Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Weź książkę
|
|
Filemona |
Dodany dnia 27.03.2008 14:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1077 Dom: RavenclawPunkty: 2089 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.03.07 |
" ...) pocisk."Stephenie Meyer, Zmierzch Długie. ![]() Strona 465, wers 3 |
|
|
|
Roksia |
Dodany dnia 29.03.2008 16:55
|
![]() Postów: 1302 Dom: HufflepuffPunkty: 2262 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.07 |
"W rzeczywistości udało się zająć południową część Inflant z Rygą..." Historia Polski(Polskado 1586)Biblioteka Gazety Wyborczej Troche zajęło mi to czasu zanim znalazłam taką grubą książkę. str.123,w.1 |
|
|
|
| Fidelisa |
Dodany dnia 29.03.2008 23:28
|
![]() Postów: 278 Dom: Brak przydziału Punkty: 511 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
"Dlaczego nigdy nie można ufać ludziom, Siostro?" Małgorzata Saramonowicz- "Siostra" str. 52, wers 4 Puchonka przydzielona do Slytherinu
![]() ![]() ![]() ![]() *** Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew, Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. *** A może w Hufflepuffie, Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni i sprawiedliwi Hogwarta szkoły są chwałą. *** Dom: Slytherin Różdżka: leszczyna, 12 1/4 cala, odłamek smoczego kła Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magią Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin Patronus: Lis Animag: Wilczyca Metamorfomag *** Członkini FunClubu Remusa Lupina ![]() *** ![]() *** Kilka słów wyjaśnienia, co do mojego ślizgoństwa: Po pierwsze- to, że ktoś jest Ślizgonką i fanką swojego domu nie znaczy wcale, że wielbi Draco Malfoya. Po drugie-to, że jestem Ślizgonką nie znaczy, że mam aspiracje na jadka Po trzecie i najważniejsze- jestem Puchonką o ślizgońskich zachowaniach, takie przypadki też się zdarzają, więc nie wyobrażajcie sobie, że jestem niewiadomo jak "zła" (albo, że się za taką uważam)... Koniec wywodu, dziękuję za uwagę *** Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze... *** Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect... *** Pochylę się nad różą, choćby na moich oczach mial spłonąć las... Bo wszystko jest niczym, a coś może być wszystkim... Zawsze inna, zawsze taka sama... |
|
|
|
Roksia |
Dodany dnia 31.03.2008 19:08
|
![]() Postów: 1302 Dom: HufflepuffPunkty: 2262 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.07 |
"...więc kosmopolityzm przynosi zobojętnienie na problemy wła-..." Podręcznik 1 Wiedzy o społeczeństwie.Wydawnictwo Operon.Elżbieta Dobrzycka,Krzysztof Makara str.68,w.1 |
|
|
|
| Veela |
Dodany dnia 01.04.2008 12:41
|
![]() Postów: 1155 Dom: Brak przydziału Punkty: 1432 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 30.08.07 |
Dorota Terakowska "Ono" "Nienawidzę ich, nienawidzę, nienawidzę..." - powt..." str.44 wers. 17 Ten rodzaj szczęścia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezależnie od tego, czy mają go więcej od nas. |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 02.04.2008 14:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
"gdy miał sześć lat. Dziewczyna nie mogła uwierzyć, że ten dzie-..." Ewa Nowak - Diupa Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| Alexiss |
Dodany dnia 05.04.2008 16:59
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 262 Dom: Brak przydziału Punkty: 374 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.12.07 |
Nacia, zakonczyłaś zabawę... Więc ja odpowiadam na numerki Veeli. Catherine Webb ,, W lustrze snów " ,, - Że wolę być sobą." str. 111, wers ... Może 15? lemonik92.photoblog.pl
To mnie wyraża! ^^ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Pomelo_Open_02.jpg Oto Pomelo! - Mój Najbliższy Przyjaciel i Towarzysz Życia. ^^ |
|
|
|
| NimfadoraTonks |
Dodany dnia 24.04.2008 20:32
|
![]() Postów: 291 Dom: Brak przydziału Punkty: 757 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 05.05.07 |
"Przed domem Kleofasa stała duża ciężarówka i mama Kleofasa" Goscinny & Jean-Jacques Sempe "Nowe przygody Mikołajka" str. 14 wers 13... ![]() Od cnót Gryfonów, przebiegłości Ślizgonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Hufflepuffie! Śmierciożerca Oto co znalazłam na badziewnym forum o HP [quote] Dom Gryffindoru Tutaj Gryfoni odpoczywają Dom Sliterinu Tutaj Ślizgoni odpoczywają Dom Hufelpufu Tutej wszyscy z pod domu Hafelpufu tutaj odpoczywa Dom Rejvenclowa Tutej wszyscy z pod domu Rejvenclowa tutaj odpoczywa [/quote] -Problem nie jest sam problemem, lecz twoje do niego podejście. Jasne? -TRENERKA BREVIN -Szczęście nigdy nie daje; ono tylko pożycza. -STARE PRZYSŁOWIE CHIŃSKIE. -Nie istnieje coś takiego jak rozrywka dla całej rodziny. -JERRY SEINFELD - Kiedy życie podsuma Ci cytrynę powiedz: '' O, tak, lubię cytryny. Masz więcej?'' -HENRY ROLLINS ![]() Moja ulubiona piosenkarka. Przy niej odpłyyywam. ![]() Feel to boysband, który nie kocha muzyki. Starają się tylko o fanki, a nie o to czy im śpiewanie wychodzi czy nie. ![]() Puki jeszcze śpiewały we dwie to jakoś się zespół trzymał i miały parę dobrych piosenek. Teraz gdy została Tola to Blog27 zamieniło się w śmietnik z sieczką. ![]() W Football manager gram od 13.07.08r. Gra uczy... ![]() Miałam kupione 3 chomiki. 2 samce i jedną samiczkę, która miała małe( jednemu odgryzła nogę) i jednego( tego bez nogi) dałam siostrze, a resztę sprzedałam do sklepu zoologicznego. ![]() Spamerzy to najgorsza rasa ludzi jaką stworzył świat. Najprawdopodobniej nie dano im przywileju wyglądu ludzi z 21 wieku, bo umysł mają po jaskiniowcach( tak jak mowę), a skoro mają przestarzałe modele mózgów to co stoi na przeszkodzie by wyglądali jak jaskiniowcy? ![]() Nawet nie wiem co to jest ta Tibia. Słyszałam, że to gra strategiczno-strzelankowa i z jakimiś potworami sie walczy. Bezsens ![]() Idiotka, która nie umie śpiewać, tańczyć i jeszcze ma tyle odwagi aby wyjść na scenę. Zamiast odessać sobie tłuszcz wepchała go do cycków i może teraz zostać sumo, chociaż wygrała by w każdych zawodach walkowerem, bo nikt nie zmierzył by się z jej tipsami zakładanymi przez panią Gosię za flaszkę. ![]() Nie chodzi mi o to, że uwielbiam tą postać ale o to, że uwielbiam i jestem wielką fanką Harry'ego jako całej serii książek, filmów i gier, a także, że jego świat jest całkiem niezły. ![]() Tak jak staruszki mają swój środek lokomocji- męża córeczki, tak my- młodzież mamy komunikator czyli GG. ![]() Najlepszy komunikator przez, którego można gadać, pisać, wysyłać pliki, a nawet robić konferencje! ![]() Mimo, że mi się zepsuł to i tak był fajny. ![]() Ojczyzna. ![]() Czasami używam. ![]() Kocham smoki!! ![]() Konie też kocham! ![]() [color=sliver]Po co komu szkoła?[/color] ![]() Mam psa, kiedyś miałam innego. Frajdą jest posiadanie takiego stworzonka. ![]() Na stos z mundurkami i z ich właścicielem(Giertychem) ![]() Szybkie jedzenie jest smaczne, szybkie i pożywne. Te cechy spełnia żarełko z Mc Donald'a. ![]() Najlepsza pizza jaką jadłam pochodzi z Włoch,a dokładniej z Elby. Kocham pizze. |
|
|
|
| Klaudia@Harry Potter |
Dodany dnia 24.04.2008 21:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 636 Dom: Brak przydziału Punkty: 1840 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.08 |
"... - A przecież tarza się w złocie - mówiono z oburzeniem. - Tego..." L.M. Montgomery "Opowieści z Avonlea" strona 24, wers 4. Moje nowe konto to: Lotien.
|
|
|
|
| Kendra |
Dodany dnia 24.04.2008 21:37
|
![]() Postów: 832 Dom: Brak przydziału Punkty: 1295 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 01.03.08 |
"Panie komendancie. On nie miał niczego na myśli." Nadnaturalista by Eoin Colfer strona 50, wers 5 The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
|
| Expecto Patronum |
Dodany dnia 25.04.2008 20:39
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 852 Dom: Brak przydziału Punkty: 1455 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.09.07 |
''Becky, już po wszystkim, jeszcze tylko pocałunek. Nie bój się to nic...'' - Przygosy Tomka Sawyera ( lektura mojego brata do szkoły ) strona 62 wers 14 Edytowane przez Expecto Patronum dnia 25.04.2008 20:40 ![]() Śmierciożerca Auuuu wilkołaczki auuuu ! DCiemny loch Gorący proch Trochę krwi W oddali drzwi ![]() |
|
|
|
Enid |
Dodany dnia 26.04.2008 09:37
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 1065 Dom: SlytherinPunkty: 1597 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
"-Ten tekst wydaje mi się jakąś wskazówką- ciągnął...."- "Kod Leonarda Da Vinci" Dan Brown strona.55 wers 7 Always... |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 26.04.2008 11:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
"-rajac małżeństwo był stajennym (stajenny to ktoś, kto..." Adrian Mole - Moja lat 13 i 3/4 - Sekretny dziennik Str. 145, wers 9 Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 26.04.2008 12:25
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
" ... i drewanianym, a ręką wskazuje na zachód, czyli zawżcie, ..." - J.R.R. Tolkien Władca Piercieni "Bractwo Pierścienia". Hmm... strona 13 wers 13 ;] Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Ania 95 |
Dodany dnia 26.04.2008 12:41
|
![]() Postów: 1235 Dom: Brak przydziału Punkty: 1635 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
"...wielka przykrość... Co tobie jest, czemu się chwiejesz?" K.Makuszyński. " Szatan z siódmej klasy" Dstrona 26 wers 7 |
|
|
|
| olsia15 |
Dodany dnia 26.04.2008 16:28
|
![]() Postów: 64 Dom: Brak przydziału Punkty: 276 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.02.08 |
- O łotrze, łotrze - roześmiał się Albert - zachowaj to dla "Korsarza" Hrabia Monte Christo - A. Dumas, tom II strona 59, wers 16 ![]() Od tchórzostwa Ślizgonów, kretynizmu Puchonów, wiedzy-o-swojej-wszechwiedzy Krukonów, broń nas Gryffindorze! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszedł za nią do gabinetu. Drzwi zamknęły się za nim automatycznie. - No więc? - rzuciła niecierpliwie. - Czy to prawda? - Co ma być prawdą? - zapytał Harry trochę bardziej agresywnym tonem, niż zamierzał, więc szybko dodał: - Pani profesor? - Czy to prawda, że podniosłeś głos na profesor Umbridge? - Tak. - I że zarzuciłeś jej kłamstwo? - Tak. - I powiedziałeś jej, że Ten, Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać powrócił? - Tak. Profesor McGonagall usiadła za biurkiem i spojrzała na niego srogo. Potem powiedziała: - Weź sobie ciasteczko, Potter. ________ ![]() ![]() ![]() ________ I kiedy tak leżał na podłodze, czując, jak w piersi łomoce mu pogrzebowy werbel, ogarnęło go przerażenie. Czy umieranie boli? Tyle razy był bliski śmierci i zawsze udawało mu się przed nią umknąć, ale nigdy tak naprawdę nie pomyślał, o samym umieraniu. Jego wola życia była zawsze o wiele silniejsza niż lęk przed śmiercią. A teraz nawet nie przeszło mu przez myśl, by spróbować uciec, by wyprzedzić Voldemorta. Wiedział, że już jest po wszystkim, że pozostało mu tylko jedno: samo umieranie. __________ |
|
|
|
Filemona |
Dodany dnia 27.04.2008 19:04
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1077 Dom: RavenclawPunkty: 2089 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.03.07 |
" ...) udawac, że Merry był hobbitem dziewczynką), ale jestem prawie (...)"Mag Cabot, Pamiętnik Księżniczki 8: Księżniczka w rozpaczy Wers 5, strona 89 |
|
|
|
| Klaudia@Harry Potter |
Dodany dnia 01.05.2008 18:59
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 636 Dom: Brak przydziału Punkty: 1840 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.08 |
"W kwadrans potem, przerywając Pawełkowi słuchanie płyt..." M. Musierowicz "Kłamczucha" str. 95, wers 5 Moje nowe konto to: Lotien.
|
|
|
|
Roksia |
Dodany dnia 01.05.2008 21:06
|
"...szukanie miłości w drugim człowieku jest dla ciebie szcze-" Lee Jampolsky-"Leczenie uzależnionego umysłu" strona 21,wers 12 |
|
|
|
| Kendra |
Dodany dnia 01.05.2008 22:37
|
![]() Postów: 832 Dom: Brak przydziału Punkty: 1295 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 01.03.08 |
"...łazić, okej? Mam cię dość. Chodź, Annabel." "Posłuchaj mnie..." by Sarah Dessen strona 1 wers 1 The only one to kiss. The only one to hold. The only one to LOVE. *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw
Hufflepuff

Slytherin