Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
04.06.2026 12:11
24 jak założyłam konto, teraz 34, jestem z wami od ponad dekady, szkoda, że strona się sypie ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
02.06.2026 22:31
Mi tęskno za starym Hogwartem, szkoda że nigdzie nie został zapisany :v

Harrych świąt!
02.06.2026 22:06
Niecałe 13, a w tym roku stuknie ćwierćwiecze Rain

O choinka!
02.06.2026 10:16
13 jak założyłam konto, teraz 25 :(

Też tęsknię za tą stroną, dobrze się tu bawiłam i dzięki niej czułam się mniej samotna. Kiedyś to były czasy, a teraz nie ma czasów

Harrych świąt!
31.05.2026 20:16
To i ja się pochwalę. 25 lat jak zakładałem konto, 33 dzisiaj. Niestety założyłem późno, ale załapałem się na ostatki, kiedy ta strona jeszcze jakoś funkcjonowała.

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Prawdziwi potterheads
Prefix użytkownikaAmberra
Witam! Piszę tu po raz pierwszy z małą prośbą
Ta kwestia mnie zastanawia, co trzeba zrobić, aby być "prawdziwym Potterhead"? Mam koleżankę, która obejrzała wszystkie części filmów, nie czytając przy tym ani jednej książki. Czy taką osobę można w ogóle zaliczyć do Potterhead? Osobiście mnie to dołuje, gdyż własnie w książakch tkwi cała magia... /*
Zna się ktoś może na tym? Dajcie znać
Edytowane przez Prefix użytkownikaAmberra dnia 21.02.2016 18:03

Prefix użytkownikabatalion_88
Ktoś kto tylko ograniczył się do obejrzenia w większości raczej kiepskich ekranizacji moim zdaniem fanem HP nie jest, bo za mało wie. To tak samo jak ktoś uznaje się za fana Barcelony, a kojarzy jedynie, że gra tam Messi i Neymar nie potrafiąc nawet wymienić pozycji na których grają ;p Tak samo z serią Rowling. Od książek się zaczęło, i w nich jest najwięcej wiadomości, które odnoszą się do magicznego świata. W filmach naprawdę pominęli bardzo dużo, i potem tacy fani piszą jak to Bellatrix Norę spaliła Weasleyom... ;p

Osobiście uważam, że znajomość książek jest tu "wyrocznią". Oczywiście nie aż tak, żeby znać je na pamięć czy jakieś drobiazgowe szczegóły, ale kojarzyć od razu podstawowe treści fabuły przelane na papier przez Jo. Sam za fana się nie uważam, bo przeczytanie nawet kilka razy książek jeszcze mnie z niego nie czyni. Moim zdaniem do bycia fanem trzeba "czegoś więcej". Choć to może błędne rozumowanie...
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaIthlinnespeath
Książki to podstawa w każdym przypadku, nie tylko HP. Często widzę ludzi, którzy np. uważają się za wielkich fanów Władcy Pierścieni, ale nawet nie znają PRAWDZIWEGO, książkowego zakończenia, tylko to filmowe. Batalion ładnie tu przytoczył sytuację z Norą. Takich zresztą było więcej.
Film to film, moi rodzice obejrzeli wszystkie części, ba, nawet babcia, bo na TVNie akurat leciało, ale przecież nie nazwę ich przez ten fakt potterheadami. Taki ktoś musi coś wiedzieć więcej, a nie tylko imiona i nazwiska postaci i zarys fabuły. Wyobrażacie sobie taką rozmowę?
- Cześć, jestem wielkim fanem HP!
- O, super, ja też! Pamiętasz tamtą świetną akcję z tego i tego momentu?
- Ty no, sorry, nie czytałem książek.
Takie trochę nieciekawe. Potterhead powinien coś wnosić sobą, coś wiedzieć. Jeśli ktoś naprawdę kocha jakąś serię, to nigdy nie poprzestanie na ekranizacji, tylko będzie sięgać po więcej i więcej.
i.imgur.com/mEvkasO.gif

www.facebook.com/ChisukayashiArt
Prefix użytkownikaharry7potter
Hmmmm są pewne serie czy to filmów czy książek które gromadzą większą lub mniejszą rzeszę fanów mniej lub bardziej zakręconych fanów. Moim zdaniem osoba mocno zakręcona( powiedzmy potterhead ale jeszcze nie chorobliwy maniak ;-) ) to taka która:
- przeczytała wszystkie książki wiecej niż 2 razy
- ma w domu całą serię książek i płyt dvd
- obejrzała wszystkie filmy wiecej niż 2 razy
- posiada jakieś gadżety związane z serią, kupione bądź wykonane przez siebie.
- opcjonalnie zależy od wieku i preferencji ma tatuaż związany z serią
- wiele rzeczy w życiu codziennym kojarzy jej się z sytuacjami z książek
- posługuje się niektórymi cytatami z serii
- czyta lub pisze fan-fiction
- a po kilku, bądź kilkunastu latach gdy wróci do czytania serii od początku, a rodzina zapyta " przez te wszystkie lata?" odpowie "zawsze" (hmmmm to z wypowiedzi Rickmana, cóż nie dożył tych 80 lat kiedy to miał przeczytać HP jeszcze raz).

Czy uważam się za potterhead? chyba tak, wyżej wypisałam wszystko co odnosi się do mnie i w większości do mojej córy( po za tatuażem i pisaniem fan-fiction).
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka

http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_fanarta.png

"Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy"

"Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."

"Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza"

"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie."

"-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda.
Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu?
A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda?
- Nie wiem, Yen. Powiedz mi!
- Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy.
-Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda?
- Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: