Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Jak namówić do czytania Pottera?
Prefix użytkownikaGoszka
Ja... wszystko bym oddała, żeby Pala lubiła HP... Żal. Jeżeli ktoś nie przeczytał, to po co, mówi, że jest głupie... nie wie tego! I tutaj mam inaczej niż Ani 95, moja siostrzyczka, lubi filmy...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:20

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
Ania 95
Goszka, brat ze mną ogląda filmy, a nie musi. To chyba znaczy, że filmy mu odpowiadają, ale się nie przyznaje. Bo wiesz... mi chodziło o książki. On nie lubi czytać i ja go nie zmuszę. On zawsze się pyta jak mi się chce to czytać, wchodzić na tą stronę i w ogóle. Uważa że jestem trochę nienormalna, bo czytam po raz piąty tą samą książkę. Nigdy nie próbowałam go namawiać do czytania HP, no bo po co? Skoro mu to nie sprawia przyjemności?
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:20

Nacia
A ja właśnie od kilku dni próbuję namówić kumpelę, by oglądnęła w całości chociaż jedną część HP, a z tego powodu, że ona nie lubi czytać, doradzam jej właśnie filmy. Fakt faktem, że oglądała już 2 filmy HP (ale nie w całości), dlatego tak uważa, ale cóż, nie chce, nie będę namawiać.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:21
Life is wasted on the living

i49.tinypic.com/282m7op.jpg

Kapitan menel
pokonałem pierwsze 100 stron i przeczytałem każdy tomik po 7 razy
Żeby tylko 7 razy... heh
Ja zanim obejrzałem HPiKF to miałem za sobą 4 części HP.
Mój brat (siostra) obejrzał HPiKF i nie wiem co się z nim stało bo on nigdy niczego nie czytał, a po obejrzeniu filmu od razu się mnie zapytał czy mam może książkę.
A co do tego namawiania, ta ja uważam że to jest bez sensu. Od chyba 2002 namawiałem kumpli do przeczytania to gadali mi że chory jestem. Ba, film ledwie obejrzeć chcieli.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:22
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

Royal
Ja jeszcze raz powiem że nic na siłę... Jak ktoś nie chce to nie bd go namawiał na siłę. Ja tez jestem młodzieżą i jakoś nie uważam żebym nie lubił czytać książek .
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:23
Albus Dumbledore <3

hermionaginny
Moja siostra uważa, że jest za stara na Hp, a ma dopiero 16 lat! No to faktycznie za stara. A jak poszłyśmy do kina na HPiZF (nudziło jej się), to wyjęła jakiś kryminał i zaczęła czytać, a jak ją zganiłam, to powiedziała: "Bo bym zasnęła w fotelu". Eech... A namówić ludzi z mojej klasy to niemożliwe.... oni nienawidzą HP :(
Auror to ja xD

Słucham:
Matalliki
Nirvany

Odpowiednik w HP: Hermiona
Dom: Gryffindor
Patronus: Kot
Animag: Kot
Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga
Nazywam się Kasia :).

Kapitan menel
Moja siostra uważa, że jest za stara na Hp, a ma dopiero 16 lat

Za stara eee...lol?
Ja mam 16 lat i nie uważam, że jestem na HP za stary.
Ale jak słyszę, że osoby w moim wieku nie czytają HP, to czuję się jakimś dziwakiem:mad:
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:23
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

Akazasona
No, a chłopak w byłej klasie mojej siostry wmawiał babce od polskiego, że Harry Potter to najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytał( miał 18 lat;)) A i mojej siostrzyczce nie przeszkadało czytać serii pani rowling przygotowując się do sesji;) Nakłonić klasę do czytania? Nic prostrszego;) Odrobina perswazji i niesustanna paplanina jaka ta książka jest wspaniała:) Hehe, od kiedy ja się wziełam za znajomych, teraz nie można odpędić ich od Harry'ego Pottera;)

Prefix użytkownikaGoszka
I nie potrzebnie się czujesz dziwakiem. Eh... Z jakiej niby okazji? U mnie w klasie jest pół na pół, połowa czyta, połowa nie... No i tak. Ja zliczam się do tych czytających, bo uważam, że HP jest świetny. A ci co go nie czytają, to nie wiedzą co tracą.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:24

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
NiczkaR
Ja próbowałam namówić mojego brata do czytania:) ale on nie chce i przestałam bo zobaczyłam że czyta inną książkę :) Trzeba się cieszyć że w ogóle czytają coś innego, ale CZYTAJĄ :lol::lol::lol:
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:24

Renaemma
Myślę, że najważniejsze to to, aby do niczego nie zmuszać. Weź "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" - zaczytaj się w nią. Czytaj przy obiedzie, przed i po śnie, opowiadaj rodzicom przy małym o ulubionych przygodach (najlepiej takiej, której nie było w filmie), jak zauważysz dobrą okazje mów np. "Na Merlina" i od razu mówisz "Tak było w książce". Na premierę przygotowujesz sie cały dzień, a pod wieczór pytasz się dzieciaka, czy chce iść. Jeżeli powie, że nie - idziesz sam, jeżeli, że tak - idziesz z nim. To napięcie. Przychodzisz do domu i wdrążasz się w książkę. Tłumaczysz mu, że to 7 część, że nie ma tego w kinie. Po prostu zapoznajesz go z magicznym światem. Nie martw się, jeżeli nie uda ci się go wdrążyć w świat magii. W końcu nie każdy może być czarodziejem. ;)
img94.imageshack.us/img94/5924/aaxeaf.gif

Zawsze śmieje się, nawet kiedy całą ziemie przykrył ciemny płaszcz. Kiedy wszyscy pogrążeni są w rozpaczy nigdy nie tracę swego serca które rozjaśnia mi drogę w ciemności.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Nie wiedział dlaczego to robi, dlaczego podchodzi do umierającego mężczyzny, nie wiedział, co naprawdę czuje, patrząc na białoszarą twarz Snape'a i jego palce, próbujące wymacać krwawiącą ranę na szyi. Zdjął pelerynę-niewidkę i spojrzał na człowieka, którego tak nienawidził, którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzyły teraz na niego i który poruszał wargami, jakby chciał coś powiedzieć. Pochylił się nad nim, a Snape chwycił go za szatę na piersiach i przyciągnął bliżej. Z jego gardła wydobył się straszny charkot.
- Weź... to... weź... to.
Coś z niego wyciekło i nie była to tylko krew. Z jego ust, uszu i oczu wydobyło się coś srebrzystoniebieskiego, coś, co nie było ani gazem, ani cieczą... a Harry wiedział, co to jest, lecz nie miał pojęcia, co robić...
Hermiona wcisnęła mu do trzęsącej się ręki wyczarowaną przez siebie butelkę. Przeniósł różdżką srebrzystą substancję do butelki. Kiedy była pełna, uchwyt Snape'a zelżał, a on sam wyglądał, jakby już całkowicie się wykrwawił.
- Spójrz... na... mnie - wyszeptał.
Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"..Kocham ziemię, po której On stąpa, powietrze nad jego głową; wszystko, czego dotknie jego ręka, każde jego słowo, każde spojrzenie, każdy postępek i Jego całego bez zastrzeżeń.."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- Będę jak skała: twarda i niezniszczalna.
- Skały są twarde, ale z czasem kruszeją.
- To czym mam być?
- Kim. Bądź sobą.
- Nie. Nie mogę być kimś, kogo już nie ma.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- ... naprawdę mi na Tobie zależy. - ucięła nagle.
- Powiedziałaś... że Ci na mnie zależy? - uniósł szybko wzrok i patrywał się w nią oczami, które zdawały się mieć barwę i wyraz jakich jeszcze nigdy w życiu Ona nie widziała.
- Nie. - odpowiedziała pośpiesznie - Chciałam tylko sprawdzić, czy mnie słuchasz.

Prefix użytkownikaSlayerka
Do przeczytania Pottera... Namówiłam chyba tylko jedną osobę. A jak?
- Karolina, wiesz że w piątej części się całują? A w szóstej to... Sama popatrz, jak Ron i Lavender się zabawiają!
- Jak?
- No sama przeczytaj, zobacz.
- No ale to jest długie!
- No przeczytaj, tam jest to, co ty lubisz.

Zaczęła czytać, jednak nie wiedziała o co chodzi... Więc namówiłam ją na przeczytanie wszystkich części^^ Przeczytała wszystkie, jednak już niedługo Potter się jej znudził. Może tego spróbujesz ;)

Miau
Wiesz co... Chyba musi się sama przekonać. Jeśli Cię ktoś do czegoś namawia, to się zniechęcasz. Miałam tak. I Harry'ego Pottera przeczytałam i obejrzałam dopiero w ubiegłym roku. Za to zapadłam na potteromanię natychmiast;)

MarlenQa
Nie powinieneś jej na siłę nakłaniać do czytania książki. Może być wiele powodów dla których ogląda filmy, a nie czyta książek, np. Podoba jej się jakiś aktor xD, nie lubi czytać, szkoda jej czasu...Moją kumpelę też próbowałam namówić, ale nie chce czytać, i tyle, nie będę jej na siłę wpierać^^
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:26
''W Gryffndorze kwitnie męstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochota'' :)

hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

Mishia
Jak już pisało kilka osób nie należy nikogo zmuszać, ksiazka ma być przyjemnością a nie utrapieniem i czymś co trzeba przeczytać. Z takiego zmuszania nic nie wyjdzie, lepiej po prostu powiedzieć, że książka jest naprawdę ciekawa, warto ją przeczytać, a także jest dużo zabawnych sytuacji. To tyle ode mnie.
Jestem animagiem^^-Sokół
Mój Patronus: Kot
Mój dom:
hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

Gizmolina
Yyy... Sorki, ale im dłużej będziesz siostrę do czytania namawiał, tym bardziej będzie chciała ci zrobić na złość i HP nie przeczyta. (z resztą... jak się "zatnie", to już żadnej książki do ręki nie weźmie :)) Więc radzę uważać... :D
WWW.VERITASERUM.CBA.PL

teagan
Cóż, ja mam właściwie podobny problem - tyle, że ze starszym bratem. Przypadek w sumie niezupełnie adekwatny, bo 'chłopakowi' stuka właśnie 26 lat, więc żadne zmuszanie, itp, raczej nie wchodzi w grę :) Niepokoi mnie, że wiele osób nie zadaje sobie nawet trudu żeby zacząć czytać książkę, bo z góry zakłada, że jest "infantylna", "bezwartościowa", "przereklamowana" (!), itd...
A muszę dodać, że problem wcale nie leży w braku zainteresowania brata tym gatunkiem książek. Po prostu niektórzy mają dosyć 'potteromanii'. A szkoda, bo ja też przez jakiś czas należałam do niedowiarków. A warto było się przełamać...
Edytowane przez teagan dnia 25.03.2008 01:33

Prefix użytkownikaHermiona465
Moim zdaniem nie powinno się zmuszać do czytania, jak będzie chcieć to przeczyta. Jak dużo osób już pisało. Trzeba po prostu opowiedzieć, że w filmie jest pominięta bardzo wiele scen, a książka jest o wiele zabawniejsza itp. I nie można twierdzić, że ta książka jest zła dopóki się jej nie przeczyta. Dopiero w tedy ma się o niej prawidłowe zdanie i nawet jak twierdzi, że się nie podoba to już nic nie można zrobić.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:27

fredwesley
Ja zacząłem to czytać niedawno. Ale wystarczy przeczytać kilka pierwszych rozdziałów i od razu zaczyna tak wciągać, że nie można się oderwać. Spróbuj tak i może się uda.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.02.2014 14:27

karolakhp
Moim zdaniem nie można nikogo nakłaniać do czytania :) to ta osoba powinna chcieć czytać. Ale można polecić HP :D Ja właśnie poleciłam mojemu koledze HP i teraz jest tak samo uzależniony od HP jak ja jest również na tej stronie ;)

Pozdrawiam
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 27.10.2013 11:51

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: