Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Specjalista ds. sprzedaży
11.04.2026 14:59
śniło mi się ostatnio (znowu), że znów działają newsy na hpnecie xD ta strona zryła mi beret na zawsze xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
Asik
Trójca jest dobrana doskonale, Snape i Draco to prawdziwy strzał w 10 i chyba nie potrafiłabym sobie wyobrazić ich lepiej. Katie też świetnie pasuje do roli Cho. Evannka ogólnie spoko, ale jakoś tak za mało w niej "Pomyluny"
Tonks...nie, nie ,nie sama nie wiem czego mi w niej brakuje...
Umbrige kolejne rozczarowanie, to miała być stara, wredna ropucha a nie sympatyczna babunia
Lupin, on była moim największym rozczarowaniem 3 filmu. Teraz już się pryzwyczaiłam i nie potrafie wyobrazić go sobie inaczaj, ale wtedy był dla mie jakiś bezbarwny, wymoczkowaty, mdły.
Flora- ona miała być super pięknością zapierającą dech w piersiach a nie przeciętną niewyróżniającą się panienką
Glizdogon, ja rozumiem, że miał być "szczurkowaty" ale bez przesady
Cedrik był jednym z najprzystojniejszych ludzi w Hogwarcie a uroda, bezbarwność i mdła gra Roberta jakoś mnie nie przekonują
aha jeszcze lucjusz, chyba jedna z najlepiej dobranych postaci, ten chłód i pogarda w oczach... oto właśnie mi chodziłoTak
No rozpisałam się troszkę:)

Asik

rogacz13
mi nie podobal sie moody wygladal jak jakis
flinston a nie tak jak go w ksiazce opisali ; /
dziadzio dumbledore w ostatnich czesciach
był lepszy
luna to w książce to była taka świruska
a tu druga hermiona ; /
animag - kary pegaz
posioadacz testrala o imieniu Aeglos
członek Klubu Aurorów
członek Stowarzyszenia Metamorfomagów

Mafalda
Trochę zaskoczył mnie Lupin - ale po jakimś czasie stwierdziłam, że lepszy być nie mógł.
Luna miała być przede wszystkim wielką dziwaczką, z której wszyscy się śmieją. A tu co? Całkiem niezła laska ;D

www.blablablablabla.eblog.pl
Fallon
Dla mnbie postacie są bardzo dobrze dobrane np Draco wygląda bosko :lol: w sumie nie podoba mi się tylko nie wiem czemu postać Lupina...jakoś inaczej ją sobie wyobrażałam...po pierwsze dłuższe jasne włosy, blada umęczona twarz...no nie wiem...ale ten w filmie też jest okej < Fallon oddala się od komputera bw obawie przed zemstą Moony Alex >;)
In my dreams, I am not so, far away from home...

Serce nigdy nie zawodzi - to rozum źle wybiera

Najfajniejsi xD:

Peeves- jeszcze jej nie znam, ale poznam xD:*
Fanclub-uwielbiam z nią gadać, fan, fan, sialala :*
Moony Alex-znana mi najdłużej, osoba z bajeranckim kolorem włosów :*
OliwkaxxD-również JESZCZE mi nie znana, ale mnie coś trafi jak jej nie poznam
Limonka-za nicka ( limonki rulzez xD) i za bycie Draco Malfoy Lover;-)
Bellę i Cyzię-za to, że jest
i wszystkich, których mój biedny umysł spamiętać

Sirith Lestrange
Bellatriks była rewelacyjna! Świetna charakteryzacja i gra aktorki.
Tak samo Tonks mimo że nie pokazali jej duzo to udało się uchwycić jej charakterek.
Natomiast Lupin i Syriusz to totalna porażka. Szczególnie pan Black. Bez obrazy ale Gary Oldman nie pasuje do roli Syriusza.

Blubottle
Moja wyobraźnia jest bardzo wymagająca- czytając, wobrażałam sobie najdrobniejsze szczegóły, niejednokrotnie także rysując sylwetki bohaterów i poszczególne sceny, przerzycające się podczas Kamienia Filozoficznego.

Święta Trójca, częściowo odpowiadała rysopisowi, ale od moich wobrażeń była odmienna. Draco Malfoy, także absolutnie nie wpasował się w moje wymagania.
Najbardziej podobał mi się Hagrid oraz domowe skrzaty, a także kilka ról drugoplanowych.

Ale np. Fleur Delacur, albo Cho?
Absolutnie nie!
Nie ma dobra i zła, jest tylko władza i potęga. A miłość ma zapach kruszącego się szkła.

www.huncwockie-zapiski.blog.onet.pl
Kik_C
Harry, Ron, Hermiona, Weasleyowie, Draco, nauczyciele i Treawley są spoko xD dokładnie tak jak można ich sobie wyobrazić . . . Ale co do Umbrigde mam zastrzeżenia . . . Wyobrażałam ją sobie jako starą, pomarszczoną blondynkę, chudą i okropnie ubraną . Ale ona nie była taka jaką miałam przed oczami gdy czytałam książkę xDD .. . Moody też nie przypadł mi do gustu . Inaczej możnaby było go zrobić . . . I Crouch w czwartej części. . . Też mi się nie spodobał :lol: łosz, ja tez sie rozpisałam ;)
Kik'C

www.lily-evans-story--james.blog.onet.pl
Carola3000
Kompletnie inaczej wyobrażałam sobie Moody'ego!! Kompletnie!! In my imagination był wysoki, szczupły z bardzo ciemnymi brązowymi włosami długimi. Miał być nieco mroczny i dziwny a tymczasem jest rudzielec pogodny i grubiutki! Kompletny niewypał! Lune zopełnie inaczej sobie wyobrażałam. W mej głowie nie miała włosów długich i prostych ale półdługie i kręcone.... no i ten głos, kompletnie do niej nie pasuje;/ Za to strzałem w 10 była Harmiona i Ron... Co co Harryego mam małe zastrzeżenia ale ujdzie w tłokujezyk

startbm
Jak dla mnie wszyscy aktorzy są świetnie dobrani:D Harry był idealny w I II III i IV części świetnie. W V MI sie TROCHĘ NIE PODOBA ALE NIC. Czas leci a ludzie się zmieniają. Dobrze że od II zmienili Dumblendora bo tamten był trochę za staryWstydniśWstydniśWstydniś Ale ogólnie wszyscy są świetni B)
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 30.10.2013 20:45
(-_(-_(-_(-_(-_-)_-)_-)_-)_-)
tak dużo nas kocha książki o Harrym Potterze

Jasmine
Na to pytanie musiałabym odpowiedzieć zaraz po oglądnięciu mojego pierwszego filmu o HP xD Teraz już tak się przyzwyczaiłam do postaci, że historia... xD
Według mnie Snape jest najlepszy i kropka. Aktor idealny do tej roli, no i ten głos... xD Dumby był dużo lepszy w dwóch pierwszych częściach. Dokładnie tak go sobie wyobrażałam. Albus w pozostałych ekranizacjach jest dla mnie beznadziejny... :(
Nie mnie juuż tu :D

Hermi007
Ja to bym w ogóle filmu nie chciała widzieć, ale już niestety widziałam. Przed oglądnięciem filmu wszystkie praktycznie osoby widziałam inaczej. Hagrida wyobrażałam sobie jako tego grubego z lost, Harry'ego.... nie wiem no ale Harry był dokładnie opisany.
...żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy...
W.Szymborska

http://kulisy-slawy.xx.pl

PinkSlip
Mi chyba najbardziej ze wszystkich nie pasowały niektóre osoby z CzO., zwłaszcza Krum i Fleur. Fleur miała być olśniewająco piękna a tu co? Zwykła dziewczyna. Krum jest za wysoki jak na moje wyobrażenia.
Tak samo inaczej wyobrażałam sobie Lorda V. :)
Różowo...

www.rozowe-gumki.blog.pl
Luna_9
Ja prawie tak samo wyobrażałam sobie zamek malfo był odrobine inny,hermiona ,Harry i Ron są bardzo podobni do wytworu mojej wyobraźni ale zupełnie inny jest szalonooki.ale ogulnie są podobni.:)

www.horses.dbv.pl
Which he Her
Mi też się wydaje że reżyser dobrał dobrych aktorów i przede wszystkim podobnych. Osobicie najbardziej mnie wkuża blizna Harry'ego która w książce jest na środku czoła a nie na boku jak to zrobiliw filmie. Cała reszta jest znośna.:rip:

Bilbao
A mnie najbardziej, najbardziej na świecie wpieniła Hermiona. Teraz już luz. Przyzwyczaiłam się, ale za 1 razem co to w ogóle ma byc? Hermiona w książce ma kręcone włosy NATURALNE, a filmowa? Jakieś kiepskie kudle - pudle i jeszcze prosta grzywka. Bez sensu.

Zapraszam na stronkę. Uwaga serial! www.waga.tivi.pl.
Czarodziejka z Wenus

Bellatriss
Mi nie pasowali:
-Lupin-wyobrażałam go sobie przystojniejszego;p
-Harry-powinien być mniejszy
-Draco-Tom Felton jest za przystojny! Ludzie, ja sobie przypominam, jakoby Rowling opisywała go jako gościa ze szczurzą mordą! Obsadzili za ładnego aktora w tej roli i tego efektem są te wszystkie love stories Draco&Hermiona/Ginny/jakakolwiek potterowska laskajezykp
No i ktoś jeszcze, ale w tej chwili nie pamiętam;)

Prefix użytkownikaulan1989
raczej w większości tak, niezgadza mi się tylko parę osób. dumbledore był fajny w 1 i 2 części (szkoda, że aktor zmarł), ten późniejszy terz jest niczego sobie ale wolałem tamtego, tonks inaczej sobie wyobrażałem, myślałem, że harry z ronem będą chudsi i ron będzie miał piegi, petunia powinna być blondynką a vernon miał mieć czarne wąsy, dydley nie był terz tak spaśony jak oczekiwałem. myślałem terz, że moody będzie chudszy, bardziej obliźniony, starszy z krótką brodą i, że to oko nie będzie na jakiejs takiej opasce...
O! Quam dulce et decorum est pro patria mori!

ElderWand
Najwieksza porazka to Alastor Moody. Koles zupelnie nie pasuje do moich wyobrazen. Snape- w porzadku. Dumbledore, pierwotny byl lepszy, ale na tego tez nie narzekam. Hermiona powinna miec bujniejsza szope i bardziej królicze zęby :D Ron krótsze włosy i pieeeegi xD Pozostali całkiem ok. Podobał mi sie dobor roli Minerwy McGonagall- super!
szkoda, ze blizniacy do opisu z ksiazki pasuja tylko pod tym wzgledem, za są rudzi! mieli być krępi :D

Ale i tak najlepsza jest Bella! ha! ona pasuje idelanie :D pomyslec ze ta aktorka wyglada tak w real :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 30.10.2013 20:46
Dla Większego Dobra

MadziiaLL
Każdego wyobrażałam sobie inaczej. Przecież to oczywiste, że autorzy filmu nie myśleli o nich tak jak ja i nie pokazali ich moimi wyobrażeniami. Wiele osób bardziej mi się podobało w filmie niż w mojej wyobraźni. Były to raczej główne postacie takie jak Harry, Ron, Hermiona, Hagrid, Dumbledore i Snape. Niestety niektóre bardzo zawiodły moje oczekiwania. Syriusza wyobrażałam sobie bardziej potężnego i silnego. Fleur wyobrażałam sobie jak jakąś mega piękność, a w filmie jakaś zwykła dziewczyna. Nie będę się rozpisywała o wszystkich aktorach, ponieważ bym się za bardzo rozpisała. Pozdrawiam wszystkich :)

Aberrant
Hmmm.
Jak dla mnie to Umbridge jakoś tak po prostu dobrze wyszła xD
No i trio chociaż Hermiona powinna mieć te włosy inaczej...
Syriusza i Lupina sobie troche inaczej wyobrażałam.
Draco bez zastrzeżeń ;] Po prostu świetny ;)
I Snape...te włosy jego w filmie mi nie pasują...nie potrafie powiedzieć dlaczego.

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Kiedy myślę i nic nie wymyślę to sobie myślę po co ja tyle myślałem aby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił.

Gdyby mężczyzna nawet potrafił zrozumieć co myśli kobieta i tak by w to nie uwierzył.
[Dorothy Parker]

Dziś mężczyzna uchodzi już za dżentelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim pocałuje kobietę.
[Barbara Streisand]

Jeśli potrafisz śmiać się z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru.
[Molier]

Nic tak nie odmładza, jak prawdziwie niedorzeczny kawał. Właśnie najgłupsze prawa natury są najbardziej smakowite.
[Witold Gombrowicz]

Jeśli czasem Polka się Panu Bogu uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody!
[Henryk Sienkiewicz]

Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym.
[Phil Bosmans]

img301.imageshack.us/img301/8681/snapetoosexyoq5.gif
Naj, naj:
Norie-14
leśniczówka, terrorystka xD
Mój grzybek^^
Jest niepowtarzalna, uwielbiam z nią rozmawiać (szczególnie o lesie xD). Ma wspaniałe poczucie humoru ;]
Draco i tak jest mój xD
Ania 95
Za nasze skojarzenia^^
Jest po prostu niemożliwa xD
Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać...
I w ogóle... Jest jedną z najlepszych... Kochana Anix ;*
Najlepszy tekst:
"A Rudy je gumki"
( inne na końcu podpisu^^)
miszel14
Szelka xD
Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać.
Ma fajnego (?) sąsiada xD
Myszaaa ;*
pocisk
Obojniaczka taka sama jak ja.
Klub Obojniaków xD
Ma duże poczucie humoru ;]
Qin
Terrorystka, zabawka xD
Fajnie się z nią gada, można z nią pożartować ( bez skojarzeń xD)
Kochana Fiszka ;* ;]
Evi-Lyn
Hmm...
Jest miła, sympatyczna xD
Sama nie wiem za co ją lubię.
KaputDraconis
Za jej troske o moje włosy...^^ Ha! xD Jest powalona...^^ I dobrze xDD
Mateusz Dumbledore
Za genialne teksty, przez które umieram xD
Esey
Za poczucie humoru, świetne teksty, miłe rozmowy^^
inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley
Nacia1234
Za to, że zawsze mówi to co myśli, jest ślizgonką, fajnie się z nią gada^^. Lubie ją xDD
Karolcia_potteromaniaczka
Za miłe rozmowy, poczucie humoru... xD ;* Uwielbiam z nią rozmawiać xD
Utilisateur
Utilek^^
Jest miły, można z nim pożartować. ^^
Klaudia@Harry Potter
Fajnie się z nią rozmawia... I... w ogóle jest super xDd

By Ania 95 ! xDD Proszę nie umierać...

Abi i Nori były w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika!

Abi i Norie oblewały Dzień Kobiet na swój sposób... W domku z piernika

-Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie są w lesie!

Rudy=Gumkopożeracz

Ja: ja pieje....xDD
Ania:
Kogut!
kura
jajko
płód
nowe życie

"Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy się gumy...

"A skąd ten wytrysk?"

"Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..."

Zgon... zgony... zgoń go, zgoń...
Dobrze, że nie powiedziałam "zgol go, zgol"... buahah

"A Abi bedzie ogladac Norie"

"Ty nie wiesz co to sa gumki?"

"Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!";( Do Teletubisia - królika)

Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka"

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: