Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Wybory/Polityka
Prefix użytkownikaMikasa
Oni tam wszyscy są siebie warci i najbardziej boli mnie to, jak Polacy zostali podzieleni na obozy. Nie umiemy się zjednoczyć i walczyć o swoje, tylko wyzywamy się bez sensu w internecie i nic z tego nie wynika, tylko nam coraz bardziej dają po dupie i po kieszeni. Nie bronię w tym sporze absolutnie nikogo, oni wszyscy nadają się na śmietnik.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikafuerte
Trudno mi się odnieść do działań opozycji w latach 90., ale jeśli mam brać pod uwagę ostatnie 10, czy 15 lat, to uważam, że ta opozycja naprawdę jest najgorsza. Chociaż nie wiem, czy w ogóle można mówić o jakiejś opozycji. Tylko, że o ile nie dziwi mnie wcale, że w polityce siedzą kompletni idioci i złodzieje, to bardzo mnie dziwi zachowanie mediów.

Jestem też w stanie zrozumieć negatywne nastawienie do opozycji telewizji publicznej, ale media, które są uważane za bardziej przychylne opozycji robią tyle szkody, że to się płakać chce po prostu. Bo skoro nie możemy liczyć na media - w miarę możliwości - bezstronne, to chociaż nie róbmy do własnego gniazda. Zamiast przedstawiania rzeczywistości, mamy skupianie się na tym, że opozycja nie ma lidera albo robienia lidera z Petru, co w ogóle jest śmiechem na sali. Ważniejsze od tego, że rosną ceny, że zadłużamy się w zastraszającym tempie są mniej istotne od tego, że posłanka Pawłowicz znowu kogoś pocisnęła podczas posiedzenia komisji. Nie wspominając o słowach Lisa - dlaczego on się w ogóle jeszcze odzywa? - który broni na twitterze wycieczek Petru xD.

Także generalnie media i opozycja same sobie szkodzą, wypisując i robiąc jakieś kosmiczne bzdury. Już nawet nie będę komentować afery z Kijowskim, co własnej spółce wypłacał hajs z funduszy KOD-u, bo to poniżej wszelkiego poziomu.

I tak właściwie najbardziej jest mi szkoda, że zwyczajni ludzie, którzy widzą co się dzieje w tym kraju i zależy im na zmianach, nie mają kogoś normalnego, kto by ich poprowadził. Bo przez takiego Petru, przez Kijowskiego, przez teksty Cieleckiej, którą zresztą bardzo szanuję, prawica i nasz rząd mają używanie. A ludzie, którzy chcą zmian, którzy mają inne poglądy, ale nie idą ślepo za kodziarzami są wkładani z nimi do jednego wora. Przykre.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaMikasa
Wiecie co,jak ognia unikam informacji z polskiej polityki, bo to się można powiesić z rozpaczy, ale czasem coś się do mnie przebije. Czy tak na poważnie Merkel przyjeżdża do Polski i spotyka się z tą żałosną opozycją? I to tylko z opozycją wybrańców, czyli de facto poprzednim rządem, który - jak wiemy - Niemcom był bardzo przychylny? I że to spotkanie odbędzie się w niemieckiej ambasadzie? POWAŻNIE? Przecież to już jest szczyt bezczelności... Chyba że Merkel chce zapytać, jak to jest z hukiem zlecieć ze stołka, bo jej się szykuje to samo... No ale to jest po prostu żenujące.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikamugik
Mikasa, Merkel spotyka się z taką opozycją, jaka istnieje na scenie politycznej, tzn opozycją, która ma jakikolwiek głos w parlamencie. Tak się składa, że tylko PO czy Nowoczesna cokolwiek robią w sejmie przeciwko rządowi, więc są cienką, ale jednak opozycją. Trudno nazywać opozycją Kukiza, która jest w zasadzie bierna poza kilkoma mało istotnymi kwestiami - czym niby jej opozycyjność miałaby się wyrażać? Nie ma tam też nikogo, kto by intelektualnie był w stanie udźwignąć ciężar jakichkolwiek rozmów z kimkolwiek, bo przecież nie Kukiz? To, że nie mamy opozycji w tej chwili jest spowodowane brakiem charyzmatycznego przywódcy, a przynajmniej autorytetu. Niestety dawne autorytety moralne, którymi dla wielu Polaków niewątpliwie byli Mazowiecki, Geremek, Kuroń czy Bartoszewski, odeszli. Przyzwoity jest Frasyniuk, ale on nie ma parcia na lidera. Reszta to politycy, czyli karierowicze. Tusk, pomijając niektóre jego decyzje, na lidera się nadawał, nikt po nim tego nie przejął. Tak naprawdę skłaniam się coraz bardziej ku ludziom, którzy po prostu są mi obecnie najbliżsi ideologicznie, czyli Zielonym. Nawet jeśli nie mają szansy na zaistnienie w polskiej polityce, to jest to grupa ludzi, która przynajmniej chce zrobić coś dobrego nie tylko dla siebie w tej chwili. Wielka szkoda, że więcej młodych się nie interesuje tym, co się dzieje, a jeśli już, to dają się łapać na populistyczne hasła i dają prowadzić jak owce każdemu, kto głośniej krzyczy. I najleiej jeszcze jak macha pochodnią w jednej ręce i zwitkiem nieswoich pieniędzy w drugiej.

Prefix użytkownikaMikasa
Po pierwsze, Nowoczesnej tam nie ma (i dobrze, bo to pajace). Po drugie, po co lider obcego państwa ma się spotykać z opozycją W OGÓLE? Przecież formalnie nic z nimi nie załatwi, bo oni nie mają władzy. Przecież to jest już bezczelne mieszanie się w nasze wewnętrzne sprawy. I tak jak wprost nienawidzę PiSu, to jest to dopiero drugi rok ich rządów (RIP Polska) i nie ma żadnego powodu, żeby się ustawiac z potencjalnym nowym rządem, tym bardziej, że Merkel też ma zaraz wybory.

Prefix użytkownikabatalion_88
Cesarzowa Merkelowa przybyła, więc powinniśmy na klęczkach oczekiwać jej łaskawego postawienia nogi na naszej ziemi. Nie wiem kto jest gorszy: czy komuch i alkoholik Martin Schultz czy też ona właśnie. Dwulicowa, fałszywa hipokrytka.

Nie darzę Niemców sympatią, bo to naród butny, zarozumiały, cyniczny i zakłamany. Oni zawsze mieli zapędy imperialistyczne (nie tylko chodzi przecież o III Rzeszę). A jeszcze te "polskie obozy koncentracyjne" w ZDF to po prostu cios poniżej pasa. I niech nikt nie pisze bzdur, że to "pomyłka". Nieomylni w ich mniemaniu Germanie od wieków mają tendencję do zakłamywania historii i wybielania się na 1000 możliwych sposobów.

Naziści, nie Niemcy! (czy jest taka nacja jak naziści?) - to pierwszy krok od tego, żeby odpowiedzialność za wybuch II wojny światowej i miliony ofiar sprytnie "przerzucić" na kogoś innego. (właśnie na Polaków albo na nazistów, którzy chyba z Marsa przylecieli, żal... ) O ile w Polsce komunizm był narzucony, tak w Niemczech Hitler władzę zdobył w sposób demokratyczny!

A że się spotyka z tą totalnie głupią opozycją, to niech się spotyka. Przeboleć nie może, że nie rządzi już proniemiecka i służalcza PO, która dla sąsiadów z zachodu wszystko by sprzedała, ale co tam ;p No i nie będzie Pana Ryszarda Rwie Serce (posłanki Schmidt) Sześciu Króli Petru ^^ - smutek i ból bezgraniczny. Ale w Warszawie może znajdzie się jakiś cyrk...

PiS już kompletnie zgłupiał z tą "wielką Warszawą". Ludzie to nie mebel! Nie można tak sobie z dnia na dzień przyłączać mieszkańców Wołomina do Warszawy, bo władzę się przejmie w stolicy - to żałosne jak cały ten najbardziej socjalistyczny od 1989 roku projekt PiS nas dzieli, niszczy gospodarczo i wciąż mało im władzy.

Trudno nazywać opozycją Kukiza, która jest w zasadzie bierna poza kilkoma mało istotnymi kwestiami - czym niby jej opozycyjność miałaby się wyrażać?

Dla mnie jak i wszystkich innych sondaży, to właśnie Ruch Kukiz15 jest najbardziej rzetelną i konkretną opozycją. Przede wszystkim są ponad tym całym cyrkiem - PiS vs PO + Nowoczesna. CEFTA mało istotną kwestią? Nie powiedziałbym. Podatki? Też chyba nie... Poza tym tam dostali się prawdziwi ludzie z poglądami prawicowymi. Bo alternatywy trzeba szukać moim zdaniem właśnie w tych wszystkich mniejszych wolnorynkowych ugrupowaniach...

Niestety dawne autorytety moralne, którymi dla wielu Polaków niewątpliwie byli Mazowiecki, Geremek, Kuroń czy Bartoszewski, odeszli. Przyzwoity jest Frasyniuk, ale on nie ma parcia na lidera

Ojojoj... Każdy ma oczywiście swoje zdanie, ale ja tych panów żadną miarą nie zaliczyłbym to jakichkolwiek autorytetów. W tymże "wybitnym" towarzystwie zabrakło mi jeszcze Michnika od Gazety Wybranej i Lecha BOLKA Wałęsy. Niech im ziemia lekką będzie, ale jaką to Jacek Kuroń moralność prezentował? Miał ten sam problem dokładnie co Kwaśniewski - nawet słynne picie w sejmie z termosu na herbatę wódki stało się jego "symbolem"... Ale szanuję go i to wielki człowiek, za KOR (Komitet Obrony Robotników do spółki z Michnikiem i uwaga... Antonim Macierewiczem).

Ludzie wyśmiewali, atakowali, wyszydzali, obrażali każdego kto nie ufał tej jak już wiemy sprzedajnej "elicie" Solidarności... Całe to wszędobylstwo nieboszczki Unii Wolności - najbardziej antypolskiej partii po 1989 roku już Bogu dzięki się skończyło. Pozostali jacyś kiepscy następcy... Mazowiecki, Geremek kłamali, kłamali i raz jeszcze kłamali w bardzo wielu sprawach i ważnych dla aspektów życia publicznego Polaków. Okiem nie mrugnęli jak obalano nocą rząd Jana Olszewskiego (to dla mnie jak najbardziej autorytet) i umywali ręce jak cezar, albo wręcz kryli agenturalną przeszłość Wałęsy. Sami nie byli lepsi, bo ich Unia Demokratyczna była najbardziej przesiąknięta współpracownikami SB w czasach PRL-u... Dlatego tak ostro reagowali na ten projekt ustawy dekomunizacyjnej "oszołoma" Korwina, który 25 lata temu mówił, że Wałęsa był Bolkiem, że wiedziała o tym najwybitniejsza kobieta i w ogóle legenda Solidarności śp. Anna Walentynowicz, że potwierdzał to Kornel Morawiecki - legenda Solidarności Walczącej, który nie chciał iść na ugodę z komunistami, Wyszkowski, pan Andrzej Gwiazda, Bielecki, że wiedzieli o tym i na początku lat 90-tych mówili głośno bracia Kaczyńscy... I setki wielu ludzi.

A kiedy w 1995 roku Kwaśniewski wygrał z Wałęsą, to z ramienia prezydenta tekę ministra spraw wewnętrznych przejął niejaki Zbigniew Siemiątkowski - i od razu zgłosił, że ktoś (w domyśle sam Wałęsa) powyrywał ileś tam stron z teczki TW Bolka... Dlatego prawda wyszła na jaw - choć ja po przeczytaniu książki Centkiewicza i Gontarczyka "Lech Wałęsa a SB" już w 2008 roku nie miałem wątpliwości, że był agentem (całości dokończył film "Nocna zmiana";).

