Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Specjalista ds. sprzedaży
11.04.2026 14:59
śniło mi się ostatnio (znowu), że znów działają newsy na hpnecie xD ta strona zryła mi beret na zawsze xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Jakie Insygnium byście wybrali?
Santino
Wiemy, że Śmierć miała trzy Insygnia: Czarną Różdżkę, Kamień Wskrzeszenia oraz Pelerynę Niewidkę. Gdybyście mieli możliwość otrzymania jednej z tych rzeczy, to która by to była? Dlaczego?

Xeri
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 25.10.2013 23:30

Sev1302
Trudny wybór.....

Pelerynę? po co? żeby być niewidzialnym. Nie, mi to do szczęścia nie jest potrzebne.
Czarną różdżkę? też raczej nie.
Kamień. hm.... chyba właśnie go bym wybrała.... z wiadomych przyczyn....

Satino raczej nie ma ale nawet jeżeli by był to nic nie szkodzi....;)
Chciałabym wszystkim zakomunikować, że jestem dziewczyną ;]

"Snape milczał przez chwilę, patrząc na niego, a potem wychrypiał:
- Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam.
- A co mi dasz w zamian, Severusie?
- W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko.

"Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak świniaka na rzeź...
- To bardzo wzruszające, Severusie - (...) - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
-Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Expecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze.

Prefix użytkownikaMala Czarna
Kamień jest mi niepotrzebny. Nie lubię wracać do przeszłości.
Różdżka- chyba za bardzo bałabym sie,że ktoś inny będzie mnie chciał zabić,żeby ją przejąc.
Peleryna jest chyba najpożyteczniejsza i najmniej niebezpieczna

maciejsobkowiak
peleryna - super ,można wystraszyć na śmierć nuaczyciela
Elder Wand-fajnie by było mieć najlepszą różdzke na świecie
kamień-niepotrzebny po co?? widma są niepotrzebne:|
-ach muzyka to największa magia...

Prefix użytkownikagne
Nie wiem Sev. To chyba zależy. Widmo to nie to samo żywa osoba. Myślę, że taki powrót do przeszłości mógłby przynieść więcej bólu niż pożytku. Ale to moje zdanie.

Wybrałabym pelerynę. Czemu? Wydaje mi się najlepsza ze wszystkich insygniów. Nie potrzebna mi jest różdżka, którą mogłabym każdego pokonać, bo nie mam nawet osoby, która chciałabym pokonać.
Kamień? Tak jak napisałam wyżej. Peleryna wydaje mi się najbardziej przydatna w życiu codziennym. Chyba dla tego ją wybrałam. Po prostu potrafię sobie wyobrazić jak jej używam.
www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Mishia
Raczej Pelerynę Niewidkę, chociaż kamień wskrzeszania bardzo by sie przydał, jednak mogłyby być tragiczne skutki. Czarna różdżka, a na cóż mi ona :lol:, a tak nawiasem mówiąc to jest już taki temat ->> http://www.harry-...ad_id=2790
Jestem animagiem^^-Sokół
Mój Patronus: Kot
Mój dom:
hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

Asiula
Peleryna oczywiście... mało to oryginalne, wiem.
Czasami gdy mam zły humor chciałabym się schowac przed swiatem, a zarazem wyjść na ulicę [nie jezdnię, broń Boże xD], a ona na pewno by mi to ułatwiło... Miałabym zapewne z peleryną tez niezłą zabawę nacodzień, wtedy gdy humor mam świetny...
Kamień? Nie, nie, nie... Nie ma sensu żyć tylko wspomnieniami, z takim widmem obok, które tylko o wszystkim przypomina, pogrąża w jeszcze większym bólu... imho.
Różdżka? Też ciekawy okaz, ale nawet jakbym chciała komuś coś zrobić, to wlazłabym pod pelerynę i zakradła się po cichu... jednak do takiej sytuacji i tak by zapewne nie doszło...

wlizskif1990
hmm trudny wybur ale kamienia nie chcialbym
peleryny tez ruzdzka bylaby najlepsza potrafi ona wszystko
to jak bys chcial zniknac znikasz a czy kogos mozesz przywrucic do zycia hmmm
tego raczej nie mozna ale widma np da sie przywolac a ruzdzka

Krzychu_110
wlizskif1990 napisał/a:
hmm trudny wybur ale kamienia nie chcialbym
peleryny tez ruzdzka bylaby najlepsza potrafi ona wszystko
to jak bys chcial zniknac znikasz a czy kogos mozesz przywrucic do zycia hmmm
tego raczej nie mozna ale widma np da sie przywolac a ruzdzka

Po pierwsze popraw błędy, a po drugie tak ta różdżka potrafi wszystko, ale to nie znaczy że wszystko zrobi za ciebie żeby zniknąć trzeba też znać takie zaklęcie..

Prefix użytkownikaAgnieszka_Potter
Nie chcę mocy wiec nie dla mnie Czarna Rózdzka. Nie chcę wskrzeszać zmarłych więc nie wybiore Kamienia Wskrzeszenia. Najlepszym Insygniem dla mnie jest Peleryna Niewidka! Fajnie jest tak sobie zniknąć :lol:
"Jeżeli ktoś spełnia wszystkie nasze marzenia, kolejne stają się tylko kaprysami. Najpiękniejsze są marzenia niezrealizowane, bo to one nadaja życiu sens."
Rafał Kosik - autor cyklu o przygodach Felixa, Neta i Niki

Luna_9
Eeeee.....No więc może czarną różdżkę...ale poco? Nikogo nie zabiję, nie sprawi mi to przyjemności.. więc może kamień wskrzeszenia,...ale do czego? Nie znam wielu zmarłych poza tym jakoś nie kręci mnie rozmawianie z widmami.... ale peleryna, to coś. Kiedy bym chciała być sama byłabym. No i można robić fajne kawały. ;)

Jeśli będziesz pogrążać się w smutku 1 minute stracisz aż 60 sekund szczęścia

www.horses.dbv.pl
ginny 7
Ja jeśli miałabym wybór to wybrałabym: pelerynę.
Kamień może, ale w książce było wyraźnie napisane (a dokładniej w baśniach Barda), że to może doprowadzić do "głupoty".
Czarna różdżka hmm... Myślę, że żyłabym w ciągłym strachu, że mnie zabiją itp...
A pelerynę wybrałabym po to, aby czasem zniknąć, podsłuchać co inni mówią, nie wiedząc, że ja o tym wiem :). Żeby znać odpowiedzi z różnych np. sprawdzianów :). Używałabym ją do własnych celów ;).
Harry Potter :*

plewkapotter
Różdżka... za duże ryzyko śmierci i liczby wrogów.
Kamień? dla mnie to straszne żyć z widmami na siłę przywróconymi na świat.
Peleryna byłaby najlepszym rozwiązaniem.

by_Potter
Czarna różdżka, ponieważ daje wielką, nieograniczoną władzę, możność zapanowania nad światem mugoli jak i czarodziejów, może jeszcze z tego w zględu, że posiadał ją Dumbeldore. Co do reszty; peleryna-niewidka odpada, bo nie była by mi potrzebna, a co do kamienia, no cóż nie można igrać ze Śmiercią :).

Verity
Kamień, po co wzywać umarłych, przecierz śmierć jest początkiem nowego życia. Różdżka, też raczej nie. Po co mi potęga, kiedy najważniejsza jest przyjaźń i miłość?
Peleryna, TAK. Mogłaby robić kawałów co nie miara!!
Chcecie wiedzieć kim jestem?? To proste.

Jestem architektem: buduję solidne fundamenty i każdego roku, który spędzam w szkole, dodaję do nich kolejne piętra mądrości i wiedzy.

www.meble-sklepowe.pl/gfx/sidebar_img_architektura_sklepu.jpg

Jestem rzeźbiarzem: kształtuję swoją moralność i filozofię życia, a moją glina są kanony dobra i zła.

www.bwakielce.wici.info/wystawy/micek.jpg

Jestem malarzem: wraz z każdą nową ideą, którą wyrażam, maluję tez nowy odcień w wielobarwnym świecie kolorów.

www.va1.sk/obrazky/motyl.jpg

Jestem naukowcem: każdego dnia zbieram nowe dane, dokonuję ważnych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomysłami i ideami.

republika.pl/blog_ca_4006583/5351497/tr/group_318_bcae6e_huge.jpg

Jestem astrologiem: czytam i analizuję linie życia każdej osoby, którą spotkam.

www.kwarc.eu/images/horoskop.jpg

Jestem astronautą: stale badam i poszerzam swoje horyzonty.

www.zsrio.reszel.iap.pl/strony/fizyka/astronauta.jpg

Jestem lekarzem: leczę tych, którzy zwracają się do mnie po poradę, i niosę witalność tym. którzy są bez życia.

www.klub-zdrowia.pl/gfx/lekarz-kieszen-stetoskop-dlugopisy.jpg

Jestem prawnikiem: nie boję się stanąć wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotyczących mknie i innych.

www.biegli.net.pl/top.jpg

Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i bronię pokoju.

www.tuchola.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/innova/assets/policjant.jpg

Jestem nauczycielem: swoim przykładem uczę determinacji, poświęcenia i ciężkiej pracy.

www.wrotamalopolski.pl/NR/rdonlyres/275566F7-BA64-4581-9FA4-74CFB5E7CC9B/327407/klasa.jpg

Jestem matematykiem: upewniam się, czy problemy, które przezwyciężyłem, mają właściwe rozwiązanie.

www.univ.gda.pl/pl/info_dla_kand/kierunki/druk/wmfi/matematyka.jpg

Jestem detektywem: szukam tajemnic życia.

www.drukpol.com/obr2/ksiazka-lupa.jpg

Jestem sędzią: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich całą historię.

www.kataga.pl/p_akta.gif

Jestem bankierem: inni ludzie obdarzają mnie zaufaniem i tym co dla nich ważne, i nigdy nie tracą.

zplasteliny.ovh.org/Images/LittlePrince/13a.gif

Jestem hokeista:
unikam tych co chcą mnie zablokować.

sklephokejowy.com/data/include/img/news/1150183099.jpg

Jestem maratończykiem: jestem pełen energii, zawsze idę do przodu i jestem gotowy na następne wyzwanie.

www.multipress.pl/images/news/maratoncracovia01.jpg

Jestem akrobata: ostrożnie kroczę po krętych ścieżkach życia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi.

naklejkiscienne.pl/files/produkty/06-2008/421_akrobata_d.png

Jestem milionerem: posiadam mnóstwo miłości, szczerości i współczucia. Moim bogactwem jest wiedza, mądrość, doświadczenie i bezcenna intuicja.

www.gniazdko.com/wp-content/uploads/2008/04/willa-na-st-barts-karaiby-5.jpg

A NAJWAŻNIEJSZE - JESTEM SOBĄ!!!!!!!!

http://byverity.blog.onet.pl/1,AR3_2008-08_2008-08-01_2008-08-31,index.html
Lidia_Saya
Ja chyba bym wybrała niewidke. Kamień odpada bo wedłuk mnie zmartwychwstanie jakiejś osoby zrobiło by więcej zamieszania niż dałoby radości, zresztą kto umarł nie powinien powracać do życia. A jeśli chodzi o czarną różdżke to raczej nie bo ja jestem osobą ugodową i nie lubie się kłucić i bić. Dzięki pelerynie mogłabym się skutecznie chowć przed wrogami, podsłuchiwać jak ktoś mnie obgaduje itp.:smilewinkgrin:
Lidia

Prefix użytkownikaFleurEvans
Kamienia bym nie chciała. Widzenie się z duchami nie bardzo mi się podoba. Zresztą budziłoby to tylko wspomnienia.
Różdżka to intrygujące insygnium, jednak za bardzo bym się bała.
Od początku bardzo podobała mi się Peleryna. Czego to nie zrobisz, jak jesteś pod nią ukryty.

SaraSnape
Ja chyba różdżkę bo gdybym zawsze zwyciężała to chroniłabym wszystkie ważne osoby rodzinę i przyjaciół. Pelerynę pożyczyłabym od Harry'ego a Kamień wykorzystałabym na końcu żeby wskrzesić tych na których zależało mnie i moim przyjaciołom:) Poza tym wskrzesiłabym tych którzy mi pomogli:)
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpgttp://hogsmeade.pl/SaraSnape******

Expelliarmus
Jak większość..
Peleryna!
Chciałabym się pod nią ukryć. Dzięki niej mogłabym chodzić w różne miejsca [ha, i nie musiałabym płacić za bilet xD], podsłuchiwać niektóre rozmowy [jestem ciekawska i wścibska. wiem, wiem.]. Wykorzystywałabym ją oczywiście do bardziej pożyteczniejszych czynności, od tych które powyżej wymieniłam. : P
Kamień? Oczywiście chciałabym również go mieć, ale.. ale w przyszłości. Teraz byłby niepotrzebny.
A różdżka? Nie. przynosiłaby same kłopoty. Każdy chciałby ją dorwać i nie czułabym się bezpiecznie mając ją.

'Udało się, dostali w kość, niech żyje Potter nam!
A Voldek gnije w piekle, za którym tęsknił sam!'

Severia
Ja pewnie różdżkę. Kamień nie daje prawie żadnej satysfakcji z tego co napisano a książce. Pelerynę ma Harry, a nawet to są inne sposoby. A taka czarodziejska, potężna różdżka by się przydała.
Severia

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: