Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Pijemy za prawdę II
Prefix użytkownikabatalion_88
Ostatnio widziałem taki przykład (z tą umierającą kobietą) w jakimś programie typu "ukryta prawda", więc się nie obrażaj tak jezyk Zwykło się mówić: nigdy nie mów nigdy. Ale może i fantazyjne ;d

Koło mnie mieszkało szereg takich rodzin, o.. bardzo dużo/ byłem jeszcze dzieckiem, więc nic zrobić i tak nie mogłem. Poza tym teraz też bym się nie wtrącał, bo czy to moja sprawa? Ja bym szukał siły tam gdzie człowiek nie szuka - czyli u Boga: modlitwa, intencja mszalna, szczera rozmowa na trzeźwo. Wiadomo, że dzieci najważniejsze i ich szkoda najbardziej. Moi sąsiedzi nie mieli potomstwa, więc razem pili, potem się kłócili, i bili. Nie raz, nie dwa. Tylko ja się nie lubię wtrącać w cudze życie> Teraz tak piszę, a może sam bym i z nimi pił, gdyby moje życie w pewnym momencie skręciło o dosłownie milimetr w innym kierunku. Skoro policja, instytucje do tego powołane - te wszystkie MOPSY< MOPRY, kuratorzy środowiskowi, itd. nic nie zrobią, to co szary Kowalski może? Nic, nic w ogóle. Trzeba zaufać Temu, który nas kocha i wszystko może. Zaproponowałbym wyjazd na Mszę o uzdrowienie - gdzie ludzie odzyskują wzrok, zmysł słuchu, zaczęli chodzić, wychodzą z nałogu alkoholizmu. To naprawdę pomaga, ale ludzie nie mają wiary, są uprzedzeni, wolą nic nie widzieć, albo zostawić to ludziom z odpowiednich urzędów.

Masz możliwość cofnąć się w czasie i zmienić bieg wydarzeń. Gdzie się cofasz, co zmieniasz i DLACZEGO?
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaDark Stars
Gdybym mogła to wróciła bym do 1889 roku i zabiła bym od razu jak się urodził Hitlera,ponieważ wyrządził wielkie zło na świecie i zamordował ogrom ludzi.
To chyba tyle no w sumie jeszcze jedno bardziej samolubne to bym się wróciła do 2 lata temu i nie pojechała galopem (konno)ponieważ wtedy złamałam rękę i nogę.

Widzisz,że twoja/twój najlepsza/najlepszy przyjaciółka/przyjaciel zaczyna się samo okaleczać co robisz?

A co mam zrobić? Zwykle nie integruje w życie innych, poza tym nie znam ludzi, którzy robiliby to będąc trzeźwymi. Tak czy inaczej pytam dlaczego to robi, czy ma jakieś problemy, co się dzieje i o co właściwie chodzi. Na pewno na niego nie donoszę czy coś. Taki już jestem, że staram się nie wchodzić w życie innych ludzi z butami.
Może to okrutnie zabrzmi, ale co mi do tego? Jak ja bym się okaleczał, to też bym nie chciał, żeby kogoś to interesowało. Brutalne, ale prawdzie: każdy jest kowalem swojego losu. Czasem trzeba modlić się wytrwale, ale też i szukać przyczyny - dlaczego tak się dzieje. Przecież nie upilnowałbym kogoś 24/h na dobę, jakby chciał, to i tak by chlastał sobie ręce.

Wiesz, że za moment wybuchnie III wojna światowa. Co robisz i co czujesz? Chcesz uciekać, walczyć, ostrzec innych, zabić się?

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaSam Quest
Nie wiem. Nie jestem w stanie założyć jak bym się zachowała, moja pierwsza myśl to "ucieczka", ale gdzie? jak? nie mam pojęcia. Pewnie płakałabym za HPnetem i próbowałabym przetrwać. Pewnie bym się bała, byłabym przerażona i ze strachu srałabym w gacie, ale wierzyłabym, że przetrwam.

Jaki tytuł miałaby książka o Twoim życiu i dlaczego taki?
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Ciekawe pytanie, przychodzi mi na myśl coś o dwóch światach, albo o życiu w marzeniach. Tytuł mógłby brzmieć "Żyć jak we śnie". Byłaby to książka o pogodzeniu szarej, codziennej rzeczywistości z wyimaginowanym światem, który ma się w głowie;)

Być może było już to pytanie, ale może ktoś inny odpowiedzieć:

Gdybyś mógł/ mogła zmienić w życiu jedną rzecz, to co by to było?

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaHelenkaa
Myślę, że chyba brak uprzedzeń do nieznajomych. Ja mam takie coś, że jak poznaję nową osobę, to zawsze, ale to zawsze, mam do niej uprzedzenia. Baardzo to utrudnia nawiązywanie znajomości i na pewno chciałabym właśnie to zmienić.
Jaka jest twoja najbardziej przypałowa akcja?
68.media.tumblr.com/b784a06492040610de3acf5d73d19c26/tumblr_ntp087arrf1takhpwo1_500.gif
media.tenor.com/images/5359cda27358aad52732803e498f8a7d/tenor.gif

Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Poszłam z kumplami na basen w nowym stroju bikini. Byłam ja i 6 facetów i kiedy ściągałam spodenki to zahaczyły mi się o klamerkę z dołu bikini i ściągłam je razemxD
Wszyscy grzecznie zamkneli oczy...tak przynajmniej mnie zapewniali.
Kiedy wbiegałam do basenu rozpiął mi się stanik i zaraz jeden ze znajomych to oczywiście zauważył i mi go zapiąłxD
A gdy wyszłam z wody to inny kumpel mi powiedział, że miseczka ze stanika mi wyszła dołem xD
Jak tylko wróciłam do domu to wyrzuciłam ten strój;)

O czym był twój nadziwniejszy sen?

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Kurczaki, nie pamiętam za bardzo swoich snów, ale ten jeden pamiętam. A więc uwaga uwaga, byłam kurczakiem... xD Jakkolwiek dziwnie i abstrakcyjne to brzmi. I jakby tego było mało, to robili mi zdjęcia do jakiejś reklamy, podejrzewam, że jajek. Nie wiem czy to bardziej dziwne czy śmieszne.

Gdybyś mógł dostać cokolwiek co byś zechciał, to co by to było i dlaczego?
68.media.tumblr.com/b784a06492040610de3acf5d73d19c26/tumblr_ntp087arrf1takhpwo1_500.gif

Hmm... Nie wiem, serio. No bo co mi niby potrzebne? Może jakiś przyziemny bilet na finał Mistrzostw świata w Rosji za rok?... Może bilet na rejs statkiem Quinn Marry? xD Chciałbym dostać gwarancję pokoju na świecie - tylko do kogo? Merkel, Trumpa, Putina? Chyba taka gwarancję i zapewnienie może dać sam Bóg tylko. To by wystarczyło, bez wojen, konfliktów zbrojnych, prześladowań chrześcijan, łamania praw człowieka - Błogosławieni, którzy wprowadzają pokój... <3 No, tak. Dla siebie nie chcę nic, chcę dobra dla ludzkości jako ogółu. (możecie w to nie wierzyć oczywiście) <;

Dostajesz propozycję zostania wolontariuszem w kraju ogarniętym wojną (np. w Syrii). Decydujesz się na to czy nie i dlaczego?

Pierwsza sprawa to to, na jak długo miałabym tam być, a druga to taka, że rodzice raczej by mnie nie puścili. Szczerze powiedziawszy to nie wiem, czy chciałabym. Niby jestem harcerką, pomoc bliźnim i te sprawy powinnam mieć na pierwszym miejscu, ale kurde... Bałabym się, choć byłoby to też fajne (o ile tak to można nazwać i określić) doświadczenie. No i w sumie jak miałaby ta pomoc też wyglądać? Gdybym dostała tylko taką informację, to raczej bym się nie zgodziła. Potrzebuję więcej szczegółów jezyk

No to ja utrzymam klimat wojny - wybucha wojna, co robisz?

Nom... Staję w obronie naszych granic. Kocham Polskę jak Matkę, więc to retoryczne pytanie jeśli chodzi o mnie. Nie będę uciekał, moi przodkowie walczyli za Polskę, a pradziadek pod Piłsudskim brał udział w Bitwie Warszawskiej w 1920 roku, bo mam takie geny, więc walka za wolną i niepodległa Polskę to coś tak oczywistego jak wiara w Boga i przynależność do Kościoła. Za wolność waszą i naszą. Chwała Wielkiej Polsce! Za Matkę życie stracić, to naprawdę je zyskać. Dziś modne jest ględzenie, że "nikt nie wie jakby się zachował, bo nie był w takiej sytuacji i takie ble ble ble ;d To wychodzi na to, że nic o sobie nie wiemy.

Dostajesz propozycję zagrania roli w filmie przygodowym, który ma być wielkim hitem, ale musisz przez rok opuścić dom, przyjaciół i rodzinę. Zgadzasz się?

pf, jasne, że tak. Jeśli mam być szczera, to może trochę zatęskniłabym za moją drużyną harcerską. A z resztą mogę przecież kontaktować się przez internet, SMSy i inne takie duperele, więc nie byłoby tak źle, no nie? A wzięcie udziału w filmie samo w sobie jest przygodą, więc dlaczego przepuścić taką okazję?

Śpieszysz się na uczelnię, żeby oddać ważną pracę, bo jeśli jej nie oddasz zawalisz rok. Po drodze jednak zauważasz, że ktoś atakuje jakąś kobietę, po czym ją okrada i ucieka. Kobieta ciężko pobita leży w trawie. Doskonale wiesz, że profesor nie przyjmie żadnego powodu, dlaczego nie oddałeś tej pracy, tylko po prostu jej nie zaliczy. Pomagasz jej czy ignorujesz i idziesz oddać pracę, czy też jej pomagasz i zawalasz całe studia, o których tak marzyłeś? Dlaczego?

No, ale, ale... Od czego telefony? Nie wyobrażam sobie aż tak skrajnej sytuacji, że albo zaliczam studia albo komuś pomagam. Wykręcam 112 i zgłaszam co się stało... Pomoc w ciągu kilku minut przybędzie. Poza tym nie wiem co to byłby za profesor... no ale ok. skoro mam być jakiś wybór, to pomagam, serio. św. Teresa mówiła, że "będziemy sądzeni z miłości". Wielu zapomina, że nasze ludzkie życie tu na ziemi to tylko pielgrzymka w drodze do wieczności. Co mi po roku jak mogę komuś życie uratować?? Nic. Jezus będzie patrzył na serce a nie moje stopnie naukowe i zdanie egzaminy. "Cokolwiek uczyniliście..." Zostaje i pomagam/

Bliska ci osoba podoba w alkoholizm. Co robisz? (konkretnie)

Prefix użytkownikaSam Quest
Na początku to bym wzięła sobie jakąś kartkę, taką w kratkę najlepiej, i zaczęła sobie wypisywać plusy i minusy tej sytuacji. Nie wiem w sumie, która strona by przeważyła, ale spodziewam się, że zaczęlibyśmy ćpać razem. Dzień za dniem, tydzień za tygodniem, miesiąc za miesiącem, nie byłoby żyły w którą byśmy się nie wbili. Razem byśmy szczęśliwie przeżyli ostatnie miesiące swojego życia!

Gdybyś miał powstać film o Twoim życiu, kto zagrały główną rolę i dlaczego?
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

No jak to kto? Oczywiście, że Boguś Linda Śmiech
A na serio, to nigdy się nad takim czymś nie zastanawiałem. Może myślę, że taki odpowiedni byłby chyba Marcin Dorociński, ale nie wiem czemu <;
On mi wydaje się taki "najbliższy" memu, nie wiem zachowaniu? (tak siebie sobie wyobrażam jako mnie - a z tych zagranicznych, to mój ulubiony aktor Al Pacino albo może Don Johnson.

na twoim podwórku ląduje UFO i wysiadają z niego obcy - chcą u ciebie zamieszkać. zgadzasz się?

Prefix użytkownikaBad wolf
Biegnę do pokoju po poduszki żeby mieć nad nim przewagę i z nim wygrać w bitwie na poduszki! A potem uciekam z domu

Proponują ci zmianę pracy, w której musisz skakać z bardzo dużych wysokości na spadochronie bez szkolenia, co robisz?

PS. Aders... San... xD
DIMASH

i.pinimg.com/564x/b5/cb/f5/b5cbf53e650560438f1f933aefb7b416.jpg

i.pinimg.com/originals/c3/aa/b9/c3aab950c770646a5d91dd12a6b4c827.gif

Pytanie jak z jakiegoś ogródka,w którym rosną same pietruszki... a gdzie marchewka, cebula, pomidory czy papryka lub ogórki? ; ) Pieniądze to rzecz nabyta i dobrze w końcu zrozumieć, że są ludzie, dla których nie znaczą one "wszystkiego". Nie zrobiłbym niczego szczególnego, bo są one mi... średnio potrzebne <; bo niby na co? Na pewno ode mnie nie usłyszysz (przeczytasz), że zabiłbym, został męską prostytutką, czy coś w tym stylu xD Nie oddawałbym nerek, wątroby a nawet serca, nie okradłbym sąsiadów i nie napadł na bank. Nie ma takiej rzeczy, dla której sprzeciwiłbym się swojej wierze, poglądom, ideałom, wartościom... żeby mieć więcej pieniędzy <;

Znajdujesz w lesie skarb i ludzkie zwłoki. Co z tym faktem robisz?

Prefix użytkownikaYashenah
Zgłaszam sprawę odnalezienia zwłok, a w zależności od tego, czym byłby ten skarb, to zgłaszam bądź nie (no sorry, ale nie będę zgłaszać info o tym, że jest znaleziony jakiś dziennik, ale jak kasa i to gruba to ok).

Moje pytanie brzmi następująco:
Co wybierasz: 5 mld dol za miesiąc w nawiedzonym domu czy biedny artysta żyjący z zasiłków? Uzasadnij
Jest kilka dróg, ale to od Ciebie zależy, którą wybierzesz.

truth, freedom, hope and faith

Nothing is true.
Everything is permitted.

http://www.javri.eu
Ja ta duchów się nie boję, bo to nic innego jak zbłąkane dusze <; 5 mld dolarów za miesiąc z duchami? Spoko, tyle w życiu przeżyłem tragedii i strasznych chwil, że mogę z duszami sobie pożyć i mieć ten hajs. Dla mnie to nie problem. Co one by mogły mi zrobić. Jezus mówi, żeby nie bać się tych co ciało mogą zabić, a duszy nie. Demony, diabeł ok, ale nie "zwykły duch". Wybieram duchy i kasę <;

Masz do wyboru: zostać kimś sławnym, ale ciężko chorym lub znienawidzonym przez ludzi bardzo zdrowym człowiekiem. co wybierasz?
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 02.07.2017 19:35

Prefix użytkownikaBad wolf
Wybrałabym bycie sławnym i chorym. W zasadzie nawet nie musiałabym być slawna, chodzi o sam fakt bycia szczęśliwym. Po co mi zdrowie, skoro życie i tak musiałabym spędzić samotnie? Chyba nie ma nic gorszego. Każdy człowiek potrzebuje przyjaciela czy członka rodziny, który będzie służył radą, będzie wspierał, cieszył się razem z tobą, albo płakał. Długość życia nie jest ważna, tylko miłość.

Wyobraź sobie, że ktoś oskarżył cię o mocne przestępstwo. Grozi ci w więzieniu 15 lat. Wolałbyś zabić policjanta i być "wolnym" uciekinierem wiedząc, że jesteś niewinny, czy przesiedzieć karę w zamknięciu, aby po wyjściu dostać odszkodowanie za zmarnowanie tylu lat?
Edytowane przez Prefix użytkownikaBad wolf dnia 02.07.2017 19:47
DIMASH

i.pinimg.com/564x/b5/cb/f5/b5cbf53e650560438f1f933aefb7b416.jpg

i.pinimg.com/originals/c3/aa/b9/c3aab950c770646a5d91dd12a6b4c827.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: