Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Kto, ile i dlaczego, czyli rekordy Potteromaniaków
|
|
| Camer |
Dodany dnia 04.01.2008 16:35
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
Jestem ciekaw ile razy przeczytaliście Harry'ego Pottera "Od Dechy do dechy"... W tym temacie chciałbym, aby każdy się pochwalił swoim wynikiem. Ja na przykład rozpocząłem teraz czytanie wszystkich części Harry'ego Pottera po raz 10. Jestem na III tomie |
|
|
|
| Vayamess |
Dodany dnia 04.01.2008 19:12
|
![]() Postów: 718 Dom: Brak przydziału Punkty: 1822 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.11.07 |
Hmm, nie liczyłam. Ale u mnie sytuacja wygląda nieco inaczej bo rzadko czytam tomami, znaczy się po kolei wszystkie tomy. Czytam tę część, na którą akurat mam ochotę. "Więźnia Azkabanu" przeczytałam na pewno ponad 20 razy a resztę... kilka? Kilkanaście? Trudno zliczyć. |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 04.01.2008 20:55
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Ja również nie liczyłam. Też sięgam po książkę, tom, taki, który akurat mnie pocieszy... To nie jest tak, czytaj na siłę, nawet jak nie masz ochoty! Byleby tylko pobić rekord. Bardzo dużo razy przeczytałam HP "OD DECHY DO..." Na oko mogę powiedzieć, że każdy tom przelaciałam powyżej 30 razy. Ale też nie czytam w kółko...bo mi się znudzi! ![]() ![]() |
|
|
|
| Ania 95 |
Dodany dnia 04.01.2008 21:40
|
![]() Postów: 1235 Dom: Brak przydziału Punkty: 1635 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
Ja czytam jak mi się zachce, czyli nie pokolei. Ja nie biję żadnych rekordów. Przeczytałam "Czarę Ognia" pięć razy, a resztę części po 3, 4 razy. Potteromaniaczką jestem dopiero od niecałego roku więc mam jeszcze czas. Nigdy nie czytam na siłę, no bo po co? Jak chce to czytam i tyle... Ale te książki czytam bardzo szybko np. "Księcia Półkrwi" przeczytałam w niecałe dwa dni, bo tak mnie ciekawiło co będzie dalej.
|
|
|
|
| Blood Brother |
Dodany dnia 06.01.2008 18:13
|
![]() Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 258 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 08.05.07 |
Ja takze nie liczylem ale kazdy tom poczawszy od pierwszego przynajmniej 5,6 razy ale bardzo czesto wracam sobie do ulubionych Tomow a takze dzialow w tanej ksiazce :| Po nieudanej probie przechwycenia przepowiedni Lord Voldemort jest gotow na wszystko by zawladnac swiatem czarodziejow.Czy jego plan sie powiedzie?Organizuje zamach na swego wroga..
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 06.01.2008 18:25
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
W taniej książce??? No, cóż... ale ja również wracam do swoich ulubionych tomów, tylko dltego, że kocham je wszystkie... Ale tak naprawdę, to nie sposób wszystkich zliczyć. Jedni są potteromaniakami o 5 minut i przeczytali tylko raz, a inni są od 5 lat i co? I oni tym bardziej nie zliczą tego wszystkiego. Tym bardziej, że ja już jestem od 1,5 roku i teraz sobie nie radzę, z liczeniem ile razy przeczytałam! ![]() ![]() |
|
|
|
| Andrzejk1k |
Dodany dnia 09.01.2008 16:08
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -11 Ranga: Irytek Data rejestracji: 22.07.07 |
I, II, III i IV tom przeczytałem tylko raz, a V i VI dwa razy! Rrobiłem to dość dawno temu, ale dużo z tego pamiętam. Czekam na VII tom i jak go przeczytam zacznę czytać od nowa całą serię.:smilewinkgrin: Zaśpiewajcie razem ze mną hymn Hogwartu:
Hogwart, Hogwart, Pieprzo-Wieprzy Hogwart, Naucz nas choć trochę czegoś! Czy kto młody z świerzbem ostrym, Czy kto stary z łbem łysego, Możesz wypchać nasze głowy Farszem czegoś ciekawego, Bo powietrze je wypełnia, Muchy zdechłe, kurzu wełna. Naucz nas co porzyteczne, Pamięć wzrusz, co ledwie zipie, My zaś będziem wkuwać wiecznie, Aż się w próchno mózg rozsypie! |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 09.01.2008 19:44
|
Royal napisał/a: moj rekord to przeczytanie HP i Insygnia Śmierci w nocy od 22 :34 do 5:46 ! _____________________________________________________________ No, fajnie Ci. Ja jeszcze nie przeczytałam!Ale dostanę książkę, dzień przed premierą. Rodzice są kochani!!! I mogę się założyć, że pobiję twój rekord... Royal... Żartuję, bardzo szybko czytam książki... Harry'ego najszybciej. Royal... Mogę nie pobić twojego rekordu. Ale pogadamy po polskiej premierze... ![]() ![]() |
|
|
|
| SkazanaNaHarrego |
Dodany dnia 27.01.2008 17:19
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 40 Ranga: Charłak Data rejestracji: 27.01.08 |
dużo, dużo, drugi raz nieczytam tej samej książki ale fragmenty jak najbardziej, te jak harry daje popalić draconowi i scenki z syriuszkiem i lupinkem kochanym promyczkkiem
|
|
|
|
| ania1 |
Dodany dnia 28.01.2008 21:41
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 31 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.08.07 |
ja zaczełam czytac hp dopiero w sierpniu w zeszłym roku ale zdążyłam w sumie przeczytac około dwudziestu pięciu razy niestety wciąż nie moge dostac siudmej części ![]() |
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 28.01.2008 23:17
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydziału Punkty: 388 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
HP i KF-ze 25 razy HP I KT-ze 15 razy HP i WA-ze 20 razy HP i CO-ze 25 razy HP i ZF-ze 15 razy HP i KP-ze 15 razy HP i IŚ-0 razy :[ |
|
|
|
| voltex |
Dodany dnia 29.01.2008 21:13
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 7 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.01.08 |
Nie wiem jak można czytać Harrego Pottera z 30 razy. Ja przeczytałem każdy tom z 5 razy i starczy Ale Zakon Feniksa mi sie nie podobał i go chyba tylko raz przeczytałem
|
|
|
|
| LiDiablok |
Dodany dnia 31.01.2008 16:07
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.01.08 |
To ja teraz wzbudzę agresor w niektórych. 1. Goszka. Potteromaniaczka od 1.5 roku a każdy tom przeczytałaś ze 30 razy? pomijając część ostatnią- to jest 6tomówx30- 180 razy. Czy tylko dla mnie to jest dziwne? ja rozumiem- miłość do HP. Ale co z życiem towarzyskim? obowiązkami codziennymi? Oo 2. Zdolność szybkiego czytania jest rzeczywiście przydatna. Ale HP to przecież delektowanie się! Może to dziwne, ale ostatni,-7 tom,gdy tylko zauważyłam, ze zbyt szybko mi idzie, brałam się za newsweeka, czy inną książkę, byleby nastrój w jaki wprawia mnie ta książka trwał tym dłużej. A i tak przeczytałam za szybko. Z HP jestem od niemal 8 lat. I naprawdę... staram sie ograniczać czytanie tej serii.. Dlatego, że wolę być oczytana w wielu innych książek, zaliczyć więcej spotkań towarzyskich itp, a nie błyszczeć cyferkami na forum... |
|
|
|
| Mitzi Caspar |
Dodany dnia 01.02.2008 13:12
|
![]() Postów: 83 Dom: Brak przydziału Punkty: 245 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
Co do przeczytania to pobiłam swój rekord czytając Insygnia Śmierci w jeden dzień. A tak to większosć HP czytałam po kilkanaście razy, lubię je sobie odświeżać. Pożyczylam Zakon Feniksa i jestem wściekła, bo w sumie mało co z niego pamiętam, a ten ktoś trzyma ją już ponad rok. "From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen As others saw..." /Edgar A. Poe/ |
|
|
|
Christina |
Dodany dnia 01.02.2008 16:15
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 3325 Dom: SlytherinPunkty: 25495 Ranga: Niezwyciężony Mag Data rejestracji: 27.05.07 |
Ja przeczytałam wszystkie może z 5 razy. Teraz właśnie zaczynam czytać po raz 6. Tylko dziwnie się tak czyta jak się wie co sie za chwilę zdarzy ![]() That's all they really want ![]() Some fun ![]() When the working day is done ![]() All girls - they want to have fun ![]() ![]() ![]() ![]() Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch ![]() |
|
|
|
| LiDiablok |
Dodany dnia 01.02.2008 19:03
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.01.08 |
No i właśnie... czytanie "któryś tam, któryś już raz" jasne- jest przyjemnie. Za 5-10 razem- wiesz już dokładnie co się stanie, co po czym następi, nawet będziesz znał szczegóły i szczególiki. A czym jest sama książka? Zwykłym ciągiem literek. O ile przez pierwsze kilka razy dzięki książce otwiera się przed czytelnikiem nowy świat ( w przypadku Harrego cudowny świat do którego chce się ciągle wracać), o tyle każdy następny raz to jedynie motywacja do powrotu do tego świata. TYLKO motywacja. Bo ten świat wcale się nie zamyka zaraz po skończeniu czytania prawda? Ten świat cały czas w nas tkwi i możemy do niego wracać w każdym momencie. A kiedy czytamy książkę ten 10 raz, znamy ten świat już doskonale. Dlatego nie potrafię pojąć czym tu się można chwalić że się czytało 50 razy jakiś tom Harrego w ciągu 2 lat (to przykład). Przecież to nie świadczy o "byciu prawdziwym fanem". To tylko świadczy o nieumiejętności powracania do świata magii bez książki. Edytowane przez LiDiablok dnia 01.02.2008 19:04 |
|
|
|
| Kausia |
Dodany dnia 01.02.2008 19:15
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.02.08 |
Ja się całkowicie zgadzam z LiDiablok... Harry Potter jest świetny , ale jeżeli bym go przeczytała już po raz.. powiedzmy 20 to znałabym tą książke na pamięć.. Jak pierwszy raz czytałam część 6 nie chciałam wyjść nawet na dwór spotkać się ze znajomymi..., ale teraz to zupelnie co innego... Oczywiście bardzo lubię czytać książki o HP, ale wole się nimi delektować... I sięgam do nich jak zatęsknie... ![]() |
|
|
|
| Brock |
Dodany dnia 01.02.2008 19:48
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.01.08 |
Najlepsze było zawsze te oczekiwanie na nowy tom a jak już miałeś go w ręku to nie mogłeś się oderwać od lektury czytając z wypiekami i czekając co się wydarzy na następnej stronie.. Już nigdy to nie wróci szkoda Ale czytam sobie od nowa któryś tam raz nie pamiętam tylko tak jak mówią za dużo razy przeczytasz i znasz to na pamięć. Trzeba trochę odpocząć i dopiero po jakimś czasie wrócić do przygód młodego czarodzieja i delektować się znów tą jakże świetną książką.
|
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 01.03.2008 17:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
Drodzy uczestnicy tego aczkolwiek niezbyt udanego forum! Mój post prawdopodobnie nie pasuje do tego tematu. Nie szkodzi. Chciałbym podziękować wszystkim ( no może prawie wszystkim ) za te kilka miesięcy, które razem spędziliśmy na tym forum. Na szczęście to już koniec. Wielokrotnie zdążyłem już przeczytać, że dla antypotterów nie ma tu miejsca. Wręcz podręcznikowy przykład ograniczania wolności słowa. Mimo to przyjemność sprawiało mi odpisywanie na Wasze posty, a satysfakcję przynosiło wytykanie Wam błędów i wskazywanie prawidłowego toku myślenia. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się spotkać na tym spaczonym, potterowskim forum ani jednej inteligentnej osoby. Moje przewidywania nie spełniły się. Piszą tu także mądrzy ludzie ( jetinajt, syriusz, Miss Bagwell, Paladyn ) chociaż muszę przyznać, że odradzam im tej praktyki. Durnie, którzy wierzą nie wiadomo w co nie dadzą się przekonać nikomu i niczemu. Radzę Wam skończyć a ta farsą. Są ciekawsze fora. Niestety reszta uczestników częściowo, a kilku nawet w całości spełnia moje oczekiwania co do inteligencji ludzi piszących na tym forum. Nie chciałbym, aby ktoś zarzucił mi, że zniechęciłem się, stchórzyłem, czy coś w tym stylu. Nasze dyskusje po prostu nie maja sensu. Wy stoicie przy swoich bzdurach, a ja przy swoich poglądach. Bezskutecznie wciskamy je sobie nawzajem. HP to kiepskiej jakości fikcja robiąca ludziom wodę z mózgu. Sama dyskusja o niej sprawia wrażenie, że ten wielce naiwny świat, bez prawa naturalnego czy norm moralnych istnieje. Dzięki Bogu tak nie jest! Szkoda tylko, że ludzie poprzez zwyczajna głupotę fascynują się nim i akceptują go. Chciałbym również zauważyć pewna bezsensowność tego forum ( pewnych tematów ). Np.: temat chrześcijaństwo (Książki). Napisałem mądry post, udowodniłem bzdurność założeń użytkowniczki Serea ( sorry, ale nazwa taka, że nawet nie wiadomo jak to odmienić), potem pouczyłem Goszką co do sensu pisania postów i cisza. Temat traci sens. Odzyska go dopiero za kilka dni, kiedy to fanatyczny miłośnik HP, posiadający idiotyczna nazwę wynikającą ze zmiany, zdrobnienia itp. imienia jednego z bohaterów, napisze: Magia pasuje / nie pasuje do chrześcijaństwa., czyli to, co powtarza się w kółko setki razy. Po co taki cyrk? Jak chcecie wiedzieć takie rzeczy, to zróbcie ankietę, a tak, to ciągle piszą to samo. Proszę, potraktujcie ten post jako wcięcie do tematu nie mające wpływu na całość. Nie komentujcie go, bo: 1.Na prawie wszystkich tematach będzie się pisać o tym samym, 2.Więcej nie wejdę na to plugawe forum i nie przeczytam Waszych sprośnych komentarzy i marnych zarzutów. Możecie nawet usunąć mnie z tego forum razem ze wszystkimi moimi postami. Będę zaszczycony, że wchodząc na forum nikt już nie zobaczy profilu jedyny w bliskim sąsiedztwie najgorszych postów, jakie tylko mogą pisać potteromaniacy. Limonka, nie dopisuj do tego postu żadnych złośliwych, czy głupich komentarzy, bo przy odrobinie szczęścia nigdy ich nie przeczytam, a pisanie ich świadczyć może o ślepej chęci afirmacji własnych czterech liter, braku gustu, smaku i honoru lub po prostu, że nie do końca przeczytałaś mój post. Wszystkim brnącym dalej w to potterowskim bagno życzę szczęścia. Mogę się za Was pomodlić, ale już więcej nie będę odpowiadał na Wasze pozbawione sensu posty i czytał rzeczy, które jedynie psują dobre samopoczucie. Ja osobiście wolę nasz piękny, realny świat pełen miłości i Boga, od bzdurnej rzeczywistości, w której liczy się tylko prywata i to, kto pierwszy wyciągnie różdżkę. I jeszcze jedno. Możecie nawet modlić się do tego Waszego Pottera, ale nie obrażajcie przy okazji uczuć religijnych innych osób. Z wyrazami szacunku dla w/w czterech inteligentnych osób I machając ręka do wszystkich innych, coraz głębiej brnących w to bagno nienawiści i bezwstydu Życzę szczęścia i rozumu jedyny Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 14.03.2008 16:32
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydziału Punkty: 1629 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Moja ulubione tomy cztytałam po 5,6 razy, a te "mniej ciekawe" po 2,3... Chyba całkiem niezły wynik, skoro HP zaczęłam czytać dopiero rok temu? Edytowane przez Gizmolina dnia 15.03.2008 22:30 WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin

ale bardzo czesto wracam sobie do ulubionych Tomow a takze dzialow w tanej ksiazce :|
i scenki z syriuszkiem i lupinkem kochanym promyczkkiem