Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
HPnetowy klub fitness
Prefix użytkownikaMikasa
Mam takie pytanie i proszę o poradę. Chciałabym poćwiczyć nogi, głównie biodra, tak aby wyrzeźbić nieco mięśnie, albo chociaż poprawić jędrność skóry. Jednak nie chce spalać kg bo waże stosunkowo niewiele ( 57 kg/172 cm). Jak się do tego zabrać?

Hej :) jeżeli chcesz poprawić sylwetkę, ale nie schudnąć, to po prostu musisz ćwiczyć, a przy tym więcej jeść ;) Po prostu nie stwarzaj dużego deficytu kalorycznego. Pamiętaj też, że mięśnie spalają więcej kalorii niż tłuszcz, więc w miarę ich wzmacniania, trzeba jeść więcej niż wcześniej, oczywiście w miarę zdrowo.

Jeżeli chodzi o ćwiczenia - chcesz opcję na aktywność w domu, na dworze,na siłowni, na sali gimnastycznej?
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Dzięki za odpowiedź:) Z jedzeniem będzie ciężko, ale rozumiem o co chodzi. Zależy mi na ćwiczeniach w domu, bez tekwizytów bo ich nie mam. Ewentualnie mogę wykorzystać butelki z wodą zamiast hantli. Mam tez ławeczke skośną

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaMikasa
Okej, w domu. Zdecydowanie polecam jakieś obciążenie, na początek właśnie może być lżejsze, typu butelki z wodą. Myślę, że jak się wkręcisz, to sama pomyślisz o kupieniu hantli (nie jest to drogie), ale tak naprawdę za hantle może służyć wszystko, co możesz bezpiecznie trzymać. Ja też zaczynałam od butelek z wodą :) Ale świetne rezultaty można osiągnąć nawet bez żadnego obciążenia. Z tego co opisujesz, to ja bardzo polecałabym Ci pilates: mistrz wzmacniania mięśni, ale ćwiczenia nie spalają dużo kalorii, można je robić nawet w najmniejszym pokoju, bez sprzętu - także spełnia chyba wszystkie Twoje wymagania.

Kilka przykładów z pilatesem na nogi poniżej:

Mel B - https://www.youtu...CQBYPA2g9c
Fitness Blender - https://www.youtu...omx4TM6p3A

Jeżeli chodzi o ćwiczenia siłowe: wszelkiego rozdzaju przysiady (standardowe, ze stopami blisko siebie lub daleko), wypady nóg, unoszenie bioder z obciążeniem, martwy ciąg (nawet przy niewielkim obciążeniu można, a dodatkowo ćwiczy się plecy, to jest bardzo ważne). Jeżeli takie ćwiczenia to dla Ciebie nowość, to polecam je również zrobić z filmikiem i uważać na prawidłową postawę, bo bez niej nie tylko nie będzie efektów, ale można sobie też zrobić krzywdę. Np. przy przysiadach podstawowe zasady to zaczynanie ruchu od bioder i trzymanie wyprostowanych pleców.

Pamietaj też, żeby nie zaniedbać pozostałych grup mięśniowych: im bardziej zróżnicowany będzie Twój trening, tym lepiej, bo wzmocni Ci się całe ciało, wyćwiczysz różne rodzaje wytrzymałości, no i nie umrzesz z nudów.

Gdybyś chciała, żebym Ci podrzuciła więcej filmików albo masz konkretne wymagania (nie wiem, jak z Twoją kondycją) - wyślij mi sówkę ;)

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaSam Quest
Przyszłam się pochwalić moim malutkim osiągnięciem :D

Postanowiłam skorzystać z rady Angeliny i Mikasy, zaczęłam od rzeczy drobnych i zmiany żywienia.
Zrobiłam sobie wczoraj zupkę warzywną, nie pije w takich ilościach jak wcześniej słodkich napojów. Do tego zaczęłam schodzić po schodach. Pierwszy raz nie był łatwy, ale teraz w dół schodzę na prawie, że luzie :D

No i mój mały moment chwały był gdy dziś po pracy (pół godziny temu, jeszcze dochodzę do siebie) weszłam po schodach na moje 11 piętro. Przy jedenastym wcisnęłam przycisk windy, ale się przemogłam i poszłam dalej schodami.

Spoiler :: Pokaż
Oto moje triumfalne zdjęcie tuż po dobrnięciu do celu:
http://imgur.com/...

Muszę wam powiedzieć, że bardzo mnie Wasze posty zmotywowały i mam nadzieję, że nie wymięknę za szybko :D

P.s. w pracy też omijam windę :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaSam Quest dnia 12.06.2017 22:23

Prefix użytkownikaSam Quest
Cześć i czołem klubowicze!

Zbliżają się wakacje, a ja jak widzicie w poście wyżej znowu próbuje coś robić ze sobą. I nawet nie chodzi o wygląd w bikini, bo po primo na plaże nie będę miała kiedy się wybrać, po secundo wychodzę z założenia, że lepiej dwa dni w stroju się wstydzić niż przez cały rok się męczyć xD
Nie zmienia to jednak faktu, że pamiętając jak to super jest ćwiczyć postanowiłam do tego wrócić. Jak widać na załączonym wyżej obrazku udało mi się (więcej niż raz) wejść na 11 piętro i zdobyć uznanie w moich własnych oczach.
Dzisiaj jednak poszłam o krok dalej i poćwiczyłam z Mel B ( Duże oczy )

Postanowiłam wprowadzić do mojego życia ważne zmiany i po raz pierwszy zrobiłam sobie zdjęcia "przed" by za jakiś czas chwalić się (lub nie) tym co będzie po (oby nie było gorzej).
Moich zdjęć "przed" Wam nie pokażę, (może w przyszłości jak będę miała się czym chwalić jako "po";) ale podzielę się moim zdjęciem zrobionym po tym jak zobaczyłam zdjęcia "przed": http://i.imgur.co...

Jak już się nad sobą popastwiłam to zrobiłam 20-minutowy trening całego ciała z Mel, wiadomo pamiętając rady Cioci Kryśki, Mikasy i Ang nie olałam rozgrzewki (myślałam, że wymięknę już po niej) i rozciąganiu (nawet nie wyobrażacie sobie jaka jestem zastygła xD ).

Na koniec macie pozytywną Sam, która wprowadza największą rewolucję w swoim życiu, tzn śpię od 23:00 do 7:00! Dosyć się w życiu naspałam, a ostatnio im dłużej śpię tym gorzej się potem czuję :D Myślę, że to może być "dobra zmiana" o ile jutro uda mi się wstać o 7:00 pomimo tego, że do pracy na 12 :D
http://i.imgur.co...

P.S. Mikasa, po treningu zjadłam banana, to dobrze czy źle? xD

P.S.2. Wiem, że dałam tu pełno niepotrzebnych informacji i pewnie nie będzie się chciało Wam tego czytać, ale napiszcie co tam u Was i czy się ruszacie czy nie :D

P.S.3. Nasz klubik ma już 18 stron! nie podejrzewałam, że tak długo będzie to w miarę czynny temat gdy go zakładałam :D

Lovki Kiski Foreverki Love
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix użytkownikaBad wolf
P.S.2. Wiem, że dałam tu pełno niepotrzebnych informacji i pewnie nie będzie się chciało Wam tego czytać, ale napiszcie co tam u Was i czy się ruszacie czy nie :D

Mi się chciało :D I przyznam się szczerze, że trafiłam nie raz na rozmowy z Mikasą, w których zachęcała kogoś, prawdopodobnie ciebie, do ćwiczeń i motywowała. Na swój sposób podziałało to też na mnie.

Z wchodzeniem po schodach nie miałam już od dawna większych problemów. Co prawda mieszkam na 1 piętrze, więc za dużo sobie nie wchodzę, ale odwiedzam często osobę, która mieszka na 10, i właśnie na to piętro wchodziłam sobie spacerkiem, bo po prostu boję się jechać sama windą.

Ale zaczęłam robić przysiady. Codziennie robię trzydzieści, a czasem jak mam siłę to zdarza mi się powtarzać serię dwa lub trzy razy. Powoli rezygnuję ze słodkich napojów, starając się pić tylko wodę, a dodatkowo co jakiś czas wychodzę pobiegać.

Pierwsze zdjęcie naprawdę ekstra, chyba sama zrobię zdjęcia przed i moją reakcje na te zdjęcia xD
DIMASH

i.pinimg.com/564x/b5/cb/f5/b5cbf53e650560438f1f933aefb7b416.jpg

i.pinimg.com/originals/c3/aa/b9/c3aab950c770646a5d91dd12a6b4c827.gif

Prefix użytkownikaMikasa
P.S. Mikasa, po treningu zjadłam banana, to dobrze czy źle?

Super, banan to bardzo dobra przekąska po treningu :D
I przyznam się szczerze, że trafiłam nie raz na rozmowy z Mikasą, w których zachęcała kogoś, prawdopodobnie ciebie, do ćwiczeń i motywowała. Na swój sposób podziałało to też na mnie.

Miód na me serce ;) Ja chyba serio znalazłam swoje powołanie, haha

Sam, trzymaj się konsekwentnie, już zaczęłaś coś robić, więc najtrudniejszy etap chyba za Tobą :D Trochę cierpliwości i uporu, a wejdzie Ci to w nawyk Eyebrows

Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Mikasa dziękuję za radyHug Z moją kondycją teraz jest kiepsko, bo mam spłyconą wydolność oddechową i jeszcze coś tam z sercem, ale jak tylko zacznę to leczyć to się wezme za siebie. Na ten moment będę robić delikatniejsze ćwiczenia, rozciąganie i postaram się robić przysiady ( o ile kolana się nie zbuntują). Muszę tylko znaleść odpowiednia na to porę, najlepiej rano wcześniej wstać, ale to jest chyba najtrudniejsze wyzwanie:(
A znasz jakieś ćwiczenie na nogi na ławeczce skośnej? Szukałam w internecie ale nie znalazłam:(

Dziewczyny gratuluje Wam zaparcia i wytrwałości!:D

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaMikasa
Klaudia, jeżeli szukasz spokojnych ćwiczen, to właśnie pilates będzie super, nie obciąża płuc ani serca, ale oczywiście warto uzgodnić z lekarzem, co możesz robić.

Nogi na ławeczce skośnej - nie za bardzo. Jest to jednak sprzęt typowo do brzuszków, i to dla zaawansowanych, bo trzeba mieć silne mięśnie,żeby prawidłowo utrzymać tam kręgosłup. W ogóle jak dla mnie to jest sprzęt dośc bezużyteczny jezyk

Ewentualnie spróbuj na niej oprzeć nogi i zrobić to ćwiczenie: https://encrypted...BtKBUPPzGw

Prefix użytkownikaWioletta
hej to ja Wiolka cnie! dawno się nie odzywałam, ale nasz master fitnessu Mikasa mnie tu wysłała z sb. no więc tak. od jakiegoś czasu ćwiczę, ale się nie katuje, bo bym zgrzeszyła tak mówiąc, czasami więcej czasami mniej. dbam jednak o ruch w różnych formach, a to w domu ćwiczenia, a to spacer, a to rower z koleżankami niby spędzanie czasu ze znajomymi, ale w ruchu. z żywieniem nie ma az takiego problemu, bo słodyczy nie jem wcale, no może raz na ruski rok, fast-foodów nie lubię ( no dobra, poza frytkami).. moją zmorą były chipsy (pozdrawiam Cię siostro) jednakże się zawzięłam i ograniczyłam. jadam rzadziej, staram się nie kupować, bo jak nie kupie to nie zjem wiadomka. w ciągu ponad 3tyg. schudłam 5kg. i chciałam się pochwalić, bo od razu lepiej się czuje. xD na tym nie kończę, bo jeszcze troche bym zrzucić chciała, ale to już nie dla samego wyglądu (kogo ja oszukuje), ale przede wszystkim samopoczucia. :D
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Prefix użytkownikaShanti Black
odkąd schudłam przez stres, trzymam się diety - nie jakiejś wymyślanej

sucharki zamiast chleba, woda, warzywa i zero masła i wiecie co?
zapięłam się dziś w spodenki z gimnazjum kibic a jeszcze niedawno brakowało mi jakieś trzy centymetry.

cieszę się z tego niezmiernie + w przyszłym tygodniu wybieram się w końcu na basen
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaEwa Potter
dobrze, że mamy tu też takie tematy xD bo od tych rozmów w sb o chipsach, frytkach, hotdogach itp znów zaczęłam jeść te świństwa jezyk
a dlugo ich nie jadłam i jeszcze zaczelam znowu pic cole! masakra
Teraz muszę z tym zerwać bo cukier i fastfoody sązabójcze.

A piszę tu, bo właśnie skończyłam ćwiczyć (zaczynam swoją przygodę z jogą i już ją pokochałam) Do tego w strefie taniej książki kupilam ostatnio kilka plyt (były po 3zł). Są to popularne treningi z amerykańskimi trenerkami, tylko ze wzgledu na wiek plyt (bo wyglądają jakby zostały nakrecone dość dawno) dlatego ich xena jest taka smiesznie niska. Do tego nie są one tak wymagające, jak terazniejsze treningi (z Anią czy Ewą).
Mam tu ,, Odchudzanie z jogą ENERGETYCZNA I SILNA", ,,Pilates wyszczuplający" i Kickboxing z Jeanette Jenkins" z czego jogi z plyty nie używam, znalazlam sobie kanal na YT z jogą, prowadzi Polka i jest bez jakiś dziwnych śpiewów i wvhodzenia w duchowość i energie xD bo ja tam osobiście jestem sceptycznie nastawiona do tego (a na płycie to jest niestety) :(
Zgadzam się z Mikasa, że nie należy robić nieczego na siłę. Sport powinien sprawiać przyjemność, a jeśli tak nie jest to powinno się poszukać innych ćwiczeń (bardziej odpowiednich dla nas).

Prefix użytkownikaMikasa
z czego jogi z plyty nie używam, znalazlam sobie kanal na YT z jogą, prowadzi Polka i jest bez jakiś dziwnych śpiewów i wvhodzenia w duchowość i energie xD bo ja tam osobiście jestem sceptycznie nastawiona do tego (a na płycie to jest niestety) :(

Mam podobnie,dlatego prośba, mogłabyś powiedzieć, jaki kanał z jogą znalazłaś? Też chętnie spróbuję.

U mnie z ćwiczeniami dobrze, można powiedzieć, że wyrzeźbiłam sobie brzuch :D Tyle że to taka część ciała, która w zasadzie z godziny na godzinę wygląda inaczej, niestety nie da się utrzymać takiego fajnego efektu bez przerwy.

Brakuje mi siły w ramionach. Tutaj postęp przychodzi bardzo ciężko i bywa to frustrujące.

Prefix użytkownikaEwa Potter
Malgorzata Mostowska Yoga :D dodam jeszcze linka tu
https://youtu.be/... do jestego z jej filmików.
No ja mam podobnie z ramionami, mam bardzo słabe rączki xD ale to się zaczęło od problemów z nadgarskiem (raz na jakiś czas nie mogę go zginąć, w prawej ręce) co przeszkodziło mi w ćwiczeniach i tak jest do tej pory.

No z brzuchem to ciężko, bo wieczorem zazwyczaj (po tych wszystkich posiłkach) ma się już ciezarny xDa za to rono jest płaski... ja bym się chętnie zapisała gdzies na jogę, ale trochę się boję tych naszych "specjalistów" w szczególności, że mam trochę krzuwy kręgosłup. No ale zobaczymy jak to będzie ^^ na chwilę obecną ćwiczę w domu z Gośka (z tego kanału na YT) i jestem zadowolona *.*

ja chyba zacznę szukać ćwiczeń ogólnousprawniających, macie coś głównie na właśnie ramiona i ręce?
Bo nogi mam mocne, chyba przez to, że dużo kiedyś grałam i te mięśnie są wyrobione, ale ręce - masakra. Jak miałam ćwiczyć z pacjentem biernie kończynę dolną to mi wysiadały po dwóch powtórzeniach Przepraszam
także jakbyście miały coś fajnego na łapki i na plecki to ja przytulę chętnie :D

Na stronie:
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików

Prefix użytkownikaMikasa
także jakbyście miały coś fajnego na łapki i na plecki to ja przytulę chętnie

No tutaj nie ma tajemnic, najszybsza droga do sukcesu to ćwiczenia z obciążeniami. Z obciążeniem ciała to wszelkiego rodzaju pompki, a jest ich mnóstwo, aczkolwiek to jedne z trudniejszych ćwiczeń jak dla mnie, nadal robię tylko te "kobiece", czyli z kolan ;p Pamiętaj tylko, żeby ćwiczyć i biceps, i triceps, i naramienne, a także - oczywiście - mięśnie grzbietu i klatki piersiowej.

Przykładowy trening: https://www.fitne...t-and-back

Dzisiaj zrobiłam ten trening: https://www.youtu...5qCnMhqs18

Trudno o bardziej efektywny wycisk w tak krótkim czasie. Serio, ze mnie się lało. Nie to, że trochę się spociłam, po prostu byłam przemoczona jak po deszczu. Jeżeli chcecie osiągnąć maksymalny rezultat,a macie tylko pół godziny, to powyższy filmik jest dla was. Tylko ostrzegam, to zdecydowanie nie jest trening dla początkujących. "Tylko" 8 minut HIIT i 12 minut z obciążeniami, ale obiecuję wam, że wyciśnie was to jak małe cytrynki ;d D ROBOTY! kibic
Edytowane przez Prefix użytkownikaMikasa dnia 09.07.2017 13:59

Prefix użytkownikaNeterin
Dzisiaj i ja dołączyłem do zacnego grona ćwiczących :D
Oglądanie kolesi, którzy przeszli ogromną metamorfozę konkretnie mnie zmotywowało. Nie chcę wyglądać jak godzilla, więc jestem xD

