Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Religia [Bóg i Kościół]
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 30.04.2008 10:48
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
Mistrzyni_Afrytów, zaiste, Ameryki to Ty nie odkryłaś xP. Wystarczy spojrzeć na mojego posta na poprzedniej stronie ;]. Pozwolisz Flegma, że będę mogła pisać tak jak ja sądzę, swoimi własnymi słowami wyjaśniać parę spraw związanych z religią i nie słyszeć ironicznych komentarzy o odkryciu Ameryki? Wybacz, jeśli uraziło Cię to, że doszłam do podobnych wniosków. Ale sądzę, że jesteś inteligenta i zrozumiesz o co mi chodzi. A o Discovery to chyba temat nie jest. Co do jetinajta. Widzisz, ludzie od zawsze lubią i lubili dyskutować. A wiara jest praktycznie dyskusją ciągnącą się w nieskończoność. Masz rację, mało który ateista przekona wierzącego, że Boga nie ma i był okłamywany przez Kościół. Tak samo w drugą stronę. Moim zdaniem nie ma już o czym tu pisać. Jak na razie wychodzą same kłótnie i ośmieszanie siebie nawzajem. Może tak przestańmy się czepiać nie wiadomo jakich bzdur i jak już chcemy pisać to piszmy na temat? "Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."
Bóg mu już nie ufa Nie dotrzymał obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Stał się nikim Stał się człowiekiem. ![]() Mam manię: To ciągłe słów kompletowanie. Tak było, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych należy jutrzejszy dzień, Co nowych łakną zdobyczy. Kto się usuwa w ciszę i cień, Ten się do żywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poniżej 150 IQ^^ Nie napiszę "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widać. Gra pozorów. To coś co lubie. Chcesz mnie poznać? Powodzenia... Wiesz co się liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardziałych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień Mam ogień który płonie i rozrywa cień, Znam chwile co jak nóż przecinają sznur, Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur... Odcięli aniołom skrzydła bo dawały wolność. Odarli z ich szat gdyż za piękne były. Obrzucili je błotem bo białą skórę miały Teraz stoją Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskonałe... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Michał Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjaciół. To osoby, które na długo utkwią w mej pamięci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem Uświadom to sobie Ty też jesteś Bogiem Tylko wyobraź to sobie Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $Że aż przezroczysty $W pełni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza świat realny $Da przepływ momentalny, Energię, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny głoszę treści, słuchaj proszę $Trafiam cię w punkt centralny $Wiedz że niepewności spłoszę $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszę cię, bo z góry widok kapitalny.... $Widzę, widzę, widzę. Więcej wiem więcej. Tak to jest mniej więcej $ Lekko jak hel napełniam trwogą, i zapewniam jak wrogom kontakt z podłogą. Twą dozgonną chęć dorównania swym bogom ![]() Boże, ludzie starzeją się, marzenia nikną Ja chce tylko swoim bliski zapewnić wszystko. Mam jedną sprawę całkiem osobistą Czasem już nie potrafię żyć z tą myślą To czego pragnę od lat to dla mnie wszystko Boże, myślę że mogę nazwać to modlitwą... Co przyszło odejdzie, upadnie co powstało Jutro będzie dużo tego czego dziś jest mało Ja i świat tą całość mam I co by się nie działo dalej gram Oddajmy hołd Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Ktoś tu mi się na profil włamał, MIMID! |
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 30.04.2008 11:10
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Lady Mary Jane napisała; -Wiedzicie tylko przód piórnika, prawda? - zwrócił się do klasy. Klasa potwierdziła. Obrócił bokiem. - A teraz widzicie tylko bok.? - Klasa potawierdziła. - A Bóg, w przeciwieństwie do nas, zwykłych ludzi, widzi ten piórnik od tyłu, od przodu, od boku i od dołu jenocześnie. Ten piórnik, jest czymś tak oczywistym dla Niego, że wystarczy, że rzuci okiem, a zna go całego. Tak samo jest z życiem człowieka: Bóg patrząc na Ciebie, widzi Twoje życie za 20 lat, i jednocześnie 20 lat temu. Wiesz , masz bardzo mądrego księdza. Ja również spotkałam na swojej drodze wielu ksieży i tylko trzech wydaje mi się miec prawdziwe powołanie do swojej misji. Flegma napisała; Cartoon Network to bardzo dobra stacja, na której możemy obejrzeć interesujące bajki takie jak Atomówki, Laboratorium Dextera czy Johnny Bravo. Uważam, że pokazują oni, jak ich bajki są wartościowe i każdy z nas powinien oglądać ten kanał, bo przecież mówią oni prawdę o życiu i Bógu, która jest w domyśle zawarta w animowanych postaciach. Ci z CN przedstawiają naukowe fakty w bardzo prosty i mało skomplikowany sposób i nim wyemitują jakąś bajkę to przeprowadzają szereg badań naukowych. W bardzo interesujący sposób mówili o powstaniu Atomówek, które powstały ze słodkich słodkości i związku X Ha i tu trafiłaś w sedno! Bo własnie bajki są najbardziej przepełnione naukowymi teoriami a przede wszystkim aż kipią od odniesień do religii. Nie mówię to już o ''Księciu Egiptu'' , ale o bajkach Disneya w których autorzy subtelnie wklejają swoje poglądy religijne. Zauwaz, że wszystkie we wszystkich bajkach samego Disneya jest kobieta; Królewna Śnieżka, Śpiąca Królewna, Bella z ''Pięknej i Bestii'', Ariel. Rzadko kiedy głównymi bohaterami są mężczyźni. Disney czcił kult kobiety co jest praktykowane do tej pory. Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 30.04.2008 14:27
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Miss Bagwell napisał/a: Flegma napisała; Cartoon Network to bardzo dobra stacja, na której możemy obejrzeć interesujące bajki takie jak Atomówki, Laboratorium Dextera czy Johnny Bravo. Uważam, że pokazują oni, jak ich bajki są wartościowe i każdy z nas powinien oglądać ten kanał, bo przecież mówią oni prawdę o życiu i Bógu, która jest w domyśle zawarta w animowanych postaciach. Ci z CN przedstawiają naukowe fakty w bardzo prosty i mało skomplikowany sposób i nim wyemitują jakąś bajkę to przeprowadzają szereg badań naukowych. W bardzo interesujący sposób mówili o powstaniu Atomówek, które powstały ze słodkich słodkości i związku X Ha i tu trafiłaś w sedno! Bo własnie bajki są najbardziej przepełnione naukowymi teoriami a przede wszystkim aż kipią od odniesień do religii. Nie mówię to już o ''Księciu Egiptu'' , ale o bajkach Disneya w których autorzy subtelnie wklejają swoje poglądy religijne. Zauwaz, że wszystkie we wszystkich bajkach samego Disneya jest kobieta; Królewna Śnieżka, Śpiąca Królewna, Bella z ''Pięknej i Bestii'', Ariel. Rzadko kiedy głównymi bohaterami są mężczyźni. Disney czcił kult kobiety co jest praktykowane do tej pory. Po pierwsze, zaczęłaś porównywać CN do Disneya. Po drugie, Mała Syrenka to baśń Andersena na podstawie której stworzono film animowany. O cholera, Andersen czcił kult kobiety! =O Królewna Śnieżka to baśń braci Grimm. Bracia Grimm czcili kult kobiety! =O Śpiąca Królewna też chyba braci Grimm. Jest jeszcze coś o Charlesie Perrault. W każdym razie to nie był pomysł Disneya. A baśń pt. "Piękna i bestia" jest autorstwa Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Nie znam jej, ale napisała ją. Wiesz co, Missy? Biedactwo jesteś. Wszyscy tutaj czczą kult kobiety. |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 30.04.2008 15:46
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Miałam dzisiaj religię. Poruszyłam temat Trójcy Świętej. Zapytałam się naszego księdza, co to właściwie jest. Powiedział, że owszem, powie nam. Ale przed jego tłumaczeniem ostrzegł, że nie wszyscy to zrozumieją. Jest to tak trudny dział teologii, że nie wszyscy dają rady pojąć co to jest TŚ. Przejdźmy do rzeczy. Na początek ksiądz narysował nam kółko, w którym był wyraz Bóg. I od tego wyrazy szły trzy strzałki: Ojciec, Syn, Duch. Wytłumaczył, że Bóg - to nie jest istota, tymbardziej człowiek, Bóg to jest Bóg - byt doskonały. Niepodzielny. Nie idzie podzielić Go na trzy. Trójca Święta wykonuje przez wieczność coś w rodzaju tańca. Napędza się miłością. Bóg ją napędza. A gdyby stanęła, co zdarzyć się nie może, wtedy znaczyłoby to, że Bóg przestał kochać ludzi - a tak nigdy nie będzie. Prośćiej: Mamy trzy sznurki. Oddzielne. Na końcach sznurków założone są kuleczki. Kiedy weźmiemy wszystkie trzy sznurki i zaczniemy nimi machać, to co widzimy?: Tylko jedną kulkę. Tylko tak można wytłumaczyć byt Trójcy Świętej. Szczerze mówiąc, nie zrozumiałam tego dokładnie. Tylko świta mi raz po raz ;] Bo definicji na Trójcę Świętą nie ma i nie będzie. Dziękuję i pozdrawiam. Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 30.04.2008 16:55
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
W tycz czasach to jest nakazane Przepraszam bardzo, ale CO?! CO jest nakazane i przez kogo? Mamy demokrację tak? Państwo nie narzuca i nie nakazuję wyznawać Boga/Bogów. Więc proszę o odpowiedź. Skąd wniosek, że Wiara jest nakazana? Edytowane przez Serea dnia 30.04.2008 23:24 ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 30.04.2008 16:58
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Hehe, post rytyja wnosi w tą dyskusję chyba najwięcej ![]() Trójca Święta wykonuje przez wieczność coś w rodzaju tańca. Napędza się miłością. Bóg ją napędza. A gdyby stanęła, co zdarzyć się nie może, wtedy znaczyłoby to, że Bóg przestał kochać ludzi - a tak nigdy nie będzie. Prośćiej: Mamy trzy sznurki. Oddzielne. Na końcach sznurków założone są kuleczki. Kiedy weźmiemy wszystkie trzy sznurki i zaczniemy nimi machać, to co widzimy?: Tylko jedną kulkę. Tylko tak można wytłumaczyć byt Trójcy Świętej. Ach Trójca Święta... nie ma chyba trudniejszej w religii rzeczy do wyjaśnienia niż pojęcie - Trója Święta. Cóż przytoczyłaś bardzo ciekawy opis i myślę ze trafnie ilustruje on Trójcę. Choć prawdziwe zaparty człek i tak tego nie pojmie. Po pierwsze, zaczęłaś porównywać CN do Disneya. Po drugie, Mała Syrenka to baśń Andersena na podstawie której stworzono film animowany. O cholera, Andersen czcił kult kobiety! =O Królewna Śnieżka to baśń braci Grimm. Bracia Grimm czcili kult kobiety! =O Śpiąca Królewna też chyba braci Grimm. Jest jeszcze coś o Charlesie Perrault. W każdym razie to nie był pomysł Disneya. A baśń pt. "Piękna i bestia" jest autorstwa Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Nie znam jej, ale napisała ją. Po pierwsze- nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Po drugie- ja mówię bezpośrednio o Disney`u a nie o braciach Grimm. Oczywiście tego nie spostrzegłaś. :rol: Flegma mówiła o bajkach ANIMOWANYCH w TV. Wiesz co to takiego? No właśnie. Edytowane przez Miss Bagwell dnia 30.04.2008 17:03 Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 30.04.2008 17:10
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Po drugie- ja mówię bezpośrednio o Disney`u a nie o braciach Grimm. Oczywiście tego nie spostrzegłaś. Piszesz, że autorzy tych bajek czczą kult kobiety. Mówiłaś o tych, którzy zrobili bajkę czy wymyślili je? Ale to wychodzi na to samo. Myslę, że mówiłaś o twórcach tych filmów, że czczą kult kobiety, bo wybierają baśnie z kobietami w rolach głównej [To straszne]. A dla mnie oni wybierają według nich te lepsze baśnie. Widocznie ciekawsze są te akurat z kobietami [i co z tego?]. Ty to się nie masz czego czepiać już. Pomysły odlatttuuuuują? oh yay. Nie no, daj już sobie spokój. Oczywiście tego nie spostrzegłaś. Odpierdol się. Prze.Gię.Łaś. F. Edytowane przez Flegma dnia 30.04.2008 18:02 |
|
|
|
Sunshine |
Dodany dnia 30.04.2008 18:31
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 363 Dom: SlytherinPunkty: 470 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 16.09.07 |
Flegma. Ja piszę o discovery, a Ty esej o Cartoon Network.. ciekawe A co do bajek to podkreślam- miałam na myśli bajki Disneya, nie ich pierwotnych twórców. Miss, a ja powtórzę to, co napisała E-Vaire. Disney je jedynie ZEKRANIZOWAŁ, a każda z tych bajek ma innego twórcę. Nie rozumiesz? |
|
|
|
| Flegma |
Dodany dnia 30.04.2008 18:58
|
![]() Postów: 1674 Dom: Brak przydziału Punkty: 2392 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.03.07 |
Flegma. Ja piszę o discovery, a Ty esej o Cartoon Network.. ciekawe Tia, a ironia to taki owoc. Mój post był CAŁY o tym kanale, ale jeżeli nie umiałaś go zrozumieć, to cóż, not my problem xP. |
|
|
|
Mala Czarna |
Dodany dnia 30.04.2008 21:06
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 96 Dom: HufflepuffPunkty: 462 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 21.02.08 |
To ja teraz zrobię offtop, za który z góry przepraszam.To będzie do EV. Może nie zauważyłaś,ale niewiele wnosisz do DYSKUSJI w tym temacie, poza stekiem wyzwisk, ironi i kpiny. Nic sensownego. Więc po co to? To trochę śmierdzi tym co robią ludzie, z których się śmiejesz- nabijaniem postów. Dziękuje za uwage. Teraz możesz mnie też obrzucić błotem. |
|
|
|
Sunshine |
Dodany dnia 30.04.2008 23:07
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 363 Dom: SlytherinPunkty: 470 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 16.09.07 |
Tia, a ironia to taki owoc. Mój post był CAŁY o tym kanale, ale jeżeli nie umiałaś go zrozumieć, to cóż, not my problem xP. Ironia ironią. W tej dziedzinie również nie można przegiąć, bo wychodzi jedynie bełkot ;p |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 01.05.2008 11:33
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Hm. A jeśli chodzi o Ateistów. Zapytałam się tego księdza, czy wyrażenie "Bóg istnieje" doglębnie może obrazić Ateistę. Odpowiedział mi: To zalezy od Ateistów. Jedno tylko mnie w nich denerwuje: Że Oni mogą krzyczeć na cały świat, że Bóg nie istnieje, nie ma Boga, a my, Katolicy mamy tylko siedzieć ciho i się modlić. I nie.! Nie zgadzam się na takie coś. Ja będę mówić, że Bóg istnieje normalnie do mojej starczej śmierci.! Do cholery. Bóg istnieje i ja sobie w Niego wierzę, a Ci, których to obraża nich pocałują się w ... no. Dziękuję. PS I szczegół, że dostanę pewnie ostrzeżenie za moje poglądy. Edytowane przez Lady Mary Jane dnia 01.05.2008 11:35
Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 01.05.2008 11:45
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydziału Punkty: 1645 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Za bardzo sobie pochlebiacie, sądząc, że ateistów coś obchodzi wasze zadanie i poglądy. Chyba, że "gó*** obchodzi", można włączyć pod to coś, w końcu kał też coś, wtedy się zgodzę. Jak żydzi i homoseksualiści - im więcej się o was mówi, tym silniejsi się stajecie, robiąc z siebie męczenników - a tym samym bardziej napędzacie nagonkę, zniesmaczając jeszcze bardziej. Każdy człowiek, który broni innemu wyrażać własne zdanie, jest idiotą. Ale wyrażać swoje zdanie można w sposób asertywny ("Bóg istnieje", "Bóg nie istnieje", na pewno takie są), inaczej zwykła dyskusja przerodzi się w sieczkę. Co dzieje się także w tym poście, gdzie część nie potrafi wyrazić się bez obrażania osoby, do której się zwraca. To przykre, bo sami napędzamy to gó***. |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 01.05.2008 13:06
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
PS I szczegół, że dostanę pewnie ostrzeżenie za moje poglądy. Ugh, będzie offtop, przepraszam, ale muszę. Co wy do cholery macie z tymi ostrzeżeniami? To nie jest pierwszy raz, kiedy natrafiam na tego typu tekst. No więc słucham, czy my zabraniamy Wam wyrażania własnego zdania? Karzemy za inne poglądy? Jesteście aż tak biedni i uciśnieni? A admini są tacy źliii? Lady Mary Jane, jak sobie wyobrażasz ostrzeżenie, które miałabyś dostać? "Ma własne poglądy?" Wyraża własne zdanie?" "Wierzy w Boga?" "Ma poglądy różne z poglądami pewnego admina?" Powiedz proszę, bo jestem cholernie ciekawa. I jeszcze jedno. Wstaw sobie tekst BÓG ISTNIEJE nawet do podpisu, tylko zdecyduj się czy na końcu stawiasz kropkę, czy wykrzyknik. Edytowane przez Limonka dnia 01.05.2008 13:54 |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 01.05.2008 15:34
|
Limonko, przykro mi to stwierdzić, ale jesteś w błędzie. Otóż wytłumaczę sytuację: Kiedy na SB został poruszony temat o Bogu, i powiedziałam zdanie 'Bóg istnieje' to E-Vaire poczuła się urażona tym stwierdzeniem i poprosiła Slayerkę o słowne ostrzeżenie dla mnie. A mój poprzedni post wyraża to, że Bóg istnieje, według mnie, i E-V gdyby mogła na pewno wlepiłaby mi za takie coś warna, a że nie może, to pewnie zwróci się do sił wyższych. I masz rację - wsadzę sobie w podpis 'Bóg istnieje' do cholery jasnej z tysiącem wykrzykników. Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 01.05.2008 15:43
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
i E-V gdyby mogła na pewno wlepiłaby mi za takie coś warna I dlatego właśnie eVaire nie jest i już nie będzie w redakcji. a że nie może, to pewnie zwróci się do sił wyższych. A "siły wyższe" są pozbawione mózgów i ślepo posłuszne rozkazom eV, tak? I masz rację - wsadzę sobie w podpis 'Bóg istnieje' do cholery jasnej z tysiącem wykrzykników. Bosko. A mogłabyś bez spacji przed wykrzyknikiem? Byłoby poprawniej. |
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 01.05.2008 19:45
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
Casanova, nie denerwuj się tak =) Z ludźmi jest taki mały problem. I to bez różnicy, czy z ateistami, czy z katolikami, czy nawet z kucharzami. Po prostu jednych urazi coś innego, na co drugi wzruszy ramionami i jak to ładnie nazwałeś - g*wno go będzie to obchodziło. To zależy od człowieka. A sądzę, że mało kto z dyskutujących tutaj chciałby ateistę obrazić. A przecież nie znamy się, nie mamy pojęcia jak inni zareagują, prawda? Najśmieszniejsze jest to, że ktoś ma dobre intencje a i tak jest mieszany z błotem. I jak tu dogodzić?^^ Za bardzo sobie pochlebiacie, sądząc, że ateistów coś obchodzi wasze zadanie i poglądy. To, że Ciebie nie obchodzi, nie znaczy że każdy ateista będzie się tego trzymał Po drugie u mnie jest taka sytuacja, że w mojej dzielnicy ateiści zachowują się podobnie do Ciebie. Mają własne zdanie, innymi się nie przejmują. Za to w dzielnicy mojej kuzynki ludzie niewierzący w żadnego Boga są bardzo uczuleni na wyrażanie poglądów przez katolików. Jak już pisałam, to zależy od człowieka. "Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."
Bóg mu już nie ufa Nie dotrzymał obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Stał się nikim Stał się człowiekiem. ![]() Mam manię: To ciągłe słów kompletowanie. Tak było, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych należy jutrzejszy dzień, Co nowych łakną zdobyczy. Kto się usuwa w ciszę i cień, Ten się do żywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poniżej 150 IQ^^ Nie napiszę "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widać. Gra pozorów. To coś co lubie. Chcesz mnie poznać? Powodzenia... Wiesz co się liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardziałych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień Mam ogień który płonie i rozrywa cień, Znam chwile co jak nóż przecinają sznur, Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur... Odcięli aniołom skrzydła bo dawały wolność. Odarli z ich szat gdyż za piękne były. Obrzucili je błotem bo białą skórę miały Teraz stoją Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskonałe... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Michał Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjaciół. To osoby, które na długo utkwią w mej pamięci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem Uświadom to sobie Ty też jesteś Bogiem Tylko wyobraź to sobie Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $Że aż przezroczysty $W pełni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza świat realny $Da przepływ momentalny, Energię, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny głoszę treści, słuchaj proszę $Trafiam cię w punkt centralny $Wiedz że niepewności spłoszę $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszę cię, bo z góry widok kapitalny.... $Widzę, widzę, widzę. Więcej wiem więcej. Tak to jest mniej więcej $ Lekko jak hel napełniam trwogą, i zapewniam jak wrogom kontakt z podłogą. Twą dozgonną chęć dorównania swym bogom ![]() Boże, ludzie starzeją się, marzenia nikną Ja chce tylko swoim bliski zapewnić wszystko. Mam jedną sprawę całkiem osobistą Czasem już nie potrafię żyć z tą myślą To czego pragnę od lat to dla mnie wszystko Boże, myślę że mogę nazwać to modlitwą... Co przyszło odejdzie, upadnie co powstało Jutro będzie dużo tego czego dziś jest mało Ja i świat tą całość mam I co by się nie działo dalej gram Oddajmy hołd Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Ktoś tu mi się na profil włamał, MIMID! |
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 05.05.2008 11:16
|
Lady Mary Jane napisała; Limonko, przykro mi to stwierdzić, ale jesteś w błędzie. Otóż wytłumaczę sytuację: Kiedy na SB został poruszony temat o Bogu, i powiedziałam zdanie 'Bóg istnieje' to E-Vaire poczuła się urażona tym stwierdzeniem i poprosiła Slayerkę o słowne ostrzeżenie dla mnie. A mój poprzedni post wyraża to, że Bóg istnieje, według mnie, i E-V gdyby mogła na pewno wlepiłaby mi za takie coś warna, a że nie może, to pewnie zwróci się do sił wyższych. I masz rację - wsadzę sobie w podpis 'Bóg istnieje' do cholery jasnej z tysiącem wykrzykników. A mam takie pytanie; po co się tym przejmujesz? Wiesz z zasady taki osobnikom robisz tylko uciechę bo niektórzy do szczęścia potrzebują złości innych.I to im to właśnie dajesz. Nie musisz się wstydzić że wierzysz w Boga ani przed nikim z tego tłumaczyć. Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 05.05.2008 14:46
|
Miss, czy ja wstydzę się, że wyznaję Boga? Nie, nie .. Ja mam zamiar to głosić każdemu, kto mnie spyta kim jestem jeśli chodzi o wiarę. Mam zamiar odpowiedzieć: Jestem Katoliczką i wierzę w Boga, i według mnie On istnieje. Czego Tu się wstydzić? Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Black_Luna |
Dodany dnia 05.05.2008 18:03
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 610 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 08.03.08 |
Heh. Przykładowo w mojej klasie modna jest postawa katolika tylko z nazwy. Chodzą na religię pogadać (ja przynajmniej śpię spokojnie), do Kościoła nie chodzą, ale wszyscy katolicy. Don't
try to be like someone- strive to be better than them. Gary Oldman. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Slytherin

Hufflepuff