Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Najnudniejsza książka świata
Ginny13
Jaka książka, którą czytaliście jest waszym zdaniem najnudniejsza? Nie ważne czy lektura, czy też nie. Dlaczego akurat ta książka? Co w niej było takiego nudnego, a właściwie czego jej brakowało, abyście zechcieli ją chętniej czytać??
Ginny13

Evangelina
Dla mnie najnudniejszą ksiązką, a raczej ksiązkami były: Krzyżacy i Kamienie na Szaniec. Jeżeli chodzi o to dlaczego, to nie wiem. Moze dlatego, ze byly to ksiazki całkowicie nie w moim stylu, opowidajace o jakichś wojnach. W KnSZ prawie wogule sie nic ciekawego nie działo, przynajmniej wg mnie. :)
img.userbars.pl/6/1172.jpg
img.userbars.pl/8/1429.gif
img.userbars.pl/102/20342.gif
img.userbars.pl/87/17351.gif

jetinajt
Jak dla mnie nie ma nudnych książek, są tylko niedostosowani czytelnicy. Mówisz, że Kamienie na szaniec były nudne. Może i były, ale warto spojrzeć na tą książkę z innej perspektywy. Czy czytała byś to z taką samą obojętnością, gdybyś wcześniej poznała historię chłopców i dziewczyn tam opisanych. Większość z nich była w naszym wieku i większość z nich zginęła w naszym wieku. Spróbuj sobie wyobrazić ich życie. Życie gdy co parę dni przychodzi do ciebie wiadomość o śmierci kogoś bliskiego. Życie gdy codziennie musisz ryzykować życie, żeby bronić tych których kochasz. Wyobraź sobie, że jeden twój kolega z ławki został rozstrzelany, drugi zmarł po bolesnych męczarniach w gestapowskiej katowni, a twoja najlepsza przyjaciółka jest już tylko pyłem na polach wokół Oświęcimia. I wyobraź sobie, że w takich warunkach oni potrafili jeszcze cieszyć się życiem, kochać, bawić się. Potrafili wykorzystać każdą chwilę swojego młodego i kruchego życia. Wyobraź sobie to wszystko i przeczytaj tą książkę jeszcze raz.

http://pl.wikiped...z_Zawadzki
http://pl.wikiped...Jan_Bytnar
http://pl.wikiped...Dawidowski
Edytowane przez jetinajt dnia 17.02.2008 11:18
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził.
Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

Ginny13
Jak dla mnie to nudne były "Bajki robotów" koszmar, calkowicie nie w moim stylu, a właściwie nie w moim guście. "Tajemniczy ogród to też była męka... jakbym się zmusiła to przeczytałabym to w kilka godzin, a jako lekturę to czytałam tygodniami...Co dziwne ekranizacja owej książki, bardzo mi się podobała.
Ginny13

Evangelina
jetinajt napisał/a:
Jak dla mnie nie ma nudnych książek, są tylko niedostosowani czytelnicy. Mówisz, że Kamienie na szaniec były nudne. Może i były, ale warto spojrzeć na tą książkę z innej perspektywy. Czy czytała byś to z taką samą obojętnością, gdybyś wcześniej poznała historię chłopców i dziewczyn tam opisanych. Większość z nich była w naszym wieku i większość z nich zginęła w naszym wieku. Spróbuj sobie wyobrazić ich życie. Życie gdy co parę dni przychodzi do ciebie wiadomość o śmierci kogoś bliskiego. Życie gdy codziennie musisz ryzykować życie, żeby bronić tych których kochasz. Wyobraź sobie, że jeden twój kolega z ławki został rozstrzelany, drugi zmarł po bolesnych męczarniach w gestapowskiej katowni, a twoja najlepsza przyjaciółka jest już tylko pyłem na polach wokół Oświęcimia. I wyobraź sobie, że w takich warunkach oni potrafili jeszcze cieszyć się życiem, kochać, bawić się. Potrafili wykorzystać każdą chwilę swojego młodego i kruchego życia. Wyobraź sobie to wszystko i przeczytaj tą książkę jeszcze raz.

http://pl.wikiped...z_Zawadzki
http://pl.wikiped...Jan_Bytnar
http://pl.wikiped...Dawidowski

Prawie wszyscy mówili mi to samo. Może i dużo tam się działo, ale zostało to opisane w taki sposób, że cztając tę ksiązkę prawie zasypiałam. Może za kilka lat przecztam jeszcze raz (w co watpie) i podejde do tego inaczej, ale narazie nie zmieniłam zdania o tej ksiązce. A wracając do tematu, to zgadzam się z Ginny13, "Bajki Robotów" są strrrrasznieee nuuuudne
img.userbars.pl/6/1172.jpg
img.userbars.pl/8/1429.gif
img.userbars.pl/102/20342.gif
img.userbars.pl/87/17351.gif

chimera
Też często się spotykałam z twierdzeniem, ze nie ma książek nudnych... No, ale zależy dla kogo^^ Niektóre naprawdę mnie nie interesowały, a czytając jest zmuszałam się do koncentrowania myśli... Jednym z takich dzieł jest 'Odprawa Posłów Greckich'. Do dziś dzień nie wiem, o co w tym chodziło xD. I jeszcze 'Ania z Zielonego Wzgórza'. Nie wiem, dlaczego.. pewnie temu, iż byłam do tej powieści bardzo uprzedzona... Ale mniemam, że kiedy przeczytam to po raz wtóry, zauważę pewne rzeczy, których wcześniej nie widziałam ;]
Nie chcę więcej żadnej nadziei. Nie chcę uwierzyć, że gdzieś na świeciejest lekarstwo albo metoda, czy guru, który potrafiłby wyzwolić mnie od lęku. Ja po prostu chciałabym nauczyć się umierać.

fc01.deviantart.com/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.gif

I Belive I Can Fly
I Believe ICan Touch The Sky ;]

fc02.deviantart.com/fs16/f/2007/146/f/3/Jumping_love_by_iTop_edition.gif

nimfadora21
"W pustyni i w puszczy". To jest najnuuudniejsza książka jaką znam. Piętnaście rozdziałów ich porywają i następne dwadzieścia idą przez pustynie. Jakaś katorga. Straszna jest ta książka. Zaraz po niej w pamięci tkwi mi lektura z przed lat (chyba to była druga klasa) Anarug z Grenlandii, nie wiem dlaczego jej nie lubie, ale po prostu nie moge jej zcierpieć.
moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-)

http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img]

Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią
Ulubiony aktor: Rupert Grint
Ulubiona aktorka: Emma Watson
Wymarzona miotła: PiorunxxD
Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki
Ulubiony nauczyciel: McGonagall
Patronus: Kot
Animag: Sarna
Dom: Gryffindor
Ulubiony kolor: niebieski, złoty

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg
img.userbars.pl/14/2773.gif
i32.tinypic.com/9hl6hw.jpg

Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej!

Ania 95
Najnudniejsza książka świata? Zdecydowanie "W pustyni i w puszczy" i "Robinson Cruzoe". Tych dwóch książek wręcz nie cierpię. Przeczytałam je, ale tylko dlatego, że były moimi lekturami szkolnymi. Wole książki o tematyce fantastycznej, a nie przygodowe. To jest dla mnie nudne. Za dużo opisów miejsc i krajobrazów... Przez to książki są nudne. Wiadomo, zdarzały się ciekawe momenty, ale było ich naprawde bardzo mało...

Vayamess
Nie przypadła mi do gusta żadna, ale to żadna lektura z okresu romantyzmu. Może dlatego, że każdą rzucałam w kąt po przeczytaniu 20 stron? Mejbi. Tak, czy inaczej, romantyzm był dla mnie katorgą i serdecznie cieszę się, że zaczęliśmy pozytywizm, gdzie bohaterowie żyją w bardziej przystępnym świecie i lepiej ich rozumiem.
'Cierpienia Młodego Wertera', 'Dziady' (Boże, uchowaj), 'Konrad Wallenrod', 'Kordian' czy 'Nie-boska komedia', w której, do dzisiaj, nie wiem o co chodzi, to dla literatura nie dla mnie. Mnóstwo opisów prozaicznych rzeczy, a zaraz jakieś wielkie monologi, traktujące sama nie wiem o czym konkretnie... Chińszczyzna xD

Prefix użytkownikaMala Czarna
Vayamess- a rekord pobił chyba Werter. Baran nawet zabić sie nie umiał i umierał przez 12 godzin.Az sie miało ochotę wejść do książki mu pomóc.
Konrad Wallenrod oraz Kordian też zasługują na podium.

Mitzi Caspar
Krzyżacy. Musiałam ją czytać w 1 klasie gimnazjum i była to dla mnie tortura. Książki Sienkiewicza dla mnie są makabryczne, obojętnie, czy dla dzieci, czy historyczne, czy nowele. Nie mogę ich znieść. Wyjątek stanowi Quo Vadis.
"From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen
As others saw..."

/Edgar A. Poe/

Liza
Jak na mój gust nie ma jak to nazwała autorka tego tematu najnudniejszej książki świata. Owszem jest dość dużo nudnych lub trudnych książek... Ale myślę, że w każdej można znaleźć coś ciekawego.
Nudne książki, które przeczytałam? Faraon - Bolesława Prusa przeczytałam zaledwie parę stron i już mi się dalej nie chciało... Jednak w najbliższej przyszłości mam zamiar sięgnąć po tą książkę ponownie, może jeszcze jestem/byłam za młoda na nią i tyle. Tak to niezbyt podobała mi się książka pt. ' W pustyni i w puszczczy' ale nie było tak źle... xDD Czytałam dość dużo książek, ale 'brałam' te które wydawały mi się fajne^^
Edytowane przez Liza dnia 19.03.2008 12:17

lunka94
Evaire:
,,Najnudniejsza książka jaką czytałam to Lassie Wróć''.
Jejć. Przecież to piękna książka!! Opowiada o miłości i przywiązaniu człowieka do zwierzęcia. Właśnie z powodu tego pies przebył katorżniczą wędrówkę i nie poddał się. Mnie osobiście ona wzruszyła.

nimfadora21:
,,"W pustyni i w puszczy". To jest najnuuudniejsza książka jaką znam.''
Co?! Ja wciągnęłam się w kolejne rozdziały tej książki, z niepokojem śledziłam losy bohaterów, przeżywałam razem z nimi złość, strach, zwątpienie i radość. To jedna z moich ulubionych książek.

A dla mnie najnudniejszą książką jest ,,Pan Tadeusz''. Pisany jakimś niezrozumiałym językiem, do tego wierszem, ciągnące się bez końca wątki, niektóre wogóle niepotrzebne... Do tego opis bitwy. Boże, uchowaj !!

lunka94.blog.onet.pl
Her-mio-na 13
To chyba się nazywało "O krasnoludkach i sierotce Marysi"... Czytałam t w 4-5 klasie. Boże, to było takie nudne, że ledwo doczytałm do końca. Może ta książka ma jakieś przesłanie, czy coś, ja nie wiem. Na pewno nic takiego w niej nie znalazłam. najnudniejsza książka, jaką czytałam...

Prefix użytkownikaLady Mary Jane
Najnudniejsza ksiażka na świecie. Dość ogólne stwierdzenia. Bo książka dla jednej osoby może być nużąća, nudna i do d**y, a dla drugiej niezwykłym dziełem. Nie obrażając nikogo, zacznę wymieniać. A więc:
Miejsce I - "Krzyżacy" H. Sienkiewicza
Miejsce II - "Kwiat Kalafiora" M. Musierowicz
Miejsce III - "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakowa
Miejsce IV - "Makbet" W. Szekspira
Miejsce V - "Kamizelka" B. Prusa (Co prawda to nowela, ale równie nudna jak poprzednie książki)

Moja lista, jak widać wyżej, ma pięć miejsca. Na pierwszym zawsze, bezsprzecznie będą Krzyżacy. A reszte już znacie ; D

Pozdrawiam
Mary Jane
Chcę z Tobą przejść przez piekło...

Prefix użytkownikaFleurEvans
Wg najnudniejsza książka to "Hobbit, czyli tam i z powrotem". Nie doczytałam do końca, bo nie dałam rady. zaszczytne drugie miejsce zajmują Krzyżacy. Tych to w ogóle nie przeczytałam. No i jeszcze " Stary człowiek i morze" oraz "Pan Wołodyjowski". Masakra...

Fidelisa
Jak dla mnie najnudniejszą książką, jaką czytałam byli "Krzyżacy" Sienkiewicza. Zasnęłam przy niej i obudziłam się po godzinie nie potrafiąc odróżnić Maćka od Zbyszka. Ogólnie w życiu zasnęłam przy czytaniu tylko dwa razy, bo tak znudził mnie tylko podręcznik do historii do 1 gimnazjum. Ja wiem, że niektórzy uwielbiają "Krzyżaków", ale dla mnie ta lektura była męką...
Puchonka przydzielona do Slytherinu
hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg
hogsmeade.pl/button/userbar-hufflepuff.jpg
nimbo.net/quiz/slyth.gif
nimbo.net/quiz/huff.gif

Slytherin przyjmuje takich,
Co mają czystą krew,
Co mają więcej sprytu
Od uczniów domów trzech.

A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają,
Gdzie wierni i sprawiedliwi
Hogwarta szkoły są chwałą.

Dom: Slytherin
Różdżka: leszczyna, 12 1/4 cala, odłamek smoczego kła
Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magią
Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin
Patronus: Lis
Animag: Wilczyca
Metamorfomag

Członkini FunClubu Remusa Lupina
img259.imageshack.us/img259/4407/rlkopiaqz2.png

www.geocities.com/thepensieve2003/images/persona_lupin.jpg

Kilka słów wyjaśnienia, co do mojego ślizgoństwa:
Po pierwsze-
to, że ktoś jest Ślizgonką i fanką swojego domu nie znaczy wcale, że wielbi Draco Malfoya.
Po drugie-to, że jestem Ślizgonką nie znaczy, że mam aspiracje na jadka
Po trzecie i najważniejsze- jestem Puchonką o ślizgońskich zachowaniach, takie przypadki też się zdarzają, więc nie wyobrażajcie sobie, że jestem niewiadomo jak "zła" (albo, że się za taką uważam)...
Koniec wywodu, dziękuję za uwagę

Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze...

Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect...

Pochylę się nad różą, choćby na moich oczach mial spłonąć las...
Bo wszystko jest niczym, a coś może być wszystkim...

Zawsze inna, zawsze taka sama...

Sev1302
Najnudniejsza?

Zdecydowanie "Bajki robotów"Stanisława Lema! Szczerze to czytałam dużo lektur szkolnych, które mnie lekko nudziły, lecz każdą przeczytałam do końca... A Bajki robotów były pierwszą lekturą jakiej nie przeczytałam... Ogólnie cała była do niczego.... Katastrofalnie nudna.......

Parę osób pisało, że W pustyni i w puszczy jest nudna. Nie zgadzam się. Oczywiście są te okropne, długie opisy przyrody, lecz można wytrzymać.... Mi się podobała....
Chciałabym wszystkim zakomunikować, że jestem dziewczyną ;]

"Snape milczał przez chwilę, patrząc na niego, a potem wychrypiał:
- Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam.
- A co mi dasz w zamian, Severusie?
- W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko.

"Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak świniaka na rzeź...
- To bardzo wzruszające, Severusie - (...) - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
-Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Expecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze.

Hermiona1334
"W pustyni i w puszczy"Ale to było nuuudne! Zero jakielkolwiek akcji połowa ksiązki to nudne opisy pustyni i krain geograficznych.To była moja lektura(jedyna przy której spałam).Zawsze czytam lektury 16 miesięcznym wyprzedzeniem bo lubię sobie poczytać,ale to była nuda nad nudami! Masakra.Nie do wiary,że kiedys ludzie tak się tym zachwycali blee. jak to czytałam to normalnieSleep

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Serea
Najnudniejsza? U mnie najnudniejsze.
I- "Krzyżacy"
II- "Pinokio"
III- "Uczniowie Spartakusa"
IV- "Stary człowiek i morze"
V- "Bajki Robotów"
Co ciekawe wszystkie są lekturami. Do końca "Krzyżaków" nie dotrwałam. Tak dokładnie to skończyłam na 100 stronie xD.
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: