Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Quidditch
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 30.01.2008 19:15
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Ishar, ależ ja wiem, masz rację. Po prostu Paladyn sprowadził Quidditch do poziomu bezsensownego sportu, a ja wspomniałam tylko, że są również mugolskie sporty opierające się na agresji. ;) Celem kazdej pojedyńczej walki jest wykazanie przewagi siły fizycznej, sprawności, wytrzymałości ale i siły psychicznej, inteligencji, zmysłu taktycznego i wielu innych czynników. Tu chodzi o pokonanie przeciwnika w pewnych kategoriach, ustalonych przez zawężone reguły i przepisy, zawsze chroniące zdrowie i życie zawodników w każdym sporcie. Celem samym w sobie jest też bycie lepszym, a nawet najlepszym, dlatego udzie sprawdzają się w różnych dziedzinach Noo, i powyższy fragment można by odnieść także do Quidditcha, prawda? (to do Paladyna i Jedynego) Jedyny, nie widzę związku powyższego posta ze sprawą ;]. |
|
|
|
| Paladyn |
Dodany dnia 30.01.2008 22:11
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 95 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Sport jest rzeczą wspaniałą i wielce pożyteczną (dlaczego to każdy wie). Jednak czy widzieliście kiedyś trzynastolatka na ringu? Ja nie, a nawet jeżeli zdarzają się takie przypadki są na pewno bardzo rzadkie. Dla mniejszych i słabszych są niższe wagi itd. W Quidditch'u bardzo młodzi zawodnicy od razu spotykają się z dużo starszymi graczami (chodzi mi głównie o Hogward i jego ligę) znającymi dziesiątki sposobów rregulaminowegor1; zadawania bólu. Kości mogą sobie posklejać, ale bólu nie unikną. Oni mają taki wybór: Quidditch, albo nic. Nie mają żadnej alternatywnej dyscypliny. Nie znają żadnej, która polegałaby na typowo sportowej rywalizacji i nie narażała życia, zdrowia i psychiki graczy (bo w sporcie chodzi o rozwój, a nie o destrukcję). Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 31.01.2008 03:34
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Jednak czy widzieliście kiedyś trzynastolatka na ringu? Jak się ma trzynaście lat, to się bije z "kolegami" po szkole ;]. Przykre, ale prawdziwe, ring niepotrzebny. Ale wiem, wiem, to nie ma związku z tematem, tak se piszę. A z bezpiecznych dyscyplin... cóż, zawsze są jeszcze szachy, gargulki... Zresztą, w sumie nigdzie nie było wspomniane, że inne dyscypliny w świecie magii nie istnieją. Fakt, oficjalnie w Hogwarcie ich nie ma, ale nikt nikomu w Quidditch grać nie każe, podobnie jak nikt nikomu nie zabrania na przykład trenować biegów na błoniach ;). |
|
|
|
| Paladyn |
Dodany dnia 02.02.2008 19:14
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 95 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Jednak żeby zaistnieć w sporcie trzeba grać w Quidditcha. Nie pamiętam żadnego maratonu na błoniach, czy zawodów szachowych w Hogwardzie (jeżeli się mylę proszę o cytat ). Rowling rzeczywiście nie pisze, że innych dyscyplin nie ma, ale jakoś o nich nie wspomina ani słowem. Opisuje treningi, rozgrywki, zawody i mistrzostwa w Quidditchu, ale innym dyscyplinom (jeżeli wogóle są) nie poświęciła ani słowa. Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 02.02.2008 21:32
|
ale innym dyscyplinom (jeżeli wogóle są) nie poświęciła ani słowa. No tak, ale cóż z tego? Zacytuję wcześniejszy post Ishara. Czy jeśli w filmie "Gang z boiska" autorzy poruszają tylko temat rugby, to znaczy, że nie ma innych sportów? Wiesz, Paladyn, po Twoich postach STRASZNIE widać, że na siłę doszukujesz się drobiazgów, do których można by się doczepić. Niby przychodzisz tutaj dyskutować (no chyba, że z założenia masz zamiar tylko nas nawracać (ja i tak to twoje moralizowanie tak odbieram)), a jesteś całkowicie przekonany o własnej nieomylności i zamknięty na to, co do Ciebie mówimy (piszemy, technicznie rzecz biorąc.) |
|
|
|
Enid |
Dodany dnia 04.02.2008 09:24
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 1065 Dom: SlytherinPunkty: 1597 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
Zarombiście było by wogule polatać troche na miotle! Ale jakbym dostała morzliwość bycia w drurzynie to oczywiście tak i najlepiej na pozycji szukającego, ewentualnie ścigającego!:smilewinkgrin: |
|
|
|
| Paladyn |
Dodany dnia 04.02.2008 16:56
|
Limonka napisał/a: Niby przychodzisz tutaj dyskutować ((...)), a jesteś całkowicie przekonany o własnej nieomylności i zamknięty na to, co do Ciebie mówimy (piszemy, technicznie rzecz biorąc.) Ciekawe, to samo mógłbym powiedzieć chociażby o Tobie. Jesteś przekonana o swojej nieomylności, o czym świadczy ten post (twierdzisz, że to ja się mylę, więc oczywiście Ty masz rację). Jesteś zamknięta na to co do Ciebie mówię (piszę, technicznie rzecz biorąc. ) i ciągle nie podobają Ci się moje argumenty. Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 09.02.2008 19:15
|
![]() Postów: 960 Dom: HufflepuffPunkty: 1352 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
Najbardziej chciałabym się znaleźć na pozycji pałkarza. Mogłabym sie wyżyć. A najmniej odpowiada mi obrońca. Jak obserwowałam poczynania Wooda to on najczęściej obrywał (nie liczą Harry'ego, który ciągle obrywa). |
|
|
|
| Paladyn |
Dodany dnia 15.02.2008 20:09
|
FleurEvans napisał/a: Najbardziej chciałabym się znaleźć na pozycji pałkarza. Mogłabym sie wyżyć. A najmniej odpowiada mi obrońca. Jak obserwowałam poczynania Wooda to on najczęściej obrywał (nie liczą Harry'ego, który ciągle obrywa). No właśnie. Oto potwierdzenie mijej teorii: "Mogłabym się wyżyć." Quidditch to gra, w której przede wszystkim liczy się agresja i siła, a wrodzone lub nabyte umiejętności graczy są zaledwie dodatkiem (chociaż niektóre decydują o wyniku). Poza nimi jest to tępe nawalanie pałą przeciwnika. Książka ta promuje w ten sposób agresję wśród młodzieży, wiem filmy także, ale w tym wypadku nie chodzi o naszą nieszczęsną kulturę masową, ale o HP, który jest "najlepszą książką dla dzieci i młodzieży", "światowym bestselerem" i wciskany jest młodemu pokoleniu. I proszę mi nie pisać, że czepiam się szczegółów. Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
|
| Huncwoci |
Dodany dnia 18.02.2008 15:30
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 16.02.08 |
gra jest świetna...ja/my bym/byśmy chciał/chcieli grać na pozycji szukającego albo obrońcy ,a gdyby te pozycje były zajęte to zagrałbym/zagralibyśmy jako pałkarz/pałkarze |
|
|
|
NavHeera |
Dodany dnia 16.05.2008 13:59
|
![]() Postów: 137 Dom: HufflepuffPunkty: 221 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 14.05.08 |
Mogłabym zostać ścigającym. Ma najciekawsze zadanie i przeważnie od niego zależy końcowy wynik. Od niego i szukającego. W sumie każda pozycja by mi odpowiadała, żeby tylko trochę polatać. |
|
|
|
| karolakhp |
Dodany dnia 22.05.2008 22:41
|
![]() Postów: 110 Dom: Brak przydziału Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Więc ja oczywiście chciała bym być ścigającą wydaje mi się że to najlepsze pozycja dla mnie. Następnie szukający podoba mi się to,potem pałkarzem miała bym gdzie się wyrzyć ;d no i na końcu obrońcą wątpię żebym dobrze broniła. Ale jak większość ludzi którzy mnie znają twierdzi że powinnam być komentatorem.Powiem że często komentuję na lekcji w-f lub trg grę i robię to z przyjemnością więc mogła bym być komentatorką. "-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę" ^^^^ "-Byłeś taki dzielny. Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej. -Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze. -A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin. -Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mną? -Do samego końca-odrzekł James. -Nie zobaczą was ? -Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć. Harry spojrzał na swoją matkę. -Bądź blisko mnie-szepnął. I wszedł w mroczny las." ^^^^ |
|
|
|
Sheeby |
Dodany dnia 01.04.2013 22:46
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 512 Dom: HufflepuffPunkty: 5239 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.13 |
Ja, że jestem rozgadana i na każdym w-f komentuje, to chciałabym komentować. Quidditch jest świetną grą i jak już bym musiała kimś być to ścigającą. Ale i tak pozostaje przy komentatorze. : > |
|
|
|
LuksusV |
Dodany dnia 01.04.2013 22:56
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 16 Dom: RavenclawPunkty: 697 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 26.03.13 |
Quidditch byłby wspaniały i do oglądania, i do grania, i w ogóle! Osobiście bardzo podoba mi się aspekt indywidualistyczny w tej grze, ponieważ praca zespołowa jest ważna głównie dla ścigających i obrońcy pałkarze i szukający mają swoje zmartwienia, swoje piłki, grają dla drużyny, ale nie muszą tak właściwie wielu rzeczy robić zespołowo i to jest świetne! ;) Ja na przykład nie lubię jakoś zespołowych sportów ale jako pałkarz mógłbym grać. Latanie, pilnowanie tłuczków, jak się poszczęści uratowanie kogoś od złamania, spowodowanie złamania, brzmi nieźle! :D |
|
|
|
Tascha Moon |
Dodany dnia 03.06.2013 20:02
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 27 Dom: RavenclawPunkty: 193 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 12.04.13 |
ja bym za to chciała zostać obrońcą. Jestem najlepsza w dziedzinie obrony (jeśli chodzi o w-f zazwyczaj jestem bramkarzem lub stoję koło bramki). Super byłoby zostać szukającym ale nie jest większe ryzyko oberwania od ściagających lub dostania w głowę tłuczkiem. |
|
|
|
Xeri |
Dodany dnia 03.06.2013 20:55
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1380 Dom: SlytherinPunkty: 9223 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 26.05.13 |
Tasha, ja też zawsze stoję na bramce Jestem w tym najlepsza z klasy, tzn. z dziewczyn, więc raczej też zostałabym obrońcą. Dużo osób zawsze się dziwi, jak dziewczyny mogą grać w piłkę i nie chce im się wierzyć, że też mogą być w tym dobre...Zdecydowanie chciałabym być obrońcą ![]() Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu zawisł ten, co troje zginęło z jego mocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Choć trup ze mnie już, uwolnię cię od przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu do mnie miałaś zbiec, żeby uniknąć przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się też? W naszyjniku ze sznura u boku mego nie czekaj pomocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Emma Lewis |
Dodany dnia 02.01.2014 17:08
|
![]() Postów: 31 Dom: GryffindorPunkty: 254 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 15.12.13 |
Chciałabym zostać ścigającym chociaż wtedy dosyć często się obrywa albo pałkarzem bo mogłabym w kogoś trafić
|
|
|
|
Zuko |
Dodany dnia 02.01.2014 17:29
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 7 Dom: RavenclawPunkty: 47 Ranga: Charłak Data rejestracji: 08.08.13 |
Jeżeli miałbym grać to tylko na pozycji szukającego lub obrońcy. Choć i tak szukający zawsze jest gwiazdą meczu. |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 02.01.2014 17:57
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Ja bym chciała być szukającą lub ścigającą, ale bardziej szukającą bo gra zespołowa nie bardzo mi podchodzi, a szukający nie muszą martwić się współpracą z resztą drużyny. Ogólnie sportu uprawiać nie lubię, ale w quidditch bym zagrała... tylko te tłuczki. Edytowane przez Ana_Black dnia 10.06.2014 18:52
![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
Hermiona Jean Granger HP |
Dodany dnia 22.01.2014 13:48
|
![]() Postów: 1 Dom: RavenclawPunkty: 91 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.01.14 |
chce zostać pałkarzem albo ścigającą |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Slytherin
) i ciągle nie podobają Ci się moje argumenty.
Hufflepuff

Ravenclaw

Gryffindor