Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pijemy za prawdê II
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 30.05.2017 22:13
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ostatnio widzia³em taki przyk³ad (z t± umieraj±c± kobiet±) w jakim¶ programie typu "ukryta prawda", wiêc siê nie obra¿aj tak Zwyk³o siê mówiæ: nigdy nie mów nigdy. Ale mo¿e i fantazyjne ;d Ko³o mnie mieszka³o szereg takich rodzin, o.. bardzo du¿o/ by³em jeszcze dzieckiem, wiêc nic zrobiæ i tak nie mog³em. Poza tym teraz te¿ bym siê nie wtr±ca³, bo czy to moja sprawa? Ja bym szuka³ si³y tam gdzie cz³owiek nie szuka - czyli u Boga: modlitwa, intencja mszalna, szczera rozmowa na trze¼wo. Wiadomo, ¿e dzieci najwa¿niejsze i ich szkoda najbardziej. Moi s±siedzi nie mieli potomstwa, wiêc razem pili, potem siê k³ócili, i bili. Nie raz, nie dwa. Tylko ja siê nie lubiê wtr±caæ w cudze ¿ycie> Teraz tak piszê, a mo¿e sam bym i z nimi pi³, gdyby moje ¿ycie w pewnym momencie skrêci³o o dos³ownie milimetr w innym kierunku. Skoro policja, instytucje do tego powo³ane - te wszystkie MOPSY< MOPRY, kuratorzy ¶rodowiskowi, itd. nic nie zrobi±, to co szary Kowalski mo¿e? Nic, nic w ogóle. Trzeba zaufaæ Temu, który nas kocha i wszystko mo¿e. Zaproponowa³bym wyjazd na Mszê o uzdrowienie - gdzie ludzie odzyskuj± wzrok, zmys³ s³uchu, zaczêli chodziæ, wychodz± z na³ogu alkoholizmu. To naprawdê pomaga, ale ludzie nie maj± wiary, s± uprzedzeni, wol± nic nie widzieæ, albo zostawiæ to ludziom z odpowiednich urzêdów. Masz mo¿liwo¶æ cofn±æ siê w czasie i zmieniæ bieg wydarzeñ. Gdzie siê cofasz, co zmieniasz i DLACZEGO? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Dark Stars |
Dodany dnia 31.05.2017 12:00
|
![]() Postów: 12 Dom: GryffindorPunkty: 128 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 13.05.17 |
Gdybym mog³a to wróci³a bym do 1889 roku i zabi³a bym od razu jak siê urodzi³ Hitlera,poniewa¿ wyrz±dzi³ wielkie z³o na ¶wiecie i zamordowa³ ogrom ludzi. To chyba tyle no w sumie jeszcze jedno bardziej samolubne to bym siê wróci³a do 2 lata temu i nie pojecha³a galopem (konno)poniewa¿ wtedy z³ama³am rêkê i nogê. Widzisz,¿e twoja/twój najlepsza/najlepszy przyjació³ka/przyjaciel zaczyna siê samo okaleczaæ co robisz? |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 31.05.2017 20:50
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
A co mam zrobiæ? Zwykle nie integruje w ¿ycie innych, poza tym nie znam ludzi, którzy robiliby to bêd±c trze¼wymi. Tak czy inaczej pytam dlaczego to robi, czy ma jakie¶ problemy, co siê dzieje i o co w³a¶ciwie chodzi. Na pewno na niego nie donoszê czy co¶. Taki ju¿ jestem, ¿e staram siê nie wchodziæ w ¿ycie innych ludzi z butami. Mo¿e to okrutnie zabrzmi, ale co mi do tego? Jak ja bym siê okalecza³, to te¿ bym nie chcia³, ¿eby kogo¶ to interesowa³o. Brutalne, ale prawdzie: ka¿dy jest kowalem swojego losu. Czasem trzeba modliæ siê wytrwale, ale te¿ i szukaæ przyczyny - dlaczego tak siê dzieje. Przecie¿ nie upilnowa³bym kogo¶ 24/h na dobê, jakby chcia³, to i tak by chlasta³ sobie rêce. Wiesz, ¿e za moment wybuchnie III wojna ¶wiatowa. Co robisz i co czujesz? Chcesz uciekaæ, walczyæ, ostrzec innych, zabiæ siê? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 28.06.2017 23:09
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Nie wiem. Nie jestem w stanie za³o¿yæ jak bym siê zachowa³a, moja pierwsza my¶l to "ucieczka", ale gdzie? jak? nie mam pojêcia. Pewnie p³aka³abym za HPnetem i próbowa³abym przetrwaæ. Pewnie bym siê ba³a, by³abym przera¿ona i ze strachu sra³abym w gacie, ale wierzy³abym, ¿e przetrwam. Jaki tytu³ mia³aby ksi±¿ka o Twoim ¿yciu i dlaczego taki? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 29.06.2017 07:05
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Ciekawe pytanie, przychodzi mi na my¶l co¶ o dwóch ¶wiatach, albo o ¿yciu w marzeniach. Tytu³ móg³by brzmieæ "¯yæ jak we ¶nie". By³aby to ksi±¿ka o pogodzeniu szarej, codziennej rzeczywisto¶ci z wyimaginowanym ¶wiatem, który ma siê w g³owie![]() Byæ mo¿e by³o ju¿ to pytanie, ale mo¿e kto¶ inny odpowiedzieæ: Gdyby¶ móg³/ mog³a zmieniæ w ¿yciu jedn± rzecz, to co by to by³o? |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 29.06.2017 09:25
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
My¶lê, ¿e chyba brak uprzedzeñ do nieznajomych. Ja mam takie co¶, ¿e jak poznajê now± osobê, to zawsze, ale to zawsze, mam do niej uprzedzenia. Baardzo to utrudnia nawi±zywanie znajomo¶ci i na pewno chcia³abym w³a¶nie to zmieniæ. Jaka jest twoja najbardziej przypa³owa akcja? ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 29.06.2017 09:36
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Posz³am z kumplami na basen w nowym stroju bikini. By³am ja i 6 facetów i kiedy ¶ci±ga³am spodenki to zahaczy³y mi siê o klamerkê z do³u bikini i ¶ci±g³am je razem![]() Wszyscy grzecznie zamkneli oczy...tak przynajmniej mnie zapewniali. Kiedy wbiega³am do basenu rozpi±³ mi siê stanik i zaraz jeden ze znajomych to oczywi¶cie zauwa¿y³ i mi go zapi±³ ![]() A gdy wysz³am z wody to inny kumpel mi powiedzia³, ¿e miseczka ze stanika mi wysz³a do³em ![]() Jak tylko wróci³am do domu to wyrzuci³am ten strój ![]() O czym by³ twój nadziwniejszy sen? |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 29.06.2017 09:41
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
Kurczaki, nie pamiêtam za bardzo swoich snów, ale ten jeden pamiêtam. A wiêc uwaga uwaga, by³am kurczakiem... Jakkolwiek dziwnie i abstrakcyjne to brzmi. I jakby tego by³o ma³o, to robili mi zdjêcia do jakiej¶ reklamy, podejrzewam, ¿e jajek. Nie wiem czy to bardziej dziwne czy ¶mieszne.Gdyby¶ móg³ dostaæ cokolwiek co by¶ zechcia³, to co by to by³o i dlaczego? ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 02.07.2017 10:42
|
Hmm... Nie wiem, serio. No bo co mi niby potrzebne? Mo¿e jaki¶ przyziemny bilet na fina³ Mistrzostw ¶wiata w Rosji za rok?... Mo¿e bilet na rejs statkiem Quinn Marry? Chcia³bym dostaæ gwarancjê pokoju na ¶wiecie - tylko do kogo? Merkel, Trumpa, Putina? Chyba taka gwarancjê i zapewnienie mo¿e daæ sam Bóg tylko. To by wystarczy³o, bez wojen, konfliktów zbrojnych, prze¶ladowañ chrze¶cijan, ³amania praw cz³owieka - B³ogos³awieni, którzy wprowadzaj± pokój... <3 No, tak. Dla siebie nie chcê nic, chcê dobra dla ludzko¶ci jako ogó³u. (mo¿ecie w to nie wierzyæ oczywi¶cie) <; Dostajesz propozycjê zostania wolontariuszem w kraju ogarniêtym wojn± (np. w Syrii). Decydujesz siê na to czy nie i dlaczego? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 02.07.2017 11:07
|
Pierwsza sprawa to to, na jak d³ugo mia³abym tam byæ, a druga to taka, ¿e rodzice raczej by mnie nie pu¶cili. Szczerze powiedziawszy to nie wiem, czy chcia³abym. Niby jestem harcerk±, pomoc bli¼nim i te sprawy powinnam mieæ na pierwszym miejscu, ale kurde... Ba³abym siê, choæ by³oby to te¿ fajne (o ile tak to mo¿na nazwaæ i okre¶liæ) do¶wiadczenie. No i w sumie jak mia³aby ta pomoc te¿ wygl±daæ? Gdybym dosta³a tylko tak± informacjê, to raczej bym siê nie zgodzi³a. Potrzebujê wiêcej szczegó³ów ![]() No to ja utrzymam klimat wojny - wybucha wojna, co robisz? ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 02.07.2017 11:39
|
Nom... Stajê w obronie naszych granic. Kocham Polskê jak Matkê, wiêc to retoryczne pytanie je¶li chodzi o mnie. Nie bêdê ucieka³, moi przodkowie walczyli za Polskê, a pradziadek pod Pi³sudskim bra³ udzia³ w Bitwie Warszawskiej w 1920 roku, bo mam takie geny, wiêc walka za woln± i niepodleg³a Polskê to co¶ tak oczywistego jak wiara w Boga i przynale¿no¶æ do Ko¶cio³a. Za wolno¶æ wasz± i nasz±. Chwa³a Wielkiej Polsce! Za Matkê ¿ycie straciæ, to naprawdê je zyskaæ. Dzi¶ modne jest glêdzenie, ¿e "nikt nie wie jakby siê zachowa³, bo nie by³ w takiej sytuacji i takie ble ble ble ;d To wychodzi na to, ¿e nic o sobie nie wiemy. Dostajesz propozycjê zagrania roli w filmie przygodowym, który ma byæ wielkim hitem, ale musisz przez rok opu¶ciæ dom, przyjació³ i rodzinê. Zgadzasz siê? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 02.07.2017 11:47
|
pf, jasne, ¿e tak. Je¶li mam byæ szczera, to mo¿e trochê zatêskni³abym za moj± dru¿yn± harcersk±. A z reszt± mogê przecie¿ kontaktowaæ siê przez internet, SMSy i inne takie duperele, wiêc nie by³oby tak ¼le, no nie? A wziêcie udzia³u w filmie samo w sobie jest przygod±, wiêc dlaczego przepu¶ciæ tak± okazjê? ¦pieszysz siê na uczelniê, ¿eby oddaæ wa¿n± pracê, bo je¶li jej nie oddasz zawalisz rok. Po drodze jednak zauwa¿asz, ¿e kto¶ atakuje jak±¶ kobietê, po czym j± okrada i ucieka. Kobieta ciê¿ko pobita le¿y w trawie. Doskonale wiesz, ¿e profesor nie przyjmie ¿adnego powodu, dlaczego nie odda³e¶ tej pracy, tylko po prostu jej nie zaliczy. Pomagasz jej czy ignorujesz i idziesz oddaæ pracê, czy te¿ jej pomagasz i zawalasz ca³e studia, o których tak marzy³e¶? Dlaczego? ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 02.07.2017 12:05
|
No, ale, ale... Od czego telefony? Nie wyobra¿am sobie a¿ tak skrajnej sytuacji, ¿e albo zaliczam studia albo komu¶ pomagam. Wykrêcam 112 i zg³aszam co siê sta³o... Pomoc w ci±gu kilku minut przybêdzie. Poza tym nie wiem co to by³by za profesor... no ale ok. skoro mam byæ jaki¶ wybór, to pomagam, serio. ¶w. Teresa mówi³a, ¿e "bêdziemy s±dzeni z mi³o¶ci". Wielu zapomina, ¿e nasze ludzkie ¿ycie tu na ziemi to tylko pielgrzymka w drodze do wieczno¶ci. Co mi po roku jak mogê komu¶ ¿ycie uratowaæ?? Nic. Jezus bêdzie patrzy³ na serce a nie moje stopnie naukowe i zdanie egzaminy. "Cokolwiek uczynili¶cie..." Zostaje i pomagam/ Bliska ci osoba podoba w alkoholizm. Co robisz? (konkretnie) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 02.07.2017 14:08
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Na pocz±tku to bym wziê³a sobie jak±¶ kartkê, tak± w kratkê najlepiej, i zaczê³a sobie wypisywaæ plusy i minusy tej sytuacji. Nie wiem w sumie, która strona by przewa¿y³a, ale spodziewam siê, ¿e zaczêliby¶my æpaæ razem. Dzieñ za dniem, tydzieñ za tygodniem, miesi±c za miesi±cem, nie by³oby ¿y³y w któr± by¶my siê nie wbili. Razem by¶my szczê¶liwie prze¿yli ostatnie miesi±ce swojego ¿ycia! Gdyby¶ mia³ powstaæ film o Twoim ¿yciu, kto zagra³y g³ówn± rolê i dlaczego? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 02.07.2017 15:39
|
No jak to kto? Oczywi¶cie, ¿e Bogu¶ Linda ![]() A na serio, to nigdy siê nad takim czym¶ nie zastanawia³em. Mo¿e my¶lê, ¿e taki odpowiedni by³by chyba Marcin Dorociñski, ale nie wiem czemu <; On mi wydaje siê taki "najbli¿szy" memu, nie wiem zachowaniu? (tak siebie sobie wyobra¿am jako mnie - a z tych zagranicznych, to mój ulubiony aktor Al Pacino albo mo¿e Don Johnson. na twoim podwórku l±duje UFO i wysiadaj± z niego obcy - chc± u ciebie zamieszkaæ. zgadzasz siê? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 02.07.2017 16:17
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
Biegnê do pokoju po poduszki ¿eby mieæ nad nim przewagê i z nim wygraæ w bitwie na poduszki! A potem uciekam z domu Proponuj± ci zmianê pracy, w której musisz skakaæ z bardzo du¿ych wysoko¶ci na spadochronie bez szkolenia, co robisz? PS. Aders... San... DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 02.07.2017 18:20
|
Pytanie jak z jakiego¶ ogródka,w którym rosn± same pietruszki... a gdzie marchewka, cebula, pomidory czy papryka lub ogórki? ; ) Pieni±dze to rzecz nabyta i dobrze w koñcu zrozumieæ, ¿e s± ludzie, dla których nie znacz± one "wszystkiego". Nie zrobi³bym niczego szczególnego, bo s± one mi... ¶rednio potrzebne <; bo niby na co? Na pewno ode mnie nie us³yszysz (przeczytasz), ¿e zabi³bym, zosta³ mêsk± prostytutk±, czy co¶ w tym stylu Nie oddawa³bym nerek, w±troby a nawet serca, nie okrad³bym s±siadów i nie napad³ na bank. Nie ma takiej rzeczy, dla której sprzeciwi³bym siê swojej wierze, pogl±dom, idea³om, warto¶ciom... ¿eby mieæ wiêcej pieniêdzy <; Znajdujesz w lesie skarb i ludzkie zw³oki. Co z tym faktem robisz? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Yashenah |
Dodany dnia 02.07.2017 18:47
|
![]() Postów: 100 Dom: GryffindorPunkty: 1105 Ranga: Prefekt Naczelny Gryffindoru Data rejestracji: 28.06.17 |
Zg³aszam sprawê odnalezienia zw³ok, a w zale¿no¶ci od tego, czym by³by ten skarb, to zg³aszam b±d¼ nie (no sorry, ale nie bêdê zg³aszaæ info o tym, ¿e jest znaleziony jaki¶ dziennik, ale jak kasa i to gruba to ok). Moje pytanie brzmi nastêpuj±co: Co wybierasz: 5 mld dol za miesi±c w nawiedzonym domu czy biedny artysta ¿yj±cy z zasi³ków? Uzasadnij Jest kilka dróg, ale to od Ciebie zale¿y, któr± wybierzesz.
truth, freedom, hope and faith Nothing is true. Everything is permitted. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 02.07.2017 18:52
|
Ja ta duchów siê nie bojê, bo to nic innego jak zb³±kane dusze <; 5 mld dolarów za miesi±c z duchami? Spoko, tyle w ¿yciu prze¿y³em tragedii i strasznych chwil, ¿e mogê z duszami sobie po¿yæ i mieæ ten hajs. Dla mnie to nie problem. Co one by mog³y mi zrobiæ. Jezus mówi, ¿eby nie baæ siê tych co cia³o mog± zabiæ, a duszy nie. Demony, diabe³ ok, ale nie "zwyk³y duch". Wybieram duchy i kasê <; Masz do wyboru: zostaæ kim¶ s³awnym, ale ciê¿ko chorym lub znienawidzonym przez ludzi bardzo zdrowym cz³owiekiem. co wybierasz? Edytowane przez batalion_88 dnia 02.07.2017 19:35
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 02.07.2017 19:42
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
Wybra³abym bycie s³awnym i chorym. W zasadzie nawet nie musia³abym byæ slawna, chodzi o sam fakt bycia szczê¶liwym. Po co mi zdrowie, skoro ¿ycie i tak musia³abym spêdziæ samotnie? Chyba nie ma nic gorszego. Ka¿dy cz³owiek potrzebuje przyjaciela czy cz³onka rodziny, który bêdzie s³u¿y³ rad±, bêdzie wspiera³, cieszy³ siê razem z tob±, albo p³aka³. D³ugo¶æ ¿ycia nie jest wa¿na, tylko mi³o¶æ. Wyobra¼ sobie, ¿e kto¶ oskar¿y³ ciê o mocne przestêpstwo. Grozi ci w wiêzieniu 15 lat. Wola³by¶ zabiæ policjanta i byæ "wolnym" uciekinierem wiedz±c, ¿e jeste¶ niewinny, czy przesiedzieæ karê w zamkniêciu, aby po wyj¶ciu dostaæ odszkodowanie za zmarnowanie tylu lat? Edytowane przez Bad wolf dnia 02.07.2017 19:47
DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor
Zwyk³o siê mówiæ: nigdy nie mów nigdy. Ale mo¿e i fantazyjne ;d 

Ravenclaw

Hufflepuff