Wiem, że na początku nie ma mowy o kompletnej zmianie diety, bo zwyczajnie nie dałbym rady, więc zacznę wprowadzać sporo warzyw + przestawie się na regularne, mniejsze porcje. Cukier wyłączę całkowicie, przerzucę się na zieloną herbatę. Postaram się zrezygnować z kawy, chociaż nie wiem jak z tym będzie. Zwykła czarna mocno szkodzi?
Siemie lniane jem od dłuższego czasu w postaci kisielu ;d Sam sobie miele zarenka. Piję też ogromne ilości wody. Lepszą cere mam po tym ;p

Co do aktywności fizycznej - dzisiaj spróbowałem lekkiego cardio z linku Mikasy. Wstyd się przyznać, ale mnie zmęczył. Teraz trochę bolą mnie nogi xD
Biegać nie mam zamiaru, bo zwyczajnie tego nie lubię, ale jutro mam w planach 10km szybkiego marszu. Stopniowo będę zwiększał sobie dystanse. Najpierw muszę popracować nad kondycją, która jest żenująco niska :(

Moim celem jest zrzucenie 10 kg do końca roku. Troche mnie to przeraża, tak szczerze mówiąc jezyk, ale nie chcę się zniechęcać już ma starcie.
Życzcie mi powodzenia :D

Prefix użytkownikaSarahis
Postaram się zrezygnować z kawy, chociaż nie wiem jak z tym będzie. Zwykła czarna mocno szkodzi?

: O

Ale tak serio, co złego w kawie (bez mleka, bez cukru i innych dodatków)? Kiedyś czytałam, że przyśpiesza metabolizm. A nawet były takie badania na grupie kobiet, które dowiodły, że uczestniczki, które piły więcej kawy miały mniejsze piersi (piersi -> tkanka tłuszczowa), więc zastanawia mnie ten mit o szkodliwości kawy. W niektórych dietach jest polecana, a nawet zastępuje jeden posiłek.

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/1d42d09131d8d71cafbee63f044368e7/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o4_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b7dce6f4a8eaff8a995dbf5f8cfc1cec/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o5_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/6f1f5dc3e260beb42dadeb04c6e15902/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o1_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b11e2eb6e8bfa6bce3f8301f39685e40/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o6_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/063bb7066e4e38e248da610a8e49e1ad/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o3_640.png

~~*~~

this world is a school

no one expects to stay in school forever

>>>*<<<
78.media.tumblr.com/775ebb82085ee128133cb573033c7888/tumblr_inline_onlmcmkN1H1ts9x2a_540.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/241071402/original.gif

78.media.tumblr.com/43c3f6cb80688fffc89b4d017dbeea45/tumblr_nvs2z09uuH1siohmeo1_500.gif

media.giphy.com/media/12fgztS23saCVa/giphy.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/187528943/original.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/101292005/original.gif

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/kdYhNomVFvgfC/giphy.gif

>>>*<<<

24.media.tumblr.com/ea98170b338630aa6c997ba637966a44/tumblr_mli99lsGay1qd7lyko1_400.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/591048ab9fa8e6dd1fe207d863379d7d/tumblr_oqdakqraui1vz54q7o1_r1_500.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

>>>*<<<

I just decided by the grace of the God Poseidon

that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in

>>>*<<<

whatever feeds your fear is closer than you think

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/9U1eND52C37S8/source.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/5bea28b680dda6347611519e29514b3a/tumblr_o7e29wmyX31v2xrtuo1_400.gif

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

Prefix użytkownikaMikasa
Przede wszystkim, oficjalne gratki i słowa dopingu dla Neterina :D 10 kilo w 3 miesiące to cel ambitny, ale myślę, że osiągalny w sposób zdrowy i łagodny.

Ja właśnie rozkoszuję się uczuciem, jakie daje trening po całej nocy spania plus ośmiu godzinach przy biurku... Moje mięśnie krzyczały z bólu od tego bezruchu, a teraz jestem tak cudownie rozluźniona i pełna energii, KOCHAM to uczucie. Aktywność fizyczna, to najlepsze, co może nas spotkać bo wielu godzinach siedzenia.

Jeżeli ciężko wam się zebrać, to pomyślcie sobie, że poniższy filmik to tylko 10 minut delikatnych ćwiczeń - ja to wykorzystałam na dzisiaj jako rozgrzewkę, to taki fajny, delikatny motywator, który może nam pomóc przejść do innego treningu.

https://www.fitne...ost-energy

BEZ WYMÓWEK ;D

Kochane, macie może jakieś pomysły na oczyszczenie organizmu z toksyn itp? :D chętnie przygarnę.
W ogóle mam znowu jakąś motywację i cisnę, póki jeszcze ją mam, na razie jestem w trakcie zmiany nawyków żywieniowych :D

Na stronie:

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików