Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Jak Wy zakoñczyliby¶cie "HP i Insygnia ¦mierci?"
|
|
| carolinca92 |
Dodany dnia 27.03.2008 16:17
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -18 Ranga: Irytek Data rejestracji: 26.03.08 |
W temacie chodzi mi o to, czy u¶mierciliby¶cie Harry'ego czy raczej post±piliby¶cie tak jak Jo? A mo¿e jeszcze jakie¶ inne propozycje? Edytowane przez Alette dnia 28.02.2013 21:11
Carolinca
|
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 27.03.2008 17:19
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
Zmieni³ bym tylko jedno zamiast u¶mierciæ Voldemorta zaklêciem rozbrajaj±cym, u¶mierci³bym go Avad± Kedavr±.. bo to by³o bez sensu jak dla mnie, pamiêtam jak Harry w 6 czê¶ci powiedzia³ Dumbledore'owi, ¿e postara siê zabiæ Voldemorta, ale nawet jak mu to nie wyjdzie to zabierze ze sob± jak najwiêcej ¶miercio¿erców, a tu siê okazuje ¿e Harry nie zabi³ ¿adnego ¶miercio¿ercy, a Voldemorta zabi³ zaklêciem rozbrajaj±cym i zawiod³em siê na tym :/ Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 15:55
|
|
|
|
| Sev1302 |
Dodany dnia 27.03.2008 18:26
|
![]() Postów: 420 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Ja osobi¶cie du¿o bym nie zmieni³a z tego co napisa³a Rowling. Du¿o ludzi pisze, ¿e najbardziej nie podoba³o im siê to, ¿e autorka u¶mierci³a tyle osób, a wg mnie to nadaje ca³ej serii urok, tzn. ten smutek.... Ale oczywi¶cie jedno zdarzenie bym usunê³a, czyli ¦MIERæ SNAPE!! Chcia³abym siê dowiedzieæ jak potoczy³aby siê dalej znajomo¶æ Snape i Harrego..... mo¿e by siê nawet zaprzyja¼nili.... no ale tego siê ju¿ nigdy nie dowiemy...... Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 15:56
Chcia³abym wszystkim zakomunikowaæ, ¿e jestem dziewczyn± ;]
******** "Snape milcza³ przez chwilê, patrz±c na niego, a potem wychrypia³: - Wiêc ukryj ich gdzie¶. Ukryj j±... Ich wszystkich. W jakim¶... bezpiecznym miejscu. B³agam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczy³ oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko. ******** "Szpiegowa³em dla ciebie, k³ama³em dla ciebie, nara¿a³em dla ciebie ¿ycie, a wszystko to robi³em, by zapewniæ bezpieczeñstwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, ¿e hodowa³e¶ go jak ¶winiaka na rze¼... - To bardzo wzruszaj±ce, Severusie - (...) - A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca? -Jego losem? - wykrzykn±³ Snape. - Expecto patronum! Z koñca jego ró¿d¿ki wystrzeli³a srebna ³ania. Wyl±dowa³a na pod³odze, przebieg³a przez pokój i wyskoczy³a przez okno. Dumbledore patrzy³, a¿ jej srebrna po¶wiata zniknê³a w ciemno¶ci, a potem odwróci³ siê do Snape'a. Oczy mia³ pe³ne ³ez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze. |
|
|
|
| DVD |
Dodany dnia 28.03.2008 19:04
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 61 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 01.03.08 |
Ja bym przede wszystkim wyrzuci³ epilog, kompletnie nie potrzebny. No i jako¶ po tym "pojedynku" (w³a¶ciwie po 1 serii zaklêæ) Harrego i Voldemorta, Jo jako¶ to za szybko skoñczy³a. Mog³aby opisaæ jak Ginny wraca do Harry'ego albo co¶ takiego. No i oszczêdzi³bym Freda. To chyba wszystko. Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 15:56
|
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 28.03.2008 19:34
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3927 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Osobi¶cie zabi³abym Pottera. To ju¿ siê robi nudne. Ile razy mo¿na siê wywijaæ ¶mierci? Do tego da³abym wiêksz± "rolê" dla Draco. W tym tomie zosta³ wed³ug mnie odsuniêty na bok. A i zabi³abym Percy'ego. Nale¿a³o mu siê. ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisa³am siê sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinê mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworz± Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajêcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobra¼ni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 28.03.2008 23:36
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
Tak, zapomnia³em dodaæ oszczêdzi³ bym Freda bo bli¼niacy to byli moi ulubieni bohaterowie w ksi±¿ce, nadawali te¿ ksi±¿ce trochê barw i humorystyki, nawet w najgorszych chwilach, a najlepsze by³o jak chyba Fred powiedzia³ w Potterwarcie, ¿e Voldemort jest szybszy ni¿ Snape gdy mu siê zagrozi szamponem my¶la³em ¿e jeb... noo niewa¿ne Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 15:57
|
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 22.04.2008 21:34
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1629 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Tak, Krzychu_110, tylko postaraj siê nikogo nie obra¿aæ na forum. Ja bym niewiele rzeczy zmieni³a...: Snape i Tonks by nie zginêli ( innych te¿ mi szkoda, ale my¶lê, ¿e te dwie postacie powinny jednak 'zostaæ przy ¿yciu' ), Harry i Voldi podczas ostatniego pojedynku walczyliby d³ugo i za¿arcie, epilog by³by dok³adniejszy i d³u¿szy. Ale oprócz tego nic bym nie zmienia³a Edytowane przez Gizmolina dnia 22.04.2008 21:36 WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| Adela |
Dodany dnia 23.04.2008 09:42
|
![]() Postów: 112 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 197 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.02.08 |
Za weso³y ten epilog. Wszystkie najwa¿niejsze postacie (Harry, Hermiona, Ron i Ginny) ¿yj± d³ugo i szczê¶liwie. B³ee... Ohyda. Wiêc: Harry ginie ¶mierci± tragiczn± (zamordowany przed Czarnego Pana, oczywi¶cie). Zrozpaczona Ginny pope³nia samobójstwo (nie lubiê jej). Voldemort jest u szczytu w³adzy, wiêc Ron i Hermiona l±duj± w... Azkabanie (gdzie, rzecz jasna, gin± z g³odu i wyczerpania). Teraz o wiele lepiej! Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 16:09
|
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 23.04.2008 11:38
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1629 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Ja uwa¿am, ¿e jest fajnie tak jak jest. I nie trzeba nic zmieniaæ. A poza tym, Adela, chcesz u¶mierciæ wszystkich g³ównych bohaterów... Có¿, chyba nie o to chodzi³o w tej ksi±¿ce. To by³a walka Dobra ze Z³em i zwyciê¿y³o Dobro, ¿eby nas czego¶ nauczyæ. I wcale nie jest 'za ró¿owo' w epilogu, bo jednak du¿o wa¿nych osób zginê³o... WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| Adela |
Dodany dnia 23.04.2008 11:57
|
![]() Postów: 112 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 197 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.02.08 |
Ale tak by by³o o wiele ciekawiej. Nie lubiê ksi±¿ek, w których na koñcu wszyscy g³ówni bohaterowie ¿yj± d³ugo i szczê¶liwie. Jako¶ dziwnym trafem, pomimo, ¿e zginê³o tyle osób w bitwie o Hogwart, im nic siê nie sta³o. Wola³abym, ¿eby to oni, zamiast Freda, Tonks i Snape'a zostali u¶mierceni. Przede wszystkim dlatego, ¿e bardziej ich lubiê od Pottera, Grager i Weasley'a. A tak ogólnie, to chyba mieli¶my w tym temacie napisaæ najlepsze wed³ug nas zakoñczenie. Gdyby wszyscy pisali tak, jak zakoñczy³a to Rowling (dobro zwyciê¿a, z³o zostaje pokonane), wszystkie wypowiedzi by³by takie same. Nawet je¶li ta ksi±¿ka, jak piszesz, mia³a nas czego¶ nauczyæ, to chyba nie trzeba pisaæ postów w tym samym tonie. No nie wiem czy u¶miercenie ok. 50 osób w jednym tomie to zakoñczenie typu "i ¿yli d³ugo i szczê¶liwie" Krzychu, pisz±c "oni" nawi±zywa³am do mojego poprzedniego posta. Chodzi³o mi o to, ¿e Harry, Hermiona, Ron i Ginny ¿yli d³ugo i szczê¶liwie. Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 16:09
|
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 23.04.2008 21:21
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3927 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
No nie wiem czy u¶miercenie ok. 50 osób w jednym tomie to zakoñczenie typu "i ¿yli d³ugo i szczê¶liwie" A przes³odzony epilog to wed³ug ciebie nie "¿yli d³ugo i szczê¶liwie"? Krzychu a mo¿esz zrozumieæ, ¿e nie wszyscy lubi± gdy ksi±¿ki koñcz± siê szczê¶liwie? Wed³ug mnie zakoñczenie Adelii jest idealne. Chcia³abym tak± alternatywe epilogu przeczytaæ. Wspania³a wizja... Tylko Draco mi brakuje . Zreszt± uwa¿am, ¿e jednym z lepszych gatunków jest antyba¶ñ. Potter to ba¶ñ, no mo¿e raczej bajka. A Adela da³a przyk³ad antyba¶ni. I b. dobrze jej to wysz³o. Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 16:10
![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisa³am siê sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinê mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworz± Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajêcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobra¼ni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| Krzychu_110 |
Dodany dnia 23.04.2008 22:12
|
Serea napisa³/a: No nie wiem czy u¶miercenie ok. 50 osób w jednym tomie to zakoñczenie typu "i ¿yli d³ugo i szczê¶liwie" A przes³odzony epilog to wed³ug ciebie nie "¿yli d³ugo i szczê¶liwie"? Krzychu a mo¿esz zrozumieæ, ¿e nie wszyscy lubi± gdy ksi±¿ki koñcz± siê szczê¶liwie? Wed³ug mnie zakoñczenie Adelii jest idealne. Chcia³abym tak± alternatywe epilogu przeczytaæ. Wspania³a wizja... Tylko Draco mi brakuje . Zreszt± uwa¿am, ¿e jednym z lepszych gatunków jest antyba¶ñ. Potter to ba¶ñ, no mo¿e raczej bajka. A Adela da³a przyk³ad antyba¶ni. I b. dobrze jej to wysz³o.Powtórzê jeszcze raz czy u¶miercenie 50 osób w jednym tomie to zakoñczenie typu "i ¿yli d³ugo i szczê¶liwie"? A tak po za tym to radzi³bym siê pouczyæ polskiego i dowiedzieæ siê co to jest bajka i powtórzê te¿ jeszcze raz ¿e Harry ju¿ tyle siê wcze¶niej nacierpia³ ¿e nie nale¿a³o by mu siê u¶miercenie Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 16:10
|
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 23.04.2008 22:32
|
Có¿, niektórzy wol± ksi±¿ki które koñcz± siê tragicznie, inni wol± takie z serii 'wszystko by³o dobrze'. Na szczê¶cie ja nale¿ê do grupy drugiej, a ta pierwsza stanowi mniejszo¶æ... A poza tym, Adela, my w³a¶nie piszemy w³asne zakoñczenie, a ¿e jest takie jak to wymy¶li³a Rowling... To ju¿ nie nasza wina:| WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| Adela |
Dodany dnia 29.04.2008 13:31
|
Gizmolina napisa³/a: Ja uwa¿am, ¿e jest fajnie tak jak jest. I nie trzeba nic zmieniaæ. A poza tym, Adela, chcesz u¶mierciæ wszystkich g³ównych bohaterów... Có¿, chyba nie o to chodzi³o w tej ksi±¿ce. To by³a walka Dobra ze Z³em i zwyciê¿y³o Dobro, ¿eby nas czego¶ nauczyæ. I wcale nie jest 'za ró¿owo' w epilogu, bo jednak du¿o wa¿nych osób zginê³o... Ale napisa³a¶ tutaj, ¿e nie chodzi³o w ksi±¿ce o to, ¿eby u¶mierciæ g³ównych bohaterów. Chcia³am zaznaczyæ, ¿e to chyba nie musi byæ tak, jak w ksi±¿ce. Krzychu_110 napisa³/a: Powtórzê jeszcze raz czy u¶miercenie 50 osób w jednym tomie to zakoñczenie typu "i ¿yli d³ugo i szczê¶liwie"? A ja powtórzê jeszcze raz, ¿e nie napisa³am, ¿e wszyscy ¿yli d³ugo i szczê¶liwie, tylko, ¿e Harry, Hermiona, Ron i Ginny ¿yli d³ugo i szczê¶liwie. |
|
|
|
| M@X |
Dodany dnia 29.04.2008 18:37
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 35 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 21.04.08 |
No wiem, ale i tak jest fajnie. Harry chcia³ zostaæ aurorem, lecz teraz to nie mo¿liwe, bo ¦miercio¿erców ju¿ nie ma. Mieszka w Dolinie Godryka ( co te¿ nie jest pewne) ale jak? A Ron i Hermiona? W norze czy w Londynie? Ale ksi±¿ka na Wybitny Edytowane przez Xeri dnia 27.10.2013 11:46
Welcome to the Wonderful World of not Knowing What The Hell is Going On ![]() |
|
|
|
| misia5000 |
Dodany dnia 11.05.2008 11:16
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -88 Ranga: Wiêzieñ Azkabanu Data rejestracji: 02.07.07 |
Wiem, ¿e to g³upie ale ja ci±gle nie mogê przeboleæ ¶mierci niektórych bohaterow. A ju¿ z pewno¶ci± Syriusza. Fakt, ze jakby dosz³o do jakiego¶ ,,cudownego zmartwychwstania'' to ksi±¿ka mog³aby staæ siê nie co denna dla niektórych osób jednak... no nie wiem. Jak dla mnie w ksi±¿ce za ma³o wyja¶nia siê o ¿yciu bohaterów. Co robi Harry? Czy zosta³ aurorem? Nie wiem... czy HArry nadal potrafi rozmawiaæ z wê¿ami, skoro dusza Voldemorta ju¿ w nim nie ¿yje... chyba nie, prawda?... No w³a¶nie... jak dla mnie troszkê za du¿o znaków zapytania... no i ten Syriusz... Edytowane przez Christina dnia 05.02.2014 16:10
Pamiêtaj o ¶mierci- ostatnim swym celu, gdzie nie chce i¶æ nikt- a dochodzi wielu
|
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 11.05.2008 14:23
|
misia5000 napisa³/a: Wiem, ¿e to g³upie ale ja ci±gle nie mogê przeboleæ ¶mierci niektórych bohaterow. A ju¿ z pewno¶ci± Syriusza. Fakt, ze jakby dosz³o do jakiego¶ ,,cudownego zmartwychwstania'' to ksi±¿ka mog³aby staæ siê nie co denna dla niektórych osób jednak... no nie wiem. Jak dla mnie w ksi±zce za ma³o wyja¶nia siê o ¿yciu bohaterów. Co robi Harry? Czy zosta³ aurorem? Nie wiem... czy HArry nadal potrafi rozmawiaæ z wê¿ami, skoro dusza Voldemorta ju¿ w nim nie ¿yje... chyba nie, prawda?... No w³a¶nie... jak dla mnie troszkê za du¿o znaków zapytania... no i ten Syriusz... Co¶ mi siê tu nie zgadza: 1. Syriusz umar³ w 5 czê¶ci, a nie w HPiI¦, wiêc o co tu chodzi...? 2. Powtórzê jeszcze raz i chyba ju¿ po raz tysiêczny, ¿e Harry zosta³ aurorem, nie potrafi ju¿ rozmawiaæ z wê¿ami. By³o du¿o 'znaków zapytania', ale ju¿ ich nie ma (a raczej nie powinno) byæ, bo Rowling wszy¶ciutko wyja¶ni³a w wywiadach. I jeszcze wiele wyja¶ni, bo prawdopodobnie pisze 8 czê¶æ HP- Encyklopediê. Pozdr. WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| SaraSnape |
Dodany dnia 11.05.2008 19:56
|
![]() Postów: 29 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 55 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Po pierwsze nie zabi³abym Lupina Tonks i Severusa a je¶li ju¿ Severu musia³by zgin±æ to inaczej bardziej bohatersko. Potterra bym nie zabi³a ale jego pojedynek z Voldemorttem by³by bardziej emocjonuj±cy i zaciêty. Wiêcej miejsca Draco i jego rodzinie. Epilog by³by d³u¿szy i dok³adniejszy |
|
|
|
Magnus Walter |
Dodany dnia 21.05.2008 21:52
|
![]() Postów: 22 Dom: RavenclawPunkty: 2887 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 03.06.07 |
A mogê ogólne zmiany? A wiêc tak: 1. Snape, by nie umar³, bo to trochê g³upie, ¿e Artur Weasley po ciê¿kim pogryzieniu prze¿y³, a Sev nie. 2. U¶mierci³bym Pottera. Ile¿ mo¿na? Umieraj± wszyscy tylko nie Potter. a) Cedrik - umiera, silniejszy od Harry'ego, b) Syriusz - umiera, silniejszy od Harry'ego, c) Dumbledore - umiera, silniejszy od Harry'ego, d) Moody - umiera, silniejszy od Harry'ego I mo¿na, by tak wymieniaæ wielu. Po prostu - wszyscy silniejsi, inteligentniejsi i sprytniejsi od Harry'ego umieraj±, a on siê trzyma mocno. 3. Walka Pottera i Voldemorta by³aby d³u¿sza i wzbudza³aby wiêksze emocje, a nie "Expelliarmus i koniec". Jak przeczyta³em t± "walkê" w ksi±¿ce to nasunê³a mi siê my¶l, ¿e kto¶ wyrwa³ lub usun±³ parê wa¿nych akapitów. 4. Epilog - O WIELE dok³aniejszy. 5. Ron nie umia³by mowê wê¿y. Znalaz³oby siê tego trochê, ale to g³ówne rzeczy, jakie bym zmieni³. |
|
|
|
| Hermiona1123 |
Dodany dnia 16.07.2008 15:05
|
![]() Postów: 92 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 164 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 13.07.07 |
Szczerze mówi±c ja by³am pewna, ¿e autorka u¶mierci Harry'ego i kiedy okaza³o sie, ¿e on jednak prze¿y³ to tak trochê dziwnie siê poczu³am. Wola³abym, ¿eby zgin±³ kto¶ z trio, ni¿ Fred, Tonks czy Lupin. A poza tym, zgadzam siê z Krzychu_110, Harry móg³by u¿yæ Avady Kedavry, zamiast zaklêcia Expeliarmus. Wiem, ¿e mój nick jest idiotyczny, wiêc jakby co, to w Internecie jestem Afr± lub Est±.
"U¶miech siê Policz dobra czas Z³y duch mieszka tak daleko stad!" ![]() "Spróbuj choæ raz ods³oniæ twarz I spojrzeæ prosto w s³oñce Zachwyciæ siê po prostu tak I wzruszyæ jak najmocniej Nie bój siê baæ, gdy chcesz to p³acz Id¼ szukaæ wiatru w polu Poca³uj noc, najwy¿sz± z gwiazd Zapomnij siê i...tañcz!" ____ "Wierzê, ¿e wyobra¼nia jest mocniejsza ni¿ wiedza, ¿e mit jest mocniejszy ni¿ historia, (...)¿e nadzieja zawsze triumfuje nad do¶wiadczeniem, ¿e ¶miech jest jedynym lekarstwem na cierpienie. Wierzê te¿, ¿e mi³o¶æ jest mocniejsza ni¿ ¶mieræ." ____ Jeden u¶miech- i ju¿ jeste¶ piêkniejszy." ![]() "Istniej± jeszcze na tym ¶wiecie anio³y. S± nimi i, którzy w ciemne ¿ycie innych wznosz± promieñ s³oñca, iskierkê rado¶ci z raju" ____ "Ludzie s± jak wiatr. Jedni lekko przelec± przez ¿ycie i nic po nich nie zostanie, drudzy dm± jak wichry, wiêc zostaj± po nich serca z³amane, jak jakie¶ drzewa po huraganie. A inni wiej± jak trzeba Tyle, ¿eby wszystko na czas mog³o kwitn±æ i owocowaæ. I po tych zostaje piêkno naszego ¶wiata..." Krystyna Siesicka ![]() [color=white]"Rozpaczliwie usi³uj±c odci±gn±æ uwagê krewnych od swojego stanu cywilnego, zdoby³a siê w ostatnim odruchu obronnym na zainteresowanie kondycj± proboszczowskiego kurnika. -To... osobiste?- zapyta³a, trzymaj±c pó³misek jaj i patrz±c w poczciwe oblicze kuzyna. Cisza pog³êbi³a siê. -No nie, osobiste to raczej nie...-chrz±kn±³ niewyra¼nie ksi±dz Wojtek. Cholera, cholera!-jêknê³a w duchu Gra¿ynka.-Tych jaj tam jest z piêtna¶cie". Kocham twojego wujka, Ewa Janczewska ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina
Chcia³abym siê dowiedzieæ jak potoczy³aby siê dalej znajomo¶æ Snape i Harrego..... mo¿e by siê nawet zaprzyja¼nili.... no ale tego siê ju¿ nigdy nie dowiemy...... 

my¶la³em ¿e jeb... noo niewa¿ne

Ravenclaw