Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jakie Insygnium byście wybrali?
|
|
| Santino |
Dodany dnia 29.03.2008 23:12
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydziału Punkty: 889 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Wiemy, że Śmierć miała trzy Insygnia: Czarną Różdżkę, Kamień Wskrzeszenia oraz Pelerynę Niewidkę. Gdybyście mieli możliwość otrzymania jednej z tych rzeczy, to która by to była? Dlaczego? Xeri Edytowane przez Xeri dnia 25.10.2013 23:30
|
|
|
|
| Sev1302 |
Dodany dnia 30.03.2008 14:48
|
![]() Postów: 420 Dom: Brak przydziału Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Trudny wybór..... Pelerynę? po co? żeby być niewidzialnym. Nie, mi to do szczęścia nie jest potrzebne. Czarną różdżkę? też raczej nie. Kamień. hm.... chyba właśnie go bym wybrała.... z wiadomych przyczyn.... Satino raczej nie ma ale nawet jeżeli by był to nic nie szkodzi.... Chciałabym wszystkim zakomunikować, że jestem dziewczyną ;]
******** "Snape milczał przez chwilę, patrząc na niego, a potem wychrypiał: - Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko. ******** "Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak świniaka na rzeź... - To bardzo wzruszające, Severusie - (...) - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? -Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Expecto patronum! Z końca jego różdżki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze. |
|
|
|
Mala Czarna |
Dodany dnia 30.03.2008 16:02
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 96 Dom: HufflepuffPunkty: 462 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 21.02.08 |
Kamień jest mi niepotrzebny. Nie lubię wracać do przeszłości. Różdżka- chyba za bardzo bałabym sie,że ktoś inny będzie mnie chciał zabić,żeby ją przejąc. Peleryna jest chyba najpożyteczniejsza i najmniej niebezpieczna |
|
|
|
| maciejsobkowiak |
Dodany dnia 30.03.2008 17:39
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.03.08 |
peleryna - super ,można wystraszyć na śmierć nuaczyciela Elder Wand-fajnie by było mieć najlepszą różdzke na świecie kamień-niepotrzebny po co?? widma są niepotrzebne:| -ach muzyka to największa magia...
|
|
|
|
gne |
Dodany dnia 30.03.2008 18:38
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Nie wiem Sev. To chyba zależy. Widmo to nie to samo żywa osoba. Myślę, że taki powrót do przeszłości mógłby przynieść więcej bólu niż pożytku. Ale to moje zdanie. Wybrałabym pelerynę. Czemu? Wydaje mi się najlepsza ze wszystkich insygniów. Nie potrzebna mi jest różdżka, którą mogłabym każdego pokonać, bo nie mam nawet osoby, która chciałabym pokonać. Kamień? Tak jak napisałam wyżej. Peleryna wydaje mi się najbardziej przydatna w życiu codziennym. Chyba dla tego ją wybrałam. Po prostu potrafię sobie wyobrazić jak jej używam. ![]() |
|
|
|
| Mishia |
Dodany dnia 30.03.2008 19:25
|
![]() Postów: 46 Dom: Brak przydziału Punkty: 76 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.08.07 |
Raczej Pelerynę Niewidkę, chociaż kamień wskrzeszania bardzo by sie przydał, jednak mogłyby być tragiczne skutki. Czarna różdżka, a na cóż mi ona :lol:, a tak nawiasem mówiąc to jest już taki temat ->> http://www.harry-...ad_id=2790 |
|
|
|
| Asiula |
Dodany dnia 30.03.2008 21:24
|
![]() Postów: 217 Dom: Brak przydziału Punkty: 1097 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 06.01.07 |
Peleryna oczywiście... mało to oryginalne, wiem. Czasami gdy mam zły humor chciałabym się schowac przed swiatem, a zarazem wyjść na ulicę [nie jezdnię, broń Boże ], a ona na pewno by mi to ułatwiło... Miałabym zapewne z peleryną tez niezłą zabawę nacodzień, wtedy gdy humor mam świetny... Kamień? Nie, nie, nie... Nie ma sensu żyć tylko wspomnieniami, z takim widmem obok, które tylko o wszystkim przypomina, pogrąża w jeszcze większym bólu... imho. Różdżka? Też ciekawy okaz, ale nawet jakbym chciała komuś coś zrobić, to wlazłabym pod pelerynę i zakradła się po cichu... jednak do takiej sytuacji i tak by zapewne nie doszło... |
|
|
|
| wlizskif1990 |
Dodany dnia 31.03.2008 11:46
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 17.03.08 |
hmm trudny wybur ale kamienia nie chcialbym peleryny tez ruzdzka bylaby najlepsza potrafi ona wszystko to jak bys chcial zniknac znikasz a czy kogos mozesz przywrucic do zycia hmmm tego raczej nie mozna ale widma np da sie przywolac a ruzdzka |
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 31.03.2008 15:07
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
wlizskif1990 napisał/a: hmm trudny wybur ale kamienia nie chcialbym peleryny tez ruzdzka bylaby najlepsza potrafi ona wszystko to jak bys chcial zniknac znikasz a czy kogos mozesz przywrucic do zycia hmmm tego raczej nie mozna ale widma np da sie przywolac a ruzdzka Po pierwsze popraw błędy, a po drugie tak ta różdżka potrafi wszystko, ale to nie znaczy że wszystko zrobi za ciebie żeby zniknąć trzeba też znać takie zaklęcie.. |
|
|
|
Agnieszka_Potter |
Dodany dnia 31.03.2008 17:59
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 8 Dom: RavenclawPunkty: 153 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 22.03.08 |
Nie chcę mocy wiec nie dla mnie Czarna Rózdzka. Nie chcę wskrzeszać zmarłych więc nie wybiore Kamienia Wskrzeszenia. Najlepszym Insygniem dla mnie jest Peleryna Niewidka! Fajnie jest tak sobie zniknąć :lol: "Jeżeli ktoś spełnia wszystkie nasze marzenia, kolejne stają się tylko kaprysami. Najpiękniejsze są marzenia niezrealizowane, bo to one nadaja życiu sens."
Rafał Kosik - autor cyklu o przygodach Felixa, Neta i Niki |
|
|
|
| Luna_9 |
Dodany dnia 08.04.2008 11:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydziału Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
Eeeee.....No więc może czarną różdżkę...ale poco? Nikogo nie zabiję, nie sprawi mi to przyjemności.. więc może kamień wskrzeszenia,...ale do czego? Nie znam wielu zmarłych poza tym jakoś nie kręci mnie rozmawianie z widmami.... ale peleryna, to coś. Kiedy bym chciała być sama byłabym. No i można robić fajne kawały. Jeśli będziesz pogrążać się w smutku 1 minute stracisz aż 60 sekund szczęścia
|
|
|
|
| ginny 7 |
Dodany dnia 17.04.2008 16:28
|
![]() Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 270 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 03.02.08 |
Ja jeśli miałabym wybór to wybrałabym: pelerynę. Kamień może, ale w książce było wyraźnie napisane (a dokładniej w baśniach Barda), że to może doprowadzić do "głupoty". Czarna różdżka hmm... Myślę, że żyłabym w ciągłym strachu, że mnie zabiją itp... A pelerynę wybrałabym po to, aby czasem zniknąć, podsłuchać co inni mówią, nie wiedząc, że ja o tym wiem . Żeby znać odpowiedzi z różnych np. sprawdzianów . Używałabym ją do własnych celów . Harry Potter :*
|
|
|
|
| plewkapotter |
Dodany dnia 19.04.2008 09:47
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.09.07 |
Różdżka... za duże ryzyko śmierci i liczby wrogów. Kamień? dla mnie to straszne żyć z widmami na siłę przywróconymi na świat. Peleryna byłaby najlepszym rozwiązaniem. |
|
|
|
| by_Potter |
Dodany dnia 21.04.2008 13:30
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.04.08 |
Czarna różdżka, ponieważ daje wielką, nieograniczoną władzę, możność zapanowania nad światem mugoli jak i czarodziejów, może jeszcze z tego w zględu, że posiadał ją Dumbeldore. Co do reszty; peleryna-niewidka odpada, bo nie była by mi potrzebna, a co do kamienia, no cóż nie można igrać ze Śmiercią .
|
|
|
|
| Verity |
Dodany dnia 22.04.2008 09:26
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 163 Dom: Brak przydziału Punkty: 415 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 03.04.08 |
Kamień, po co wzywać umarłych, przecierz śmierć jest początkiem nowego życia. Różdżka, też raczej nie. Po co mi potęga, kiedy najważniejsza jest przyjaźń i miłość? Peleryna, TAK. Mogłaby robić kawałów co nie miara!! Chcecie wiedzieć kim jestem?? To proste. Jestem architektem: buduję solidne fundamenty i każdego roku, który spędzam w szkole, dodaję do nich kolejne piętra mądrości i wiedzy. ![]() Jestem rzeźbiarzem: kształtuję swoją moralność i filozofię życia, a moją glina są kanony dobra i zła. ![]() Jestem malarzem: wraz z każdą nową ideą, którą wyrażam, maluję tez nowy odcień w wielobarwnym świecie kolorów. ![]() Jestem naukowcem: każdego dnia zbieram nowe dane, dokonuję ważnych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomysłami i ideami. ![]() Jestem astrologiem: czytam i analizuję linie życia każdej osoby, którą spotkam. ![]() Jestem astronautą: stale badam i poszerzam swoje horyzonty. ![]() Jestem lekarzem: leczę tych, którzy zwracają się do mnie po poradę, i niosę witalność tym. którzy są bez życia. ![]() Jestem prawnikiem: nie boję się stanąć wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotyczących mknie i innych. ![]() Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i bronię pokoju. ![]() Jestem nauczycielem: swoim przykładem uczę determinacji, poświęcenia i ciężkiej pracy. ![]() Jestem matematykiem: upewniam się, czy problemy, które przezwyciężyłem, mają właściwe rozwiązanie. ![]() Jestem detektywem: szukam tajemnic życia. ![]() Jestem sędzią: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich całą historię. ![]() Jestem bankierem: inni ludzie obdarzają mnie zaufaniem i tym co dla nich ważne, i nigdy nie tracą. ![]() Jestem hokeista: unikam tych co chcą mnie zablokować. ![]() Jestem maratończykiem: jestem pełen energii, zawsze idę do przodu i jestem gotowy na następne wyzwanie. ![]() Jestem akrobata: ostrożnie kroczę po krętych ścieżkach życia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi. ![]() Jestem milionerem: posiadam mnóstwo miłości, szczerości i współczucia. Moim bogactwem jest wiedza, mądrość, doświadczenie i bezcenna intuicja. ![]() A NAJWAŻNIEJSZE - JESTEM SOBĄ!!!!!!!! |
|
|
|
| Lidia_Saya |
Dodany dnia 23.04.2008 15:12
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: -44 Ranga: Irytek Data rejestracji: 21.01.08 |
Ja chyba bym wybrała niewidke. Kamień odpada bo wedłuk mnie zmartwychwstanie jakiejś osoby zrobiło by więcej zamieszania niż dałoby radości, zresztą kto umarł nie powinien powracać do życia. A jeśli chodzi o czarną różdżke to raczej nie bo ja jestem osobą ugodową i nie lubie się kłucić i bić. Dzięki pelerynie mogłabym się skutecznie chowć przed wrogami, podsłuchiwać jak ktoś mnie obgaduje itp.:smilewinkgrin: Lidia
|
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 24.04.2008 09:04
|
![]() Postów: 960 Dom: HufflepuffPunkty: 1352 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
Kamienia bym nie chciała. Widzenie się z duchami nie bardzo mi się podoba. Zresztą budziłoby to tylko wspomnienia. Różdżka to intrygujące insygnium, jednak za bardzo bym się bała. Od początku bardzo podobała mi się Peleryna. Czego to nie zrobisz, jak jesteś pod nią ukryty. |
|
|
|
| SaraSnape |
Dodany dnia 27.04.2008 19:55
|
![]() Postów: 29 Dom: Brak przydziału Punkty: 55 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Ja chyba różdżkę bo gdybym zawsze zwyciężała to chroniłabym wszystkie ważne osoby rodzinę i przyjaciół. Pelerynę pożyczyłabym od Harry'ego a Kamień wykorzystałabym na końcu żeby wskrzesić tych na których zależało mnie i moim przyjaciołom Poza tym wskrzesiłabym tych którzy mi pomogli |
|
|
|
| Expelliarmus |
Dodany dnia 28.04.2008 22:12
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 7 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.08 |
Jak większość.. Peleryna! Chciałabym się pod nią ukryć. Dzięki niej mogłabym chodzić w różne miejsca [ha, i nie musiałabym płacić za bilet ], podsłuchiwać niektóre rozmowy [jestem ciekawska i wścibska. wiem, wiem.]. Wykorzystywałabym ją oczywiście do bardziej pożyteczniejszych czynności, od tych które powyżej wymieniłam. : PKamień? Oczywiście chciałabym również go mieć, ale.. ale w przyszłości. Teraz byłby niepotrzebny. A różdżka? Nie. przynosiłaby same kłopoty. Każdy chciałby ją dorwać i nie czułabym się bezpiecznie mając ją. 'Udało się, dostali w kość, niech żyje Potter nam!
A Voldek gnije w piekle, za którym tęsknił sam!' |
|
|
|
| Severia |
Dodany dnia 30.04.2008 20:11
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 51 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 28.02.08 |
Ja pewnie różdżkę. Kamień nie daje prawie żadnej satysfakcji z tego co napisano a książce. Pelerynę ma Harry, a nawet to są inne sposoby. A taka czarodziejska, potężna różdżka by się przydała. Severia
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Hufflepuff
Ravenclaw