Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
TEST NA SPOSTRZEGAWCZOŚĆ (błędy i niedomówienia w serii Harry Potter)
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 15.07.2016 23:18
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Myślę, że większość z użytkowników tej strony miała przyjemność, przynajmniej kilkukrotnie przeczytać, jak i oglądać filmy o "Chłopcu, który przeżył". Tworząc tak zawiłą i skomplikowaną historię nietrudno o błędy, które zdarzają się również w filmach. Pod tym postem można podzielić się swoją spostrzegawczością i sprawdzić czy inni również dostrzegają te błędy. |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 16.07.2016 00:04
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Strona działa prawie 10 lat... Nie, takiego tematu na pewno jeszcze nie było w historii jej istnienia :V ![]() Always ![]() |
|
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 16.07.2016 00:28
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Właśnie dlatego, że działa tyle lat, jest tu już bardzo dużo tematów... Nie mam takiej ilości czasu by przeszukać całe forum by sprawdzić czy się nie powielił. Poza tym powtarzający się temat zostanie usunięty przez adminów, więc nie ma co się spinać... losiek13 |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 16.07.2016 06:04
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Właśnie znalazłem błąd, w "HP i Czara Ognia". Strona 121, ścigający Wołkow i Wulkanow, (są nimi kiedy kłócą się z sędzią) drużyny Bułgarii, zaledwie kilkanaście linijek dalej nagle stają się pałkarzami. Cytuję: "Pałkarze obu drużyn......zwłaszcza Wołkow i Wulkanow przestali dbać o to, czy ich palki trafiają w tłuczki, czy w przeciwników". Magiczna przemiana, błąd Rowling czy tłumacza? Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Gryffindor
Ravenclaw