Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
|
|
| klaudunia114 |
Dodany dnia 25.04.2008 21:03
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 155 Dom: Brak przydziału Punkty: 254 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.03.08 |
U mnie to było tak... Była w Coca-Coli jakaś promocja i wymieniało się nakrętki na książkę Harry Potter i Kamień Filozoficzny Jak już go dostałam, odłożyłam na półkę i tak leżał kilka lat Po obejrzeniu już 4 części filmu, gdy miałam karę za oceny [niestety ] nudziło mi się i wzięłam książkę do ręki [chciałabym zaznaczyć, że w ciągu tych kilku lat były 3 podejścia do przeczytania tej książki, ale zawsze kończyło się na pierwszej stronie ] No i tak przez wakacje przeczytałam 6 części Pottera i czekałam na 7 Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:52
|
|
|
|
| Hermi-ona-nina781 |
Dodany dnia 26.04.2008 07:38
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.04.08 |
Ja zaczęłam to czytać jak pojawił się w bibliotece czyli ok. 2 lata temu. Od tamtej pory wszystkie książki przeczytałam minimum 10 razy i jeszcze mi się nie znudziły;D Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:53
hermi0ona-nina781
|
|
|
|
| SaraSnape |
Dodany dnia 26.04.2008 17:03
|
![]() Postów: 29 Dom: Brak przydziału Punkty: 55 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Ja zaczęłam jak miałam 10 lat. Była wtedy ta akcja promująca książkę i zainteresowałam się tytułem i recenzjami w gazetach. I tego samego roku na Gwiazdkę dostałam 3 pierwsze tomy i się wciągnęłam. Obejrzałam filmy i przeczytałam wszystkie części 10 razy każdą i nadal to moja ukochana książka Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:54
|
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 27.04.2008 10:05
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
Jeszcze rok temu uważałam HP za najgorsze badziewie na ziemi!! (Boże wybacz!) Moja najlepsza psiapsióła bardzo lubiła HP i często rozmawiała przy mnie z naszymi kumpelkami o nim... Ja nie mogłam tego po prostu słuchać, nie dobrze mi się robiło:uhoh: Aż do ostatnich wakacji... siedziałam u kumpelki i gadałyśmy o książkach (bardzo dużo czytamy) no ona zaczęła temat HP, wkurzyłam się, ale postanowiłam chociaż raz jej posłuchać (i chwała mi za to!). Opowiedziała mi kilka rozdziałów HP i KF i pomyślałam : ''Czemu nie ?!?''. Pożyczyłam od kumpeli I część... no i się wciągnęłam. Mama nie mogła mnie do niczego zmusić w drugiej części wakacji, non stop biegałam do biblioteki i wypożyczałam kolejne części. Nim się obejrzałam, minęły dwa tygodnie, a ja już skończyłam HP i KP i czekałam na HP7... Teraz mam fioła na punkcie Harry'ego, a moja kumpela już nie może słuchać o tym jak ja uwielbiam ta książkę!!! Gdybym nie posłuchała wtedy ten jeden raz mojej psiapsióły, teraz pewnie bym dalej myślała że to nic nie warte g****:lol: Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:55
|
|
|
|
| karolakhp |
Dodany dnia 29.04.2008 19:23
|
![]() Postów: 110 Dom: Brak przydziału Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
No więc jakiegoś wybrałam się do kuzynki i ona miałam film HPiKF więc go oglądnęłyśmy jakoś nie był super.Po paru dniach znowu mój brat miał urodziny i dostał właśnie ten film to go oglądaliśmy i wtedy jakoś się w tym zakochałam znałam cały film na pamięć. Potem wyszedł HPiKT i poszłam z klasą do kina.Klasa nie była jakoś zachwycona a mi się podobało. I potem się okazało że moja kuzynka z kuzynami czytają HP to mi pożyczyli 1 część ale jakoś nie chciało mi się czytać :| potem była 2 próba i dopiero za 2 razem się udało . Ale jakoś nie chciało mi się zaczynać 2 części książki. Akurat wychodził HPiZF i moja kuzynka znowu zaczęła czytać. A że jest starsza to ja robiłam to co ona więc zaczęłam czytać 2 część i potem 3 i 4 i tak do końca . Zaczęłam chodzić po różnych stronach jedną z nich była o ile się nie mylę hp.oborniki.pl czy jakoś tak potem założyłam bloga.I to było różnie był okres że tylko gadał o HP a czasami w ogóle o nim zapominałam i właśnie jakieś 5 miesięcy temu znowu mnie tak naszło na Hp i jakiś 1 albo 2 miesiące temu trafiłam na to forum . Przy okazji zaraziłam kolegę Hp i koleżankę ale ona za bardzo się nie wciągnęła przeczytała 2 części i koniec . No ale po mimo tego że już nie będzie więcej części HP ja i tak będę wielką fanka . I będę czytała te części co wyszły . Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:58
"-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę" ^^^^ "-Byłeś taki dzielny. Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej. -Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze. -A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin. -Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mną? -Do samego końca-odrzekł James. -Nie zobaczą was ? -Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć. Harry spojrzał na swoją matkę. -Bądź blisko mnie-szepnął. I wszedł w mroczny las." ^^^^ |
|
|
|
| M@X |
Dodany dnia 29.04.2008 19:40
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydziału Punkty: 35 Ranga: Charłak Data rejestracji: 21.04.08 |
Mi książkę kupiła ciocia na gwiazdkę, spodobało mi się, ale dalej nie kupowałem, bo nie wiedziałem że są inne części, aż miesiąc później dostałem KT na urodziny wraz z takim tekturową książką - Hogwartem. Pożyczyłem od kumpeli WA i tak dalej... Bardzo jestem wdzięczny cioci za tę pierwszą książkę, nie wiem co bym robił teraz, gdyby nie Ona. Oglądałbym chyba Na Wspólnej. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:58
Welcome to the Wonderful World of not Knowing What The Hell is Going On ![]() |
|
|
|
| Malicious Lady |
Dodany dnia 31.05.2008 12:19
|
![]() Postów: 260 Dom: Brak przydziału Punkty: 347 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.05.08 |
W sumie to niedawno zaczęłam się interesować HP. Po skończeniu sagi o Wiedźminie A. Sapkowskiego strasznie się nudziłam, były wtedy ferie. Pojechałam odwiedzić kuzynkę i zaczęłam wertować jej księgozbiór xD Wpadł mi w ręce HP, Karolina powiedziała, że cała saga jest the best, więc pożyczyłam wszystkie części i zabrałam się za czytanie. Od tego momentu uważam HP za bóstwo, a sam Harry Potter jest dla mnie bogiem i nałogiem xD |
|
|
|
| palec |
Dodany dnia 06.06.2008 21:50
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 249 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.04.08 |
Ja pierwszej części nie oglądałem, bo myślałem, że to jakieś głupstwo, ale gdy poszedłem w wieku 7 lat i zobaczyłem Harry'ego Pottera od razu zmieniłem zdanie. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:01
|
|
|
|
| HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY |
Dodany dnia 07.06.2008 12:48
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 66 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.03.08 |
Moja przygoda z książkami z sagi J.K.Rowling, pt.:,,Harry Potter i [..] ", zaczęła się jakieś pół roku temu. Gdy poszłam do biblioteki, aby oddać książki moja koleżanka poradziła mi książkę "Harry Potter i Zakon Feniksa", ponieważ innych w bibliotece nie było. Od tego czasu wszystkie części przygód Harry'ego są dla mnie po prostu bóstwem, mam na ich punkcie ,,bzika". Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:03
|
|
|
|
| izka |
Dodany dnia 25.06.2008 20:37
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.06.08 |
Jej.... nawet nie pamiętam dobrze jak się to zaczęło Każdy czytał Harry'ego, więc ja tez zaczęłam. Ale pierwszą częścią jaka przeczytałam był "Więzień Azkabanu'. A dopiero później cofnęłam się do wcześniejszych. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:04
|
|
|
|
| Scorpion22 |
Dodany dnia 09.07.2008 16:41
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 124 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.04.08 |
U mnie to było tak. Gdy wyszła 1 część kupił ją mój tata, spodobała mu się i namawiał mnie żebym sam ją przeczytał, lecz jeszcze wtedy nienawidziłem czytać więc w ogóle jej nie tknąłem. Następnie wyszedł film, tak mnie wciągnął, że od razu zostałem wielkim fanem Harrego Pottera, więc szybko wziąłem książkę i zacząłem ją czytać. Przeczytałem ją w 1 dzień co mnie samego zdziwiło. I tak jak wychodziła jakaś książka z serii Harry'ego Pottera i zacząłem ją czytać. I tak zaczęła się moja przygoda. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:06
|
|
|
|
| emigratka |
Dodany dnia 15.07.2008 17:42
|
![]() Postów: 70 Dom: Brak przydziału Punkty: 321 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.04.08 |
To było w czwartej klasie podstawówki. Uwielbiałam czytać, a w naszej bibliotece nie było zbyt dużo książek więc gdy już nie za bardzo miałam co czytać pomimo tego, że wszyscy mówili mi, że Harry to głupota wypożyczyłam HPiKT, bo pierwszej części nie było. Wieczorem zaczęłam czytać i nie mogłam się od tej książki oderwać. O drugiej w nocy mama zgasiła mi światło i kazała iść spać. Doczytałam dopiero następnego dnia. Później ze zniecierpliwieniem czekałam na każdą kolejną część i czytam całą serię przy okazji pojawienia się nowej części lub we wakacje...To jest dla mnie taki magiczny czas i częściej nie chcę czytać, bo boję się, że ta magia się ulotni
|
|
|
|
| Cho Chang 321 |
Dodany dnia 15.07.2008 18:32
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 360 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.07.08 |
Ja Gdy w święta Wielkanocne (2008) obejrzałam 3 I części Harry'ego Pottera i powiedziałam sobie w duchu, że przeczytam wszystkie części Harry'ego Pottera i obejrzę wszystkie filmy. Moi rodzice strasznie się zdziwili, że nagle zaczęłam czytać książki (a strasznie tego nie lubiłam) w końcu się zorientowali, że czytam wszystkie części (nawet po KILKA razy). Więc za każdy wybryk zabierali mi książki (to była kara) i musiałam się pilnować. Jakiś czas potem powiedzieli mi że wpadłam w manię czytania książek, nie chciałam czytać nic innego A rodzice chcieli żebym czytała też inne książki (więc Harry'ego Pottera czytałam potajemnie w nocy). I od tamtego czasu stałam się WIELKĄ FANKĄ Harry'ego Pottera. I moim marzeniem jest spotkać się z nim (Danielem Radecliffem), Emmą i Rupertem również... Chciała bym mieszkać w Anglii ....... Trochę się rozpisałam (trudno, wybaczcie) Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:10
Harry Potter t moje życie , Harry Potter to ja . Dziękuję J.K. Rowling
|
|
|
|
| Wielki Inkwizytor Hogwartu |
Dodany dnia 16.07.2008 18:24
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 100 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 11.07.08 |
Najpierw obejrzałam wszystkie 4 części filmu i poprosiłam mamę, żeby mi kupiła Zakon Feniksa. Od razu zabrałam się do czytania, a książkę przeczytałam w 5 dni. Następnego dnia kupiłam sobie Księcia Półkrwi i też bardzo się zaczytałam. Później przeczytałam resztę. Bardzo wciągnął mnie świat magii. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:11
|
|
|
|
Butelkowski |
Dodany dnia 24.07.2008 09:16
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 42 Dom: SlytherinPunkty: 1132 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 28.06.08 |
Ja dostałem na urodziny Komnatę Tajemnic. Nie czytałem tego bo myślałem, że to kolejne nudne badziewie. Ale później oglądnałem film i pomyślałem, że skoro film nakręcili na podstawie książki, to musi być ciekawa. Jak już zacząłem czytać to nie mogłem się oderwać. Później przeczytałem Kamień Filozoficzny i resztę już po kolei. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 12:46
|
|
|
|
| peter_potter |
Dodany dnia 24.07.2008 12:01
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 66 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.05.08 |
Początkowo odnosiłem się sceptycznie do serii książek o HP. Obejrzałem co prawda ekranizację trzech pierwszych części, ale jakoś mnie to szczególnie nie zainteresowało. Punktem zwrotnym były wakacje 2007. Powiedziałem mamie, żeby wypożyczyła mi pierwszą część, ponieważ stwierdziłem, że jeżeli tyle ludzi szaleje na punkcie HP to może rzeczywiście coś w tym jest. Kiedy zacząłem czytać od razu mnie wciągnęło na maxa W tamte wakacje pochłonąłem pierwsze sześć części. Potem oczywiście siódmą... Wielka szkoda, że to już koniec...Teraz pozostaje czekać na filmy. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 12:47
|
|
|
|
| Panna Bella Fist |
Dodany dnia 25.07.2008 16:20
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.07.08 |
No cóż... Ja jestem fanką HP od blisko 6 lat, z niewielkimi przerwami, a zaczęło się od tego, że przyjaciółka kupiła mi pierwszą część na urodziny. Bardzo lubię czytać, więc to też przeczytałam... No i mnie wciągnęło. Na dobre <3 Od tej pory pokochałam nie tylko HP, ale fantastykę ogólnie^^ Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 12:47
"ewentualnie trochę bardziej ją lubił, albo mniej nienawidził niż innych.... "
|
|
|
|
Siwann |
Dodany dnia 31.07.2008 14:33
|
![]() Postów: 13 Dom: HufflepuffPunkty: 320 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 31.07.08 |
Ooo Boże kiedy to było? Pamiętam, że moja przyjaciółka nieraz wspominała mi o takiej fajnej książce co to się nazywa Harry Potter. W końcu pożyczyła mi Kamień Filozoficzny. Od razu się wciągnęłam, wszystko inne zeszło na drugi plan. Na dodatek musiałam znosić głupie uwagi brata, typu co za głupoty czytasz (teraz sam jest czytelnikiem Harry'ego później przyszedł czas na Komnatę itd. Tak to trwa do dzisiaj i jak właśnie policzyłam od 9 lat. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 12:48
![]() |
|
|
|
| Snivellus |
Dodany dnia 05.08.2008 18:14
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 96 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.07.08 |
Ja pamiętam koleżankę z gimnazjum, która miała kompletnego bzika na punkcie Pottera, opowiadała na każdej przerwie (no może bez przesady, ale w każdym razie często). Wypożyczyłam z biblioteki - akurat była 3 część wtedy, ale przeczytałam 1 rozdział i odłożyłam. Później dostałam od kuzynki 3 i 4 część i stwierdziłam, że w końcu przeczytam. Jak zaczęłam, tak poszłam za ciosem i kupiłam od razu 1 i 2 cz. 5,6 i 7 przeczytałam w zeszłe wakacje w 5 dni i w te wakacje zdążyłam już przeczytać wszystkie dwa razy - na moje nieszczęście zaczęłam czytać na początku sesji, a później ciężko było wrócić do nudnych podręczników
|
|
|
|
miki poter5 |
Dodany dnia 05.08.2008 22:27
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 58 Dom: HufflepuffPunkty: 232 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 21.06.08 |
Bardzo lubiłem oglądać filmy HP kiedy miałem 4 lata, więc na urodziny dostałem od cioci 5 cz. książki HP. Po pięciu latach moja koleżanka z klasy powiedziała mojej nauczycielce o filmie HP a ja powiedziałem, że mam 5 cz. książki HP. Moja pani powiedziała, że jej córki koleżanki czytają. Na drugi dzień po południu zacząłem czytać HP i bardzo mi się spodobał (tak to się zaczęło). Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:27
Cześć! Jestem miki (Mikoł@j). Uwielbi@m książki o H@rry'ym Potterze!
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin
znałam cały film na pamięć. Potem wyszedł HPiKT i poszłam z klasą do kina.Klasa nie była jakoś zachwycona a mi się podobało. I potem się okazało że moja kuzynka z kuzynami czytają HP to mi pożyczyli 1 część ale jakoś nie chciało mi się czytać :| potem była 2 próba i dopiero za 2 razem się udało
. No ale po mimo tego że już nie będzie więcej części HP ja i tak będę wielką fanka 

Hufflepuff