Dlatego jak teraz się okazuje to nie były żadne "spiskowe teorie", że Lechu współpracował, że miał pieniądze i przy tylu dzieciach i niepracującej żonie jako prosty robotnik żył na ponadprzeciętnym poziomie, że stać go było na to o czym szary Kowalski w tamtym okresie mógł tylko pomarzyć. Ale lepiej było brnąć w te kłamstwa, że w Totka wygrywał... A przecież mamy czarno na białym, że BRAŁ PIENIĄDZE ZA DONOSZENIE NA KOLEGÓW ZE STOCZNI!

I, żeby była jasność, to uważam, że dalej jest "twarzą Solidarności", zapisał się w historii, powinien być wspominany na lekcjach historii, jego nazwisko nie ma prawa zniknąć z podręczników, może mieć i pomnik i nie trzeba zmieniać imienia lotniska w Gdańsku, ale ON SAM tak namieszał.

Ja nie oceniam, był młody, miał dzieci, ale czemu się nie przyznał przecież przez tyle lat? Byłby dalej bohaterem i autorytetem. Co mu na litość boską szkodziło powiedzieć: Słuchajcie, byłem młody, załamałem się, nie miałem pieniędzy, podpisałem i przepraszam tych, którym zaszkodziłem. Koniec. Po co te zamieszania z teczkami? Po co obalanie rządu, który chciał już 25 lat temu przeprowadzić ustawę lustracyjną oraz dekomunizacyjną? Po co były te kłamstwa w zaparte? Kiszczak go chronił, bo musiał i chciał.

W Magdalence ta właśnie "elita" Solidarności dogadała się z komunistami - tak jak i przy "okrągłym stolcu". Kiszczak zaprosił do rozmów swoich dawnych agentów. I słynne słowa Adama Michnika wnoszącego toast wódką: "Ja piję za taki rząd panie generale, gdzie Lech będzie prezydentem, a pan generał ministrem spraw wewnętrznych..." - no pewnie. Wszystko ma zostać w "rodzinie"... My wam oddajemy władzę, wy nas zostawiacie w spokoju, i dajecie media, największe spółki. I jak na kłamstwie katyńskim zbudowano PRL, tak na kłamstwie okrągłego stołu zmontowano III RP, gdzie kraść, wyzyskiwać, oszukiwać i zatajać niezręczną historię to chleb powszedni...

A Zieloni jak mawia klasyk to po prostu... niedojrzali czerwoni ; )

Dlatego pozostaje mi czekać cierpliwie na alternatywę powstałą z prawej strony "barykady"... W Polsce ludzie uważali (już to na szczęście mija), że ludzie z Solidarności byli prawicą, a ci z PZPR lewicą. Tymczasem guzik prawda.

W Holandii i Francji wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że wygra prawica. I dobrze... Ludzie są już zmęczeni mieszanką okropnego socjalizmu, bezwartościowej Europy, kryzysu imigracyjnego, wysokich podatków, niewyobrażalnej biurokracji...

I na sam koniec jeszcze o prezydencie Sopotu Karnowskim, który raptem odkrył w sobie "miłosiernego Samarytanina" - chodzi o te dzieci z Aleppo. Pewnie, że niech przyjmują, ale on w tym piśmie raz, że nie wyjaśnił o co chodzi ( o jaką ilość ), a dwa, że to jego prywatna "utarczka" z rządem a nie żadna chęć niesienia pomocy dzieciakom z Syrii... Pomagać to nie znaczy przyjmować, bo Polska przeznaczyła na pomoc tam na miejscu blisko 50 milionów złotych (dokładnie 46). A sondaż był jednoznaczny - za przyjęciem 37%, za nie przyjęciem 63%. I nie na żadnej prawackiej TV, tylko na Polsat News.

I Karnowski, który mówi, że nie będzie obcinał włosów dopóki w Polsce rządzić będzie PiS (może w jakiegoś hipisa się zamieni), który pluje jadem jak tylko może na program 500+ i regularnie obniża dotacje samorządowe na Domy dziecka w Sopocie, to dla mnie co najmniej podejrzana "pomoc".
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaMikasa
Tak tylko kilka danych na temat 500+

"Dezaktywizacja zawodowa kobiet wynikająca wyłącznie z tego, że skorzystały one ze świadczeń w ramach programu Rodzina 500+ objęła 24-30 tys. osób - poinformowała minister rodziny, pracy i polityki społecznej Elżbieta Rafalska."

"Według danych resortu pracy, wsparciem z rządowego programu Rodzina 500+ do końca grudnia 2016 r. objęto już ponad 3,8 mln dzieci do 18 lat. Do 2,78 mln rodzin trafiło ponad 17 mld zł."

źródło: http://finanse.wp...&_ticrsn=3

Cóż, powiedziałam już chyba wszystko, co mam do powiedzenia na temat tej wielkiej łapówki. Staczaj się dalej, Polsko.

No i to jest takie "piękne" przecież ;p Ja nie wiem jak ludzie dawniej (nie myślę o czasach sprzed pół wieku) potrafili bez żadnego 500+ wychowywać jedno, dwójkę, trójkę, ale i piątkę i czasem ósemkę dzieci - a przecież takie wieloletnie rodziny od wieków istnieją...

To było ich hasło na sztandarach, i decyzja zapadła. Teraz jednak już każdy by to 500+ dawał z PO i Nowoczesną na czele (a jeszcze było słychać głosy, że nie na drugie, ale na KAŻDE dziecko) ; załamka ;p

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikafuerte
Mam tylko taką refleksję, co do przyjazdu Merkel (wiem, że to już dawno po ptakach). Ale zastanawia mnie, dlaczego się tak oburzyliście, że Merkel spotyka się z opozycją, a cisza na morzu o spotkaniu z Kaczyńskim? Czy skoro do Polski przyjeżdża kanclerz obcego państwa, to nie powinna spotkać się tylko z przedstawicielami rządu? Czy pan Kaczyński jest premierem, prezydentem? Bo z tego co pamiętam, to pan Kaczyński jest jedynie prezesem PiS i posłem. Takim samym jak pan Schetyna na przykład. Więc sens tych spotkań jest dokładnie taki sam.

Prefix użytkownikablad logiczny
To taką naturalna alergia, wielu osób na ciągle wtrącanie się obcych polityków i różnych wszechwiedzących komisji, w naszą wewnętrzną politykę. Pouczanie nas kiedy powinniśmy "siedzieć cicho". Pierwotne przyczyny są odległe poczynając od roli posłów obcych mocarstw, w czasie "Sejmu Wielkiego" i naszej rodzimej"Targowicy", a skończywszy na historii PRLu jako wasala obcego supermocarstwa. Dlatego goście powinni wykazywać dużo wyczucia, w tym co mówią i z kim się ostentacyjnie spotykają. Polska nie jest "normalnym krajem" i każda taka niezręczność sprawia, że prędko się nie stanie.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikaMikasa
Fuerte, dla porządku powiem, że spotkanie z Kaczyńskim jest równie bezczelne i pokazuje, że nikt już nawet nie udaje, że władza leży gdzieś poza chorym kaczym umysłem.

W ogóle to tylko siąść i płakać, serio. Ja już nie wiem, co mam z tym robić.

Prefix użytkownikablad logiczny
Kaczyński jest chyba szefem partii rządzącej, więc chore jest raczej to, że sam nie jest premierem tylko wpisywaczem ludzi na "swoje" partyjne listy. To jest jeden z objawów chorej Polskiej demokracji. "Sam co prawda nie rządzę ale jak mi podpadniesz to cię wykreślę z listy, bo mam takie "widzi-mi-się" i mogę ". Wszystkie dotychczas rządzące partie to stosowały, a szczyt takiego myślenia był za rządów PO. Donald Tusk wykosił tą metodą całą konkurencję, zarówno wtedy gdy sam był premierem jak i później z tylnego fotela. Gowin, Schetyna i paru innych polecieli do rezerwy, a potem, w niebyt.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Ale zastanawia mnie, dlaczego się tak oburzyliście, że Merkel spotyka się z opozycją, a cisza na morzu o spotkaniu z Kaczyńskim?

Może dlatego, że ta rozmowa odbyła się chyba już po spotkaniu z opozycją i nikt dalej nic tu nie pisał? Tak sądzę...

A co do tego, że z Kaczyńskim, to tak samo jak Victor Orban się z nim spotykał, bo przecież prawie każdy jęczy i piszczy, że on sam wszystkim rządzi, że wszyscy to marionetki (prezydent, premier, szef MON już mniej ;) ), itp. jeszcze pewnie od stoi za Brexitem, wygraną Trumpa w USA i wyborem papieża Franciszka xD Jednak nie przeceniałbym tak jego możliwości.

Zresztą niby każdy nie cierpi Kaczora, ale ludzie idą, głosują na PiS, mają 500+ i oni doskonale wiedzą i WIEDZIELI skąd starował pan Duda, pani Szydło, że PiS = Jarosław Kaczyński. to jego partia, on ją założył, więc ma "obóz władzy". Obejrzyjcie "Ucho Prezesa" - miało ośmieszać ten rząd, a przysparza mu popularności xD

Prefix użytkownikaBruja
Chciałam tylko powiedzieć, że żeby tak się skompromitować na arenie międzynarodowej to trzeba być naprawdę zdolnym inaczej. Chodzi oczywiście ponowny wybór Tuska na Szefa Rady Europejskiej, który został wybrany głosami 27 państw, czyli głosowali na niego wszyscy oprócz Polski. Nawet Viktor Orbán, podobno sojusznik Kaczyńskiego zagłosował na Tuska. Fajnego sobie sojusznika znalazł. Śmiech

Prefix użytkownikaMikasa
Jak bardzo nienawidzę PiSu,tak nie widzę w tym żadnej kompromitacji. Tusk i UE sami w sobie są jedną wielką kompromitacją i ludzie, którzy uważają, że jego wybór jest jakimś wyróżnieniem dla Polski, posługują się nieznaną mi logiką.

Unia się rozpada i oby jak szybciej, proponuję odpowiedzieć sobie na pytanie, czy po tych kilku latach "pracy" Tuska w Europie jest bezpieczniej i lepiej niż przedtem, czy może wręcz przeciwnie.

Nie, nie winię go za całe zło świata, bo on tam ma chyba niewiele do powiedzenia, niemniej jest częścią całego tego aparatu, który poniósł klęskę. I jak widać nie zamierza zmieniać drogi.

Prefix użytkownikafuerte
Nie wiem, co ma na myśli Bruja, pisząc o kompromitacji, natomiast dla mnie żenujące jest to, że nasz rząd doskonale wiedział, jak duże poparcie w UE ma Tusk. Zwykły obywatel może sobie sam wybrać, który kandydat bardziej realizowałby interesy kraju - chociaż w przypadku Przewodniczącego RE nie o dbanie o własny tyłek chodzi - ale dam sobie rękę uciąć, że rządowi nie dobro Polski w tym przypadku leży na sercu.

Także jasne, być może znalazłby się ktoś bardziej odpowiedni od Tuska, tylko problem jest taki, że innego kandydata, oprócz zgłoszonego przez PiS nie było. Nawet kraje tak przeciwne obecnej polityce UE jak Czechy czy Węgry uznały, że Tusk powinien zostać na kolejną kadencję. Dlatego, moim zdaniem, obrażanie się i grożenie palcem, że jak inne rządy nie poprą Saryusz-Wolskiego, to Polska nie podpisze protokołu, to jest śmiech na sali.

