Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Czy chcielibyście. żeby Harry'ego wprowadzono do kanonu lektur?
Selia
Ja jestem przeciwna. Czemu? Choćby lektura była ciekawa często nas odrzuca i jesteśmy zmuszani do jej przeczytania. Choć nawet byłby jeden +... Z klasówki z HP dostałabym 5... a nawet 6 jakbym miała 'wenę' =)
"Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami."

Jonathan Davis

Prefix użytkownikaOLCIA
Gdyby wprowadzili Harrego Pottera jako książka obowiązkowa w szkole to napewno błyskałabym wiedzą na ten temat i z chęcią siedziałabym na lekcjach, no cóż ale musze dodać ze szkołę skonczyłam juz ponad 2 lata temu więc nawet gdyby ksiązka była obowiązkowa to ja bym się nie załapała na to, bo na studiach napewno tego nie wprowadzą!Nie
Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą

Hermiona1334
Lady Pink ta książka ma wiele ukrytych prezkazów których można się doszukać podczas czytania.A jak chodzi o wprowadzenie do kanonu to nie wiem czy to do końca mądre.To znaczy wtedy Harry przestał by być wyjątkowy.Każdy na tej stronie wolno i bez przymusu czyta Harry'egoa ja wolałabym,żeby ta książka pozostała jednak orginalna a jej czytanie czymś wyjątkowym.Ale wprowadzenie do kanonu lektur byłoby exstra:D

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Hermiona1334
do Marlenqua:to był ostatnia poszarpana i okaleczona cząstka duszy Voldemorta.
Zgadzam się z Tobą jak chodzi o czytanie Harry'ego i jego wyjątkowość,ale
Niktórzy nastolatkowie nie rozumieją paru wątków, a co dopiero dzieciarnia z podstawówki.
Ja jestem z podstawówki i doskonale rozumiem Harry'ego.Nie myśl sobie,że wszyscy z podstawówki są niekumaci bo to tylko niektórzy okey?

Ewa_Granger
Oczywiście że tak!! Jedna z ciekawszych książek do omawiania!! I wszystko bym wiedziała, dostawałabym dobre oceny za wypracowania i wogóle!! Byłabym chyba jedyną z klasy, która coś o tej książce i autorce wie!! i inni musieliby zacząć czytać książki!! I jakby trzeba było na teście kończą cym gimnazjum napisać charakterystykę Harry'ego Pottera lub innego głównego bohatera byłoby świetne!! Ale to jest z pewnością nie realne!! Żal ;( ;):)jezyk
Ewunusia93

Prefix użytkownikaPotteroholiczka
TAK TAK TAK TAK!!!!!! Ostatnio nawet rozważaliśmy z nasza psorką taki pomysł, bo mogła jedną lekturę sama wybrać...ale niestety połowa klasy była przeciw i stanęło na jakimś badziewiu. Z Harry'ego miałabym same szóstki!!!:smilewinkgrin:

SaraSnape
Każdy by chyba chciał żeby zamiast badziewia czytać coś normalnego:D U mnie to ze zgodą klasową nie byłoby problemu tylko z nauczycielką gorzej:D Z Pottera to miałabym tylko celujące!:):D
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpgttp://hogsmeade.pl/SaraSnape******

karolakhp
Oczywiście że bym chciała :D. Jedna normalna,ciekawa i wciągająca lektura. A nie tak jak te co do tej pory miałam ;/. Połowy z nich nawet nie wypożyczyłam żeby przeczytać :lol:. Ale pewna część ludzi twierdzi ze HP tylko omotał ludzi i że to totalna głupota czytać taką książkę ;/. Może kiedyś nasz pan minister zmieni zdanie i wprowadzi to do kanonu lektur.
"-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę"

^^^^

"-Byłeś taki dzielny.
Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej.
-Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni.
-Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać.
-Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze.
-A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin.
-Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was.
Przepraszam..."

^^^^

"-Zostaniecie ze mną?
-Do samego końca-odrzekł James.
-Nie zobaczą was ?
-Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć.
Harry spojrzał na swoją matkę.
-Bądź blisko mnie-szepnął.
I wszedł w mroczny las."

^^^^

Im_Ginny
A, ja szczerze bym nie chciała bo dla mnie Harry jest książka na jeden raz, chociaż nie można jej nic zarzucić.Może się niektórym wyda to 'sztywniackie' ale skoro jesteśmy Polakami to powinniśmy przeczytać Polskie książki, te stare tą klasykę.Rozumiem żeby to była taka lektura dodatkowa.
Edytowane przez Im_Ginny dnia 01.05.2008 12:01
I'm... Im

We don't need no education.
We don't need no thought control.
No dark sarcasm in the classroom.
Teacher, leave those kids alone.
Hey, Teacher, leave those kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.
[ Pink Floyd - Another brick in the wall (part II)]

img76.imageshack.us/img76/8775/44204mx6.jpg
*Angel Witch
*Saxon
*Megadeth
*Alice In Chains
* Iron Maiden
*Radiohead
*Dżem
*Metallica
*Led Zeppelin
*Queen
*Pink Floyd
*Van Halen
*W.A.S.P
*Mercyful Fate

www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/5610882/2/istockphoto_5610882_electric_guitar.jpg
Alternatywno-rockowa trójca na tej stronie:

*mimid
*Im
*Claire

Emma Danee
Nie. Dlaczego?
1. HP ma być dla nas przyjamnaścią, a nie przymusową lekturą.
2. Wyorażacie sobie jeszcze więcej rozmów na temat tych książek w kościołach, na lekcjach religi, w radiach, telewizji???
3. Już sobie wyobrażam tematy wypracowań... 'HP, dobro czy zło?' i wiele wiele innych.
4. Jeszcze młodzierzy potrzeba kapłana, który wypędzałby z nich szatana.
Czyli ogółem... Za duże poruszenie, HP niebyłby już taką samą przyjamnością, a wielu kojarzyłby się tylko z lekturą. Już teraz w niektórych parafiach, jak ksiądz dowiaduje się że ktoś czyta książki o HP to wypędzają z niego demony, szatana itd., a co by było, gdyby HP był lektórą?
Nie sztuką jest litować się, sztuką jest pomóc bezinteresownie...

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

Hermiona1334
Ania95-każdy Potteromaniak jest wyjątkowy i zasługuje na szcunek.A w sprawie kanonu zgadzam się z Tobą.HP jest dla nas wyjątkowy,a gdyby stał się lekturą szkolną to byłby przymusem.Ale fajnie by było mieć w gimie test kompetencji(na zakończenie roku)o tytule Harry Potter.Byłabym najlepsza w klasie,bo ja też jestem"Potterową jedynaczką".Chociaż u nas paru chłpaków z mojej klasy lubi HP:D.

Prefix użytkownikaNavHeera
U mnie raz było jako lektura, to jakaś sfrustrowana matka przybiegła do szkoły i zaczęła krzyczeć, jakie to lektury zadają jej dziecku.
Ja bym sie ucieszyła jakby HP był lekturą. Może wreszcie miałabym na koniec z polaka coś więcej niż 3.

Agusia Grenger
Pewnie!!! Byłoby super! Teraz MOGĘ czytać HP, czego moja mama nie lubi, bo zapominam o całym świecie, czytam przed szkołą, po szkole, czasem nawet w nocy... Gdyby to była lektura MUSIAŁABYM przeczytać...!
Moje ulubione cytaty:
" Chłopiec, Który Przeżył pozostaje symbolem wszystkiego, o co walczymy : triumfu dobra nad złem, potęgi niewinności, wyrwania w oporze"
" Może jest, a może go niem ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się pogrozi szamponem..."

Malicious Lady
Jak najbardziej. Nasze społeczeństwo niezbyt chętnie sięga po książki - widzę to po moich rówieśnikach, a moim zdaniem "Harry Potter" zachęca do sięgania po książki, bynajmniej tak było w moim przypadku, chciałam: więcej, więcej ;) Może w końcu młodzież przestałaby kaleczyć nasz polski język, bo wiadomo, że czytając książki robimy mniej błędów, a więc kolejny plus. Ponadto Harry Potter jest idealnym wzorem do naśladowania, tak samo jak mądre słowa profesora Dumbledor'a.

Hermiona1334
Ja też myslę,że byłoby świetnie mieć HP za lekturę.Ale to mogło by albo przekonać wiele osób do jej czytania poza szkołą,albo zniechęcić (z racji przymusu).Fajnie by było omawiać HP na lekcjach,choć moja nauczycielka nie lubi tych książek.A w sumie to rozkładanioe HP na"czynniki pierwsze"mogło by mi popsuć przyjemność z jego czytania.Lepiej,żeby Harry zachował swoją wyjątkowość.Mówię Wam-lepiej jest przeczytać coś z własnej woli niż z przymusu.Jak więc widzicie są i plusy i minusy w tej sprawie
"Wyglądasz bardzo zdrowo Potter,więc wybacz mi,ale nie zwolnię cię z obowiązku odrobienia pracy domowej.
Chyba żebyś umarł,wtedy możesz śmiało czuć się zwolniony"
"Będziemy na tyle silni,na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni"
"Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć"

Addio93
Nigdy! Bardzo lubię czytać, HP uwielbiam, ale pod żadnym pozorem nie chciałabym go omawiać w szkole. Wszystko traci swój urok... Każda książka, którą muszę omawiać staje się dla mnie nieciekawa. Głównie dlatego, że wszystko rozkłada się na czynniki pierwsze: moje wyobrażenia się zmieniają, to już nie jest to. Nie chciałabym analizować zachowania Harry'ego, pisać jego charakterystyki, oceniać czemu zrobił właśnie to, a nie tamto... Świat HP wyobraziłam sobie bardzo dokładnie i nie chciałabym, żeby zniszczyły go bezsensowne wynurzenia innych uczniów w mojej klasie typu: Bardzo polubiłam/em Harry'ego, bo jest bardzo słodziutki, milutki, no... kofffam go... (leee)Nie
"Budujemy zamki szczęścia z ludzkich kości."

"Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy."

"Szkoda mi twych łez..."

Faux
Chciałbym, by tak się stało. To, co sam nie dostrzegłem w książkach dostrrzegliby inni na forum klasy. I co najważniejsze: byłoby to bez obciachu - bez obrazy, ale u nas w klasie to raczej nie ma wielu entuzjastów HP. :(

www.qfant.pl
Prefix użytkownikaE-Vaire
Jasne, że nie. To głupota, jako lektury powinno się dawać dzieciom bardziej wartościowe książki, a nie Pottera. Hm... Już sobie wyobrażam omawianie tej lekturki:

1. 'Harry Potter' J.K. Rowling.
2. Charakterystyka głównego bohatera książki. (No wiecie, np. głupota =D).
3. Harry Potter kontra Voldemort - stosunki. (Czyżby nienawiść?).
4. Przyjaciele - trafni?
5. Bla bla bla...

No nie rozśmieszajcie mnie =/

sebek2
no jasne że tak ale wiekszość mojej klasy nie intersuje taka ksiażka z wzgledu na ilosc stron ja przeczytałem wszyskie czesci w 7 tygodni dzienie czytajac 4 godz.
sebek2

Lunatyczka95
Fajnie by było V tom, ale moja kalsa zabiłaby mnie gdybym zaproponowała chociażby I. Za dużo stron dla nich (a ja osobiście V czytam w trzy do pięciu godzin).

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: