Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Stwórzmy naszą własną różdżkę!
|
|
| Kendra |
Dodany dnia 02.03.2008 18:06
|
![]() Postów: 832 Dom: Brak przydziału Punkty: 1295 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 01.03.08 |
Czy pamiętacie jak w 7 części Harry'emu złamała się różdżka? Wtedy właśnie zdałam sobie tak naprawdę sprawę jak bardzo jest ważna i jak można się do niej "przywiązać". Zaczęłam zastanawiać się jak mogłaby wyglądać moja własna różdżka, z czego mogłaby być zbudowana. I postanowiłam także was o to zapytać. Jednak pomyślałam że fajnie by było powymyślać własne skladniki, rodzaje drewna, wielkość itp. A więc o to kryteria: 1. Wybieramy najbardziej pasujący nam rodzaj drewna (n.p. według owoców jakie daje, miejsca występowania itp.) 2. Wybieramy 1 składnik pochodzący od zwierzęcia (n.p. włos, kępka sierści, pazur) reprezentujący jedną, bądź więcej naszych cech charakteru 3. Wybieramy 1 skladnik naszej ulubionej rośliny (kawałek łodygi, liść itp.) 4. Wybieramy wykończenie różdżki. Możemy wybrać 1 z następujących rodzajów wykończenia: -czym jest nasiąknięta (jakim płynem) - czym jest obrośnięta bądź obwiązana -wygrawerowany znak (słowo bądź rysunek) 5. Wybieramy długość różdżki równą długości naszej stopy w calach ( 1 cal = 24 mm, zaokrąglone) To byłaby moja różdżka: baobab - ze względu na miejsce występowania - Afryka ![]() włos z grzbietu hieny - jestem wesołkiem i umiem walczyć o swojepłatek róży nasiaknięta krwią nosorożca 9 cali Czekam na wasze wpisy! ![]() ![]() The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
|
| majuneczka77 |
Dodany dnia 03.03.2008 20:27
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1289 Dom: Brak przydziału Punkty: 2038 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.04.07 |
Hej. Fajny temat=*Moja różdżka: Palma kokosowa- gorące wyspy(lubię ciepło) Włos tygrysa- jestem odważna, silna, przebiegła Włókno kokosowe- wytrzymałe i trwałe Różdżka jest nasiąknięta moją krwią i rozpuszczonymi w niej łzami feniksa 7 cali Mam na imię Paulina..
![]() Dom: Gryfindor Animag: tygrysica Patronus: lampart Od tchórzostwa Ślizgonów, kujonostwa Krukonów i niechęci do walki Puchonów chroń nas Gryffindorze! "Nie obchodzi mnie czyjś gniew,płynie we mnie moja krew" To normalne zgubić się w biegu, zacznij iść..jeszcze raz..=) "Gdzie skarb wasz tam i serce wasze" "Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony" "--To jest ta dobra strona tego złego... a tak długo jej szukałam -- szepnęła, a po chwili już całowała go tak, jak jeszcze nigdy nie całowała, a Harry całował ją, zapominając o całym świecie...(...)" Moja różdżka: Palma kokosowa- gorące wyspy(lubię ciepło) Włos tygrysa- jestem odważna, silna, przebiegła Włókno kokosowe- wytrzymałe i trwałe Różdżka jest nasiąknięta moją krwią i rozpuszczonymi w niej łzami feniksa 7 cali |
|
|
|
| chimera |
Dodany dnia 05.03.2008 18:29
|
![]() Postów: 400 Dom: Brak przydziału Punkty: 414 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.03.07 |
A taaak.. Temat ciekawy, więc... Moja różdżka! ;] 1. Akacja (jedyna w mojej okolicy rośnie przy bliskim mi miejscu,a zarazem osobie) 2. Perłowa warstwa małża (ot tak, po prostu ;]) 3. Śluz z żonkila (kocham żonkile ;])4. Na różdżce wygrawerowane jest złote słowo: Hope 5. 8 cali ;] Nie chcę więcej żadnej nadziei. Nie chcę uwierzyć, że gdzieś na świeciejest lekarstwo albo metoda, czy guru, który potrafiłby wyzwolić mnie od lęku. Ja po prostu chciałabym nauczyć się umierać. ![]() I Belive I Can Fly I Believe ICan Touch The Sky ;] ![]() |
|
|
|
| Y4M1 |
Dodany dnia 06.03.2008 15:02
|
![]() Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 42 Ranga: Charłak Data rejestracji: 22.12.07 |
Wybaczcie mi, ale żal.pl... "...Każda różdżka ma rdzeń z jakiejś bardzo magicznej substancji...". Wiec wybaczcie ale czy to byłyby różdżki? Poza tym jeśli różdżka ma odpowiadać długości stopy właściciela to czy Tom Marvolo Riddle miał przy wybieraniu różdżki stopę o długości 13,5"? Miałem się na ten temat nie wypowiadać, ale już nie wytrzymałem, wybaczcie co? :bigrazz: "... Bo żaden nie może żyć, gdy drugi przeżyje..." ![]() ![]() www.hogwart-rpg.pl |
|
|
|
| Kendra |
Dodany dnia 07.03.2008 23:04
|
![]() Postów: 832 Dom: Brak przydziału Punkty: 1295 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 01.03.08 |
Oj,Y4M1! Przecież ja specjalnie dałam taki temat - każdy może wymyślić własną różdżkę, ja SAMA powybierałam kryteria. Ale przecież czy składnik określający naszą osobowość nie może dać różdżce wielkiej mocy? Albo specjalne wykończenie? Ale...wybaczam! Może zły dzień albo coś?B) The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 09.03.2008 22:26
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
1. Wiśnia ---> związek z moją ukochaną Japonią. 2. Pazur chimery ---> fantastyczne, ale zwierze. Bo jestem groźna, samodzielna i mHroczna. 3. Cierń róży ---> mój język jest czasem tak ostry jak on. 4. Wygraderowane pióro łabędzie ---> ukryta delikatność i miłość do tańca. 5. 12 czali ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 14.03.2008 13:42
|
![]() Postów: 960 Dom: HufflepuffPunkty: 1352 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
To teraz moja różdżka 1.Drzewo cytrynowe-uwielbiam cytryny 2.Kępka sierści z ogona lisa-lis to moje ulubione zwierzę. Jest śliczne i przebiegłe(jak ja!):lol: 3.Kwiat bzu-kojarzy mi się z moją babcią 4.Wygrawerowane ma słowo " eihwaz" 5.8 cali |
|
|
|
Filemona |
Dodany dnia 19.03.2008 13:56
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1077 Dom: RavenclawPunkty: 2089 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.03.07 |
1. Brzoza - podoba mi się kolor kory tego drzewa. 2. Włos z lisiego ogona - Uwielbiam lisy, zresztą mam podobny charakter do stereotypów na temat tych zwierząt. 3. Liść paproci - Lubię paprotki, zawsze jestem nimi otoczona. 4. Owiązana niebieską wstążką z podpisami moich najlepszych przyjaciółek. 5. 9,25 cala. Poza tym byłaby ładna, giętka i dobra do transmutacji. |
|
|
|
| Mishia |
Dodany dnia 20.03.2008 21:45
|
![]() Postów: 46 Dom: Brak przydziału Punkty: 76 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
1.Heban ^^ 2. Pióro Feniksa 3. Płatek róży ^^ Kendra napisał/a:nasiaknięta krwią nosorożca 4. W moim przypadku nasiąknięta krwią jednorożca ^^ 5. 10 cali. Ohh moja wymarzona różdżka ^^ ja chce taką mieć ^^ heh. Edytowane przez Mishia dnia 16.04.2008 17:07 |
|
|
|
| Fidelisa |
Dodany dnia 21.03.2008 12:12
|
![]() Postów: 278 Dom: Brak przydziału Punkty: 511 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
1. Leszczyna (ze względu na znaczenie celtyckie) 2. Lisia sierść (bo to małe, niezbyt silne, ale bardzo sprytne zwierzę) 3. Płatek róży (och, tak jakoś... niepoprawna marzycielka) 4. Obwiązana witką wierzby (to samo, co z leszczyną) 5. 9 1/4 cala Puchonka przydzielona do Slytherinu
![]() ![]() ![]() ![]() *** Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew, Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. *** A może w Hufflepuffie, Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni i sprawiedliwi Hogwarta szkoły są chwałą. *** Dom: Slytherin Różdżka: leszczyna, 12 1/4 cala, odłamek smoczego kła Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magią Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin Patronus: Lis Animag: Wilczyca Metamorfomag *** Członkini FunClubu Remusa Lupina ![]() *** ![]() *** Kilka słów wyjaśnienia, co do mojego ślizgoństwa: Po pierwsze- to, że ktoś jest Ślizgonką i fanką swojego domu nie znaczy wcale, że wielbi Draco Malfoya. Po drugie-to, że jestem Ślizgonką nie znaczy, że mam aspiracje na jadka Po trzecie i najważniejsze- jestem Puchonką o ślizgońskich zachowaniach, takie przypadki też się zdarzają, więc nie wyobrażajcie sobie, że jestem niewiadomo jak "zła" (albo, że się za taką uważam)... Koniec wywodu, dziękuję za uwagę *** Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze... *** Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect... *** Pochylę się nad różą, choćby na moich oczach mial spłonąć las... Bo wszystko jest niczym, a coś może być wszystkim... Zawsze inna, zawsze taka sama... |
|
|
|
| lunka94 |
Dodany dnia 22.03.2008 19:13
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 22.03.08 |
1. Drzewo figowe. 2. Kępka włosów z grzywy lwa. 3. Kolec kaktusa. 4. Wygrawerowane hasło: ,,Carpe Diem''. 5. 8 cali. Vłala!
|
|
|
|
| Sfidt |
Dodany dnia 27.03.2008 16:23
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.03.08 |
Nie wiem czemu ale tu piszą chyba same dziewczyny... 1. Nie jest z drewna tylko z kości skrzata domowego(aby upamiętnić jego śmierć) 2. Szpon sępa(drapieżnik, jednak atakuje tylko,gdy wróg jest już mocno osłabiony) 3. Skrystalizowany płatek lotosu, na który kiedyś uroniła łzę Emma Watson ![]() 4. Wygrawerowane: "DMKEM", którego znaczenie znam tylko ja ![]() 5. 11,17" |
|
|
|
| Longbottom13 |
Dodany dnia 02.04.2008 15:57
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.03.08 |
Oto opis Różdzki Którą Stosuje Już z 7 lat (używam ją głównie do Walki): Drzewo- Dąb (Kojarzy mi się z Wytrwałością i dużą Wytrzymałością) Rdzeń - Włókno z serca smoka plus kolec z ogona mantikory (Śmiercionośne połączenie) Roślina - Czarna Róża (przypomina mi że tym patyczkiem mogę zabić) Nasiąknięta Krwią Czarnego Jednorożca (jest to bardzo bojowe zwierze) Ma Wygrawerowany napis: Belief (wiara), Hope (nadzieja), Love (miłość), familie (rodzina), and Friends (przyjaciele) - przypominają mi za co naprawdę jest walczyć. Ma jeszcze rysunek dwóch węży które połykają swoje ogony co przypomina mi że śmierć nie jest końcem, oraz wagę co przypomina mi o tym aby dawać innym szanse ( waga symbol sprawiedliwego sądu). Koloru czarnego przetykanego złotem (wygląda jak żyła złota) a napisy i rysunki są srebrne. Długość - 13cali (to nie jest rozmiar mojej stopy) No to już chyba wszystko o mojej kochane różdzce. Aha jestem chłopakiem. Edytowane przez Longbottom13 dnia 03.04.2008 16:19 |
|
|
|
Hipogryf |
Dodany dnia 05.04.2008 23:23
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 919 Dom: GryffindorPunkty: 1403 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Wykonana z Miłorząbu dwuklapowego ponieważ to unikalny gatunek tak jak jego posiadacz. Zawiera rdzeń z ogona Facehugera oraz kilka płatków Frezji. Ma wygrawerowane 3 znaki wokół rękojeści, jednak nie są one literami z żadnego znanego języka. Tylko jej posiadacz wie co tak naprawdę oznaczają. Różdżka długa jest na 12 i pół cala. Edytowane przez Hipogryf dnia 05.04.2008 23:24
![]() Gryffindor Górą Patronus - Skrzydlaty smok Animag - Złoty Skorpion "Żeby mieć szczęście trzeba na nie zasłużyć." Samotny jeździec... |
|
|
|
| Malmazja |
Dodany dnia 08.04.2008 19:02
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.04.08 |
Ech, też się skuszę 1. Wykonana z uchwytu przepychaczki do zlewu, ukradzionej podczas pełni z domu Severusa Snape'a 2. W środku włos z nosa Severusa, który sam, osobiście ofiarował 3. Liść Bijącej Wierzby, który chlasnął Severusa w twarz... z liścia ![]() 4. Podłożona potajemnie Severusowi pod koszulkę podczas WF-u i nasiąknięta jego potem (bleeee )5. Długość starannie odmierzona od jego nosa (wliczając w to haczykowate zakrzywienie) 6. Acha i jeszcze grawerunek "Głupol! Mazgaj! Śmieć! Obsuw!" Haha! Kto się pisze na pojedynek?? |
|
|
|
| Expecto Patronum |
Dodany dnia 10.04.2008 17:18
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 852 Dom: Brak przydziału Punkty: 1455 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.09.07 |
1.Dąb - lubię rzeczy wielkie na które chciałbym się wspiąć. 2.Pazur serwala - jestem szybki, opalony i sprytny. 3.Igła z kaktusa. 4.Nasiąknięta krwią koziorożca. 5.11 cali ![]() Śmierciożerca Auuuu wilkołaczki auuuu ! DCiemny loch Gorący proch Trochę krwi W oddali drzwi ![]() |
|
|
|
| NimfadoraTonks |
Dodany dnia 16.04.2008 15:21
|
![]() Postów: 291 Dom: Brak przydziału Punkty: 757 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 05.05.07 |
1. Grusza, bo widać ją gdy tylko podniosę głowę z nad monitora. 2. 1/8 nogi mrówki, bo one są tak samo bezbronne jak ja i nie gadają o obiedzie! 3. Listek palmy o który wytarł (po załatwieniu swoich potrzeb) HP. 4. Jest obwiązana słoniowym ogonkiem, który jest nasiąknięty krwią Hermiony( skrzepniętą), która z kolei ma wygrawerowany znak (10000000000000zł i 10000000gr) W monetce. 5. 8, 75 cali. ![]() Od cnót Gryfonów, przebiegłości Ślizgonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Hufflepuffie! Śmierciożerca Oto co znalazłam na badziewnym forum o HP [quote] Dom Gryffindoru Tutaj Gryfoni odpoczywają Dom Sliterinu Tutaj Ślizgoni odpoczywają Dom Hufelpufu Tutej wszyscy z pod domu Hafelpufu tutaj odpoczywa Dom Rejvenclowa Tutej wszyscy z pod domu Rejvenclowa tutaj odpoczywa [/quote] -Problem nie jest sam problemem, lecz twoje do niego podejście. Jasne? -TRENERKA BREVIN -Szczęście nigdy nie daje; ono tylko pożycza. -STARE PRZYSŁOWIE CHIŃSKIE. -Nie istnieje coś takiego jak rozrywka dla całej rodziny. -JERRY SEINFELD - Kiedy życie podsuma Ci cytrynę powiedz: '' O, tak, lubię cytryny. Masz więcej?'' -HENRY ROLLINS ![]() Moja ulubiona piosenkarka. Przy niej odpłyyywam. ![]() Feel to boysband, który nie kocha muzyki. Starają się tylko o fanki, a nie o to czy im śpiewanie wychodzi czy nie. ![]() Puki jeszcze śpiewały we dwie to jakoś się zespół trzymał i miały parę dobrych piosenek. Teraz gdy została Tola to Blog27 zamieniło się w śmietnik z sieczką. ![]() W Football manager gram od 13.07.08r. Gra uczy... ![]() Miałam kupione 3 chomiki. 2 samce i jedną samiczkę, która miała małe( jednemu odgryzła nogę) i jednego( tego bez nogi) dałam siostrze, a resztę sprzedałam do sklepu zoologicznego. ![]() Spamerzy to najgorsza rasa ludzi jaką stworzył świat. Najprawdopodobniej nie dano im przywileju wyglądu ludzi z 21 wieku, bo umysł mają po jaskiniowcach( tak jak mowę), a skoro mają przestarzałe modele mózgów to co stoi na przeszkodzie by wyglądali jak jaskiniowcy? ![]() Nawet nie wiem co to jest ta Tibia. Słyszałam, że to gra strategiczno-strzelankowa i z jakimiś potworami sie walczy. Bezsens ![]() Idiotka, która nie umie śpiewać, tańczyć i jeszcze ma tyle odwagi aby wyjść na scenę. Zamiast odessać sobie tłuszcz wepchała go do cycków i może teraz zostać sumo, chociaż wygrała by w każdych zawodach walkowerem, bo nikt nie zmierzył by się z jej tipsami zakładanymi przez panią Gosię za flaszkę. ![]() Nie chodzi mi o to, że uwielbiam tą postać ale o to, że uwielbiam i jestem wielką fanką Harry'ego jako całej serii książek, filmów i gier, a także, że jego świat jest całkiem niezły. ![]() Tak jak staruszki mają swój środek lokomocji- męża córeczki, tak my- młodzież mamy komunikator czyli GG. ![]() Najlepszy komunikator przez, którego można gadać, pisać, wysyłać pliki, a nawet robić konferencje! ![]() Mimo, że mi się zepsuł to i tak był fajny. ![]() Ojczyzna. ![]() Czasami używam. ![]() Kocham smoki!! ![]() Konie też kocham! ![]() [color=sliver]Po co komu szkoła?[/color] ![]() Mam psa, kiedyś miałam innego. Frajdą jest posiadanie takiego stworzonka. ![]() Na stos z mundurkami i z ich właścicielem(Giertychem) ![]() Szybkie jedzenie jest smaczne, szybkie i pożywne. Te cechy spełnia żarełko z Mc Donald'a. ![]() Najlepsza pizza jaką jadłam pochodzi z Włoch,a dokładniej z Elby. Kocham pizze. |
|
|
|
| Duliknays |
Dodany dnia 20.04.2008 17:36
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.04.08 |
1. Wybieramy najbardziej pasujący nam rodzaj drewna (n.p. według owoców jakie daje, miejsca występowania itp.) -Lipa rosnący niedaleko domu Peeves podarowany przez Slayerke. 2. Wybieramy 1 składnik pochodzący od zwierzęcia (n.p. włos, kępka sierści, pazur) reprezentujący jedną, bądź więcej naszych cech charakteru -włos Pieska EthacridiniLactas 3. Wybieramy 1 skladnik naszej ulubionej rośliny (kawałek łodygi, liść itp.) -Palma od Moony Alex i Krico. 4. Wybieramy wykończenie różdżki. Możemy wybrać 1 z następujących rodzajów wykończenia: -czym jest nasiąknięta (jakim płynem) - czym jest obrośnięta bądź obwiązana -wygrawerowany znak (słowo bądź rysunek) -Jest nasiąknięta ślinom Limonki. 5. Wybieramy długość różdżki równą długości naszej stopy w calach ( 1 cal = 24 mm, zaokrąglone) -7 cali. Edytowane przez Duliknays dnia 20.04.2008 17:37 Moje drugie konto- E-Vaire
<sex> |
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 20.04.2008 17:53
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydziału Punkty: 1629 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
1. Bez (koffam) 2. Włos jednorożca (bo są ładne) 3. Róża (bo tak) 4. Znak Insygniów Śmierci (nie wiem dlaczego) 5. nie wiem, nie chce mi się liczyć ![]() Oto moja różdżka... Chyba jednak wolałabym mieć inną :lol: WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
Nibilus |
Dodany dnia 29.04.2008 11:58
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 11 Dom: RavenclawPunkty: 48 Ranga: Charłak Data rejestracji: 25.04.08 |
No więc tak.... 1.wykonana z wierzby-jestem śilny wytrwały i uparty 2.włos byka bo jestem szybki ambitny i odwarzny 3.Namarszczona krwią feniksa dlatego znosi niezliczona wagi. 4. ma dlugość 6 cali. 5.ostre wykończenie różczki. I to będzie na tyle. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

i umiem walczyć o swoje

Hufflepuff
Ravenclaw

Gryffindor