Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
A co jeśli Ariana Dumbledore nie była siostrą Albusa ?
|
|
fokster |
Dodany dnia 18.12.2018 16:39
|
Pochwały: 2 Postów: 6 Dom: Gryffindor Punkty: 26 Ranga: Charłak Data rejestracji: 29.03.13 |
UWAGA NA SPOILERY! Witam, kilka tygodni temu byłem w kinie na Fantastycznych zwierzętach. Po seansie wpadła mi jedna myśl do głowy, jesli Credence (Aureliusz Dumbledore) jest bratem Dumbledora, to jeśli spojrzymy na to szerzej, to możemy spostrzec, że Ariana Dumbledore nie pasuje do rodzinki przy czym Credence jak najbardziej. Sama nasuwa się myśl, czy Ariana nie została podmieniona z Credencem przez Letę, gdy ta była małym dzieckiem? Co o tym sądzicie? Jestem Ciekaw Waszego zdania! Ps: Jeśli popełniłem błąd logiczny również zapraszam do konwersacji Edytowane przez Smierciojadek dnia 18.12.2018 22:04 |
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 18.12.2018 18:39
|
Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: Gryffindor Punkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
ale spoiler W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) Bo mogę Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Magiczna siódemka Magiczna siódemka part II Ciekawa liczba punkcików |
|
|
Nquus |
Dodany dnia 18.12.2018 19:29
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 267 Dom: Gryffindor Punkty: 5504 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 03.05.18 |
fokster problem jest taki, że Ariana zmarła w 1899 mając 14 lat, a akcja z podmianą miała miejsce około dwóch lat później i były to niemowlęta.. Ariana miałaby wtedy 16 lat "Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
fokster |
Dodany dnia 19.12.2018 18:06
|
Pochwały: 2 Postów: 6 Dom: Gryffindor Punkty: 26 Ranga: Charłak Data rejestracji: 29.03.13 |
Jednakże pojawiło się już kilka błędów logicznych w tej serii, więc czysto teoretycznie jest to możliwe tak myślę i byłoby to całkiem ciekawe |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 19.12.2018 18:20
|
Pochwały: 3 Postów: 640 Dom: Hufflepuff Punkty: 6696 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 07.12.16 |
Nquus napisał(a): fokster problem jest taki, że Ariana zmarła w 1899 mając 14 lat, a akcja z podmianą miała miejsce około dwóch lat później i były to niemowlęta.. Ariana miałaby wtedy 16 lat Skoro McGonagall nauczała w Hogwarcie mając -8 lat (słownie: minus osiem), to już mnie nic nie zdziwi Wiem, że dla filmu zmieniła datę urodzenia, ale jednak... Mam tylko nadzieję, że nie zmieni kanonu tak bardzo, że cała ta historia nie będzie się kleić, lub trzeba będzie pisać ją na nowo MorfinGaunt
Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! |
|
|
fokster |
Dodany dnia 20.12.2018 00:30
|
Dlatego wydaję mi się że moja teoria może być całkiem sensowna , jednakże to tylko gdybanie niestety . Nasuwa się również drugie pytanie skąd Grindelwald wiedział iż Credence to Aureliusz Dumbledore ? |
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 20.12.2018 09:36
|
Pochwały: 3 Postów: 522 Dom: Ravenclaw Punkty: 10426 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.12.14 |
Rowling znana jest z tego, iż lubi często "w miarę potrzeb" (komunistka taka ) wyciągać postacie, magiczne przedmioty zaklęcia, niczym króliki z kapelusza. Tylko potem kiedy już dotrą do niej wszystkie konsekwencje wprowadzenia czegoś do akcji, najchętniej natychmiast chowa je z powrotem do tego kapelusza i udaje, że wszyscy natychmiast o tym zapomnieli. Niestety tutaj też robi to samo. Więc wszystkich nawet najbardziej absurdalnych teorii nie można wykluczyć . Grindewald w czasach przyjaźni z Albusem prawdopodobnie poznał wiele rodzinnych sekretów Dumbledorów, więc nie jest wykluczone, że zostanie wyciągnięta jakaś łzawa i nieprawdopodobna rodzinna historia, żywcem zapożyczona z brazylijskich telenoweli, oczywiście mająca daleko gdzieś kanon. Oby nie Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
Nquus |
Dodany dnia 23.12.2018 06:21
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 267 Dom: Gryffindor Punkty: 5504 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 03.05.18 |
Ja jednak myślę, że Ariana była siostrą Albusa, a Credence jednak był Corvusem. Przemawia za tym między innymi ta scena: Abernathy razem z Vindą w ministerialnej windzie wiozą zawinięty w materiał przedmiot kształtem przypominający szkatułkę w której znajdowało się drzewo genealogiczne Lestrane'ów myślę, że logiczną drogą jest taka, że zabrali oryginalną z ministerstwa i pozostawili w nim informację o przeniesieniu po czym na cmentarzu zostawili tą samą oryginalną szkatułkę ze zmodyfikowanym przez Gellerta drzewem. Po obejrzeniu filmu zgodzę się też z osobami, którym wcześniej na siłę próbowałem udowodnić swoją rację, jednak Gellert wyraźnie zasugerował Credensowi, że jest bratem Albusa i to mnie myliła pamięć. Po za tym sam fakt, że Guzmanowi na rękach pojawiły się blizny, które Newt od razu połączył z przysięgą wieczystą nasuwa na myśl to, że skoro przysięga nadal go obowiązuje to Corvus musiał nadal żyć, bo przecież z głównej serii wiemy, że po śmierci Dumbledore'a Draco żył jeszcze długo, mimo że to nie on zabił Albusa.. Kiedy oglądałem film po raz drugi nasunęło mi się jeszcze więcej dowodów na to, że Credence jest Corvusem, ale większość pozapominałem, niestety jak oglądnę kolejny raz to może zapiszę i na bieżąco porobię SS żeby móc się z wami podzielić "Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 23.12.2018 07:37
|
Pochwały: 3 Postów: 522 Dom: Ravenclaw Punkty: 10426 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.12.14 |
Oj, oj, oj, ktoś tu nieuważnie czytał HP i KP. Draco nie składał, żadnej "przysięgi wieczystej". Dostał od Voldemorta zadanie zabicia Albusa Dumbledore'a pod groźbą, że jeśli nie będzie próbował to zginą jego rodzice. Natomiast jeśli mu się uda jego rodzina, szczególnie zaś ojciec skompromitowany nieudaną akcją w Departamencie Tajemnic, zostanie przywrócona do łask. Sam Voldemort nawet nie sądził, że się mu uda, dlatego bardziej liczył na S. Snape. Nie wiem jakim niepojętym cudem wynika wniosek, że podmieniony "brat" Lety miałby być jednocześnie bratem bratem Albusa. Być może coś przespałem Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
Nquus |
Dodany dnia 23.12.2018 09:34
|
Właśnie był tylko bratem Lety, a Albusa nie.. a czytałem dość dawno, a niestety mam słabą pamięć nie pamiętam co działo się w książce jużkilka minut po przeczytaniu "Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 23.12.2018 10:08
|
Pochwały: 39 Postów: 3413 Dom: Hufflepuff Punkty: 36761 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Najbardziej idiotyczny wątek w FZ. Albus miał brata i siostrę, tyle. Ktoś taki jak Rita Skeeter nie dowiedziałaby się, że istnieje jeszcze jakiś zaginiony brat? To jest żałosne. Żałosne jest też to, że Credence od razu uwierzył Grindelwaldowi. Jeżeli to prawda, to widocznie Rowling, tworząc taki wątek, była na ostrym haju. Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |