Na razie nie ma pójścia w kierunku spełniania obietnic wyborczych, a jest wycofywanie się z nich i przydzielanie eskorty wojskowej miesięcznicom smoleńskim, wycofywanie pieniędzy na armię, wieszanie w salach sejmowych krzyża zamiast zegara, czyli ogólnie zajmowanie się nie tym co trzeba. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 11.12.2015 22:13
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Miałem sobie dać spokój i przestać się emocjonować zajmować tym chamstwem i dziecinadą, jaką uprawiają środowiska odsunięte od władzy. Jednak wczoraj wczoraj z przymusu czekając, w przychodni trochę sobie tego obejrzałem. Cała ta szopka pod górnolotnymi hasłami obrony demokracji, to jedna wielka obłuda. PO 8 lat bezczelnie budowała układy, przy wsparciu sobie podobnych partyjek i mediów, więc teraz podnosi larum. Do ostatniej chwili ustawiali i zawłaszczali co tylko mogli, z Trybunałem Konstytucyjnym na czele i też mieli gdzieś prawo. Teraz skarżypyty malutkie, szczują na własny kraj instytucje UE i Parlament Europejski. Wszystkie media wiadomego pokroju podnoszą piekielny jazgot, bo im się układy walą. Wszystko to już wcześniej było na Węgrzech, kiedy Orban pogonił poprzedników. Teraz dzieje się dokładnie to samo, w Polsce. Nie przepadam za PiSem, ale skoro nikt rozsądny nie mógł tego powstrzymać, to niech zrobi to ktokolwiek. Pewnie popełnią przy tym dużo błędów i będzie trochę chaosu, ale to trzeba zrobić. Niech mi tylko media, którym te cwaniaczki zapewniały pełną samowolę teraz nie szczują, a zwłaszcza nie publikują wypowiedzi zagranicznych polityków. Takich co niby strasznie troszczą się o Polskę i jedność Unii, bo tak naprawdę, to oni troszczą się o wpływy i rynek zbytu dla towarów ze swoich krajów. Moje swobody i zwykłych ludzi nie są zagrożone. Bać się powinni aferzyści i media polskojęzyczne, które rościły sobie miano absolutnej wyroczni. Przykro mi, nie będę płakał, jak jeden czy drugi straci posadkę, w publicznej telewizji. Gdzie do tej pory siał propagandę, toczył wojenki i jeszcze udawał, że broni interesu publicznego. Bronił swoich własnych spraw i kolesi, za publiczne pieniądze. Bo to co wyprawiali niektórzy, to nie było i nie jest żadne dziennikarstwo. Wcale nie sądzę aby ci co przyjdą będą lepsi. Będą tylko mniej bezczelni, przynajmniej przez jakiś czas. Edytowane przez blad logiczny dnia 12.12.2015 10:42
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 12.12.2015 10:15
|
A ja Wam powiem, że mnie z kolei dziwią te sondaże ostatnie. W jednym z nich PiS ma 33% a PO 15%, w następnym Pis już 35% a PO 18%. Dodać warto, że na drugie miejsce "wypłynął" Ryszard Petru i jego Nowoczesna. Kukiz15 też wchodzi za każdym razem, z PSL i KORWINEM różnie. No i dziś patrzę na najnowszy sondaż dla TNS Polska i dowiaduję się, że na PiS chce zagłosować 42% badanych, a na PO... 17%. Tak się zastanawiam skąd aż takie rozbieżności. Z jednej strony non stop się pisze, mówi i krzyczy o "zamachu na demokracje", "zbliżaniu się Prezydenta Dudy pod Trybunał Stanu", "łamaniu prawa". I to na każdej stacji, non stop - otwieram oczy i słyszę w radiu zwrot: "Nieprzestrzeganie Konstytucji". Zamykam oczy wyłączam telewizor i widzę posłankę Piterę oznajmiającą, że wolność i demokracja są zagrożone itd. Zastanawiam się czasem czy PO tym słusznym czy nie histeryzowaniem samo sobie grób wykopało. Petru ich pewnie wchłonie, bo to on jest chyba w obecnym momencie utożsamiany z "prawdziwą opozycją" a nie politycy i działacze Platformy Obywatelskiej, którzy rządzili 8 lat i też mieli "swojego" prezydenta, marszałka sejmu i senatu oraz pełnię władzy. Może nadal są kojarzeni z "partią władzy". I ostatni news: Ojciec Tadeusz Rydzyk obraził się na Kancelarię Prezydenta Dudy, i miał oznajmić, że trzeba napisać tam i zerwać wszelką współpracę. Poszło ponoć o jakąś dyskryminację TV TRWAM. To tak pobocznym torem tylko. A co do demonstracji, to ja zostaję w domu i czekam na rozlosowanie grup na EURO 2016. Kompletnie mi się nie chce, i jakoś dziwnym zbiegiem nie czuję się jakoś inwigilowany i prześladowany przez nową władzę. Dlatego poczekam co dalej będzie - a że będzie się dalej działo, to chyba każdy z nas już wie... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 12.12.2015 10:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Napiszę to tylko raz, bo już rzygam tematem. Po pierwsze: zgadzam się z tym, co powyżej napisał blad logiczny. Po drugie - Petru to wilk w owczej skórze, którego media będą nam wciskały do gardła przez najbliższe 4 lata, bo cel jest taki, żeby Nowoczesna (czyli nowe PO) przejęła władzę w kolejnych wyborach. NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ. Nie jestem za PiSem i nigdy nie będę, ale nie chce mi się już rozgadywać dalej na ten temat. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 12.12.2015 14:45
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Mamy dopiero ok miesiąca "nowego" rządu a już ludzie na ulice wychodzą. To jest KPINA co ten PiS z tym podnóżkiem Kaczyńskiego - Dudą, wyprawiają. Wolę PO, nowe czy stare. Te ich aferki przynajmniej nie uderzały w demokrację. A PiS teraz ma kompletnie w pupie to co myślą inni bo mogą. A co. Kto im zabroni? A i kilka osób stąd narzekało na wysoki deficyt za czasów PO? zobaczycie co będzie teraz, kiedy te parszywe gnojki "poluzowały" prawo, że móc zaciągać większe długi. Już teraz nie ma że kredyty tylko na wydatki inwestycyjne, co było mimo wszystko sporym zabezpieczeniem. Teraz mogą zadłużać się na spełnianie swoich obietnic wyborczych. GRATULUJĘ. Jako ekonomistka jestem przerażona tym co się dzieje. Mikasa pisze, żeby nie dać się nabierać na nowe PO? Ja piszę, że już ludzie dali się nabrać na "nowy" PiS i teraz sporo za to zapłacimy. Konstytucyjnie i finansowo. Straty jakich narobią przez najbliższe 4 lata, kolejne rządy będą nadrabiać przez kolejne 20 jak nie lepiej. W takich chwilach człowiek zastanawia się jakim cudem ktoś był tak zaślepiony żeby wybrać większe zło od PO, większych złodziei, większych oszustów, większych parszywców. Gratuluję. I też kończę dyskusję bo ciśnienie mi się podnosi. Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 12.12.2015 15:17
|
Muszę przyznać, że dziwi mnie trochę wypinanie się na własny kraj tylko dlatego, że Platforma ma swoje za uszami. "PO latami budowała układy - narzekam, teraz pora na PiS, więc mam to w nosie i cicho przyzwolę". Przepraszam Was, bo naprawdę nie chce nikogo urazić, ale nie dostrzegam różnicy między mówieniem o tym, że jeszcze kilka miesięcy temu wszyscy milczeli na temat machlojek Platformy, a tym, że teraz sami nie widzicie nic złego w tym, co robi nowy rząd. To jest dokładnie ta sama sytuacja. PiS jawnie łamie prawo, wybiera sobie sędziów na podstawie ustawy, która w tamtym czasie jeszcze nie weszła w życie, Prezydent nie chce respektować wyroków, nie wspominając o przyjmowaniu ślubowania. Ja rozumiem, że się obywatelom wydaje, że to ich nie dotyczy, ale wkrótce zacznie. Bo skoro można robić zamach na Trybunał Konstytucyjny, to równie dobrze można robić zamach na prawa obywateli. Zresztą, jak ktoś uważa, że działania PiSu nie będą miały wpływu na jego życie, to polecam się zapoznać z uchwałą, która została przegłosowana 9 grudnia, w myśl której opozycja będzie mogła zgłosić tylko JEDEN wniosek o uzupełnienie dziennego porządku obrad, jeżeli wcześniej nie poprze pisemnie wniosków rządu. Do tej pory każda partia opozycyjna mogła zgłaszać tyle wniosków, ile chciała. Więc jeżeli PiS skupi się jedynie na sprawach dotyczących tego "dobrego sortu" obywateli i nie zostaną poparci przez opozycję, to cała reszta, która również ma reprezentację w sejmie, może się pocałować w nos. Więc jakby to tyle w temacie tego, że sejm ma odzwierciedlać poglądy społeczeństwa. Tu już nie chodzi tylko o to, że jedna partia ma większość, a próbowanie nadania sobie władzy niemal autorytarnej. Z chęcią pokazałabym projekt tej uchwały, ale sejmowa strona nie działa, więc może później. Trochę chce mi się śmiać, bo jeszcze nie dawno czytałam pod swoim adresem teksty "otwórz oczy", a teraz okazuje się, że nikt nie widzi jawnego łamania prawa. I nie, nie czerpię wiedzy z TVNu, ale że tak powiem "z pierwszej ręki" na studiach. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 12.12.2015 19:51
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Wcale nie twierdzę, że obecny rząd jest jakiś rewelacyjny. Robi otwarcie niemal to samo co Platforma przez lata robiła po cichu. Tylko wtedy "media oficjalne" jakoś nie robiły jazgotu. Czasami tylko jakieś z drugiego szeregu, coś ujawniły. Wtedy zaczynały się tłumaczenia, armia prawników szukała kruczków prawnych i "rozszerzonych interpretacji". Oczywiście musi być standardowa nagonka, zgodnego huru mediów na opozycję, pod hasłem "to brudna walka polityczna". Ostatecznie wszystko wyciszano, Bo przecież nic się nie stało, to tylko taka "nieprecyzyjna interpretacja prawa" które samo jest nieprecyzyjne. W naciąganiu prawa politycy są mistrzami. Stara szkoła Falandysza, w porównaniu z tym to było przedszkole. Tak wtedy chyba najbardziej interesowałem się polityką, bo mi się wydawało, że oni naprawdę chcą wspólnego dobra. Teraz po tych "ośmiorniczkach" i "teoretycznym państwie" nie mam złudzeń, to wszystko są gierki. Ale mediom to nie wierzę, bo tworzą fikcyjną rzeczywistość podczas gdy wcześniej robiły wszystko aby wyciszać afery. Posługiwanie się debatami, w Parlamencie Europejskim i zakulisowymi naciskami polityków z ościennych krajów. przypomina czasy carycy Katarzyny. Oni terazchcą nas uczyć demokracji, a sami nie potrafią pogodzić się z wynikiem wyborów, mieli swój czas, przyzwolenie społeczne i swoje media. I dobrze pamiętam jak 4 lata temu naśmiewali się z opozycji, bo oni wygrali nic nie mogła zrobić. Te same media, co teraz szczują ludzi, były wtedy wniebowzięte. To jest ich piaskownica i ich gierki, nie będę biadolił tylko dlatego, że oni płaczą. Kiedy słyszę te porównania do faszyzmu i to z ust niemieckich polityków, którzy sami jako młodzi ludzie zabawiali się, w komunizm chce mi się śmiać. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 12.12.2015 20:30
|
A według mnie, to PO zabrakło pokory i szacunku do narodu. Jest taka stała komentatorka, bardzo lewicująca na pewnej stacji w kilku programach publicystycznych. I ja pamiętam jej słowa sprzed 4 lat do dziś jak Platforma wygrała wybory po raz drugi z rzędu:" Nie prezesie, nie wygracie już nigdy, i tu nie będzie drugich Węgier..." - i tak się kończy taka "polityka" w stylu bycia jedyną prawdą i jedyną wyrocznią. A dziś patrzę w sondaże i PiS ma 42%, a PO raptem spadło już do 17% i ściga ich Kukiz15 z 15%. Ja też nie uważam, że ten rząd jest idealny, bo takiego chyba nie było. Najlepszy według mnie był Jana Olszewskiego, ale po "nocy teczek" czy jak kto woli "Nocnej Zmianie" obalili go w mig. To był dopiero przekręt, o którym może wielu już nie pamięta. Zagłosowałem na ugrupowanie, którego nawet nie ma w parlamencie. Nie twierdzę, że to w takim razie nie mój cyrk i nie moje małpki, ale na litość boską: PO robiła dokładnie to samo, tyle że w białych rękawiczkach i przy użyciu odkurzacza w myśl zasady zamiatamy pod dywan. Wszystko. (hazardowa, stoczniowa, Amber Gold, kopalnie, taśmowa). Dlatego ja tam póki co nie będę wpadał w panikę i szukał mieszkania we Francji (swoją drogą tam wygrał Front Narodowy - najbardziej prawicowy), ale poczekam. W ogóle Europa skręciła bardzo w prawo. Jak moi przodkowie potrafili przetrwać więzienia Gestapo czy ubeckie katownie na Rakowieckiej, to ja przeczekam te 4 lata rządów PiS, zakładając oczywiście, że nie będzie wcześniejszych wyborów, w których wygra Nowoczesna i Rysiu Petru jako premier, i zaczniemy na nowo budować Irlandię zadłużając kraj jeszcze bardziej. To wszystko już na "starcie" wydaje się takie przewidywalne i jakby z góry wyreżyserowane: meta zaraz za początkiem tego "politycznego maratonu". Edytowane przez batalion_88 dnia 12.12.2015 20:37
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 12.12.2015 21:04
|
Dalej nie ogarniam, co ma teraz robienie przekrętów przez PO do tego, co teraz wyczynia PiS. Poza tym rząd ma teraz narzędzia, żeby postawić przed Trybunał Stanu tych, którzy łamali konstytucję. Przecież na to, że sami nie mają wiarygodności i ją łamią i tak nikt nie zwróci uwagi, co widać już teraz. nie będę biadolił tylko dlatego, że oni płaczą. Ale się zafiksowałeś na "ich" punkcie. Tu nie chodzi wcale teraz o nich. Mogą sobie płakać i bać się o swoje stołki, a niech im je pozabierają w cholerę. Mamy teraz urządzić jakąś zbiorową zemstę? Nie rozumiem, dlaczego czyjeś układy i czyjeś stołki są ważniejsze od tego, w którym kierunku zmierza państwo. Rząd nocą, także pod przykrywką cyrku z TK, uchwala sobie zmiany w regulaminie sejmu dotyczące obrad, posiedzeń i prac komisji. Naprawdę mówię pisać, że to ma wpływ na nasze prawa i obowiązki? Na razie to są czysto techniczne sprawy, przygotowywanie pola do realnych działań; ograniczanie wniosków opozycji, łamanie zwyczajów parlamentarnych, które obowiązują od dawna, a nie od początków rządów PO. Nie wszystko się kręci wokół platformersów. Nikt nie przeczy, że to co piszesz nie miało miejsca za czasów PO - miało. Tylko, że to, że oni mają jakiś interes w tym, żeby podburzać ludzi, nie znaczy, że wszyscy swój niepokój o państwo wyrażają z tego samego powodu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bruja |
Dodany dnia 12.12.2015 23:14
|
![]() Postów: 99 Dom: RavenclawPunkty: 207 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 12.09.14 |
Katherine_Pierce napisał(a): Mamy dopiero ok miesiąca "nowego" rządu a już ludzie na ulice wychodzą. To jest KPINA co ten PiS z tym podnóżkiem Kaczyńskiego - Dudą, wyprawiają. Wolę PO, nowe czy stare. Te ich aferki przynajmniej nie uderzały w demokrację. A PiS teraz ma kompletnie w pupie to co myślą inni bo mogą. A co. Kto im zabroni? Nie mogłam się powstrzyamć, ta scena w szatni tak ładnie pasuje. Dalej nie ogarniam, co ma teraz robienie przekrętów przez PO do tego, co teraz wyczynia PiS. Też nie rozumiem tego podejścia. Jak poprzedni źle robili, to obecnie też mogą? Edytowane przez Bruja dnia 12.12.2015 23:23
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka

Gryffindor

Hufflepuff

Ravenclaw