Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jak dobrze wybrać drewno na różdżkę?
|
|
Xara93 |
Dodany dnia 15.03.2021 11:45
|
![]() Postów: 4 Dom: GryffindorPunkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.03.21 |
Witam was. Potrzebuję małej pomocy. Chcę zrobić sobie prawdziwą różdżkę w realu, ale nie mogę się zdecydować jakie drewno. Przeczytałem opisy wszystkich rodzajów drewna i to do jakich osób pasują najbardziej, i znalazłem dwa rodzaje drewna, które najlepiej pasują do mojej osobowości. I nie mogę się zdecydować pomiędzy tymi dwoma drzewami, z którego zrobić swoją różdżkę. Macie jakieś dobre metody lub porady, jak się zdecydować i wybrać właściwie swoje drewno? Jest na to jakiś patent? |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 15.03.2021 22:37
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Ja bym pewnie zrobiła sobie test na Pottermore (w sumie teraz już Wizarding World) dotyczący różdżek, bo jak kojarzę to chyba taki tam był. I takie drewno jakie by mi wyszło w teście, z takiego bym zrobiła różdżkę. Oczywiście, nie jest to rozwiązanie idealne, ale nie umiem wymyślić niczego lepszego. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 16.03.2021 07:11
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Hej, a możesz powiedzieć co masz do wyboru? Wydaje mi się, że najłatwiej taka różdzkę zrobić z Leszczyny. Będziesz rzeźbił czy chcesz po prostu jbedrzec że skóry patyka? Ulka linijki! Edytuj swój post albo go skasuje. ~T. Różdzki są nawet spoko... Mam jedną z ali... Trzy linijki... Edytowane przez ulka_black_potter dnia 18.03.2021 11:31
![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 16.03.2021 08:55
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Fajny pomysł ze zrobieniem swojej własnej różdżki. Pochwalam każde rękodzieło Ja raczej też zrobiłabym test na Pottermore, chociaż z drugiej strony, wyszło mi tam, że jestem Krukonką, co jest nie prawdą, więc nie do końca wierzę w te testy Jestem bardzo ciekawa, jak taką różdżkę wykonasz, tak jak pisała Ulka, czy będziesz ją rzeźbić? Jeśli tak, to pamiętaj, że drzewo musi być idealnie suche i najlepiej kilkuletnie. Dobry kawałek drewna posłuży na długo i lepiej będzie w nim dłubać Mam jeszcze pytanie, co z rdzeniem różdżki? ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 16.03.2021 09:20
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Twój pomysł bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że jak już ja stworzysz to pochwalisz się swoim dziełem. Co do drewna - napisz jakie masz dostępne i między którymi było zawahanie. Moim zdaniem możesz zrobić test na Wizarding ale nie powinno to być wyznacznikiem do drewna, bo akurat możesz nie mieć dostępu do tego które Ci wyjdzie! ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 16.03.2021 10:54
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Nie pomyślałam o tym, co Takoizu napisała - że może być ciężko znaleźć niektóre gatunki drewna. No i wsadzenie rdzenia różdżki byłoby bardzo trudne - trzeba by zrobić mały otwór właściwie przez całą długość różdżki, wsadzić tam coś maleńkiego i jeszcze jakoś to zakleić. Ciężka sprawa. No i skąd zdobyć włos z ogona jednorożca albo pióro feniksa do różdżki? ![]() Ja kiedyś miałam różdżkę domowej roboty, ładnie wyglądała, ale nie miała rdzenia. |
|
|
|
Xara93 |
Dodany dnia 17.03.2021 14:12
|
![]() Postów: 4 Dom: GryffindorPunkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.03.21 |
Dwa drzewa, pomiędzy którymi się waham, to Sosna i Głóg. Ale po dłuższym namyśle chyba zdecyduję się na różdżkę z głogu, bo jego opis bardzo do mnie przemawia. Różdżkę będę rzeźbił i w ogóle, mam dobre umiejętności w takim rękodziele. A jeśli chodzi o rdzeń, to mam znajomego na farmie, od którego będę miał włos śnieżnobiałego konia - będzie robić za imitację włosu jednorożca
|
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 17.03.2021 22:32
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Xara92, ale to genialny pomysł! Może chcesz napisać artykuł ze zdjęciami jak wyglądał cały proces tworzenia różdżki (oczywiście jak już ją zrobisz)? Myślę, że mnóstwo osób mogłoby się zainspirować albo chociaż szczerze zaciekawić. Ja osobiście kompletnie się nie znam na drewnie, nawet nie wiem które nadaje się do rzeźbienia, które jest za miękkie, nie mam też zdolności plastycznych. Dlatego bardzo podziwiam każdego, kto umie i lubi zajmować się takimi rzeczami ;D Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 18.03.2021 10:55
|
Wow, brzmi świetnie. Koniecznie musisz wstawić zdjęcie jak już zrobisz. Nie spodziewałam się, że w jakikolwiek sposób chcesz zrobić rdzeń różdżki, myślałam, że raczej zajmiesz się tylko wyglądem zewnętrznym. A to jednak różdżka dopracowana w każdym calu. Właśnie, calu. Zastanawia mnie, czy czarodzieje poza Wielką Brytanią mierzyli różdżki w calach czy normalnie w centymetrach. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Gryffindor
Ravenclaw
Hufflepuff

Ja raczej też zrobiłabym test na Pottermore, chociaż z drugiej strony, wyszło mi tam, że jestem Krukonką, co jest nie prawdą, więc nie do końca wierzę w te testy
Mam jeszcze pytanie, co z rdzeniem różdżki? 

Ulubione anime - Noragami

Slytherin