Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Harry Potter i Książę Półkrwi
|
|
| Kate_Luis |
Dodany dnia 02.03.2007 22:11
|
![]() Postów: 300 Dom: Brak przydziału Punkty: 1469 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 08.02.07 |
Co sądzicie o ''Księciu Półkrwi''? Bo jak dla mnie ta książka była momentami denna... taka wymuszona. Ale ogólnie była nawet spoko. ;) Edytowane przez Smierciojadek dnia 17.07.2014 22:28 |
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 02.03.2007 23:42
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Jest to jedna z moich ulubionych części... dużo się w niej zmienia, zawsze wywołuje u mnie płacz i to przynajmniej dwóch miejscach, do tego najbardziej mhroczna i na dodatek dająca niezły zwrot akcji w całej serii poza tym jak już wszyscy mówią dużo nowych wiadomości "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
Dezerterka |
Dodany dnia 02.03.2007 23:57
|
![]() Postów: 2786 Dom: SlytherinPunkty: 5375 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 19.02.07 |
Dla mnie była zadziwiająca... Mnóstwo tajemnicy, zagadki, 'dreszczyku'... Czytało mi się ją wspaniale... Nie zgadzam się z Tobą, że była chwilami denna... Cóż... |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 03.03.2007 00:03
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
peeves poltergeist, ja też zawsze płaczę prze KP . Swoją drogą, ta część jest inna niż poprzednie. We wszystkich najpierw Rowling mieszała, a na końcu wjaśniała. A w KP przez większość książki sporo wyjaśnia, a na końcu wszystko się komplikuje...
|
|
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 03.03.2007 11:06
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Bardzo mi się podobała, ale muszę przyznać, że była trochę...inna. Taka najbardziej "dorosła". Chociaż ja wiem, czy "dorosłym" można nazwać obślinianie się par w tylu momentach? W każdym bądź razie, była taka naprawdę inna. Bardziej mroczna, bardziej tajemnicza. Inna. Edytowane przez Moony Alex dnia 03.03.2007 11:06
|
|
|
|
| Asiula |
Dodany dnia 03.03.2007 11:09
|
![]() Postów: 217 Dom: Brak przydziału Punkty: 1097 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 06.01.07 |
A ja bardzo lubię tą cześć. Tyle dowiadujemy się o Voldemorcie... te wspomnienia są bardzo ciekawe. Książka najeżona jest zagadkami jakimiś nie wytłumaczonymi do końca rzeczami. Chyba moja ulubiona część! W kazdym razie jedna z trzech ulubionych. Edytowane przez YourSmile dnia 20.04.2014 20:54
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 03.03.2007 15:01
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Mnie miejscami nudził ZF, ale Książe w ani jednym momencie... Dla mnie KP to jak narazie najlepszy tom, dlatego, że jest inny niż poprzednie książki i nie jest już bajką dla dzieci... |
|
|
|
| Fleur007 |
Dodany dnia 03.03.2007 16:01
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 385 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 03.03.07 |
Mi się podobała, zresztą jak wszystkie, ale wolałabym żeby Dumbledore nie został zabity. :mad: A tak w ogóle, to najfajniejsza jest chyba czwarta i piąta część. ;) Edytowane przez YourSmile dnia 20.04.2014 20:55
|
|
|
|
| mikimuza |
Dodany dnia 03.03.2007 21:10
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.03.07 |
Zgodzę się z E-Vaire. Zdecydowanie "Zakon Feniksa" był lepszy, ale za szybko kończą się książki o Harrym. Nie mam już co czytać, bo siedzę przy książce przez 4 godziny, a wiecie jak to mija. :bigrazz: Edytowane przez YourSmile dnia 20.04.2014 20:58
Michał_!
|
|
|
|
| mikimuza |
Dodany dnia 03.03.2007 21:16
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.03.07 |
Irytek jest fajowy zawsze tam gdzie on tam i chaos. Fajne też było jak Wessleyowie dali nogę z Hogwartu. Głównie przez Umbridge Trochę pusto bez nich było w Hogwarcie ale cuż nic nie trwa wiecznie. Michał_!
|
|
|
|
| cath riddle |
Dodany dnia 04.03.2007 11:58
|
![]() Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 614 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 01.03.07 |
Według mnie był najlepszy. The best. Może dlatego, ze najbardziej mroczny . I dużo czarnych charakterków. A do tego trochę milości. No, po prostu taki inny. Mam nadzieję, że siódemka też będzie taka "inna" Narodziłam się na nowo, w Nibylandii 7 lat temu. Wtedy, kiedy Tata przeczytał mi pierwszą część Harrego Pottera. I wtedy kiedy otworzyłam oczy na magię i świat fantasty...
Chcesz pogadać?? Klikaj na gg... Tylko ostrzegam- jestem szurnięta ![]() |
|
|
|
| Marta |
Dodany dnia 04.03.2007 16:44
|
![]() Postów: 210 Dom: Brak przydziału Punkty: -1667 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 07.07.06 |
Hmmm... Może być, książka nie jest najgorsza, choć na początku miałam wrażenie, że jakby pisana innym stylem, przez kogoś innego. Potem już było lepiej. Najbardziej denerwowały mnie te wątki miłosne, nic tylko się ślinili. Ale ogólnie książkę oceniam na plus http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl http://dziecineo.prv.pl http://www.antyspam.pl Koniecznie wejdź... |
|
|
|
KaMcIa |
Dodany dnia 15.03.2007 15:32
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 2350 Dom: HufflepuffPunkty: 3033 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 11.03.07 |
"HP i Książę Półkrwi" jest najbardziej ponura ze wszystkich części. Ale nawet mi się podobała ... jak doszłam do momentu pogrzebu Dumbledora to się popłakałam!![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 15.03.2007 17:38
|
Ja też płakałam na pogrzebie Dumbledore'a (wstyd dla Ślizgonki, no ale co tam). I płakałam Draco płakał w łazience Marty. I płakałam jak Draco mówił, że Czarny Pan mu groził... Wogóle dużo płakałam przy tej książce... |
|
|
|
| Judy Jade Bell |
Dodany dnia 17.04.2007 13:39
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 04.04.07 |
Moim zdaniem szósta część była świetna, chociaż liczyłam na to, że będzie miała co najmniej tyle stron co ,,Harry Potter i Zakon Feniksa''. Troszeczkę szkoda mi Dumbledora... fajny był. Chciałabym, żeby wreszcie ktoś ,,sprzątnął'' Snapa, bo jest wnerwiający!!! Judy Jade Bell
|
|
|
|
| buffy92 |
Dodany dnia 02.05.2007 19:12
|
![]() Postów: 380 Dom: Brak przydziału Punkty: 809 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.07 |
'Książe Półkrwi'? Moim zdaniem najlepszy tom, 'najdoroślejszy'. Po tej książce polubiłam Draco, a teraz mam kompletnego bzika na jego punkcie. Wspaniała. Cudowna... 'Ja czarnym mydłem dotąd myłem ręce.
Hodowlę węży miałem też w łazience. Herbatę piłem z filiżanki z czaszką, Lecz przy miłości mojej wszystko to jest fraszką. [...] 'Dziewczyna Śmierciożercy' - by Toroj |
|
|
|
Poznaniaczek |
Dodany dnia 08.05.2007 09:13
|
![]() Postów: 401 Dom: SlytherinPunkty: 4370 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 06.05.07 |
Ponieważ nie zaznaczono wyraźnie, że chodzi wyłącznie o książkę to odpowiem również o bohaterze. Książe-półkrwi jako człowiek - osoba, która wsytdziła się swojego pochodzenia, osoba nieśmiała ale też osoba bardzo ambitna i bardzo zdolna. Książe półkrwi - jedna z moich ulubionych 6 książek
|
|
|
|
| Herma33 |
Dodany dnia 08.05.2007 21:47
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 922 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.05.07 |
Kate-Luis zdecyduj się czy była denna, czy spoko, bo jak dla mnie to zaprzeczyłaś sama sobie. A wracając do tematu ,Książę Półkrwi jest tak samo wciągający jak poprzednie części. Zakoczyły mnie tylko fragmenty dotyczące migdalenia się Rona z Lawander. Miałam nadzieję, że już w tym tomie Ron i Hermiona będą razem. Ale widać ich miłość musi jeszcze dojżeć.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [img][/img]
|
|
|
|
| Piana |
Dodany dnia 15.05.2007 13:58
|
![]() Postów: 34 Dom: Brak przydziału Punkty: 42 Ranga: Charłak Data rejestracji: 15.05.07 |
Dużo dają do myślenia te horkruksy, nie uważacie? Czarka Hufflepuff, pierścień (zniszcony), dziennik (zniszczony) medalion (zabrany przez RAB, ktokolwiek lub cokolwiek to jest), wąż Nagini, sam Voldemort i coś co należało do Ravenclow lub Gryffindora... Do Gryffindora należy miecz i Tiara Przydziału, więc raczej chodzi o Ravenclov... Lub o samego Harrego! Pomyślcie - horkruksa tworzy się, gdy się kogoś zabije, a Voldemort zabił wtedy rodziców Harrego... To mogła być jego blizna na czole. Sam Dumbledore (świętej pamięci) powiedział to Harremu w drugiej części, a ja cytuję: "O ile się nie mylę, przekazał ci cząstkę swojej mocy... w ową noc, kiedy pozostawił ci tę bliznę", a Harry: "Voldemort przekazał mi cząstkę samego siebie?" ! "Horkruks to rzecz, w której jest cząstka duszy", no nie? |
|
|
|
| Pinka |
Dodany dnia 15.05.2007 19:43
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: -31 Ranga: Irytek Data rejestracji: 15.05.07 |
Ogólnie...to podobała mi się 6część.... tylko strasznie szkoda,że Dumbledore'a już nie będzie... moim zdaniem Rowling nie powinna go śmiercać...Harry nie ma już teraz nikogo- oprócz Hermiony i Rona...trochę smutno...ale nie płakałam po śmierci Dumbledore'a tak bardzo jak po smierci Syriusza...normalnie aż łez zaczynało brakować... [mail]
Pinka [/mail] |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin
. Swoją drogą, ta część jest inna niż poprzednie. We wszystkich najpierw Rowling mieszała, a na końcu wjaśniała. A w KP przez większość książki sporo wyjaśnia, a na końcu wszystko się komplikuje...

Hufflepuff

Trochę pusto bez nich było w Hogwarcie ale cuż nic nie trwa wiecznie.