Robienie scen i obrażanie się to jest choroba wieku dziecięcego, a nie dorosłych ludzi, którzy kierują dużym państwem w Europie.

Prefix użytkownikaBruja
No właśnie to jest kompromitacja, bo pokazało jak bardzo ten rząd nie umie tworzyć sensownych sojuszy i że polityka zagraniczna to porażka. Wystawiły nas przecież nie tylko Węgry. Nikt z naszych rzekomych sojuszników nawet łaskawie nie wstrzymał się od głosu. Polski rząd przedłożył prywatną niechęć do Tuska Kaczyńskiego nad interes kraju. I nie chodzi nawet o osobę Tuska tylko o to, że Polska może być teraz łatwo wypchnięta na margines UE, a to jest coś co ucieszy Putina, bo tylko o to tu chodzi.

Natomiast jakkolwiek Unia Europejska nie jest idealnym tworem, to lepsza Unia Europejska, w której coś znaczymy i przy odrobinie sprytu możemy zrobić, niż wpadnięcie w strefę wpływów Rosji, bo niestety jesteśmy zbyt małym krajem, a Rosja zbyt dużym i chętnym na taki obrót sytuacji, żeby tak się to nie skończyło jak rząd będzie podejmować durne decyzje i robić za użytecznych głupców.

Prefix użytkownikaMikasa
Bruja, a co my teraz znaczymy w Unii Europejskiej? Jesteśmy tylko rynkiem zbytu dla towarów gorszej jakości i kontenerem taniej siły roboczej. Na każdym kroku się pilnuje, żeby Polacy nie robili konkurencji na skalę europejską (np. Ursus, stocznie, polskie produkty rolnicze) To, czy PiS by zagłosował za, czy przeciw, niczego kompletnie nie zmieni.

Media próbują wmawiać, że pozycja Tuska to jakieś "wpływy polskie", a to jest zwyczajne kłamstwo, bo tam każdy idzie tylko dla hajsu i władzy.

Kompromitacja to wcale nie jest zbyt wielkie słowo na to co co się dziś wydarzyło. Ja nie wiem po co i na co PiS wyskoczył z tym Sayiusz Wolskim jak z "królikiem z kapelusza" ;p Jeżeli już, to trzeba było to rok wcześniej "planować".

Do gościa nic nie mam - zna biegle cztery języki, od lat zajmuje się polityką zagraniczną, współtworzył PO i nie jest z "obozu władzy". Ale po co taki zwrot, jak i tak było wiadomo, że Tusk wygra??

W końcu on miał poparcie Merkel, a umówmy się kto nad wszystkim w tej wymierającej UE trzyma pieczę... Jak dla mnie zero zaskoczenia.

A co do sojuszników, to i tak głosy i ewentualny sprzeciw Węgier, Czech, Słowacji nic by nie dała. No nic. Także wstyd trochę. Już niech siedzi w tej UE, bo ani nic nam nie zaszkodzi (chyba, że znowu zacznie być za tym, żeby na siłę przyjmować imigrantów, a jak nie, to kary finansowe).

Za późno... Dla mnie w sumie cyrk. jak to wpłynie na moje życie? Ano nijak, więc niech się tłuką dalej, a tylko czekać jak kolejne państwa (może Francja po wyborach?) odejdą z tonącego okrętu...

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
No dla mnie największą kompromitacją PiSu było właśnie nie to że dali innego kandydata, ale sposób w jaki to zrobili. Jak obrażone dziecko, który chce żeby pani w przedszkolu teraz chwaliła jego obrazek a nie obrazek kolegi.
Żal mi trochę tego ich kandydata bo go ośmieszyli. Prasa zagraniczna, czy przedstawiciele innych krajów traktowali decyzję PiSu jak kompromitację/żart i chcąc nie chcą oberwało się Wolskiemu.
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: