Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Pogadajmy o Hufflepuffie i Ravenclawie
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 02.09.2018 11:39
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Przecież gdy spojrzysz na Puchar Domów zobaczysz najwięcej niebieskiego. Nie wygląda to dobrze dla innych domów. Niestety z naszej drobroduszności korzystają tylko Gryf i Huff (cieplutkie i leniwe kluseczki wygrały!!), wszyscy tylko nie wy Już w tej edycji mieliście szanse, ale Gryffindor was prześcignął. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 02.09.2018 11:42
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Nie chwal dnia przed zachodem słońca kochana. Jedna przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny! czy jakoś tak Chciałam również wspomnieć, błyskotliwe ptaszynki, że Slytherin zgrał się dopiero w tej edycji ze względu na małą liczbę użytkowników. Kłopcie sobie tam dzióbkami, ale obiecam, że wąż prędzej czy później zrówna wasze gniazda z ziemią :eyebrows2: Tak samo jak lwy i borsuki. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 02.09.2018 11:46
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Dlaczego powszechna opinia jest taka że to w Rav są najbardziej inteligentne osoby? Nie przeczę, ze kukoni są mądrzy ale czym jest inteligencja bez sprytu i ambicji? Sama wiedza nie wystarcza, a wśród Ślizgonów są inteligentne osoby, które nie cenią wiedzy ponad inne cechy! Ciężko pracujemy na wynik w Pucharze Bum i mamy tylko jednego realnego przeciwnika i tylko przez masową produkcję ff. ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 02.09.2018 12:22
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Nie mówię, że Rav cech*uje się tylko inteligencją i wiedzą. Co to to nie. Posiadamy również cechy takie jak bystrość i kreatywność. Chciałam również wspomnieć, błyskotliwe ptaszynki, że Slytherin zgrał się dopiero w tej edycji ze względu na małą liczbę użytkowników. A więc zacznę od tego, że był taki czas, że na naszej stronie konta zakładały same Kruczki, dlatego nasza liczba drastycznie wzrastała. Ale Ci co trafili do Ravu, nie byli z tego zadowoleni, bo przecież Harry Potter był w Gryfie i on też by chciał być Gryfonem. Tak niestety to wygląda, że Huff i Rav to najmniej lubiane domu, ponieważ są też najmniej popularne w książce. Dlatego zapewne po założeniu konta i nałożeniu Tiary na głowę zasmuceni nie odwiedzali naszej strony (a szkoda, bo przecież mnóstwo tracą ). Nasza liczba jest większa tylko z tego powodu ![]() Na stronie jest tyle samo aktywnych Krukonów co Ślizgonów, z tą różnicą, że was zrzesza Lily. Sam gordian napisał, że gdy ona zajęła się mafią, wy "polecieliście" z Pucharem. Także tak się sprawy mają ![]() Ale szczerze wierzę, że zdobędziecie Puchar Domów w następnej edycji, ponieważ byłaby to dla was wielka radość, a dla reszty zaskoczenie. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 02.09.2018 12:42
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Tak niestety to wygląda, że Huff i Rav to najmniej lubiane domu, ponieważ są też najmniej popularne w książce. Dlatego zapewne po założeniu konta i nałożeniu Tiary na głowę zasmuceni nie odwiedzali naszej strony Nie dziwię się. Heh. Na stronie jest tyle samo aktywnych Krukonów co Ślizgonów, z tą różnicą, że was zrzesza Lily. Sam gordian napisał, że gdy ona zajęła się mafią, wy "polecieliście" z Pucharem. Także tak się sprawy mają No tak, nikt z nas nie ukrywa, że Lily zaczęła całą akcję ze zbieraniem punktów i wszystkich zmotywowała. Co w tym złego . Właśnie super, że spięliśmy się bardziej i w sumie też przez to chyba poznaliśmy się też bardziej >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 02.09.2018 14:58
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Nie przeczę, ze kukoni są mądrzy ale czym jest inteligencja bez sprytu i ambicji? to, że jesteśmy inteligentni, nie znaczy, że nie jesteśmy sprytni i ambitni. Inteligencja to cecha, która nas, krukonów, łączy. Oprócz tego każdy krukon ma po kilka innych wartościowych cech. Niektórzy są odważni jak luna, inni piękni i czarujący jak Lockhart, jeszcze inni są ambitni itd. Jednym słowem jesteśmy najlepsi, jak się uprzemy to nikt nas niepokona. Ale puchar domów to niejedyny wyznacznik tego kto jest najlepszy i my, inteligentni krukoni, zdajemy sobie z tego sprawę i pozwalamy wam wygrać, tym bardziej, że tym razem się zmobilizowaliście i wygrana was ucieszy. A my nie jesteśmy samolubni i będziemy się cieszyć, że wy się cieszycie. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Jakub Scamander |
Dodany dnia 02.09.2018 17:03
|
![]() Postów: 58 Dom: RavenclawPunkty: 160 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 28.08.18 |
Przez całą serię nie miałem dużo do czynienia zarówno z Ravenclaw, jak i z Hufflepuffem, mimo iż poznaliśmy takie postacie, jak Cedric Diggory, Cho Chang, czy Luna Lovegood, którzy należeli do tych domów. Hufflepuff zdawał mi się zawsze odizolowany od innych domów. Nikt nie zwracał na nich dużej uwagi i ciągle było o nich mało mowy. Woleli oni siedzieć z gronie ludzi ze swojego domu. Ja też wolę trzymać się swojej clique, ale w ich przypadku uważam to aż trochę smutne. Co do Ravenclaw to uważam, że postrzegają się oni niekiedy jeszcze wyżej, niż robił to Slytherin. Uważali się za mądrych i lepszych, dlatego do dzisiaj ze wszystkich Krukonów lubię tylko Łunę Lovegood. Weź sobie ciasteczko, Potter. |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 02.09.2018 18:31
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
O Merlinie. To się chyba wymyka spod kontroli. edytuję, bo Sam mnie pogryzie wrrr Chciałam tylko zauważyć, że w Pucharze idzie nam całkiem całkiem i nie mamy zamiaru odpuszczać, nawet autorce HGSS <3 Edytowane przez kospirre dnia 02.09.2018 21:17
Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 02.09.2018 19:43
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Przypominam, że na forum obowiązuje zasada trzech linijek. Krótsze posty będą usuwane. ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 02.09.2018 19:52
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie będę się chyba wdawać w dyskusję o tym, kogo tiara przydzieliła na stronie i dlaczego puchar jest/nie jest wyznacznikiem cech danego domu, bo nie czaje tej debaty . Natomiast ogólnie uważam, że Rowling nieszczególnie się Krukonami w książce przejęła. Najpierw ogłosiła, że Krukoni to kujony i w ogóle, że to supermózgi, po czym właściwie na żadnym bohaterze z tego domu tego nie pokazała. U Luny najbardziej wydatną cechą była jej szalona wyobraźnia, nie została jednak pokazana jako kujonka. Cho Chang i Marietta - w ich przypadku też ta główna, najbardziej rozpoznawalna cecha Krukonów nie została uwypuklona. Powiem więcej, moim zdaniem najbardziej przemądrzałe osoby w Hogwarcie wcale do Ravenclawu nie należały. Mam na myśli Erniego, Susan czy Zachariasza, którzy byli w Hufflepuffie. Nie można też zapominać o Hermionie, chociaż tu wiemy, że tiara wahała się, czy nie umieścić jej w Ravie. Myślę sobie za to, że na przykładzie takiej Luny pokazała najlepiej tę złożoność charakterów i cech. Że to nie było wszystko czarno-białe, że ta (nielubiana przeze mnie) segregacja uczniów nie odbywała się w oparciu o ściśle ustalone reguły czy widełki. I też nie uważam, żeby Krukoni mieli o sobie jakieś wysokie mniemanie, jako grupę poznajemy ich właściwie tylko w czwartym tomie, kiedy kibicują Cedrikowi a nie Harry'emu. Ale ogólnie nie wiemy o nich za dużo i ja szczerze mówiąc nie widzę w ogóle ich wywyższania się i uważania za lepszych. Z tym mi się na wieki będzie kojarzył Malfoy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Slytherin

. Właśnie super, że spięliśmy się bardziej i w sumie też przez to chyba poznaliśmy się też bardziej