Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Jakiego profesora usunêliby¶cie z Hogwartu?
|
|
| Narcyza |
Dodany dnia 01.06.2007 23:43
|
![]() Postów: 24 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 109 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 29.04.07 |
Którego z profesorów usunêliby¶cie z Hogwartu i dlaczego? Ja osobi¶cie Profesor Trelawney, ona mnie po prostu wkurza Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:26
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!
http://harrypotter.vdd.pl/ |
|
|
|
| anka_potteromanka |
Dodany dnia 05.06.2007 20:19
|
![]() Postów: 19 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 684 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 25.05.07 |
A ja bym Snape'a nie usunê³a. On ma czasem niez³e teksty Nie ¿ebym go jako¶ szczególnie wielbi³a. A co do Trelewney, to wyrzuciæ jej ze szko³y nie mo¿na, bo skoro od czasu do czasu mówi jakie¶ prawdziwe przepowiednie, to jak to powiedzia³ Dumbledore znalaz³aby siê w ogromnym niebezpieczeñstwie poza Hogwartem.
|
|
|
|
| franiakluska |
Dodany dnia 08.06.2007 11:58
|
![]() Postów: 21 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 505 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 01.06.07 |
Ja usunê³abym Hagrida ze stanowiska nauczyciela. Ja do niego nic osobi¶cie nie mam, ale wkurza mnie jego niezdarno¶æ. Ci±gle mu co¶ nie wychodzi a Harry, Hermiona i Ron musz± mu ci±gle ratowaæ, ¿eby nie wylecia³. ron & hermione
www.harry-potter-zdjecia.blog.onet.pl |
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 19.06.2007 10:03
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3927 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Najchêtniej wyrzuci³abym Trealawney i Binssa. Za bardzo przydatni nie s±, co? No dobra mo¿e pani Trelawney czasem zdarzy powiedzieæ siê co¶ m±drego ale zwykle to stek bzdur po³±czony z dramatyzmem. A Binss jego lekcje powinni nagrywaæ i sprzedawaæ w Aptekach jako ¶rodek nasenny. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:27
![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisa³am siê sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinê mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworz± Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajêcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobra¼ni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| maLUNA |
Dodany dnia 24.06.2007 11:36
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -5 Ranga: Irytek Data rejestracji: 20.06.07 |
Ja równie¿ wywali³abym Trelawney, bo jak dla mnie jest wariatk± i tyle. A ¿e czasem powie co¶ do rzeczy... no ale to nie mówi ona tylko jej tak jakby pod¶wiadomo¶æ Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:28
Rzodkiewkowe kolczyki i wisiory z kapsli na zamówienie
![]() Pozdrawiam tych, z którymi zamieni³am choæ kilka m±drych s³ów ;* ;* |
|
|
|
| ILoveRemusLupin |
Dodany dnia 27.07.2007 19:26
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 27.07.07 |
Yhym ta ca³a "Profesor" Trelawney tez mi nie odpowiada³a.. i Hagrid jako nauczyciel.. a Snape jest okey, tylko móg³by tak nie czatowaæ na to stanowisko do obrony nad czarn± magi±. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:28
Remus jak mog³e¶ mnie zostawiæ dla Tonks? x(( ale i tak Cie kocham <33
|
|
|
|
| Vikii |
Dodany dnia 28.07.2007 11:57
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -13 Ranga: Irytek Data rejestracji: 26.07.07 |
Ja bym nie usunê³a nikogo ka¿dy jest inny ka¿dy wnosi co¶ do ksi±¿ki. Nie wyró¿nili by¶my lepszych czarodziejów, nauczycieli od innych. Gdyby nie by³o tych s³abszych trochê naci±gaczy jak profesor Treawley i dlatego w³a¶nie uwa¿am, ¿e s± oni potrzebni Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:29
|
|
|
|
Stefa |
Dodany dnia 30.07.2007 12:25
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 69 Dom: RavenclawPunkty: 437 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Hagrida jako nauczyciela te¿ bym wywali³a (bez wzglêdu na to, co plecie Bliznowaty, któremu najwyra¼niej przyja¼ñ z Hagridem odebra³a zdolno¶æ racjonalnego my¶lenia , Trelawney mog³abym, ale znalaz³aby siê w niebezpieczeñstwie. No i tego nudziarza Binnsa oczywi¶cie. Przypomina mi takiego jednego wyk³adowcê z mojej uczelni którego nazywamy, nomen omen, Duchem Edytowane przez Stefa dnia 18.10.2016 17:19
"A wiêc zabij mnie Voldemorcie, z ochot± powitam ¶mieræ! Tyle ¿e moja ¶mieræ nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
|
| gosika |
Dodany dnia 01.08.2007 20:10
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -20 Ranga: Irytek Data rejestracji: 01.08.07 |
Ja nie usunê³abym nikogo. Ka¿dy nauczyciel wprowadza do ksi±¿ki co¶ nowego. Wyobra¼cie sobie, ¿e nie ma tych nudnych lekcji historii magii u Binssa. Gdyby ich nie by³o to na jakiej lekcji mo¿na by by³o pogadaæ i siê przespaæ? Lekcje wró¿biarstwa maj± w sobie co¶ niezwyk³ego, a profesor Trealawney... no có¿. Trzeba przyznaæ, ¿e ciê¿ko jest znale¼æ tak interesuj±c± osobê, która potrafi zmy¶laæ bajki przez tyle lat pracy w Hogwarcie. Niektórzy uwa¿aj±, ¿e nie powinno byæ takiego nauczyciela jak Snape, a ja nie wiem dlaczego. Mo¿e dlatego ¿e daje popaliæ na lekcjach, albo ¿e zadaje zwa³y prac domowych, albo ¿e ma faworytów? A czy w naszym zwyk³ym ¶wiecie nie ma takich nauczycieli? Co to by by³a za szko³a, gdyby wszyscy byli s³odcy i przyja¼nie nastawieni do wszystkiego co ich otacza. Tacy ludzie sprawiaj±, ¿e jest ciekawie i interesuj±co. Mimo ¿e nie przepadam za Binssem, Trealawney czy Snapem to nie wyobra¿am sobie Hogwartu bez nich. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:32
gosika
|
|
|
|
| piotr-45 |
Dodany dnia 15.08.2007 15:24
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 40 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 01.08.07 |
Ja bym usun±³ Snape'a. Wielu uczniów z Hogwartu (oczywi¶cie nie bior±c pod uwagê Slytherinu) stanê³o by po mojej stronie. Prawie ka¿demu uczniowi dokucza³, ma³o tego zabi³ Dumbledore'a i uciek³ wraz z innymi ¶miercio¿ercami. Zachowanie nie godne nauczyciela.;) Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:33
Korneliusz Oswald Knot
|
|
|
|
| herma_007 |
Dodany dnia 22.10.2007 17:34
|
![]() Postów: 264 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4776 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
Ja bym wywali³a Sneapa, a czemu?? Bo faworyzuje uczniów, zw³aszcza ze swojego domu. A ka¿dego z Gryffindoru chcia³by wywaliæ. Trelawney jest zbyt "cenna" bu j± wywaliæ. Binnsa, hmmm nie wiem, da³abym mu ostrze¿enie i jak by nie zmieni³ stylu nauczania wywali³abym go.... Kiedy¶ kupiê nó¿ i powy¿ynam wszystkich wko³o Kupiê nó¿, zostawiê nas dwoje Bo ja kocham Bukê! |
|
|
|
| Serpensortia |
Dodany dnia 02.11.2007 15:23
|
![]() Postów: 42 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1198 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.09.07 |
Snape jest jedn± z najlepszych postaci w ksi±¿ce Faworyzacja? A niby kochana Minerva to nie uiszcza³a faworyzacji? Dobre sobie... Ka¿dy z opiekunów w³asnego domu dba³ o swoich podopiecznych, tylko u Severusa by³o to bardziej uwypuklane dla barwno¶ci fabu³y ![]() Ja bym wydali³a ze szkolnego grona Hagrida i Trelavney - za brak umiejêtno¶ci. Trelavney przys³u¿y³a siê tylko wypowiedzeniem przepowiedni, reszta by³a po prostu mydleniem oczu ^^ A Hagrid? Zbyt dobroduszny, poczciwy, niekompetentny. Niech pilnuje lasu, ale nic poza tym. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:35
¦lizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
* Totally obsessed Snupin fangirl! * 'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.' |
|
|
|
| Eridani |
Dodany dnia 20.11.2007 13:03
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.11.07 |
Ha. A ja bêdê oryginalna. Ja nie wywali³abym ¿adnego. Jak dla mnie ka¿dy z tych wszystkich nauczycieli ma tam jaki¶ sens istnienia. Ka¿dy jest do czego¶ potrzebny. Np. Trawalney. Ona jest po to ¿eby nam strzaskaæ nerwy . Aczkolwiek.... Nienawidzê Snape'a i na pewno w dalszych czê¶ciach przyda³oby siê go wywaliæ.... Ale jak na pocz±tek mo¿e zostaæ . Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:36
|
|
|
|
Marauder |
Dodany dnia 06.12.2007 13:43
|
![]() Postów: 28 Dom: HufflepuffPunkty: 244 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 05.12.07 |
Osobi¶cie Trelawney! Wywali³abym j±, ale trochê bardziej kulturalniej ni¿ chcia³a to zrobiæ Umbridge. Trelawney przesadza³a z tym trzecim okiem Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:37
Zapraszam!
![]() http://www.margonem.pl/?r=3783441 "a babbling bumbling band of baboons" ![]() Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere... Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets. When I look at the sky, I see the stars twinkling... Jaskier! Nie ¶pij w siodle! Ja nie ¶piê. Ja twórczo my¶lê! *Andrzej Sapkowski "Wie¿a Jaskó³ki" |
|
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 26.12.2007 10:50
|
![]() Pochwa³y: 12 Postów: 4033 Dom: SlytherinPunkty: 19297 Ranga: ¯ywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
Naciu dla kogo ¶wietny to ¶wietny^^ Ty masz swoje zdanie oni tez maj±, oni nie mog± Ci siê wcinaæ to ty te¿ siê im nie wcinaj (wiem chcia³a¶ to napisaæ w ¿artach ale jednak^^) Ja te¿, jak ju¿ to kto¶ nie wywali³abym nikogo, bo ka¿dy ma w sobie co¶ wyj±tkowego ;] ![]() ¦lizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smiercio¿erc±? Ja! Kto¶ o tym wie? Mo¿e rzucê na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mroziñskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Ró¿nieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
|
| Ginewra Wesly5 |
Dodany dnia 03.01.2008 16:43
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 96 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.11.07 |
Ja bym wywali³a Dolores Jane Umbringe... To jest wredna jêdza i tyle, pracuje dla Knota, wymierza okropne kary, nie uwa¿acie? A profesor Trelawney taka z³a nie jest. Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:38
www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl Hej. Wspólnie z przyjació³mi za³o¿y³am strone o tematyce Potterowskiej. Jest to kontynuacja strony www.huncwoci.lua.pl. Z powodu awarii musieli¶my za³o¿yæ now±. Adres do niej to: http://www.Myslod...ia.lua.pl/. Z góry dziêki za rejestracjê. Pozdrawiam=* |
|
|
|
| Mafalda |
Dodany dnia 13.01.2008 19:06
|
![]() Postów: 73 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 142 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.04.07 |
Wszyscy s± na swój sposób oryginalni, potrzebni ca³ej historii. Pewnie ubolewa³abym nawet przy odej¶ciu Trelawney, która mimo wszystko potrafi³a rozbawiæ. A bez pana SS to w ogóle by³by bulszit
|
|
|
|
AlSev |
Dodany dnia 01.02.2008 18:09
|
![]() Postów: 34 Dom: RavenclawPunkty: 330 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 30.01.08 |
Jako wierny fan ksi±¿ki pt. "Harry Potter", muszê stwierdziæ, ¿e nie chcia³bym aby przy stanowisku nauczycielskim by³y jakie¶ zmiany, ze wzglêdu na to - jak ju¿ to kto¶ tutaj powiedzia³ - ¿e ka¿dy co¶ wnosi do tej ksi±¿ki i choæby nam nie podoba³ siê jaki¶ bohater po prostu on jest dla tej ksi±¿ki wa¿ny
|
|
|
|
| Tonks xD |
Dodany dnia 03.02.2008 22:28
|
![]() Postów: 164 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 491 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 11.08.07 |
A ja zgodzê siê z Sharwyn i usunê³abym Trelawney. Poza tym jako¶ Slughorna tez nie darzê wielk± sympati± ;/. A Snape, jego beza ¿adnych ale zostawi³abym w Hogwarcie, bo on nadaje uroku temu miejscu . Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:39
http://Tonks.powiedz.to/ ---> wpisywaæ siê
![]() ,,- Albusie Severusie-powiedzia³ tak cicho,¿e nie us³ysza³ tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie uda³a, ¿e macha do Rose, która ju¿ wsiad³a do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich by³ ¦lizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym cz³owiekiem, jakiego zna³em." ![]() Moja Lista Znajomo¶ci ^^ z harry-potter.net (kolejno¶æ nie ma ¿adnego znaczenia) : 1) Jadomcia; 2) Ginny1112; 3) Mateusz Dumbledore; 4) Luna_Lovegood_15 ; 5) Ania95; 6) Gellert Grindelwald (Galaretka ^^); 7) FilipFansTheHarry; 8) filis; 9) Czarna_scar; 10) Ma³aCzarna; 11) juleczka; 12) Feniks_Fawkes; 13) Pomyluncia; 14) miszel14; 15) Joanne Rowling; 16) Qin; 17) KaputDraconis; 18) Apocalypto Malfoy; 19) Juleczka; 20) Andromeda Tonks; 21) buch; 22) Evi-Lyn; 23) Utilek ;24) Hermi_love_Draco; 25) cho_chang1514; 26) Alexxx ^^; 27) Claire_; 28) Hermi0901; 29) To¶cik ;30) Hermiona26; 31) Esey. ),, - Szpiegowa³em dla ciebie, k³ama³em dla ciebie, nara¿a³em ¿ycie dla ciebie, a wszystko to robi³em, by zapewniæ bezpieczeñstwo synowi Lily. A teraz mi mówisz mi, ¿e hodowa³e¶ go jak ¶winiê na rze¼... - To bardzo wzruszaj±ce, Severusie - powiedzia³ z powag± Dumbledore - A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca? - Jego losem? - wykrzykn±³ Snape - Expecto patronum! Z koñca jego ró¿d¿ki wystrzeli³a srebrna ³ania. Wyl±dowa³a na pod³odze, przebieg³a przez pokój i wyskoczy³a przez okno. Dumbledore patrzy³, a¿ jej srebrna po¶wiata zniknê³a w ciemno¶ci, a potem odwróci³ siê do Snape'a. Oczy mia³ pe³ne ³ez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze." ,, - Spójrz... na... mnie - wyszepta³. Zielone oczy odnalaz³y czarne oczy, ale po chwili co¶ w tych czarnych oczach zanik³o, sta³y siê nieruchome, puste i martwe." |
|
|
|
| Karolcia_potteromaniaczka |
Dodany dnia 07.02.2008 11:51
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 114 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 205 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 01.02.08 |
Fredzio, Slughorn by³ tylko rok, Umbridge te¿ d³ugo nie zabawi³a. Ja tam bym wyrzuci³a Hagrida. Lubiê go, ale trzeba przyznaæ, ¿e on za dobrze nie uczy. Snape.... w sumie mo¿e zostaæ chocia¿ go nie lubiê . Treawley - pozby³abym siê jej, ale skoro Dumbi uwa¿a, ¿e musi zostaæ to niech zostanie Edytowane przez Christina dnia 25.02.2014 18:15
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina
Nie ¿ebym go jako¶ szczególnie wielbi³a. A co do Trelewney, to wyrzuciæ jej ze szko³y nie mo¿na, bo skoro od czasu do czasu mówi jakie¶ prawdziwe przepowiednie, to jak to powiedzia³ Dumbledore znalaz³aby siê w ogromnym niebezpieczeñstwie poza Hogwartem.

Ravenclaw
. Aczkolwiek.... Nienawidzê Snape'a i na pewno w dalszych czê¶ciach przyda³oby siê go wywaliæ.... Ale jak na pocz±tek mo¿e zostaæ
Hufflepuff
Slytherin