Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
|
|
| Asik |
Dodany dnia 12.09.2007 19:40
|
![]() Postów: 30 Dom: Brak przydziału Punkty: 384 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
Trójca jest dobrana doskonale, Snape i Draco to prawdziwy strzał w 10 i chyba nie potrafiłabym sobie wyobrazić ich lepiej. Katie też świetnie pasuje do roli Cho. Evannka ogólnie spoko, ale jakoś tak za mało w niej "Pomyluny" Tonks...nie, nie ,nie sama nie wiem czego mi w niej brakuje... Umbrige kolejne rozczarowanie, to miała być stara, wredna ropucha a nie sympatyczna babunia Lupin, on była moim największym rozczarowaniem 3 filmu. Teraz już się pryzwyczaiłam i nie potrafie wyobrazić go sobie inaczaj, ale wtedy był dla mie jakiś bezbarwny, wymoczkowaty, mdły. Flora- ona miała być super pięknością zapierającą dech w piersiach a nie przeciętną niewyróżniającą się panienką Glizdogon, ja rozumiem, że miał być "szczurkowaty" ale bez przesady Cedrik był jednym z najprzystojniejszych ludzi w Hogwarcie a uroda, bezbarwność i mdła gra Roberta jakoś mnie nie przekonują aha jeszcze lucjusz, chyba jedna z najlepiej dobranych postaci, ten chłód i pogarda w oczach... oto właśnie mi chodziło No rozpisałam się troszkę ![]() Asik
|
|
|
|
| rogacz13 |
Dodany dnia 13.09.2007 14:31
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.08.07 |
mi nie podobal sie moody wygladal jak jakis flinston a nie tak jak go w ksiazce opisali ; / dziadzio dumbledore w ostatnich czesciach był lepszy luna to w książce to była taka świruska a tu druga hermiona ; / animag - kary pegaz
posioadacz testrala o imieniu Aeglos członek Klubu Aurorów członek Stowarzyszenia Metamorfomagów |
|
|
|
| Mafalda |
Dodany dnia 05.10.2007 20:10
|
![]() Postów: 73 Dom: Brak przydziału Punkty: 142 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.04.07 |
Trochę zaskoczył mnie Lupin - ale po jakimś czasie stwierdziłam, że lepszy być nie mógł. Luna miała być przede wszystkim wielką dziwaczką, z której wszyscy się śmieją. A tu co? Całkiem niezła laska ;D |
|
|
|
| Fallon |
Dodany dnia 06.10.2007 14:55
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.10.07 |
Dla mnbie postacie są bardzo dobrze dobrane np Draco wygląda bosko :lol: w sumie nie podoba mi się tylko nie wiem czemu postać Lupina...jakoś inaczej ją sobie wyobrażałam...po pierwsze dłuższe jasne włosy, blada umęczona twarz...no nie wiem...ale ten w filmie też jest okej < Fallon oddala się od komputera bw obawie przed zemstą Moony Alex > In my dreams, I am not so, far away from home...
Serce nigdy nie zawodzi - to rozum źle wybiera Najfajniejsi :Peeves- jeszcze jej nie znam, ale poznam :*Fanclub-uwielbiam z nią gadać, fan, fan, sialala :* Moony Alex-znana mi najdłużej, osoba z bajeranckim kolorem włosów :* Oliwkax -również JESZCZE mi nie znana, ale mnie coś trafi jak jej nie poznamLimonka-za nicka ( limonki rulzez ) i za bycie Draco Malfoy Lover;-)Bellę i Cyzię-za to, że jest i wszystkich, których mój biedny umysł spamiętać |
|
|
|
| Sirith Lestrange |
Dodany dnia 12.10.2007 19:32
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.10.07 |
Bellatriks była rewelacyjna! Świetna charakteryzacja i gra aktorki. Tak samo Tonks mimo że nie pokazali jej duzo to udało się uchwycić jej charakterek. Natomiast Lupin i Syriusz to totalna porażka. Szczególnie pan Black. Bez obrazy ale Gary Oldman nie pasuje do roli Syriusza. |
|
|
|
| Blubottle |
Dodany dnia 27.10.2007 11:32
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.10.07 |
Moja wyobraźnia jest bardzo wymagająca- czytając, wobrażałam sobie najdrobniejsze szczegóły, niejednokrotnie także rysując sylwetki bohaterów i poszczególne sceny, przerzycające się podczas Kamienia Filozoficznego. Święta Trójca, częściowo odpowiadała rysopisowi, ale od moich wobrażeń była odmienna. Draco Malfoy, także absolutnie nie wpasował się w moje wymagania. Najbardziej podobał mi się Hagrid oraz domowe skrzaty, a także kilka ról drugoplanowych. Ale np. Fleur Delacur, albo Cho? Absolutnie nie! Nie ma dobra i zła, jest tylko władza i potęga. A miłość ma zapach kruszącego się szkła. |
|
|
|
| Kik_C |
Dodany dnia 28.10.2007 16:29
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.10.07 |
Harry, Ron, Hermiona, Weasleyowie, Draco, nauczyciele i Treawley są spoko dokładnie tak jak można ich sobie wyobrazić . . . Ale co do Umbrigde mam zastrzeżenia . . . Wyobrażałam ją sobie jako starą, pomarszczoną blondynkę, chudą i okropnie ubraną . Ale ona nie była taka jaką miałam przed oczami gdy czytałam książkę D .. . Moody też nie przypadł mi do gustu . Inaczej możnaby było go zrobić . . . I Crouch w czwartej części. . . Też mi się nie spodobał :lol: łosz, ja tez sie rozpisałam Kik'C
|
|
|
|
| Carola3000 |
Dodany dnia 30.10.2007 14:47
|
![]() Postów: 507 Dom: Brak przydziału Punkty: 947 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 13.03.07 |
Kompletnie inaczej wyobrażałam sobie Moody'ego!! Kompletnie!! In my imagination był wysoki, szczupły z bardzo ciemnymi brązowymi włosami długimi. Miał być nieco mroczny i dziwny a tymczasem jest rudzielec pogodny i grubiutki! Kompletny niewypał! Lune zopełnie inaczej sobie wyobrażałam. W mej głowie nie miała włosów długich i prostych ale półdługie i kręcone.... no i ten głos, kompletnie do niej nie pasuje;/ Za to strzałem w 10 była Harmiona i Ron... Co co Harryego mam małe zastrzeżenia ale ujdzie w tłoku
|
|
|
|
| startbm |
Dodany dnia 03.11.2007 17:23
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.10.07 |
Jak dla mnie wszyscy aktorzy są świetnie dobrani Harry był idealny w I II III i IV części świetnie. W V MI sie TROCHĘ NIE PODOBA ALE NIC. Czas leci a ludzie się zmieniają. Dobrze że od II zmienili Dumblendora bo tamten był trochę za stary![]() ![]() Ale ogólnie wszyscy są świetni B) Edytowane przez Xeri dnia 30.10.2013 20:45
(-_(-_(-_(-_(-_-)_-)_-)_-)_-)
tak dużo nas kocha książki o Harrym Potterze |
|
|
|
| Jasmine |
Dodany dnia 28.11.2007 09:47
|
![]() Postów: 41 Dom: Brak przydziału Punkty: 146 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Na to pytanie musiałabym odpowiedzieć zaraz po oglądnięciu mojego pierwszego filmu o HP Teraz już tak się przyzwyczaiłam do postaci, że historia... Według mnie Snape jest najlepszy i kropka. Aktor idealny do tej roli, no i ten głos... Dumby był dużo lepszy w dwóch pierwszych częściach. Dokładnie tak go sobie wyobrażałam. Albus w pozostałych ekranizacjach jest dla mnie beznadziejny... Nie mnie juuż tu
![]() |
|
|
|
| Hermi007 |
Dodany dnia 01.12.2007 13:15
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 57 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.05.07 |
Ja to bym w ogóle filmu nie chciała widzieć, ale już niestety widziałam. Przed oglądnięciem filmu wszystkie praktycznie osoby widziałam inaczej. Hagrida wyobrażałam sobie jako tego grubego z lost, Harry'ego.... nie wiem no ale Harry był dokładnie opisany. ...żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy... W.Szymborska http://kulisy-slawy.xx.pl |
|
|
|
| PinkSlip |
Dodany dnia 02.12.2007 12:24
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.12.07 |
Mi chyba najbardziej ze wszystkich nie pasowały niektóre osoby z CzO., zwłaszcza Krum i Fleur. Fleur miała być olśniewająco piękna a tu co? Zwykła dziewczyna. Krum jest za wysoki jak na moje wyobrażenia. Tak samo inaczej wyobrażałam sobie Lorda V. Różowo...
|
|
|
|
| Luna_9 |
Dodany dnia 02.12.2007 21:09
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydziału Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
Ja prawie tak samo wyobrażałam sobie zamek malfo był odrobine inny,hermiona ,Harry i Ron są bardzo podobni do wytworu mojej wyobraźni ale zupełnie inny jest szalonooki.ale ogulnie są podobni.![]() |
|
|
|
| Which he Her |
Dodany dnia 24.01.2008 21:35
|
![]() Postów: 15 Dom: Brak przydziału Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.12.07 |
Mi też się wydaje że reżyser dobrał dobrych aktorów i przede wszystkim podobnych. Osobicie najbardziej mnie wkuża blizna Harry'ego która w książce jest na środku czoła a nie na boku jak to zrobiliw filmie. Cała reszta jest znośna.:rip: |
|
|
|
| Bilbao |
Dodany dnia 28.01.2008 22:47
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.01.08 |
A mnie najbardziej, najbardziej na świecie wpieniła Hermiona. Teraz już luz. Przyzwyczaiłam się, ale za 1 razem co to w ogóle ma byc? Hermiona w książce ma kręcone włosy NATURALNE, a filmowa? Jakieś kiepskie kudle - pudle i jeszcze prosta grzywka. Bez sensu. Zapraszam na stronkę. Uwaga serial! www.waga.tivi.pl. Czarodziejka z Wenus
|
|
|
|
| Bellatriss |
Dodany dnia 30.01.2008 23:22
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.01.08 |
Mi nie pasowali: -Lupin-wyobrażałam go sobie przystojniejszego;p -Harry-powinien być mniejszy -Draco-Tom Felton jest za przystojny! Ludzie, ja sobie przypominam, jakoby Rowling opisywała go jako gościa ze szczurzą mordą! Obsadzili za ładnego aktora w tej roli i tego efektem są te wszystkie love stories Draco&Hermiona/Ginny/jakakolwiek potterowska laska pNo i ktoś jeszcze, ale w tej chwili nie pamiętam
|
|
|
|
ulan1989 |
Dodany dnia 03.02.2008 15:31
|
![]() Postów: 12 Dom: GryffindorPunkty: 468 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 14.10.07 |
raczej w większości tak, niezgadza mi się tylko parę osób. dumbledore był fajny w 1 i 2 części (szkoda, że aktor zmarł), ten późniejszy terz jest niczego sobie ale wolałem tamtego, tonks inaczej sobie wyobrażałem, myślałem, że harry z ronem będą chudsi i ron będzie miał piegi, petunia powinna być blondynką a vernon miał mieć czarne wąsy, dydley nie był terz tak spaśony jak oczekiwałem. myślałem terz, że moody będzie chudszy, bardziej obliźniony, starszy z krótką brodą i, że to oko nie będzie na jakiejs takiej opasce... O! Quam dulce et decorum est pro patria mori!
|
|
|
|
| ElderWand |
Dodany dnia 03.02.2008 16:18
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydziału Punkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 03.02.08 |
Najwieksza porazka to Alastor Moody. Koles zupelnie nie pasuje do moich wyobrazen. Snape- w porzadku. Dumbledore, pierwotny byl lepszy, ale na tego tez nie narzekam. Hermiona powinna miec bujniejsza szope i bardziej królicze zęby Ron krótsze włosy i pieeeegi Pozostali całkiem ok. Podobał mi sie dobor roli Minerwy McGonagall- super! szkoda, ze blizniacy do opisu z ksiazki pasuja tylko pod tym wzgledem, za są rudzi! mieli być krępi Ale i tak najlepsza jest Bella! ha! ona pasuje idelanie pomyslec ze ta aktorka wyglada tak w real Edytowane przez Xeri dnia 30.10.2013 20:46
Dla Większego Dobra
|
|
|
|
| MadziiaLL |
Dodany dnia 03.02.2008 17:05
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 24 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.02.08 |
Każdego wyobrażałam sobie inaczej. Przecież to oczywiste, że autorzy filmu nie myśleli o nich tak jak ja i nie pokazali ich moimi wyobrażeniami. Wiele osób bardziej mi się podobało w filmie niż w mojej wyobraźni. Były to raczej główne postacie takie jak Harry, Ron, Hermiona, Hagrid, Dumbledore i Snape. Niestety niektóre bardzo zawiodły moje oczekiwania. Syriusza wyobrażałam sobie bardziej potężnego i silnego. Fleur wyobrażałam sobie jak jakąś mega piękność, a w filmie jakaś zwykła dziewczyna. Nie będę się rozpisywała o wszystkich aktorach, ponieważ bym się za bardzo rozpisała. Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
| Aberrant |
Dodany dnia 17.02.2008 16:01
|
![]() Postów: 872 Dom: Brak przydziału Punkty: 1047 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.01.08 |
Hmmm. Jak dla mnie to Umbridge jakoś tak po prostu dobrze wyszła ![]() No i trio chociaż Hermiona powinna mieć te włosy inaczej... Syriusza i Lupina sobie troche inaczej wyobrażałam. Draco bez zastrzeżeń ;] Po prostu świetny ![]() I Snape...te włosy jego w filmie mi nie pasują...nie potrafie powiedzieć dlaczego. Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
*** Kiedy myślę i nic nie wymyślę to sobie myślę po co ja tyle myślałem aby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił. Gdyby mężczyzna nawet potrafił zrozumieć co myśli kobieta i tak by w to nie uwierzył. [Dorothy Parker] Dziś mężczyzna uchodzi już za dżentelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim pocałuje kobietę. [Barbara Streisand] Jeśli potrafisz śmiać się z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru. [Molier] Nic tak nie odmładza, jak prawdziwie niedorzeczny kawał. Właśnie najgłupsze prawa natury są najbardziej smakowite. [Witold Gombrowicz] Jeśli czasem Polka się Panu Bogu uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody! [Henryk Sienkiewicz] Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym. [Phil Bosmans] *** ![]() Naj, naj: Norie-14 leśniczówka, terrorystka ![]() Mój grzybek^^ Jest niepowtarzalna, uwielbiam z nią rozmawiać (szczególnie o lesie ). Ma wspaniałe poczucie humoru ;]Draco i tak jest mój ![]() Ania 95 Za nasze skojarzenia^^ Jest po prostu niemożliwa ![]() Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać... I w ogóle... Jest jedną z najlepszych... Kochana Anix ;* Najlepszy tekst: "A Rudy je gumki" ( inne na końcu podpisu^^) miszel14 Szelka ![]() Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać. Ma fajnego (?) sąsiada ![]() Myszaaa ;* pocisk Obojniaczka taka sama jak ja. Klub Obojniaków ![]() Ma duże poczucie humoru ;] Qin Terrorystka, zabawka ![]() Fajnie się z nią gada, można z nią pożartować ( bez skojarzeń )Kochana Fiszka ;* ;] Evi-Lyn Hmm... Jest miła, sympatyczna Sama nie wiem za co ją lubię. KaputDraconis Za jej troske o moje włosy...^^ Ha! Jest powalona...^^ I dobrze DMateusz Dumbledore Za genialne teksty, przez które umieram ![]() Esey Za poczucie humoru, świetne teksty, miłe rozmowy^^ inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley Nacia1234 Za to, że zawsze mówi to co myśli, jest ślizgonką, fajnie się z nią gada^^. Lubie ją DKarolcia_potteromaniaczka Za miłe rozmowy, poczucie humoru... ;* Uwielbiam z nią rozmawiać Utilisateur Utilek^^ Jest miły, można z nim pożartować. ^^ Klaudia@Harry Potter Fajnie się z nią rozmawia... I... w ogóle jest super d*** By Ania 95 ! D Proszę nie umierać...Abi i Nori były w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika! Abi i Norie oblewały Dzień Kobiet na swój sposób... W domku z piernika -Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie są w lesie! Rudy=Gumkopożeracz Ja: ja pieje.... DAnia: Kogut! kura jajko płód nowe życie "Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy się gumy... "A skąd ten wytrysk?" "Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..." Zgon... zgony... zgoń go, zgoń... Dobrze, że nie powiedziałam "zgol go, zgol"... buahah "A Abi bedzie ogladac Norie" "Ty nie wiesz co to sa gumki?" "Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!" Do Teletubisia - królika)Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka" |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Harry był idealny w I II III i IV części świetnie. W V MI sie TROCHĘ NIE PODOBA ALE NIC. Czas leci a ludzie się zmieniają. Dobrze że od II zmienili Dumblendora bo tamten był trochę za stary

Gryffindor